Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 6 кві 2007.

1. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Відповідь: Кредит-вимушена реальність?

Я казав, що система неправильна: ректору приписують супервелику відповідальність і він отримує в 10 раз більшу зарплату. Як буде правильна система, то буде кожен за своє відповідати і більш-менш одинакова зарплата. Про різну відповідальність і одинакову зарплату ніхто ніде не говорив.

2. ihorweb

Радий, що попереносили дописи... так навіть правильніше, бо фінансово-класова різниця - це результат, а причина - в системі, в неправильному підході до організації будь-чого, в тому числі і до праці. У нас в кого більша зарплата?: хто крутить лєбьодку, з каналізації лайно виймаючи, чи хто крутить таку ж лєбьодку, але виймаючи діамантики в відерку? Відповідь очевидна. А чого так?! Вони виконують різну роботу? Ні! Просто хтось зайняв місце під сонцем і каже, шо це відповідальніша робота, і моїм працівникам - більша зарплата. Просто хтось сидить і вирішує... богом себе уявляє...

Так тому і не ціниться, шо такі бізнесмени і кредитори в нас... Як раз в Мамериці (Німеччині) інтелектуальна робота і ціниться. Бо весь бізнес зацікавлений у розвитку нових технологій. Це в нас все навпаки... Тому Ви, пані Олю, і втекли з України. Чи не так? Як Вам так подобаються кредити, то треба було ТУТ їх брати. Чого аж в Мамерику виїхали (здається там Ви зараз). Вертайтеся! Розвиньте свій бізнес з НАШИМИ КРЕДИТОРАМИ, а тоді розкажете про доцільність кредитів. А то ми говоримо про різні кредити, про різну організацію, і так можна довго сперечатися. Я вірю, що Вам там ліпше...

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Ми "втекли" з України ще 15 років назад. І основна ціль нашої "втечі" була забезпечити собі свободу сповідання релігії, а не гроші і бізнес. :sad: Я їхала з трьома малими дітьми і 6-ма сумками, де були наші лахи на перші пори, постіль... І з сотнею доларів в кишені. Так що, не знаючи, не дорікайте....

Вертатися, чи ні, то моя справа і не треба мені вказувати.:sad: А про доцільність кредитів я Вам не розказую, а просто ділюся досвідом. Не хочете - не слухайте! Нікого до цього не змушую.І проценти на кредити я Вам не встановлювала. Нема чого до мене з такими претензіями.:cool:

• Подобається Подобається x 1
  4. ihorweb

Кожен відповідає за те, за шо він відповідає. Це в нас недолугі закони такі ж як і Конституція. І в нас відповідальність лежить на керівництві. Я про це і кажу. Керівник має нести відповідальність: забезпечити умови праці, ознайомити працівників під розписку з ТБ, ПБ і ОП і контролювати працівників (шоб одні - п'яні - не заважали іншим - тверезим). А хто їх порушить (пальці запхає), той і відповідати має, тобто він зразу і відповість (поламаними пальцями).

Працюю. На приватному ризики для працівника більші. На приватному підприємстві це все вирішується дуже швиденько: воно оголошується банкрутом і всіх працівників фі-і-іть - і на вулицю :rolleyes: . А якщо серйозно, то працівник ризикує, бо може пальці поламати, а керівник відповідає-ризикує ше там за шось. Кожен виконує свою роботу: все професии важны, все професии нужны. Оцінка праці повинна бути... А не у Вас немає конкретної зарплати, але як підприємство нормально працює, значить це керівник все заслужив - і весь прибуток підприємства собі в кишеню...

5. ihorweb

Сорі вері мач :) Не буду більше :)

Це була іронія про повернення, а не вказівка. В Америці кредити - це обдирання, а в нас кредити - це грандіозне обдирання. Жив би в США, теж брав би кредити... напевно...

6. Оля

Оля Старожилка форуму

І кредит на машину - обдирання, і кредит на хату - обдирання. Але я не хочу чекати, поки я ті гроші зароблю і тоді щось собі позволю. Я нині хочу їздити на файній новій машині, а не бігати по фрівею, бо моя стара встала посеред дороги. І жити хочу у власній хаті, а не в апартменті, бо там я гроші плачу якомусь багачеві як в порвану кишеню і в разі чого він мене може вигнати звідти, бо я заголосно розмовляю, чи щось роблю, що іншим заважає,а тут я собі сама господиня, гроші ще й доплачую до місячної плати, щоб раніше сплатити. І хата моя в ціні росте з кожним роком. Тому я можу нічого не мати, але маючи хату, я завди маю капіталовкладення... А що би я могла зробити без кредиту? :confused: Нічого!!! То чого би я була така свиня, щоб ще на кредити і їх власників бочку котити? :rolleyes: Я їм вдячна, що вони мені ті гроші позичають, а при своїй практиці виживання в колишньому соцтаборі, то я ще й вмію так собі зарадити, щоб мої діти не були колись заручниками банків. Щоб вони вже щось мали, як виростуть, раз я з парою сумок в Америку приїхала. :rolleyes:

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Саме ТАК:
    якщо керівник зумів організувати роботу дешевими кадрами, прибуток належить керівнику (в межах чинного законодавства і оподаткування).
    Існує головний цивілізований критерій-регулятор:
    влаштовує - погоджуюся, не влаштовує - звільняюся.
    Коли мова при оплаті заходить про порушення законодавства - потрібно "палити" того керівника-злодюгу.

8. ihorweb

Могли би зробити, якби були розстрочки... а не дехто узаконював обкрадання, як вид діяльності банків.

9. Ума

Ума Well-Known Member

Шановний, а Ви ніколи не чули про точку окупності бізнесу? Так от, доки п-ство не дійде до цієї точки, то всі витрати несуть власники чи керівництво, а ЗП людям платять з першого дня. А не так само кажуть, почекайте, любі друзі, за два роки ми вийдемо нарешті на нуль, а тоді почнемо ЗП всім порівно платити від прибутків...

Краще ніж намагатися повернути утопічну систему в ринкові і трудові відносини, дайте собі гідну оцінку і працюйте там, де належно оцінять вашу працю і відповідальність. А якщо Ви погоджуєтесь працювати на 500 грн., то хто Вам лікар? Навіщо заздрити ректору? Стань ректором!

10. ihorweb

Ну я сумніваюся, шо по 2 роки прибутку нема. І якби цю точку було важко досягнути, то і Ви би працювали на держ. п-ві за 500 грн, а не свідомо банкрутіли, бо працівникам треба платити зарплату...

Ректору ніхто не заздрить. Я хочу бути тим, ким я хочу бути. І всі так. А не пертися туди, де зараз гроші більші платять (а дехто так робить). Я за справедливість :cool: ! І на приватному підприємстві, і на державному зарплата однієї професії має бути одинакова. Хіба як хто спить на роботі, ну то ясно шо не платити. Бо так буде ВІЙНА! Люди з одинаковими здібностями захочуть туди, де більша зарплата, але приватнику не треба двох таких спеціалістів, йому вистачит одного. І починається війна не на життя, а на смерть: хто вдере собі це місце, хто начальнику більшого хабаря дасть, хто йому ніжніше попу полиже... Тому я і не йду там де більше платять. Бо це несправедливість :) ! Всє профєсіі важни! (та й попу нікому лизати не хочеться)

11. Ума

Ума Well-Known Member

Ви з економікою явно не дружили в навчальному закладі. 2 роки - це оптимістичний прогноз для малого бізнесу. А різного роду заводи - це не менше 5 років.

професія ректор і програміст трохи різні. от і ЗП різні у Вас :D

12. ihorweb

Мені з економіки натягнули до відмінно. А взагалі я думав, шо економіка - серйозна наука, математику використовує, формули, закони... А вона на тій самій кафедрі, що і філософія :o - жах! От тут я і прозрів, що таке економіка...

Так і різниця має бути, але не в 10 разів. А от для людей ОДИНАКОВОЇ ПРОФЕСІЇ і на пп і в держ. сфері, має бути одинакова зарплата. І ціни на яйця мають бути одинакові, а не за тиждень до Пасхи підняли - всім пофігу, ніхто не контролює, через тиждень опустили - знов всім пофігу. Контролю нема! От і розпоясалися...

13. levandivka

Ціни, слава Богу, ринкові: є попит/нема попиту.
    Ви про який контроль?

14. ihorweb

Я собі уявляю закон попиту і пропозиції так: нема попиту, то коштують яйця 30 коп. Є попит, то вони все-одно коштують 30 коп., але їх стає більше (зростає пропозиція! не ціна!) А в нас, як збільшується попит на яйце, то його не стає більше, воно залишається одне на прилавку, але вже коштує 40 коп. От про такий контроль, щоб не робили шо кому хочеться, бо я теж так можу, а тоді подивимось, кому стане погано, а кому гарно...

15. ihorweb

Ніколи не розумів, що таке "ринкові ціни". Ціна має бути: окупитися все витрачене (матеріяльне) + оплата праці. От тут і виникає питання: за тиждень до Пасхи більше витратився хтось на зерно курам? А через тиждень зразу все стало на свої місця? Чи продавати яйця - стало престижнішою роботою якраз перед Великоднем, шо аж оплату своєї праці треба піднімати? От тут і є питання про трудові відносини: хто і чому саме так себе чи інших оцінює? Контроль тут має бути. А то знайшлися гадики, які хочуть підзаробити, прикриваючись ринковими цінами. Бабка на базарі кожна друга каже: та хіба я би стояла тут по таких цінах сама продавати... Ходять спекулянти кляті і дивляться, щоб народ ціну не спускав. От це точно не по ринковому. Як хоче продавати дешевше, то так і має бути, а не... гадство розвели одним словом.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не завжди так є.

Якщо ціна значно перевищує те, що Ви написали, значить є недостаток цього товару. Ця різниця швидко ліквідує цей недолік, товару стане більше і ціна поповзе вниз. Такий закон торгівлі, інакше завжди будуть перебої у товаропостачанні.

17. levandivka

Спробуйте перед Паскою поторгувати яйцями... по 30...

18. ihorweb

Нестача товару буде тоді, коли цього товару не буде. А не тоді коли він є, але по завищених цінах.

19. ihorweb

Шо? Наб'ють? :) То я ж про це і говорю: контроль потрібен за спекулянтами, щоб дозволяли бабцям ціни такі виставляти, які самі бабці хочуть, а не які їм директор ринку порекомендує... ні-і-іжно так порекомендує. Тоді буде РИНОК. А тепер - не ринок, тепер надуваловка.

20. zolotoy

zolotoy Well-Known Member

Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

На мою думку, в оплаті праці, повинна бути спарведливість а не рівність. Кожна праця, чи то розумова чи фізична повинна оцінюватьсь., І відповідно оцінки - оплачуватись. РІвність повинна бути в трудових відносинах. Кожний має право на працю (пітверджено Конституцією). Відповідно і оплата повинна бути за виконану роботу.

а де твій аватар? :)