Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 6 кві 2007.

1. Ума

Ума Well-Known Member

Відповідь: Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

про депозити Ви на іншій гілці висловились, тож я зрозуміла, що це такий самий розвод для Вас, як і кредити (з огляду на інфляцію)...

а до 30-ти років в батьків на шиї висіти :eek: Може краще на іншу роботу підіть? батьки троха відпочинуть...

а якби ваша жінка була ректором, то певно вдвох за 10-ть років на квартиру в Тернополі і заробите :)

2. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Для малоімущих депозити - це не спосіб заробити (до речі чомусь з депозитів податки не знімають, хоча там непогані суми крутяться, інвалідам би помогло), а спосіб зберегти від інфляції + шось ше там цвиркають, як собаці кістку. Хотіли би відпочити - самі би мене давно відправили. Не відправляють, значить потрібен я їм... Зайві руки вдома нікому не завадять як і на заводі ;) . Ректор один заробить за 2 роки і без жінки чи як там... А я половину суми якраз за 10 років (~5 вже пройшло) - це дивлячись який РИНОК нам нежадні, а працьовиті власники будівельних фірм запропонують...

3. Ума

Ума Well-Known Member

в мене революції немає, бо я їх тримаю в чітких обмеженнях і нікого силою не заставляю працювати, а не хочуть - то нехай звільняються, незамінних людей не буває.

ЗП в мене не така як в працівників і то логічно і справедливо. А як вам то виглядає скупо, то най так буде... Зате я вважаю, що в тому районі де взагалі немає ніякої роботи, мій завод тим людям за щастя! Мають і роботу і вчасно ЗП (навідміну від них в директора ЗП не по графіку) і соц. пакет мають і т.п.

Люди здебільшого задоволенні, але є двоє з такими думками як Ви - от я й спілкуюся з Вами, щоб більше зрозуміти природу тих думок. Прийшла до висновку - заздрість.

Ви свій обов"язок подати декларацію про прибуток не переставляйте на ректора, а то потім кажете, що він ніяких обов"язків не має, а ЗП в 10 разів більша ... Декларація - справа індивідуальна і добровільна. Обікрали державу, то так і кажіть, а то починаєте тільки в комусь бачити нечесність, скупість :D :D :D

• Подобається Подобається x 2
  4. Ума

Ума Well-Known Member

А по скільки у Вас квартири в Тернополі?

Нехай ректор має 5000 грн, але десь Ви іншу суму (значно меншу) називали. В рік це 60000, а за два це 120000. Це я навіть рахувати не буду, що він ще на щось тратить... і які у Вас квартири за 24 тис. дол. є?

5. ihorweb

О! Зайняли територію і робите людям щастя! Похвально!

Хай він мені заборонить друкувати, як він керівник. Хай слідкує за працівниками, от як Ума. А я за той заробіток (~130 грн на місяць) не дуже тримаюся. Головне - вільний час! Врємя - денгі, а не праця - дєнгі...

6. ihorweb

Ну, за три роки на однокімнатну нашкребе... Він ше себе запише в профспілці на дешевшу квартиру на території універу, бо він заслужив на посаді ректора, не то шо дехто - нічо не робить, і зарплату тому має меншу. :rolleyes:

7. ihorweb

По 50 000 уо точно є (однокімнатні). Я вже не памнятаю тої реклами з газети... Зара піду на обід, гляну. Я писав, що в нього по тарифній сітці 25 розряд мала би бути 1500. Але він, як ректор, певно ше звідкись має... може теж на прінтері підзаробляє :o А може він чекає на гроші з бюджету (як власник заводу на прибуток підприємства), а тоді все собі бере...

8. Ума

Ума Well-Known Member

Ігоре, перестаньте заглядати до чужого гаманця і життя стане веселіше :)

Як у Вас такі ціни на квартири, то й такі ЗП. Все справедливо... у Києві Ви б із ЗП ректора складали б гроші, як в Тернополі із ЗП підлеглого..

а те, що для Вас особисто головніше - це очевидно! От тому Ви і тримаєетсь за свою роботу - де ще стільки вільного часу буде? і тп.? (хіба в Уми на її посаді :);)) Тому або ставте собі ціль стати Ректором і коли станете добровільно собі зменшіть ЗП до рівня підлеглого, або годі намагатися зменшити ЗП теперішньому ректору! Підіть і все йому скажіть, як Вам важко від того, що він ніц не робить і в 10 разів більше має. Мо" він Вам дякую скаже - поділитесь з ним роботою, а він з вами із ЗП, а там гляди і справедливість буде :)

9. ihorweb

Про ціни: НЕСПРАВЕДЛИВІСТЬ! Суцільна! Там зарплата в вчителя більша, не там - менша, там квартира дорога, не там - дешева, одне і те саме там коштує по одному, а не там - по іншому! ЗДУРІТИ МОЖНА!!! :ireful1:

Згідно закону збереження енергії: енергія не береться нізвідки і нікуди не зникає безслідно. То не чужий гаманець... То мій гаманець. Як в Вашому гаманці приплив грошей від бізнесу, то в інших гаманцях - відплив цих грошей. Ви не просто заробляє ці гроші, Ви НА КОМУСЬ заробляєте ці гроші. Ви не вкладаєте в свій дохід (чи там дохід підприємства) конкретний виробіток, Ви просто собі берете все, що залишилося. Тобто не зрозуміло ЗА ЩО Ви берете ці гроші (Ви і самі не можете сказати, яка в Вас зарплата). Не зрозуміло чому інші мають платити по цих завищених цінах. Буде нормування праці, не буде питань і може тоді життя стане веселішим...

10. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Нє-нє, того робити не треба. Вже пробували, ніц доброго не вийшло. Треба реалізувати іншу світлу ідею: зробити спільними жінок! Ото була б радість! Хочеш чорняву - прошу, біляву - і такі є, високі-низькі - прошу дуже! А то запровадили приватну власність на жінок, і що в тому доброго? Де справедливість?!!! Весь час одна і таж дружина!!!:D :D :D

О.Бендер: Шура, эти деньги ничего не решают, нужна идея, а её нет!!!

А якщо серйозно, то я не розумію про що так довго говорити?

Поняття справедливості, у т.ч. соціально-економічної, напряму завязано на тип соціально-економічної формації, який обрало собі суспільство/народ. В залежності від цього формується і певний тип моралі.

При соціалізмі підприємницька діяльність була злочином і вважалася аморальною. При капіталізмі - це норма життя. Ніякої майнової рівності при капіталізмі не буде, так само як і засудження майнової нерівності. Майнова нерівність - суть системи капіталізму, норма.
    Ну, про ціноутворення говорити не хочу - окрема тема.

А ihorweb-у скажу: якщо ваше єство не погоджується із суспільно-економічною формацією в якій живете, то або міняйте країну (наприклад на Бєларусь), або міняйте соціально-економічну формацію - як Лєнін.

11. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Цікава у вас дискусія: справедливо- несправедливо. В мене, для пана Ігора з Тернополя, є досить справедлива пропозиція. Це і справедлива оплата праці за виконану роботу, справедливий кар'єрний ріст до директорської посади, але я думаю що пан Ігор навряд чи погодиться. Бо це прийдетсь взяти на себе певні зобов'язання, відповідальність, за яку прийдеться справедливо відповідати. Умови праці рівні, для всіх, і для нищих посад і для директорських. Ак вам пропозиція. Я думаю пані Ума оцінить її.

12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Забудьте Ломоносова - читайте більш пізні праці ;) хоча б теорію відносності ;)
    наприклад: три волосини - то багато чи мало? на голові? в борщі?

13. afterstep

то тільки для Igorweb пропозиція?

14. ihorweb

В рівності ніхто не жив! І не пробував. І KabMiner, очевидно, теж не хоче пробувати... А про чорняву-біляву - це дотепний сарказм вийшов, тіки ihorweb говорив про економіку, а сімейне, духовне - на це ніхто не скаржиться.

То нашо так багато написали? ;) :)

Так і зараз вважаю. Діяльність "купи-продай" - це не діяльність. В польщі закупитися м'ясом по 7 грн, приїхати в Україну, і до того обнагліти, шоб в тричі збільшити ціну (і це при тому, шо товарчик то по ТорговихСвітах і Родинах то гниє помаленьку, і все-одно не спустять ціну, паскудники) - це обкрадання. Він собі вирішив, шо найважче працює за всіх...

Багато людей багатими не стануть, небагато буде таких людей. А тих шо побільше - влаштують революцію. В Росії це діло (майнова нерівність) та й не тільки в Росії довго дуже було, то там і революцій було більше, так шо історія США - це тільки початок, подивимось (вже з пекла, напевно), до чого вони докотяться... зі своїм капіталізмом.

15. ihorweb

Умови праці рівні, але є посади нижчі, а є директорські... Це я к в СРСР: перша серед рівних - Росія, друга серед рівних - Україна...

16. Дімон

Дімон Well-Known Member

А Вам пане Ігоре не вгодиш :haha: Ви як хочте щоб не було різних посад??М ви хочте що були всі єднакі?? та то буде БАРДАК і повна АНАРХІЯ!!!! Чи нє???

17. ihorweb

Шо значить забудьте????????????????? Закон збереження і перетворення енергії ше ніби ніодна теорія не спростувала ні в макросвіті, ні в мікро... Чи вчитель фізики проспав якесь ноухау :) Це буде ганьба чорна :D

18. ihorweb

Нє.

Анархія є тепер, коли купка вибраних (всенародним вільним голосуванням) вважає себе ліпшими серед ліпших, а от мільйони інших - це ніхто і фамілія їхня нікак. Ніхто нічого не дотримується та й інших не заставляє... Посади мусять бути різні, але начальник - це дуже смішна посада. Шоб тикати пальцем на пилюку, треба багато вчитися в Академії народного господарства на Менеджера...

19. afterstep

пробували. Але навіть Томас Мор розумів, що то є неможливо ;)
    спробуйте поповнити свій багаж знань "основами мікроекономіки" - якщо дійсно прошлябізуєте, то й світогляд зміниться на радикально протилежний ;)

20. afterstep

ні - є тільки одна поправка - що у чистому вигляді вислів Ломоносова не містить нічого, крім філософії. А класична механіка (ньютонівська) має доволі обмежене застосування ;) І ті самі рівняння Максвела показують, що енергія не зникає, але, так як вона радикально перетворюється з одного виду в інший6 то, якщо ви будете заміряти тільки магнітне поле, - у вас складеться враження, що вас ошукали. Як зараз складається в економіці ;)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)