Тузла 2. Росія під шумок добудовує дамбу

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем MARTINI, 13 лис 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Львiва

Львiва Well-Known Member

Відповідь: Тузла 2. Росія під шумок добудовує дамбу

levandivka
    Вы знаете что сейчас творится в на шахте в Донецке? Уже 70 погибших. Все-таки не стОит шутить насчет Беслана ни в каких случаях!

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК я і не жартую.
    На повному серйозі я вважаю. що Беслан - ганебний злочин російської влади.
    ЗІ: в тій моїй згадці про Беслан немає жодного смайлу (символу жартівливості).

• Подобається Подобається x 2
  3. Львiва

Львiва Well-Known Member

Ну извините тогда. Я на самом деле подумала, что Вы шутите!!!Еще очень удивилась и поразилась - неужели взрослый мужчина может так шутить над человеческим горем, пуская даже и страны, которую он недолюбливает.
    Просто считаю, что зло всегда возвращается бумерангом.

• Подобається Подобається x 1
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1.
    Шкода, що із запізненням повертається...

От тут Ви знову помиляєтеся: Кремль/Лубянка - не вся Росія.

5. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Хай москалі добудовують цю дамбу.Я переконаний, що вона все одно перейде в руки України. Все ж таки Таманський півострів - це Кубань, а Кубань, кому повинна належати як не Україні. Я твердо переконаний, що доживу до того часу, коли зможу туди поїхати і бачитиму там всюди український прапор та вільно говоритиму українською, а відповідатимуть мені також українською.:naci:

6. Львiва

Львiва Well-Known Member

Україна від Сяну по Дон, від Кубані по Стародуб!

"Зiв"ялий мозок"
    Вы когда-нибудь были на Кубани или на Дону. Там конечно в обиходе много украинских слов, но речь там явно никогда не будет украинской:).
    И вообще советую почитать Вам "Тихий Дон" М.Шолохова. Хохлов на Дону (в данном случае Шолохов имеет в виду конечно украинцев, он их называет именно словом "хохлы") не любят. И между Дончанами и "хохлами" (еще раз повторяю - это название Шолохова в данном случае:) ) драки были постоянно.

7. Городецький

Городецький Well-Known Member

І взагалі, Шолохов, вроджений рязанець - є найкращим прикладом знавця міжнаціональних відносин в Кубанському краї. Апологет, не побоюся цього слова.

• Подобається Подобається x 3
  8. Зів'ялий мозок

Користуючися Вашою логікою таке ж саме можна було сказати ще 70 років тому про Судети (там не було чеської мови), про Велькопольщу та Помор'я (там не було польської мови), про штати Керліс, Джохор, Кедах, Пінанґ, Перак у Малайзії (там не було малайської мови), про значну частину Ізраїлю (там не пахнуло івритом), але часи міняються, міняються і люди, а з ними й середовище, у якому вони живуть.

9. Львiва

Львiва Well-Known Member

Значит там были предпосылки, чтобы в тех регионах появились эти языки. А какие предпосылки на Дону и на Кубани к появлению там украинского языка??? Непонятно... Еще раз говорю почитайте книгу М.Шолохова "Тихий Дон" - во-первых, получите огромное удовольствие от прочтения, а во-вторых, окунетесь в атмосферу ихней жизни, в том числе и в языковую, за эти годы мало что изменилось.

Зы Когда училась в школе, в 1995 году, ездила в Ростовскую область, поселок Янтарный (Мартыновский район), в трудовой лагерь, на подвязку виноградников на целый месяц! Много общались с местным населением, которые тоже работают на виноградниках, украинские слова у них конечно встречаются, как и во времена Шолохова, но переходом на украинский язык там и "не пахнет":)
    По поводу Кубани - думаю, что многие многие там были. И ситуация там примерно такая же что и на Дону.

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

а чо Ви так зосередились на цьому?
    розхвилювались, коли цю тему зачепили.....

не треба.

раз "не пахне" - значить нема приводу для хвилювань :)

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Тоді навіщо українцям дамбу, а Пересвет казав мост будувати?:D Вистачить і паромної переправи. Най москалі в гості приїздять, мойви поїдять, на гору Митридад піднімуться.;) :D

Додано через 10 хвилин
    Ясно, значить що роботи немає.;) Путін дає гроші, от всі на дамбу побігли каміння в море понесли? І хто ж тоді смішний, Пересвете, га?

12. demetris

demetris Well-Known Member

Завітайте, подивіться,
    Що є в хаті в українця.
    Ось під лавою сокира
    (Бо усі ми прагнем миру).
    Ось в куточку гострі вила
    (Щоб яка свиня не з'їла).
    Ось обріз за образами
    (Бо Господня сила з нами).
    А оце - дивіться, братці, -
    Файний зашморг на гілляці!
    На зашморгу вузлик.
    Не чіпайте Тузли.

13. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Яка дамба??? То Путін експеримент ставить. Кидають у море каміння різної ваги і форми а він не може збагнути чому кола на воді одинаково концентричні. Ось і проводять експеримент багатократно. А Ви кажете: ДАМБА!!

14. Зів'ялий мозок

Читав я "Тихий Дон" Шолохова ще десять років тому. Про смаки краще е сперечатися, але цей твір не припав мені до вподоби. Але вся справа в іншому - цей твір називається "Тихий Дон", а не "Тиха Кубань". Інакше кажучи, в ньому йде мова про Нижнє та, частково, Середнє Подоння, в яклму українці ніколи не становили значну частину населення. А я вів мову про Кубань, тобто північну та центральну частину Краснодарського краю та західну частину Ставропольського краю, де українці до Голодомору становили більшість населення.
    Переходом там на українську не пахне через надмірну опіку "молодших братиків" із Москви. Я вже Вам наводив Вам приклади країн і територій, в яких також відповідні мови були дуже в занедбаному стані, але тим не менш їм вдалося переломити цю ситуацію.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)