У чому сенс усього?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Athena, 2 вер 2009.

1. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

взагалі не хотілося б, щоб ви вичитували в чужих словах те, чого там нема.
    не маю бажання щось пояснювати, оскільки не вбачаю сенсу. Але для прикладу подумайте над таким: Іванові і Василю треба приїхати зі Львова до Пустомит. Іван сідає на електричку з приміського і через 30 хв після відправлення уже на місці. Василь спочатку чіхаєсі, потім сідає на машину, їде в Хирів із хлопаками пива попити, потім махнув у Варшаву, бо там також колєґи... потім Київ, Токіо.... ну і потім раптом десь там згадує, що йому треба в Пустомити. На виконання завдання переїзду з пункту А в пункт Б відводиться вічність, повна воля вибору транспорту, напрямку, швидкості і т.п.

2. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я от говорив з жінкою про те чи людина має право вибору, чи на все Божа воля.
    І вона мені нагадала, є така книжка про Настю Волошин (Книжку написав отець Костельник, він багато з нею спілкувався, там коротко написано і про нього, бо є різні думки про нього) Це дівчина стигматичка з наших країв, народилась десь біля Красне. Так от в цій книжці написано, що до Насті приходив Ангел і просив, щоб вона передала певну інформацію, то священику, то певним людям і просив щоб вони щось зробили. Але люди не завжди робили це. Хтось стидався, кому було лінь. Суть була в тому, що людина вільна в своїх вчинках, що Бог дає людям право вибору.
    Не буду нікого переконувати, але в тій книжці написано так.

• Подобається Подобається x 1
  3. JaguaR

JaguaR щасливий

Та про що Ви говорите? До чого тут вибір дороги і швидкості? Справа у виборі кінцевого пункту. Коли Івану і Василю не можна в той пункт не прибути, то в них нема вибору. Що тут не ясно? Якщо людині не минути перебування з БОГОМ, то в неї нема вибору. Був би вибір - вона б могла вибрати перебування без БОГА. У Вашій же фразі (яку я вже не раз цитував) написано, що людина все одно буде з НИМ у кінцевому випадку. Ну де ж тут воля людини скажіть мені?

Я з тим не погоджуюсь. На мою думку, БОГ дав людині вільний вибір і вона запросто може вибрати зло замість добра. (зверніть увагу, я не кажу хоче, а лиш може. Можливість вибору). Вона може сказати БОГУ "ні" і ВІН не буде примушувати її бути з НИМ, хоч це буде ЙОГО боліти (доречнішого дієслова не знайшов). Знаєте в чому біда? Коли людина зібралася когось вбити, то в неї є ще вибір- або вбити, або залишити живим. Колиж вона вбила, то повернути життя вже не може. Так і з вибором добра і зла: коли ти вибираєш добро, то в тебе залишається можливість потім вибрати зло (коли залишити живим, то і залишиться можливість вбити), але коли ти вибираєш зло, то назат дороги нема (бо повернути життя не можеш вбитому). Після райського яблука людина була приречена, бо вибрала зло. І тільки з любові БОГА (за що ЙОМУ величезна подяка, на яку в мене нема слів і засобів) дано їй другий шанс через відкуплення ЙОГО СИНОМ хресною жертвою, що є найбільшою жертвою любові. Третього не буде. В Євангелії ясно, як день, написано: "Тоді скаже й тим, що ліворуч: Ідіть від мене геть, прокляті, в вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його;"

4. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

хм... у вас була і є власна позиція. То до чого тоді дискусія?
    Тільки не робіть на цьому свому переконанні такого сильного акценту, бо це може бути "помилковий вибір" (як у випадку з убивством).

а Ви знаєте всі значення цього слова? Ви проявили себе чудовим знавцем оригіналу і правильності перекладу, то може щось скажете і про цю лексему? От, наприклад, колись слово тьма позначало 10 тис. А скільки це "вічність"? Тим більше категорія часу притаманна тільки матеріальному світу, а в духовному світі часу нема :)

5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

КОЛИ ЛЮДИНА НАРОДЖУЄТЬСЯ ВОНА ПЛАЧЕ, А ВСІ НАВКОЛО РАДІЮТЬ. ОТОЖ ЖИТТЯ СЛІД ПРОЖИТИ ТАК ЩОБ КОЛИ ТИ ПОМЕРАТИМЕШ ВСІ НАВКОЛО ПЛАКАЛИ, А ТИ СМІЯВСЯ.
    А тепер думайте в чому сенс всього.

6. Зануда

Зануда така зануда

І на чому полягає гріх з даного прикладу?

Забуваючи? Чи просто не знаючи?

• Подобається Подобається x 2
  7. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Мне кажется, что я начал познавать сенс после сорока...

Есть две части натуры.. То, что НАДО! (Хлеб. Дом. Семья. Стабильность на какое то время). И то, что ХОЧЕТСЯ ! (Свобода. Любимое занятие. Лень. Путешествия. Авантюризм))...

Сенс, как я лично начал его понимать, состоит в том, чтобы НАДО ! перестало ограничивать ХОЧЕТСЯ!

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Християни монополізували право на знання,ХТО є Господь?
    І претендують на знання суті Всесвіту?
    Оглянися навколо і згадай.що кажуть індуїсти...
    Каліюга в розпалі....

ЗІ.Я не став індуїстом(ні мусульманином.ні будь-ким)..але,погодься,що
    вони мають рацію...
    Каліюга в розпалі...
    Об’явлення св. Івана Богослова

9. JaguaR

JaguaR щасливий

Якщо Ви цього доб'єтеся, то дістанете хаос врезультаті.

Пане Ромку, а порахуйте-но, який то вже вік Землі.

Ну та, у Вас теж є своя точка зору, тому дійсно, дискусія тут нідочого.

10. ABDURAKHMAN

А, можливо, ніякого нахр..н вічного життя немає? Може ми народились і живемо, перший і останній раз? То, може начхати на всіх і жити в своє задоволення?!

11. Зануда

Зануда така зануда

Запитайте в тих, хто так прожив своє життя - нехай розкажуть, що вони зараз відчувають.

• Подобається Подобається x 3
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ну то і живіть. Навіть Біблія підказує таким як ви - їж і веселися бо завтра помреш.
    А мені щось ніяк не хочеться бути худобиною. Хочеться бути людиною.
    Шкода що вам це поняття незрозуміле.

13. ABDURAKHMAN

Обов'язково!

14. Igel

Igel Active Member

А з чого Ви взяли, що всі живуть не в своє задоволення? Більшість людей живуть саме так, як насправді цього хочуть. Але бажання і задоволення у всіх різні.

15. ABDURAKHMAN

Ви абсолютно праві. Переважна більшість людей так і живуть.

16. ovod

ovod Well-Known Member

17. Alter

Alter Well-Known Member

це або витончений гумор або ще одна яскрава ознака Калі-Юги :))

в будь-якому разі :good:

18. Скорпіоля

Скорпіоля Троянда без шипів

І звідки той сенс береться , і що воно таке.. є безліч теорій, думок, жартів. Усього потрохи, але чому вибули так переконані, що ваш знайомий втратив саме сенс життя? Можливо він втрати дещо інше. А брехня - це запорука того,щоб нас не діставали!!!
    Сенс у нас самих! Ми ось тільки не завжди його реалізовуємо. Подумати тільки! Нам дали життя!!! Не таке довге як вічність, звичайно.. Воно повне можливостей. Ці можливості закладені у нас самих, так званий природній потенціал. Його можна реалізувати через можливості штучні, які дало нам суспільство. Робити певні справи, отримувати від них задоволення - одне зі складових нашого існування.
    Бачити, слухати, розмовляти... спостерігати навколишнє - ще один елемент..
    Бути обдарованими і вміти мислити..
    Знати ,що тебе це екологічне середовище залишило з мільйонами тобі подібних..
    Відчувати біль і радість, страждання, тривогу, щастя і любов...
    Можна ще чимало написати..але - людині самій вирішувати наскільки їй бути щасливою або нещасною, а отже - самій шукати сенс життя!

• Подобається Подобається x 4
  19. ABDURAKHMAN

Сказав би щоб вона його не шукала, а то життя не вистачить,,,
    треба просто жити,,,,,

20. Bambook

Bambook Persona non grata

Такий-от він, сенс життя...

Вкладення:

а де твій аватар? :)