У чому сенс усього?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Athena, 2 вер 2009.

1. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

чи означають ці ваші слова, що "дороговказ" автоматично дорівнює виключно християнству? мені просто цікаво, оскільки для дуже багатьох людей то є повні синоніми. Відповідно, все, що поза колом християнства, вважається "від лукавого".

2. pravednik

pravednik Well-Known Member

Це не мені вирішувати, а тим кого це цікавить, чи не цікавить.
    Легше всього все приписати до лукавого... В більшості тільки Бог знає від лукавого те, чи інше, чи ні.

3. SemperTiro

відповідно, якщо священик береться стверджувати, що індуїст чи зороастрист є слугами лукавого, то в цьому випадку сам ставить себе на місце Бога і бере гріх на душу :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже важливо розділяти людину і те у що вона вірить.

Біблія називає індусів, зороатристів і подібних до них поганами.
    Також Біблія каже, що вони без Бога:
    "Отож, пам'ятайте, що ви, колись тілом погани..., що ви того часу були без Христа.... й без Бога на світі." Еф.2:12

А якщо без Бога, то, відповідно, з дияволом... Третього нема...

Отже, ніякого гріха на душу священник не бере, бо він каже те, що каже Біблія...

5. pravednik

Так бере. Він не має морального права так казати. Його завдання служити Богові та навчати Істини своїх мирян, все інше в його компетенцію не повинно входити.
    В Біблію багато чого не ввійшло. Бог це Любов. То скажіть в чому проявляється любов такого священника, якщо він всіх, крім християн називатиме слугами диявола? Скоріш за все буде виглядати навпаки.

• Подобається Подобається x 2
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Я і не говорю про те, що не ввійшло в Біблію, а тільки про те, що ввійшло...
    І до того ж я говорив, що відділяю людину і те в що вона вірить...

А має право казати священник, що не можна вбивати, красти, чужоложити..??
    Так само і має право і зобов"язаний говорити людям не ідолопоклонствувати і не служити демонам.

В Біблії неодноразово згадується про те, що люди, котрі приносять жертви ідолам - служать демонам.
    То шо Біблія грішить?
    "...але те, що в жертву приносять, демонам, а не Богові в жертву приносять. Я ж не хочу, щоб ви спільниками для демонів стали"1Кор.10:20

Отже, в Біблії конкретно говориться, про тих людей, котрі сповідують інші релігії, що вони служать демонам. Наше завдання говорити їм з любов"ю про Христа і спасіння через його жертву.
    .

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Але Бог - це не тільки Любов...
    Це Все...і любов..і ненависть...і світло і темрява...і жар..і холод...
    Це Все...
    Звичайно,що так...
    хіба є інші боги?
    Він ж всюди..в кожному листочку..в кожному подиху вітру..в кожній події...в кожній думці...кожного з нас...
    Він - вюди...

8. pravednik

Не такий вже демон і страшний, як його малюють. Я маю на увазі, що люди схильні все, що не є підвласним для їх розуму списувати на демонів. Я християнин і намагаюсь йти дорогою Ісуса Христа, але ніколи не дозволю собі принижувати інші релігії та віри, за якими стоять мільйони таких, як я, а можливо й більш відданих своїй вірі та Ідеї. Істина одна і не мені вирішувати хто правий, а хто ні. Бог нас розсудить...

Ні, Бог - це Любов. Все інше Ним створене. Все, що відноситься до зла, людина пізнала тоді, коли спокусилась на гріх, послухавши змія.

Останнє редагування модератором: 10 жов 2009
  9. SemperTiro

е ні... якщо так вузько брати, то виходить, що людина, яка читає молитву до ікони - поклоняється іконі (т.б. ідолу)
    http://slovnyk.net/?swrd=%B3%E4%EE%EB&x=0&y=0
    ІДОЛ, -а, ч. 1. У язичників – статуя, що зображує бога; бовван (у 1 знач.), божок. 2. перен. Про того, кого обожнюють, перед ким схиляються, кому служать; кумир.

просто в ідолі люди бачать матеріальний прояв Господа. Індуїсти - в Джоганатхові, статуях Крішни, Рами, Ганеші, лотосі, дереві Туласі; мусульмани бачать прояв Бога у камені Каабі, християни - прояви Господа в іконах, статуях...
    але то тільки ПРОЯВИ, а не сам Господь у всій своїй величі... Людському розуму Бог проявляється в такому вигляді, в якому цей розум здатен Господа сприйняти.

цитата Вами обрана погано, бо там чітко сказано, що хтось служить демонам, а хтось Богові. Відповідно, якщо та людина для називання Господа використовує не таке слово, яке використовуєте Ви, то це ще нічого не означає. Наприклад, в анлійській мові слів "Бог" і "Господь" нема, а є "God" і "the Lord", а індуси кажуть Ґовінда, а буддисти Будда.
    Сам Ісус учив усіх і казав, щоб дивилися на СПРАВИ!!!
    а тепер маленький тест: є людина, яка не їсть м"яса (повністю вегетаріанець), не вживає будь-яких тонізуючих речовин, лікує інших людей (причому виліковував доволі складні захворювання), молиться на день як мінімум 2 години, постійно відвідує святі місця, витримує повний целібат (фактично живе за монашими принципами), не грає в азартні ігри, вивчає Святе письмо, спонукає людей молитися Богу (мусульман просить читати Коран і молитви; християнам вказує на діяння Христа і просить діяти так само, читати молитви християнські).
    Ну і ключові моменти: ця людина - вайшнав, вивчає Веди, живе за ведичними принципами. Не чинить зла, а робить добро. Звертається до Вищої Сили, називаючи Її іменами Вішну, Крішна, Рама, Нарасімха. То кому він поклоняється?
    Думаю, найкращим критерієм у наш шалений вік, коли все переплелося, є мірило, дане християнам Ісусом Христом - СПРАВИ. Бо зараз, наприклад в Україні, прикриваючись іменем Ісуса Христа, люди чинять такі темні СПРАВИ, що і говорити про те не хочеться...

10. Levko

Levko Well-Known Member

Як Ви думаєте, чи любив Ісус Христос фарисеїв, про котрих говорив, що вони діти диявола?

"Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете".Iван.8:44

Звичайно, що любив, проте дозволяв собі називати їх через їхні вчинки дітьми диявола...
    Також, можна би було сказати, що фарисеї були сильно "віддані своїй вірі та ідеї", проте це не завадило Христу назвати речі своїми іменами...

Принижуючи інші віри і релігії, я не принижую людей, що стоять за ними. Навпаки, мені їх дуже шкода і хочеться їм розказати, що тільки в Ісусі Христі вони можуть мати спасіння...!
    До речі, цим і займався серед поган ап.Павло усе своє життя...

11. Romko

Людина - це не тільки мішок з тельбухами і кістками. Людина це її душа,її розум,почуття і те,в що вона вірить. Тому,Левку,своїми висловами ти принижуєш мільйони людей,котрі вірять в Бога,але висловлюють це не так,як ти.

12. SemperTiro

а ви щось чули про створення єдиного релігійного вчення у якому було б зібране усе найкраще з усіх релігій? (зрозуміло, що це утопія, але хіба ви не помічаєте, як багато подібного в релігіях із серйозною історією, розвинутим філософським ученням?)
    я, наприклад, тільки недавно дізнався про особливості медитації в гаудія-вайшнавів і з подивом з"ясував, що у християнстві святі отці також (див. книгу "Добротолюбіє") пропонують медитацію, як один з допоміжних чинників у просуванні до пізнання Істини.

Ваше твердження суперечить принципам благословляти тих, хто нас проклинає, підставляти другу щоку і т.д. Приниження будь-чого чи будь-кого, то є автоматичне вивищення СЕБЕ, що суперечить смиренню.
    я християнин, але я не можу стверджувати, що моя корова дає найкраще молоко, а якщо у когось ще є корова, то у неї не молоко і взагалі це не корова, а щось дуже схоже на корову... Я просто йду тим Шляхом, який вказує мені християнство, однак я визнаю, що настільки поки що духовно сліпий, що не те що в чужій релігії не вбачаю Бога, а й у своїй поки шукаю шлях до Нього. Але то не означає, що в моїй чи чужій релігії Бога нема.

13. pravednik

А хто його знає, що і кого Він в дійсності мав на увазі...? Він же ні слова не сказав ні про буддистів, ні про мусульман, ні про когось з інших релігій, а лише про тих, хто поклонявся ідолам: богу вітру, дощу, місяцю і т.п..

14. Romko

А ті,хто поклоняється стихіям,чим заслужили таку зневагу? Ідол? Чи уособлення того ж Бога,однієї з Його сторін,так,як сприймають Його ці люди? Чим ж християни,які моляться до ікон,розп'ять,статуй Богородиці праведніші і кращі від тих,кого вони називають ідолопоклонниками?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Юдеї фарисеї, яким Ісус сказав, що вони діти диявола поклонялися "богу вітру, дощу, місяцю і т.п.."о_О!!!(Iван.8:33-44)
    Це щось нове...:haha:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так не ввійшло. маєте свої власні пропозиції доповнити Біблію? вєрной дарогой ідьоте, товаріщ.

при чому тут "виглядати"? В Біблії сказано - погани.

Ром... ну як не крути, природа тобі ближче.:sad:

Останнє редагування модератором: 10 жов 2009
  17. Зануда

Зануда така зануда

Я б не розкидалася такими фразами. Ми все ж монотеїсти. А то вже якийсь дуалізм. Та й взагалі...Щось таки треба вибрати, або Любов, або ненависть.

Одна із сторін і уособлення самого Бога то таки різні речі.
    Христос є втіленим Богом, а природа, то є Боже творіння. Є різниця?

18. Romko

Я не розкидаюсь...
    Я так сприймаю Бога.
    Як те,що присутнє всюдизавжди.
    Дуалізм,це розділення світу на Світло і Темряву,добро і Зло..Любов і Ненависть...
    Але ж Бог присутній у всьому.
    Чи не так?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

але то не означає, що молитися можна і до травинки, нє?

20. Полковник

Полковник миється в бані

Не понял.
    Поясните.

а де твій аватар? :)