У чому сенс усього?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Athena, 2 вер 2009.

1. Yur

Yur Well-Known Member

Хронологія, це історія, той вимір в якому ми перебуваємо черз переступ. Остаточне спасіння людини, а з ним і припининня усіляких страждань, згідно християнського віровчення відбудеться в есхатологічному вимірі у Воскресінні.

Та чому не помагає.
    Навіть на цьому форумі люди не раз розповідають про калік, котрі уміють радіти життю. Чи ви думаєте вони якісь інші? Ні. Бог дає їм сили нести хрест. Він нікому не відмовить, якщо просити у Нього.
    Просто коли людина по-справжньому вірить Йому, вона й просить у Нього те СПРАВЖНЄ, що дає їй сили, спокій і впевненість.

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Скажіть ото тим мільйонам,які загинули в муках...
    Так...Путі Господні неісповідимі...нам не пояснити,для чого винищувались цілі народи...для якої мети матері сходили з розуму і з’їдали своїх дітей...
    Такі,як ви стверджують,що за гріхи..
    ну що ж..грішні були оті матері...
    А ще грішніші їх діти...

3. Levko

Levko Well-Known Member

Ромку, а чому ти вирішив, що сходили з розуму і з"їдали своїх дітей саме матері-християнки?
    Я більше погоджуюсь з Юром, що "коли людина по-справжньому вірить Йому, вона й просить у Нього те СПРАВЖНЄ, що дає їй сили, спокій і впевненість."
    І чомусь вірю, що серед усіх цих звірств і винищень народів справжнім християнам Бог давав сили, спокою і впевненості перейти через це все...

4. Romko

Бог один. А кров ллється ріками не лише християнська. І,до Нього моляться різними мовами,за різними обрядами,просто словами... Від чого це залежить,за якими критеріями визначається кому жити,кому померти...кому терпіти муки...кому хоронити дітей...не знає ніхто... І не від віри це залежить...і не думаю,що серед отих мільйонів загиблих від голоду,холоду,мук,катувань,не було віруючих...що уповали до Нього...в надії... Не треба закривати на це очі... Бог є...Бог всемогутній...але Він не лише Любов...і не нам судити...Його Волю...

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Звичайно, що були серед них віруючі люди, котрі "уповали до Нього...в надії" і Бог давав їм силу проходити через ці звірства, бо вони бачили перед собою краще і вічне життя!!!

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, справді важко пояснити, чому стільки горя на землі. Не забувайте, що і Христос і всі апостоли (за виключенням Івана) загинули мученицькою смертю.
    Звичайно, багато людей дістають багато чого по вірі.
    Наприклад, візьмемо Послання до Євреїв, 11 розділ, де автор пише справжню оду вірі. Серед іншого,

32 І що ще скажу? Бо не стане часу мені, щоб оповідати про Гедеона, Варака, Самсона, Ефтая, Давида й Самуїла та про пророків, 33 що вірою царства побивали, правду чинили, одержували обітниці, пащі левам загороджували, 34 силу огненну гасили, утікали від вістря меча, зміцнялись від слабости, хоробрі були на війні, обертали в розтіч полки чужоземців; 35 жінки діставали померлих своїх із воскресіння;

Але, читаємо дальше:

а інші бували скатовані, не прийнявши визволення, щоб отримати краще воскресіння; 36 а інші дізнали наруги та рани, а також кайдани й в'язниці. 37 Камінням побиті бували, допитувані, перепилювані, умирали, зарубані мечем, тинялися в овечих та козячих шкурах, збідовані, засумовані, витерпілі. 38 Ті, що світ не вартий був їх, тинялися по пустинях та горах, і по печерах та проваллях земних. 39 І всі вони, одержавши засвідчення вірою, обітниці не прийняли, 40 бо Бог передбачив щось краще про нас, щоб вони не без нас досконалість одержали.

Чому так? Важко відповісти... Мабуть відповідь дає останній вірш.

• Подобається Подобається x 3
  7. JaguaR

JaguaR щасливий

Ромку, та не вважайте їх такими наївними. Вони всі добре знали, що Істиною не володіють, а щоб утримувати владу, - прибирали личину істиності.

8. Yur

Yur Well-Known Member

Саме так, забуваємо.
    І як здається мені, через те, що не хочемо всерйоз сприймати першої Божої настанови:

"Але з дерева знання добра й зла не їж від нього, бо в день їди твоєї від нього ти напевно помреш!"

І чомусь підспудно хилимось до отого нечистивого:

"І сказав змій до жінки: Умерти не вмрете!"

Ми тримаємося за цей світ, бо іншого не знаємо. Але ж не такий світ призначив нам Господь.

Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа,
    Який перемінить тіло нашого пониження, щоб стало подібне до славного тіла Його, силою, якою Він може і все підкорити Собі. (Филип'ян 3: 20,21)

По-справжньому радіти в стражданнях неможливо! Чи не потребував підтримки Господь в Гетсиманському саду? (Мат.26:36-42) Чи з насолодою терпів хресні муки.

Чи такими щасливими почували себе Апостоли:

Бо маю задоволення в Законі Божому за внутрішнім чоловіком
    та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх.
    Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти? (Рим. 7:22-24)

Бо знаємо, що все створіння разом зідхає й разом мучиться аж досі.
    Але не тільки воно, але й ми самі, маючи зачаток Духа, і ми самі в собі зідхаємо, очікуючи синівства, відкуплення нашого тіла.
    (Римлян 8:22,23).

Тож відкиньмо отого нечистивого, що нашіптує про усілякі блага. Прислухаймось до Божого Слова, радіймо во Христі і думаймо про СПРАВЖНЄ. А решту додасться.

9. Зануда

Зануда така зануда

То не є думкою і вченням Церкви, не треба того підтримувати і так за це чіпатися. Є слабкі люди, які в часі випробування покладаються на власні сили і падають. Людина слабка від природи і тому уповає на Господа.

В цьому не було ніякого Божого задуму. Не плутай причини і наслідки - люди з голоду втрачали розум і самоконтроль. А якщо людина втратила розум, то чи відповідає вона за свої вчинки? Ні!
    Бог це ЛЮБОВ. Немає в ньому ні зла, ні темряви. КРАПКА. Бог створив життя.
    23 Бог же створив безсмертною людину | і вчинив її за образом власної природи.
    24 А через заздрість диявола смерть увійшла у світ, | скуштують її ті, що йому належать. (Муд. 2:23-24)
    12 Тому то, як через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили. (Рим.5:12)
    21 Смерть бо через людину, і через Людину воскресення мертвих. (1Кор.15:21)

10. Romko

Віто,у всьому,що відбувається є Божий задум.
    У всьому.
    В тому і є Божа воля.
    В подіях,що відбуваються навколо нас..в світі...

11. Arthur

Arthur Well-Known Member

А чи у всьому є Божий задум? Я собі іноді таке питання задаю.
    Romko, а може ні.
    Може деколи сатана спокушає?

12. Romko

А дідько,то не Боже сотворіння?
    То не Божий задум?

13. Arthur

Arthur Well-Known Member

Може і Боже створіння.
    Тільки чи слухається він Бога, чи сам собі все вирішує.

14. Romko

А хто у Всесвіті може щось вирішувати,всупереч Божої волі?

15. Зануда

Зануда така зануда

Супер! Класна відмазка, щоб не відповідати за власні вчинки. Не вважаєш? То є Божа воля на то, щоб п"янючий водій збив дітей на переході? Ти хоч іноді вникаєш у ту свою фільодзофію чи так...стукаєш по клавішах по інерції? Вникни. Подумай.

16. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

не може, тому антипко є творінням Бога (бо не міг він сам створитися... нема іншої причини, окрім Господа) і він "працює головним менеджером" цього матеріального світу. Він має під своєю владою дуже багато сил, які заважають душі повернутися до Бога, думати про Бога, жити з Богом...
    Чому? тому що свого часу душа попросилася у цей матеріальний світ і Бог не міг піти проти волі душі. Але кожна душа знає, що потрапивши сюди, вона втрачає "зв"язок" (тобто не повністю втрачає, він слабшає) і свою пам"ять... пройшовши величезний шлях, перероджуючись у різних тілах, вона повертається до Бога (рано чи пізно)... І страждає душа тут ВИКЛЮЧНО за свої гріхи... і щаслива вона тут ВИКЛЮЧНО за свої заслуги перед Богом.

П.С. це не християнське вчення, але не можна давати християнам виключне право на істинність вчення про Бога :)

а чия ж?.. просто ви хочете міряти Його волю людськими уявленнями про мораль, чесність, порядність і навіть СПРАВЕДЛИВІСТЬ... Тобто, Бог має бути таким, яким ми Його хочемо бачити, а не таким, яким Він є?
    Діти не просто так гинуть, знову ж таки, теорія карми пояснює це дуже просто: раніше душі (дітей) убили іншу душу (водія). За законом справедливості, тепер усе навпаки.. .і так до тих пір, поки хтось із душ не схаменеться і відмовиться від вбивства...

17. Зануда

Зануда така зануда

Пробачте, але я християнка. Мене кармічною теорією не візьмеш. :)

Стівен Кінг?

18. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

я також християнин...
    але в таких випадках користуюся правилом: якщо я не визнаю наявності броунівського руху (як філолог), то це не означає, що його нема :)
    і я не мамагався вас "взяти кармічною теорією"

нє, карма... цей закон може пояснити, чому дитинка в 4 місяці просто засинає і не прокидається... чому хтось, на нашу думку випадково, когось убиває...
    ВИПАДКОВОСТІ - це ЗАКОНОМІРНОСТІ, які ми не здатні пояснити, розум наш для цього заслабкий... :)

19. Romko

Звичайно.
    Божа Воля на те,щоб вмирали діти в лікарнях.
    Його Воля на те,щоб лилася кров по всій Землі...як вона лилась споконвіків.
    Божа Воля на Любов,ласку,ніжність,милосердя.
    На ВСЕ ЙОГО ВОЛЯ.
    І нікому не дано знати Його задуму і намірів...
    Людина будує автостраду...ескаватори...катки..асфальт..і повзе манюська мурашка...яка попадає під маленький камінчик гарячого асфальту...
    Вона гине.
    А інша мурашка починає вопити відказувати..страждати...
    чи дуже переймається президент країни,в котрій є уряд,в котрому є міністр транспорту,котрому підпорядковується начальник рангом понижче,котрому підпорядковується директор фірми.котрому...і теде..загибеллю отієї мурашки?
    Масштаби...неспівмірні...Всесвіт набагато грандіозніший,ніж ми можем собі припустити...

20. Зануда

Зануда така зануда

Номінально чи практикуєте? Щонедільна літургія, регулярна сповідь, інші Таїнства(варіанти згідно конфесії)?
    Як для мене, то християнство є досить чітке у визначеннях. Тут немає місця для демократії, або приймається те, що нам заповів Бог і виконав Христос, або це вже не християнство.

---------- Додано в 00:13 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

Божа воля, щоб ми гідно вміли приймати втрати, вміли радіти хорошому, бути щасливими з дрібниць і любити ближніх. Ось у чому на мою думку Божа воля. Ну не вчить мене моя віра, що Бог злий і дає, щоб забрати - жорстоко, садистично. Ні. Не думаю, що Той, хто віддав Єдинородного Сина на смерть за ради всіх і кожного є звичайним садистом, але у вселенських масштабах. Зрештою цитати я вже подавала.

а де твій аватар? :)