У чому сенс усього?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Athena, 2 вер 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тому,що
    Тому,що
    Тому,що
    Тому,що
    Тому,що
    Тому,що
    Тому,що

2. JaguaR

JaguaR щасливий

Тобто, Ви кажете, що людина без гріха?

3. Romko

Хм...людина - це СУЦІЛЬНИЙ ГРB5[u0425:shutup:
    втілення...:preved:
    Нє?
    Від першої обпісяної пеленки...до передсмертного спорожнення сечового міхура - гріх...:dntknw:
    і ще раніше....теж гріх...:sorry:
    бо предки теж грішили...:dntknw:
    від Адама...
    Логіка?:preved:
    Логіка...:yes:
    О...:morning1:

4. Yur

Yur Well-Known Member

Тому що мілко копаєте.

Усе з Божої волі тому, що усе з Його відому.
    Бог по-за ЧАСОМ. Минуле, майбутнє, сьогодення -- УСЕ перед Ним.
    Події належать ЧАСУ, що є незворотньою плинністю, й трьохмірному ПРОСТОРУ, що є обмеженість.

У Вічності -- безмежному духовному вимірі, й події (якщо їх так можна назвати) духовні, позачасові. Себто це стан душі, котрий вміщує у собі Всесвіт і творить його.

Чим наповнена наша душа -- і є нашим вибором.

• Подобається Подобається x 2
  5. Romko

Отут я майже у всьому погоджуюсь...
    Крім одного...
    Я впевнений в тому,що доля це сукупність наших думок...вчинків...відчуттів,від народження,які зробили нас тим,ким ми є... І тому вибору не існуе апріорі. Ми поступим в той,чи інший момент,як буде диктувати нам наше ЄСТВО,наш СТАН,збіг обставин,що має місце в ТОЙ МОМЕНТ.І,все...а вся оця СУКУПНІСТЬ(ДОЛЯ) відома лиш ЙОМУ.

6. JaguaR

JaguaR щасливий

Е ні, коли людина не має вільного вибору, тоді вона без гріха, бо не могла зробити інакше.

• Подобається Подобається x 1
  7. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ціную Ваш сарказм, але думаю, що краще з Вами на цю тему говорити не треба. Не відчувається у Ваших словах поваги до тих людей, відповідно, краще це питання закрити. "Возлюби ближнього свого, як самого себе"

а чому Ви вважаєте, що можете збагнути? які підстави так вважати? Ви пробували розібратися в тому питанні? вивчали його?

бо якщо людина вважає, що діє всупереч волі Бога, то насправді все одно діє ЗА ЙОГО ВОЛЕЮ, оскількі ВСІ результати і ВСІ можливі та неможливі шляхи розвитку будь-яких подій уже продумані Богом, оскільки Бог є все...

не вбий означає тільки не вбий. Переконаний, якби Господь хотів сказати "не вбий ЛЮДИНУ", то так би і сказав :)

• Подобається Подобається x 2
  8. JaguaR

JaguaR щасливий

Ну, якщо я про карму ніц не знаю, то може Ви мені поясните, яке відношення має карма до випадковостей?

Не плутайте БОЖУ волю з тим, що ВІН все передбачив.
    БОЖА воля - це те, чого ВІН хоче (так і людська воля). Але людина створена з вільною волею, тому може робити щось проти ЙОГО волі. Інакше б не було гріха. Тварини ж гріхів не мають, бо не мають вибоу - вільної волі.

Ну, приїхали. То ж я й писав, що в оригінальному тексті застосоване дієслово "не вбий", яке вживають лиш щодо людини. Для означення "вбивства" тварини використовують інше дієслово.

Останнє редагування: 2 гру 2009
  9. Romko

Божа Воля - це,що Є.
    Що відбулось..і що відбувається.

10. SemperTiro

не поясню... не бачу сенсу. Коли він буде (і якщо буде), Ви самі все знайдете :)

усі варіанти вже прораховані Ним і правильні, і неправильні (поза Богом нічого не існує, а все, що існує, є в Бозі). Гріх людини полягає у виборі неправильних варіантів. Тобто тих, які не ведуть людину до єднання з Господом, не ведуть до щастя, вічності, блаженства. Воля Бога полягає в тому, щоб ми прийшли до Нього, але ми не хочемо... проте кінцевий результат відомий: все одно прийдемо до Нього... будемо вчитися на власних помилках...

усі претензії до перекладачів та укладачів катехизмів. Хай вони це пояснюють. Оригіналу не читав. Зрештою, навіть за законом елементарної логіки принцип НЕ ВБИЙ є більш універсальним, ніж НЕ ВБИЙ ЛЮДИНУ... звідси всі проблеми сучасного світу: мурдують і тлумлять усе довкола...

11. JaguaR

JaguaR щасливий

:nea:

А, ну, Вашу точку зору зрозумів. Ви кажете, що БОГ насильний і людина не має вибору. (Тобто, БОГ в кінцевому випадку все підкоряє СВОЇЙ волі). Та’?

12. Romko

В тому й помилка людини..
    Ми намагаємся уподібнити Бога людині...
    Приписуючи Йому свої думки..почуття...забуваючи про те,ХТО є Бог...
    Зрештою,все відносне...
    дуже часто незаперечне благо для нас обертається злом для інших...
    Прикладів безліч...

13. JaguaR

JaguaR щасливий

Пане Ромку, та не втому справа. Справа в тому, чи має людина свобідну волю, чи ні.

14. Romko

ІЛЮЗІЮ свобідної волі...
    лише ілюзію...
    А насправді все відбувається тоді,коли має відбутись...і не звернути з тої дороги...ні на йоту...
    нагадалось..

Бесполезно учить чему-то -
    Все уйдет, как вода в песок.
    Бесполезно считать минуты -
    Все исполнится точно в срок,

15. ovod

ovod Well-Known Member

а хватить часу?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Не знаю, Ромку, про якого це ти бога говориш- знаю тільки, що мій Бог не такий...:)

17. SemperTiro

я такого не казав. то Ваші висновки. а взагалі ми зараз таку цікаву тему зачепили, таку глобальну і так стараємося пізнати щось своїм інтелектом, АЛЕ...
    зараз набагато важливіше просто щиро молитися, причому якомога більше.
    І тоді все само стане зрозуміло.

так, перед нами вічність :)

18. ovod

ovod Well-Known Member

в якому розумінні? хочете після смерті помилки виправляти чи за рахунок реінкарнації?

19. Romko

Знаєш...зразу виникла асоціація з малою дитиною,котра затуливш ручками очі,впевнена,що сховалась від усього світу...
    Мабуть,добре отак...заплющивши очі,твердити собі:
    - В мене все добре...в мене Бог добрий..він живий....:girl_angel:
    і намагатися не помічати болю...крові...жорстокості в навколишньому світі,повторюючи собі,як заклинання
    - То не мій Бог..то інший...то взагалі антипко...:diablo:
    Тільки от...від цього не зміниться нічого...абсолютно нічого...:nea:
    Як лилась кров..так і буде литись...як помирали люди в муках...так і будуть вмирати...і повною чашою...будуть одні страждати..інші..раювати тут...
    А Бог..один...і таки живий...

20. SemperTiro

я орієнтуюся на душу, яка є вічною... а ви на тіло, тому прив"язуєтесь до смерті :)

а де твій аватар? :)