Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Трійця

Ну а Богом, він був, чи ні?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Був і є. Він завжди був - стільки, скільки Отець.

• Подобається Подобається x 1
  3. Омар Люлька

Але, з дещо урізаними повноваженнями, я правильно розумію? :)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

на момент перебування фізично на землі і то добровільно.

5. Омар Люлька

Тобто, можна з впевнененостю сказати, що в n-період часу, Бог не був Всемогутній?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

не можна. Ми говоримо про Ісуса, як Богочоловіка, який був у цей час і Богом і чоловіком. Проте поняття Бога у християнстві є широке - Отець, Син, Дух Святий. Коли я скажу, що Ісус був частиною Бога, то це буде неправильно, неточно тут правильно сказати, що Ісус має Божу природу, тому Він є Бог. Бо Бог є той, хто має Божу природу. Не може особа не мати Божої природи і одночасно бути Богом, або бути Богом і не мати Божої природи.

7. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Ісус уміє читати людські серця і Він не потребує якоїсь перевірки. Він був вражений невірою цих людей, які Ним спокусилися і не змогли скористатися з Божої благодаті. Хто Йому вірив, той і скористав.
    Не думаю, що хтось з людей може осягнути повноваження Богочоловіка, які можливо Він в повній мірі не проявив людям, бо не було в цьому потреби. Він прийшов не показувати Свою могутність і силу, щоб люди Його боялися, а лише щоб виконати Свою місію заради Любові.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

У часи Ісуса не осягнули і зараз не кожному дано.

9. Олена_ua

Всесильність Бога означає Його силу робити те, що є для Нього "внутрішньо" можливим і Йому притаманним. Тобто Бог може робити чуда, але не помножувати нісенітниці чи обмежувати волю людини, якщо людина Йому опирається.
    Кол.2:9 "Бо в Ньому живе тілесно вся повнота Божества".
    Ісус пророкував Свою смерть і про неї пише Євангеліє.
    Ви ж уперто в це не вірите, бо думаєте, що ви заключили з Богом угоду. Але ця угода може виявитись одностороньою, а одже недійсною.
    Правдива угода між Богом і людиною є Новий Завіт, який скріплений Кров’ю Сина Божого Єдинородного Ісуса Христа.
    Своєю животворящою смертю Він смерть скасував і всім в аді життя дарував.
    Він Своєю душею зійшов у безодню і Своїм Божеством, вічним Життям наповнив усе.
    "Де, смерте, твоє жало? Де, аде, твоя перемога?"
    Ісус звільнив нас від неволі гріха, повернувши втрачений Божий образ та привівши до Себе:Ів.12:32 "Я ж коли від землі буду піднесений, усіх притягну до Себе".
    Отож більше не ламайте собі голову, чи Син Божий є Богом чи ні, бо то марна трата часу. Це питання віри і не треба думати, що якщо ви чогось не можете зрозуміти, то воно є неправдою. Жодна людина не може осягнути Бога, а лише Йому повірити через Його Слово.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо ісламісти приймуть Христа Богом, то стануть християнами.

11. Омар Люлька

Добре сказано ;)
    Але давайте уточним, "Богочоловік" виходячи з Вашої термінології, не ВСЕмогутній, тоді, як Бог ВСЕмогутній. Так, хто ж тоді Ісус(ас), Бог чи Богочоловік? Адже не можна одночасно бути, і всемогутнім, i не всемогутнім...

Додано через 56 секунд
    Але ж він(ас) намагався, так? І в нього не вийшло, так? Це означає, що особисто Ісус(ас) не ВСЕмогутній, а поякій причині в нього не вийшло, це діло десяте...
    А що тут осягувати, сказано "не зміг", значить може він не все може, коротко і ясно...
    Чи можливо Ви євангелисту не довіряєте, або перекладу з грецької? Припускую, що в оригіналі, немає фрази "не зміг", але ж тоді знову піднімається питання, чи можна вважати переклади Св.Письмом, чи тільки оригінал.
    Можливо... Тільки як це стосується, нашої дискусії?

Додано через 2 хвилини
    Ні, Олено, ВСЕсильність, апріорі означає, що Він може "ВСЕ", якщо Він чогось не може (по будь-якій причині), значить Він вже НЕ ВСЕмогутній, і могутність в нього часткова...
    Олено, вибачаюсь, але не зможу знову не процитувати Толстого:
    Додано через 2 хвилини
    Мусульмани, Миху, а не ісламісти, але то не основне...
    Не хочу нікого образити, адже виражаю, лиш власну думку, яку нікомум не нав"язую, але особисто мені не зрозумілий Бог, який прогулюється, по землі, і не важно, яка суть його "прогулянки", пограти для овечок на сопілці, чи померти на хресті, за гріхи людські...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо бути у людській подобі, то мати обмеження. Думаєте, що Ісус не знав і не міг уникнути мученицької смерті? У нього було завдання і Він його виконав.

Бог незбагненний. Але є закони всесвіту, які створив Бог. Смерть на хресті - не виключено, що це найправильніший вихід з ситуації. Знаєте, у чому, на мій погляд, основна помилка наша, коли ми говоримо про Бога?
    Бог робить, діє, будучи в стані вічності, наша логіка вміщається у піщинку, вік якій 60-80 років.
    А тому, коли ми говоримо: чому Бог робить так, а не так, то не розуміємо, щО Бог робить, бо ми є свідками лише частинки історії його справ. В той самий час для Бога час немає значення.
    Я не люблю вислову типу: "Бог не потребує....", бо напевно не знаємо ЩО Бог потребує. Зверніть увагу, у Старому Завіті Бог говорить людині, але до людини не доходить, людина діє по своїй логіці і навіть час проходить і людина не усвідомлює. Бог майже ніколи не робить все моментально, а людина робить і хоче все ВЖЕ, бо вона є в часі, а не поза часом.
    Складно це все...

13. Олена_ua

Я не заперечую слова "не міг" . Я лише не згідна з тим, як ви їх трактуєте. Бог дав людині свобідну волю, щоб вона могла вибрати свій шлях без нав’язування і насильства з боку Творця. Господь не примушує нікого насильно Себе любити і в Себе вірити. Ісус був повний благодаті і бажання допомогти цим людям, але не міг, бо не хотів порушити їх вільний вибір. Жодних спроб Він не робив, бо знав наперед їх невіру. Згадайте хоча б випадок з Петром, коли Ісус сказав йому, що він тричі Його зрадить, поки заспіває півень. Так і сталося, хоча Петро того не планував і не хотів. Отож не варто сумніватися у можливостях нашого Господа і Спасителя.
    Скажу так:якби Бог чинив насильство над людиною, то чого б тоді люди мали осуджувати насильників???
    Залізний аргумент...у вас і в Толстого:D :D :D

14. Омар Люлька

Так мав Бог обмеженя, чи ні? Ви попередний раз казали, що ні...
    Знаєте, Миху, трішки напишу оффтопу, але мене дивує, ця маніпуляція християнським понятям, про дві природи Ісуса(ас), жінки і дітей, в нього не могло бути, тому що він Бог, а на хресті він мучався тому що він чоловік. А чому не навпаки, в нього були жінка і діти, оскільки він людина, а на хресті він нічого не відчував, оскількі він Бог? Чому перший варіант, має більше право на існування, ніж другий?
    А по темі, то міг нічого і не відчувати, серед раніх християн, була така група, як докети, вони вважали, що оскільки Ісус Бог, то ніяких мук він не відчував...
    З якої ситуації?!! Для того, щоб побачити логіку, в смерті на хресті, треба для початку вірити в "первородний гріх"... А інакше, ніякої логіки, в прешесті Бога, і тим більше в його "смертиі" зовсім немає...
    Згоден. Тому Бог, що обмежив себе в часі і просторі, мені не зрозумілий...
    Авжеж...
    Олено, давайте, відразу розтавимо точки над "і". Бог не хоче, чи не може обмежувати людську волю, бо це різні поняття...
    Ну, "не хотів", це Ви вже додумали... Це як логіка малих дітей - "ти до 10-ти рахувати можеш? - Можу, - тоді порахуй, - можу, але не хочу". Я якщо, я кажу, що не міг підняти штангу вагою 100кг, то це апріорі значить, що я не можу підняти 150кг, 175кг і тд. Тобто моя фізична сила має певні межі, за які я не можу вийти якби я не хотів, логічно?
    Так, і я навіть намагатись не буду підняти 150кг, бо знаю, що все одно нічого не вийде... Він(ас) і Пророк на те, щоб знати наперед, хоча Петро нічого не планував.
    Ну, аргумент "ми Бога, все одно, не зможемо зрозуміти, тому Він Троєця", ще залізніший :):):)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щоб наблизитися до людини! Омаре, щоб показати як близько Він є до нас. Але наблизитися не тому, щоб її краще зрозуміти, а щоб людина краще зрозуміла Бога.

Додано через 3 хвилини
    Він сам себе обмежив, сам себе віддав на муки, хоча безперечно міг уникнути цього в любу секунду. Будучи людиною, Він ходив по землі як звичайна людина, але будучи людиною, Він ходив по воді, як Бог. То було добровільне обмеження.

Додано через 4 хвилини
    Щоб спасти людину. Хіба Ви не читали у Старому Завіті, хто є Спасителем?

Додано через 6 хвилин
    Тому, що в Христа, Месії було завдання та ціль.

16. Омар Люлька

Так якеж це наближення?!! Це віддалення... В Корані сказано, що Бог ближче до людини, ніж її власна сонна артерія... І ми віруючі мусульмани, це відчуваємо...
    Бог який прогулюється, по Галілеї та Юдеї, далі від скіфа чи монгола, ніж Бог, який ближче за сонну артерію, цьогож скіфа і монгола...
    Значить на цей раз, Ви кажете, що Бог мав обмеження...
    Той хто збере Нород Ізраілю, в Землі Обітованній, тобто Цар Визволитель... Ви ж це і самі знаєте...
    А як сім"я, могла цій цілі завадити?..

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не читав Корану. Але якщо б в Корані про це не писало, то мусульмани відчували Бога? Або ні, якби не було Корану, мусульмани б відчували Бога? Чи відчували б погани Бога, якьи не Ісус і Святе Письмо Нового Завіту?

Додано через 1 хвилину
    мав, але за власною ініціативою, адже якщо би був без не у тілі, то напевно не був би вразливий до тих мук.

Додано через 2 хвилини
    Бог, хіба ні?

18. Омар Люлька

Цю фразу не зрозумів...
    До Корану ж відчували... Знаючи писання або чуючи проповіді Пророків(мир їм всім) які проповідували в їх час...
    Напевне всі погани, які навертались в монотеїстичну релігію відчували...
    Той, хто має обмеження (з будь яких причин) не ВСЕмогутній, логічно?
    Звичайно ні!!! Сказано ж конкретно "МАшиах", а це епітет, що надавався царям Давиду(ас) наприклад. Давида(ас), Ви ж Богом не вважаєте?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думав, що написання Корану, мусульман не було....

Додано через 2 хвилини
    Тобто Ви стверджуєте, що в Старому Завіті не сказано, що Господь є Спасителем, я правильно зрозумів?

Додано через 3 хвилини
    Моноїстична релігія ще не релігія правдивого Бога.

20. Омар Люлька

Ми вважаємо мусульманами, всіх хто слідував останьому на той час Пророку(мир їм всім), тобто християн-монотеїстів, що жили до Мухаммада(савс) ми вважаємо мусульманами, і звичайно Бога, вони відчували...
    Миху, Ви підмінюєте поняття...
    Господь звичайно Спаситель, який спасав ЗАВЖДИ, і 25тис років назад, і 5тис. років назад, праведна людина могла розраховувати на Рай...
    Але юдеї, чекали земного царя, і ніколи Бога. Для них сама думка, що Бог може "воплотитись" була безглуздой...
    Мені особисто здається, що всі монотеїстичні релігії, в своїх витоках були від Бога, але потім вони були людьми спотвореними.

а де твій аватар? :)