Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 6 кві 2007.

1. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Відповідь: Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

А я про це і говорю, що ніякого контролю нема. Чого людина в реєстратурі в поліклініці має отримувати 900, а в реєстратурі Податкової 9 000? Я працюю не по своїй освіті. Якби працював вчителем, то мав би ненабагато більше (на 100 грн), але загружений був би зранку і до ночі... і нету в очі би не бачив... і з Олею би не познайомився :). А в вищому навчальному закладі ще є прибиральниці... теж важка робота як на мене, важча, ніж в мене, а зарплата трохи менша ніж в мене. НІЯКОГО КОНТРОЛЮ!

2. Оля

Оля Старожилка форуму

А! То Ви і інші дійсно шкуродери! :cool: То до них і майте претензії! :rolleyes: Торговий бізнес того не має. Я Вас можу запевнити.Якщо за гривню купують, а за півтора продають, то дуже добре! А оптовики працюють на 2% і то дуже тішаться! :rolleyes: Виїжджають тільки кількістю.

3. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

От українська натура, завжди боляче дивитись як у сусіда на гроді капуста гарно цвіте, яка він сволоч, що вона так гарно цвіте

• Подобається Подобається x 3
  4. ihorweb

УСІ повинні виїжджати тільки кількістю. Тоді буде прогрес, тоді буде розвиток. А то 10 яєць по 10 грн - і з нього вистачить :sad: на один день.

Та знаємо ми як вони купляють по 70 коп молоко в селян, тоді розбавляють не відомо чим, а тоді продають по 2 грн (2.20)http://www.umoloda.kiev.ua/regions/75/160/0/17050/. От Вам і 10% накрутки... Не всі живуть в Америці ;)

5. ihorweb

Ні-ні. В сусіда і городу нема, і 80 годин на добу він не працює, а має ЗНАЧНО більше - на таких сусідів дивимося.

6. ihorweb

Я на СВОЄ життя не жаліюся. І на квартиру до років 30 готівкою назбираю і без кредитного обкрадання :cool: Справа в справедливості, а її нема!

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

гм.... ще в античні часи знали, що це твердження невірне ;)

8. ihorweb

в різні часи знали по-різному: задовільняйся малим і боги заздритимуть твоїй перловій каші три рази в день :p І зараз знають по-різному: ihorweb за справедливість, а afterstep - проти... Чи ні? :)

9. Ума

Ума Well-Known Member

Ігоре, Ви через свою людську заздрість замість того, щоб свою ЗП збільшувати до рівня Ректора, так Ви йому зменшуєте... І ще кажете, що це не заздрість - справжнісінька вона! Бо тільки заздрість може сказати те, що ви написали... тикати пальцем на когось і говорити, а він що більше робить ніж я?

• Подобається Подобається x 2
  10. Ума

Ума Well-Known Member

:p
    Ігоре, не смішіть мої тапочки!!! Як віруюча особа, то мусите знати, що Бог не засуджує багатство! Йов був дуже багатим (найбагатшим в тому краю в той час, як каже Біблія), і що він робив? Сидів при брамах свого маєтку і споживав плід свого урожаю. А на нього гарувало тисячі рабів (підлеглих) і що з того? Бог засудив його? Забрав все і поділив? Натомість після випробувань вдівчі більше благословив! Чи може не читали Ви, що Бог засуджує ледарів і тп.?
    Якщо особа заробила своєю працею собі краще матеріальне життя, ніж інший - то це не гріх!

А за інвалідів дбає не тільки держава, яка надає йому допомогу, але й ваш ректор і ви, коли сплачуєте чесно податки із своєї ЗП. Так виходить, що Ваш ректор менше працює, але більше допомагає інвалідам :D

краще не вмішуйте сюди Бога, бо то дійсно не релігійна гілка...

• Подобається Подобається x 3
  11. Ума

Ума Well-Known Member

А Ви з цього заробітку податки сплатили? Що означає безкоштовна електрика? Тобто обкрадали державу? (а ректор потім віддувається за це) о принтер не Ваш, знос на нього Ви не передбачали... і картридж підозрюю Ви не заправляли за свої кошти... і папір видно нахаляву дістався... а приміщення, де Ви таку діяльність робили чиє? оренду не платили... Ну тоді зрозуміло звідки собівартість 5 коп. :D :D

12. ihorweb

Я вважаю багатство - перешкодою на шляху до Раю, якщо в глобальному масштабі. Тому я кажу, щоб ректору понизити зарплату, а не мені її підняти. Я ж постійно про це дописую, що не в мене замала, а в ректора незаслужено завелика. Можна і мені підняти... Не в цьому справа. Треба щоб все було визначено! Щоб була оцінка (нормування) праці, а не користуючись попитом на товар (послугу) ні з того ні з сього підвищити ціну, а тоді опустити. Це невмотивовані нічим (крім жадності) явища. Якщо мною керує заздрість (з Вашої точки зору), то Вами керує жадність (з моєї точки зору).

13. Ума

Ума Well-Known Member

Отут вже значно цікавіше і серйозніше!

Поділіться досвідомя, як за 10 років при ЗП в 100 у.о. (+лівий заробіток ще одна ЗП) наскладати готівкою на квартиру, без кредитів і депозитів і при тому, ще крім повітря щось їсти.

я серйозно.

п.с. а в якому місті Ви хотіли квартиру купити?

• Подобається Подобається x 1
  14. Ума

Ума Well-Known Member

:D :D :D
    а що по Вашому є жадність?

п.с. заздрість - це гнилизна костей.

п.п.с. є пропозиція тим хто хоче до Раю - понижувати ЗП, а хто не хочу підвищувати. Справедливо, як на мене :) Ректор певно не хоче до Раю :)

• Подобається Подобається x 1
  15. ihorweb

Я ж все перчислив, шо на халяву: електрика і робоче місце. Все інше своїми нозями таскаю (і папір, і тонер бігаю купляти і барабан - все за свої гроші) і сам заправляю, і за свої гроші перший раз картрідж купив, шоб зі старим довго не бавитися, а тепер сам (не здаю на фірму, де за 20 хв. роботи беруть 60 грн за заправку) їх підтримую в робочому стані. Я не винен, шо наш ректор (і проректор з соцеконом розвитку) отримує завищену зарплату, а за працівниками не слідкує, щоб податки платили... Хай доплачують за роботу, якої я виконувати не маю, тоді будуть самі податки знімати. Вони погано керують, а я винен... От я про це і кажу: був би керівник такий як Ума, він би за мною "глаз да глаз". А так має чоловік шалені бабки, а тіки ходить і пальцем тикає, шо пилюку хтось не повитирав, а викрутки, плоскогубці, молоток, подовжувач, одяг - все за свої грошики. Погані керівники! Такі і працівники... Як без правил, то без правил!

16. ihorweb

Самому визначати собі ціну не маленьку.

17. Ума

Ума Well-Known Member

Ігоре, це не ректор має з Вас податки знімати, а Ви ДОБРОВІЛЬНО в кінці року складати декларацію про доходи, як фізична особа, якщо маєте крім ЗП ще заробітки... отут треба й задуматись за інвалідів, які з Вашого додаткового заробітку ніц не мають :)

18. Ума

Ума Well-Known Member

дивне визначення скупості...

а де ви читали, що я сама собі встановила НЕМАЛЕНЬКУ ціну? і звідки ви знаєе, скільки я встановила підлеглим? ;) :p

Приїзджайте до мене на завод - будете мати в декілька разів вищу ЗП, ніж маєете зараз... щоправда, халявної електроенергії і принтера не обіцяю, а піймаю на лівому - то звільню з доганою :D

19. ihorweb

Чого без депозитів? Ніхто такого не казав... Депозити - це круто!

Можна повисіти в когось на шиї... наприклад, в батьків, поки не дозрію до власної. Крім того самому в квартиру - сенсу нема... з КИМОСЬ треба ;) з неї і друга половина на квартиру буде. А в якому місті - це Ви гарно зауважили... В одному - одна ціна, в іншому - інша - РИНОК на... Хто в ліпшому місці територію помочив (тобто позначив), той і більше гребе більшою лопатою - справедливість аж ПРЕ!!!

20. ihorweb

Але стільки само призначили собі, скільки працівникам? Похвально! :rolleyes: Все... питань нема... Раз справедливість на заводі, значить всьо пучком. :rolleyes:

А про декларацію про доходи, то ректор ніби не знає, шо всі друкують студентам і не безплатно. Він керівник - він хай печеться, хто шо має декларувати і не через рік, а вже. Керівники просто погані... Ну, не всі... В Уми на заводі - все гуд :rolleyes: Там революції не буде.

а де твій аватар? :)