Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 6 кві 2007.

1. Ума

Ума Well-Known Member

Відповідь: Кредит-вимушена реальність?

я говорю не про те, що й Ви. Кожен займає своє місце і відповідно отримує винагороду. Але наймані працівники оцінюють свою роботу інакше, ніж роботодавці.

2. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Весь світ хай іде топитися, а ми лишимось на березі ;).

От це і є ЦИРК! Ректор несе відповідальність за всіх, а в результаті ніхто ні за шо не відповідає...

3. Ума

Ума Well-Known Member

Однозначно, якщо працівник не дотримався ТБ на підприємстві, то відповідальність несе директор, а не потерпілий... якщо працівник думає, що працює від дзвінка до дзвінка і в кінці місяця отримує свою зароблену платню, то директор повине подбати про цю зарплатню... (інша справа на держ. п-ствах, де гроші поступають по запланованому бюджету заздалегіть івсе)

4. ihorweb

Майже мої думки прочитали. Як каже наш викладач, слова всі ті, а за відповідь - два, сідайте. Трохи поміняти порядок: власники оцінюють себе не так як працівників...

5. ihorweb

От це і є ЦИРК! Відповідальність нехай несе, хто винен, а не керівник, бо він керівник і зарплату йому за це більшу.

Сильна то робота: "дбати про зарплатню"... Напевно важча, ніж ремонтувати котельню :rolleyes:

6. ihorweb

Умо, вибачте за те шо ніс пхаю може не в свої справи, але Ви, я так зрозумів, керуєте... типу як ректор. А хто Вам зарплату призначає?

7. Дімон

Дімон Well-Known Member

звичайно важча!!!! А що таке ремоонт для спеціаліста в цій області??? а от організувати роботу так щоб було за що дати ту ЗП і ще щоб йому перепало, і в нашій державі поділитися з податковою тай іншими службами, ой як не легко, треба спробувати що б судити!!!!

8. ihorweb

:D Поділитися з податковою... Звучить як "хабар дати" :D То дуже тяжка робота, але не в 10 разів і не в 100 разів. Спеціаліст є спеціалістом в своїй галузі, а управлінець (тепер правильно менеджер) є спеціалістом в галузі управління. Всі професії важливі і потрібні й не шкідливі! Тобто спеціалісту легко ремонтувати, а управлінцю легко управляти, тому і зарплата має бути приблизно одинакова...

9. Дімон

Дімон Well-Known Member

І чому це ніхто ні за шо?? кожен відповідає за свою ділянку роботи перед начальником а він перед своїм начальством!!!

10. Forpost

Forpost Стоїк

]Допис від ihorweb
    От це і є ЦИРК! Відповідальність нехай несе, хто винен, а не керівник, бо він керівник і зарплату йому за це більшу[/quote]
    ihorweb вже виріс з коротких штанців ,а Ви того не бачите в його дописах,тепер два виходи я бачу: або він буде на Майдані (барикадах ) або директором стане

11. ihorweb

І всі би ше мали одинакову зарплату за одинакову відповідальність, а то так виходить, шо відповідають всі, але декому за відповідальність доплачують, а іншим - ні.

12. ihorweb

ihorweb вже виріс з коротких штанців ,а Ви того не бачите в його дописах,тепер два виходи я бачу: або він буде на Майдані (барикадах ) або директором стане[/QUOTE]

:D На майдані - навряд. 2004-го не був, а тепер, то взагалі не то... А директором я проти, бо він несе відповідальність за всіх зразу, я так не зможу. Це суперечить моїм дописам... тобто принцимам :).

Всі м до Вівторка! Веселої Пасхи, смачної ковбаски! (хто святкує)

13. Дімон

Дімон Well-Known Member

Так Ви і зараз суперечите своїм дописам як так відповідальність різна а платня однакова?????????

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Та вони може не лузери, а просто хочуть жити, як при капітілізмі, а щоб до роботи відносилися, як при соціалізмі. А як відносилися, то ми вже знаємо. "Всё вокруг колхозное - всё вокруг моё!" Так любив говорити мій колишній чоловік, що виріс на Миколаївщині. В них коло хати ніяка городина не росла навіть, бо все можна було вкрасти з поля. :sad: А мої батьки то трускавки на Бродівщині садили і возили, то вафлі пекли, то норки тримали. І ще мусіли зі всім ховатися, бо були капіталістами при соціалізмі. Як по маму тато приїжджав своєю машиною на роботу, то начальника відділу НДІ на Науковій, де вона працювала секретаркою-машиністкою, перекошувало від зависті, бо він з вищою освітою не міг до машини доробитися.:cool: То хто йому винен був? Можна було мати і вищу освіту, і ще й руками працювати, щоб добре жити.
    Я знаю, що зараз багато людей позакидали свої дипломи і працюють так, щоб можна було і сім"ї позабезпечувати, і жити згідно плодів своєї голови і своїх рук. Раз в державі інтелектуальна праця не ціниться, то нема чого на бізнесменах чи кредиторах злість зганяти.

У нас така картина тут. Приїжджають наші нові емігранти, з великим бажанням все мати і з великою заздрістю до тих, хто вже щось має, але з типовою українською думкою, що треба перше на щось назбирати. :) І ніякі доводи не переконають, поки самі не пересвідчаться, що жити при капіталізмі треба по-іншому. Інфляція і ріс цін на житло росте не по днях, а по часах. Раз банк може дати тобі кредит нині, не чекай на завтра, бо втратиш більше і ніколи не вженешся за ними перше складати гроші в шкарпетку. Два роки тому у нас хати були по 240 тис. За цей час зросли до 450 тис. І продовжують рости. То хіба варта було чекати? Хто не боявся рискувати, чи попав в такі ситуації, що не міг тоді продати хату, то тепер тішиться, бо заробив на цьому вже добряче. Але то ж людям не втлумачиш, поки вони того самі не зрозуміють.

І я так кажу. Ще більше кредиторів прийде в Україну і проценти впадуть. Але й ціни на житло зростуть набагато. Так що, хто і під вищий процент зараз візьме, не втратить, якщо є змога платити, бо скоро ви будете мати можливість перефінансовувати займи так само, як ми тут. ;)Тоді свій високий процент перефінансуєте під нижчий і хату матимете ще по старій ціні. :)

15. Forpost

Forpost Стоїк

А воть засирати мозги то не тре,Коли Аліко ше пішки під стіл ходило ,я вже дівок грав.Это у тебя истерика от головокружения от успехов ,и обмана своих соотечественников, с которыми одним воздухом дышишь.Мне -то фиолетово конечно ,но мое сообщение прочитают в нете сотни моих земляков,и американским прихвостням дадут достойный отпор

16. Forpost

Forpost Стоїк

Може в Алыко того не вчать?

17. Ума

Ума Well-Known Member

спробуй тепер поділити ці дописи... Ума закочує рукави ;)

• Подобається Подобається x 1
  18. Ума

Ума Well-Known Member

1. Тому що керівник відповідає за організацію робочого місця, трудового процесу і т.п. Це не тільки підлеглому сказати - пхати пальці до розетки не можна і все, це значно більше! це кримінальна відповідальність, якщо у випадку не дотримання на підприємстві умов ТБ, ПБ і ОП хтось з підлеглих зазнає травми.

2. Видно, що Ви на держ. підприємстві працюєте... На приватних підприємствах гроші по плану ніхто не дає. Інколи керівник сам може бути без грошей, але видати підлеглим, бо це його відповідальність перед ними, а його ризики і проблеми не хвилюють підлеглих, чи не так? Зрештою, якщо підприємство стало через поломку котельні, яка приймає безпосередню участь у виробництві, то не має і збуту і не має доходу коштів. З чого платити ЗП працівникам їх не хвилює - їм треба вчасно виплатити і ще й бажано таку саму суму як директору, бо він ніфіга крім підписів не робить... А працівнику не посяниш, зачекай місяць і потім отримаєш дві ЗП.
    Ви знаєте, що в кінці місяця повинні отримати свої 500 грн. і якщо Ви їх не отримуєте, то не Ректора звинувачуєте, а державу - мін. освіти і тп. Зрештою, я думаю, що Ректор теж добре пороги оббиває в мін. освіти для того, щоб його запланований бюджет не сильно врізали... Бо в результаті він виплачує з того, що йому виділили, а не з того, що він хотів запланувати. Я добре ознайомлена з плануванням бюджету і чітко розумію, коли економіст напише на ЗП статтю витрат 10000 грн, то там де затверджують бюджет, видадуть 5000, але при тому попросять обгрунтувати ці 10000. Особисто я, на державному п-стві воліла б бути підлеглим. Чесно!

19. Оля

Оля Старожилка форуму

З однієї сторони вдячна, бо не мала б куди свого бізнесу примостити. :) В хаті ж не дадуть відкрити.А з другої - рент мене дусить, тому подумую, якби вимудрувати і мати своє приміщення.Мій брат один вже викупив будівлю і тепер сам здає.:) В мене такої змоги нема, бо я у великому торговому центрі знаходжуся. :sad:

20. Ума

Ума Well-Known Member

у мене не має фіксованої плати. Вона залежить від загального результату підприємства. А оскільки, саме та галузь, якою я безпосередньо зараз займаюся є сезонною, то розумію, що в несезон, я зобов"язана при будь-яких моїх фінансових становищах в першу чергу виплатити людям ЗП. Що я й роблю, вчасно.

Крім того, я не на одній роботі працюю ;)

а де твій аватар? :)