Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем ihorweb, 6 кві 2007.

1. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Відповідь: Трудові відносини і оплата праці - рівність чи справедливість?

Ви сказали, шо в мене замала, бо я на це жаліюся... а я не на це жаліюся!!! Я кажу, що завищують необгрунтовано (ну, хіба шо з точки зору справедливості :ireful1: ) і ціни, і директорську платню, і виникає різниця, якою радо користуються кредитори і їм подібні: раз можна заробити більше (на багатших), то чого заробляти менше - і не спускають ціну на кредити і таке інше...

А можна питання: Ви себе в скільки разів справедливіше оцінюєте, ніж своїх працівників?

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

питання можна, але це питання має всі ознаки риторичного. Ви б погодилися відповідати на питання, якщо завідомо ваша відповідь буде трактована невірно?
    --
    "справедливість є і за неї варто боротися" - це може слугувати гаслом на виборах, але далеко не дороговказом. Наведу абстрактний приклад - програми мікрософту значно гірші від аналогів, але найбільше продається саме мікрософт. Несправедливо? якраз все правильно і справедливо, тільки для того, щоб це зрозуміти та оцінити - потрібні знання.
    --
    другий приклад - за що сисадміну платити зарплату? адже він нічого не робить?
    Ви ніколи не цікавилися - пожежники практично не працюють - за що їм платять зарплату?
    --
    Направду, дружня вам порада - далі вчіться і шукайте у книжках відповіді на питання, а гасла про справедливість відкладіть до пенсійного віку.

• Подобається Подобається x 2
  3. ihorweb

Чому ж одразу упереджена відповідь буде? Якщо, приміром, пані Оля відповість, що у системного адміністратора 3 000 $, а в неї - в два рази більша, бо вона сидить на роботі 12 годин, а він тіки 8, або ще там якась причина (трохи важко придумати, чого одна робота важча від іншої...), то я розцілую їй ручки за справедливість... Але якщо її прибуток в 10 разів більший - 30 000 $, то ніхто мене не переконає, що власник аж так працює вправно...

Про Майкрософт: як зависали комп'ютери 20 років тому, так і тепер зависають, а мільярди прибутку чоловік отримує - несправедливість. Про пожежників - це Я Вам мав би сказати, але як Ви вже і самі зрозуміли, шо всі професії потрібні і повинні гідно оцінюватися, то це ГУД! :) Моя Вам дружня порада: думайте так і надалі, а ще Уму переконайте, бо вона думає, шо пожежникам (котловарам, інженерам) можна не платити (так як начхальству), бо це справедливо.

4. afterstep

відсутність знань нікого не прикрашала ;) а "соціалістична революція" була якраз на агресії таких недалеких правдолюбців побудована ;)

Цей чоловік отримує гроші в капіталістичному світі. без ножа, бандюків і т.д. - всі платять добровільно. Ви, певно, теж віндовсом користуєтеся, і замість того, щоб настроїти свій комп'ютер - жалієтеся що той висне ;)
    Спершу хотів дійсно спробувати вам щось пояснити - та бачу, марна справа. Букви ви розпізнаєте - вітаю, а от зміст від вас вислизає ;)

• Подобається Подобається x 1
  5. afterstep

Зовсім забув!
    Аж такого тлумачення своїх слів - направду не сподівався. Власне, на майбутнє я випадаю з цієї дискусії - але подумайте: навіщо викладачам платити гроші, якщо вони тільки крейдою бруднять дошку, і щось з папірців читають? так же любий зможе? А потім ще й з студентів знущаються на екзаменах :sad:

6. ihorweb

Турок Ви, інакше не скажеш... Чого Ви мені це все адресуєте?! Це ж Ума (і бодібні) казала, що вона краще (справедливіше) працює, а інші (пожежники, вчителі, котловари) не заслуговують на велику зарплату, бо вони дошку бруднять і ше там шось, а от вона - ПРАЦЮЄ не покладаючи рук... безперервно... не вилазить з робочого місця... і тому справедливо має набагато більше, ніж вчителі, котельщики і інші. Я ж кажу, шо кожен робить свою важку роботу і повинен бути гідно оцінений! Зараз є різниця (колосальна!) в зарплатах, і або одні недооцінені, або інші - переоцінені. Ми дійсно перебуваємо на інших хвилях... Ви кажете, шо я казав те, шо насправді казала Ума!!!

7. ihorweb

Взаємно ;)

8. afterstep

Скажу вам свою особисту думку.
    Моєму малому зара 15 років - і ще десь рік тому він "шукав справедливість". Зараз вже порозумнішав. Не в тому плані, що справедливості немає - ні: малий навчився розрізняти об'єктивне/суб'єктивне.
    --
    Жалітися на з/п, шукати справедливість і ганити начальство - тупиковий шлях. Тобто, якщо є переконання, що "я вартую більшого" - то слід то переконання реалізувати, а не найматися на роботу туди, де тобі завідомо не подобається. "бо іншої роботи знайти не можу" - ось у цьому власне і криється ваша "справедливість". Некваліфікованих і безініціативних працівників - валом, але працедавець, який щмат життя поклав на розвиток підприємства, не потребує нитиків6 що будуть вирішувати проблеми справедливості, і жалітися на низьку з/п. За винятком державних підприємств, звичайно (і вузів в т.ч.) - ті, хто можуть заробляти, кинули то болото і пішли заробляти.

9. Ума

Ума Well-Known Member

Ігоре, ви трохи за свята забули хто шо говорив????

наведіть мої цитати, де я говорила, що : " Це ж Ума (і бодібні) казала, що вона краще (справедливіше) працює, а інші (пожежники, вчителі, котловари) не заслуговують на велику зарплату, бо вони дошку бруднять і ше там шось, а от вона - ПРАЦЮЄ не покладаючи рук... безперервно... не вилазить з робочого місця... і тому справедливо має набагато більше, ніж вчителі, котельщики і інші. Я ж кажу, шо кожен робить свою важку роботу і повинен бути гідно оцінений! Зараз є різниця (колосальна!) в зарплатах, і або одні недооцінені, або інші - переоцінені. Ми дійсно перебуваємо на інших хвилях... Ви кажете, шо я казав те, шо насправді казала Ума!!!"

де я говорила: "ма каже, шоб я перестав заглядати в чужу кишеню, а я їй кажу, шо хай перестане результат праці трудового колективу називати СВОЇМ ПЕРСОНАЛЬНИМ справедливо оціненим (нею ж) заробітком."

читаєте між рядків?

10. ihorweb

зара будемо шукати, а то, може в мене точно не всі вдома

11. ihorweb

Наводжу:

Наводжу:

А про справедливість див. вище :cool: Таки в мене ВСІ ВДОМА :rolleyes:

12. afterstep

помітно, що не на заробітках;)

13. Ума

Ума Well-Known Member

Ігоре, трохи не там акценти розставили:

ЗП в мене не така як в працівників і то логічно і справедливо. А як вам то виглядає скупо, то най так буде...

Для вас нелогічно, що у директора вища ЗП? я десь сказала в скільки разів вище чи нижче я себе оцінила? З чого Ви особисто взяли, що моя ЗП несправделива?

А про інші професії, де я казала, що немає за що їм платити, а Ігору платити по 70 коп. Цитати будуть?

14. Ума

Ума Well-Known Member

Мені особсито цікаво таке. Ігоре, Ви можете обгрунтувати нечесний заробіток будь-кого, хто заробляє більше ніж ви і селянин.

просто я так для себе цікавлюся, як Ви обгрунтовуєте ціну на молоко в 70 копійок? з чого така ціна? чому не 0,5 грн чи 1,5 грн?

п.с. на попередній допис теж чекаю відповіді

15. Salata

Salata Well-Known Member

Можно я добавлю афоризм: "Сначала человек ищет справедливости, а потом - другую работу" :)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

О тут Ви помиляєтесь. Прибиральниці зарплату поділіть на кількість годин, які вона прибирає і побачите, що самі захочете піти на цю посаду.

17. ihorweb

Ну, то а я ж про шо спитав в пані Олі? Якщо в неї зарплата (і в Уми також) в два рази більша, ніж в інженера, бо вона сидить на роботі 12-14 годин і ще вночі бігає на завод, бо викликали, бо шось там термінове, то хто ж проти? Я ж Вас обох готовий розцілувати в ручки за справедливість по ставленню до ваших працівників. Але пані Оля, видно, образилася на іхоравеба за шось, або таки має в 10 разів більші доходи, шо аж сі встидно признатися... ;) То і не буде про шо сперечатись. Але якщо в працівників банку зарплата 2000-5000 грн, а власники отримують пів-мільярда за рік :sad: то певно шо вони трошечки забагато собі лишають :rolleyes:

А у Вас на заводі тільки одна професія? Раз у Вас більша зарплата, значить у всіх інших менша. Значить Ви свою роботу оцінили по справедливості і логічності, а інші професії (які би вони не були) Ви оціните менше, бо найбільше на підприємстві працює саме керівник...

18. ihorweb

Я не бізнесмен, шоб обраховувати. Я інженер (зараз). Я не обгрунтовую ціну, я пізнаю в порівнянні... в доходах.

Можна зрозуміти великий заробіток з інтелектуальної праці - відкрити ноухау і на тому заробляти, поки не вкрадуть ноухау. Можна пояснити великі заробітки, якщо виробництво досягло небачених масштабів (про Білла Гейтса і Мікрософт)...

РS: війна війною, а обід за розкладом :) , тому і не відповідав.

19. ihorweb

Не захочу, бо не мій профіль :p А якшо серйозно, то вони прибирають мало, бо всюди брудно :o ! А точніше, якби вони прибирали так як треба (я тільки одну таку знаю), то часу би в них не було...

20. ihorweb

А Ви Миху теж вважаєте, що зарплата двірника в Києві і зарплата вчителя в Тернополі мають відноситись як 2.8 : 1 ?

а де твій аватар? :)