Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 6 кві 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Мо' і не наб'ють, але лікаря викличуть... (ветеринара чи психіятра).

2. levandivka

Та "повинна", золотий Ви наш!..
    А хто, крім нас самих ту "повинність" забезпечуватиме, Конституція?

3. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Ви тільки що відповіли самі на це запитання. Конституція дає право- а забезпечити ви повинні самі. Хіба ви не чуєте як Держава кричить у весь голос, що своїм життям ви самі повинні опікуватись.

4. Ума

Ума Well-Known Member

Відповідь: Кредит-вимушена реальність?

Шановний, Ви намагаєтесь перевернути усе з ніг на голову.

Особи, котрі працюють на держ. роботах - добре знають чого там штани протирають - хто через стаж держслужбовця, хто через пенсію професорську і тп. На приватних п-ствах таких умов не має, але є більші ЗП!

Про попит і пропозицію дуже настрій підняло. Пишіть ще :)

• Подобається Подобається x 1
  5. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Відповідь: Кредит-вимушена реальність?

Пропозицію Вам більше не зроблю ;) , а то Ви як всі жінки: на пропозицію довго чекали, а шо далі - про це ніколи не мріяли... :)

Справа не в приватний-державний, а в керівник-підлеглий! Це Ви мене просто так хитро завели не в ту стєпь :). І в держ. і в приват. секторах керівники мають значно більшу зарплату, ніж їхні підлеглі. ЗНАЧНО більшу! Виникає соціальна несправедливість: працюємо всі, а премії самі собі виписують тіки дуже поважні персони. Що рано чи пізно приведе до другої жовтневої революції.

6. levandivka

ТАК! Я відповів.
    А який "посил" у повторенні "повинно-повинно-повинні..."?
    Що Ви пропонували?:eek:

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

то може влаштуйтеся керівником - і виписуйте собі, га?

• Подобається Подобається x 1
  8. ihorweb

Ну як Ви мені звільните, то вперед - звільняйте.

9. Ума

Ума Well-Known Member

Ігоре, ще запропонуйте все майно у всіх зібрати і поділити порівно між всіма... усі люди рівні... десь вже це було ;) ну що за маразм? :D

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ні - Ігор просто не може зрозуміти, чим займається керівник (крім виписування премій) ;)

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Ігоре, якщо Ви приватний власник, то хто Вам вказуватиме, коли і по скільки яйця продавати?Про який контроль Ви тут постійно твердите???:cool: Я сама собі і ціноутворювач, і контроль, і господиня. Я не поставлю ціни більшої, ніж інші ставлять, бо ніхто в мене не купить. А процент накрутки я сама собі встановлюю. А виходжу я з того, чи я щось зароблю після всіх оплат і витрат. Я помітила таку закономірність, що і тут наші люди хочуть купити все за копійки, але робити всі відразу пхаються за десятки доларів на годину.:sad: Приходила до мене одна клієнтка. До речі теж тернопільчанка. ;) І весь час мені псякала, що в мене ціни більші, ніж в інших "руских". Мене то спочатку дивувало, бо чи я кого заставляю до мене йти купувати? :confused: Йди в інший, раз не подобається. Але з часом то мені набридло і я розпитала про неї тих, хто її знав. І вияилося, що вона мала бізнес по прибиранню хатів. Менше ніж за 100 дол.вона хату не бралася прибирати, а як наймала людей до помочі, то платила, як можна менше і то ще люди нераз чекали на зарплату. А хату після двох років перебування в Америці відразу взяла шикарну за 350 тис. До порівняння: я тоді купила собі хату за 250 тис і то думала, що я дорого купила. От, коли вона наступного разу прийшла і знову почала мене "лічити", я вже не стерпіла і вивернула кожуха до неї. Вона зробилася червона, як буряк і нічого не заперечувала, крім того, що вгадувала, хто то мені міг сказати. От така історія. Яка лише підтверджує, що є люди, що дуже високо цінять свою працю, а кричать про обдирайлівку іншими. Закон ринку - здорова конкуренція, з якої виграє споживач. А рівність - в Китаї. Бо там ще комунізм будують...;)

12. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Пані Оля має рацію. Це важко зрозуміти людині яка є найманою , бо у всьому що відбувається легше винити когось, а коли ти сам принімаєш рішення та береш на себе певні зобов'язання, світ сприймає тебе в інших аспектах, ніж насправді воно так є.

13. ihorweb

То чим займається керівник? Напевно працює за всіх зразу, бо має найбільшу зарплату :rolleyes:. Напевно працює як 10 інженерів, тобто 8х10=80(!) годин на добу :rolleyes: , раз має в 10 разів більшу зарплатню. А може в нього результати роботи в 10 разів кращі... Хм... Дійсно: я зробив 0 (нуль) відкриттів і раціоналізацій, а він зробив, напевно, 0х10=0 відкриттів, тому в нього в 10 разів більша зарплата. Все сходиться ;) ;) ;) ...

14. ihorweb

У тому то і справа, що такого ніколи і ніде не було (крім Едемського Саду). СРСРівський соціалізм був спотвореним, так само як і в Китаї, пані Олю... При економічному соціалізмі ніхто і тоді не жив, і тепер навіть пробувати ніхто (зокрема afterstep, Оля, Ума) не хоче. Як так казати, то дотримуйтесь ринкових відносин від початку і до кінця: інваліди не можуть себе забезпечити так як здорові люди, то по законах ринку вони або лузери, або ті шо сплять постійно на роботі... їм зась! бо вони працюють менше, ніж звичайні працівники, а в порівнянні з зайнятим керівництвом, ну то вони просто таки хропуть і то безпробудно! Це не маразм. Пані Оля казала, шо тут не релігійна гілка, але якось дуже вже воно все переплетено в тому житті... Ми після розвалу СРСР мали чудову нагоду, як Ви кажете, зібрати все майно і поділитися порівну між всіма, але хтось ТАК не вважав, а точніше вважав зовсім НЕ ТАК.

Це вже десь було, і як так піде далі, то буде ще раз!.. Є багато середняків, є трошки бідняків і трошки мільярдерів. Знайдеться ще один вождь і скине за допомогою купки бідняків купку багатіїв, а тоді і всі середняки будуть оголошені куркулями і тоді будуть розкуркулені...

15. Forpost

Forpost Стоїк

А чи не казав я ,що привид комунізму бродить по Україні ,а з мене туть всі сміялись...

16. ihorweb

І всі так роблять... роблять шо хочуть і скільки хочуть... самі собі боги і судді... сумно...

"чи я щось зароблю" - і чим вимірюється це ЩОСЬ? Дуже хорошим (читай дуже дорогим) життям. Тобто "щось зароблю" - це пристойненька така сума, як я собі уявляю... Оплати і витрати - це вже "пристойна" сума, бо з Вас її хтось дере, а ше "шось заробите" і виникає соціальна різниця.

Я, наприклад, підзаробляю друкуванням на принтері. Як прийшов на роботу, то собівартість (з безкоштовною електрикою і без сплати оренди) одного листочка - в межах 5 копійок. А брали всі по 25 коп за листочок. Це виходить при неповній зайнятості (бо друкують не весь час, купа вільного часу є) пристойний заробіток - ше одна зарплата. От тут і потрібен контроль. А то 400% накрутки - трохи забагато, хіба ні?..

17. ihorweb

Саме так! І це страшно! Вернутися в ті часи... Ліпше і демократично, і соціально справедливо все збацати, а то... буде революція! Але вже не помаранчева, а хто шо в руки візьме, тим буде не дивлячись махати...

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Ігоре, от хотіла Вас запитати. А як то виходить, що на даний час, Ви, людина з вищою освітою заробляєте 500 гривень, працюючи у вищому навчальному закладі?:eek: Моя сестра двоюрідна має закінчений технікум легкої промисловості, але працює просто в реєстратурі гінекологічної клініки у Львові. Наскільки я знаю, її зарплата становить 900 - 1,000 гривень. То що це виходить? Що у Вас настільки менше? :eek: Чи у Вас ще є лівий заробіток? ;)

19. Оля

Оля Старожилка форуму

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Вас послухати, то я би вже мала бути давно мільйонерка! :D
    А 10%, 20%, 30 % не хочете? :cool: В середньому 30 %. Хоча є і 50%...
    Ех, що Вам розповідати? Відкрийте свій бізнес і будете по 400% накручувати! Може тоді щось зрозумієте, перше, ніж тут байки писати.:cool:

20. ihorweb

Це не байки! Я ж Вам кажу, шо і я так брав... А як побачив, шо це діло забагато шось виходить, то скинув ціну до 10-15 коп за сторіночку. А інші (понагліші), то таку і тримали 4 роки підряд.

а де твій аватар? :)