Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Трійця

Звичайно!!! Він істиний Пророк Божий! Повірте стояти в ряду Ноя, Авраама та Мойсея(мир їм всім), набагато краще, ніж "помираючих та воскресаючих богів", як Мітра чи Осіріс.
    А до Арія, що був Павло Самосатський, а до нього ебіоніти, чули про таких? Біографією Павла, поцікавтесь, дуже наглядний приклад, як "ортодоксальні" християни, яких ще вчора, імператорська влада знищувала, сьогодні вже їй "стучать" на своїх релігійних опонентів...
    Знаю, знаю...
    Вот вам рок-н-ролл, во всей красе(с)Умка. Ось, і любов до ближнього, зарізати релігійного опонента, в "особом здании".... Ви ж не будете стверджувати, що його Дух Святий зарізав?..
    Ну... Рішення Вселенських Соборів, "знаннями від Бога", точно назвати неможна...
    А якої відповіді, Ви від мене чикаєте почутити? Я Анні-Марії, не вірю... Нормальна відповідь?
    Ага... Правильно розуміто, це так як вчить Церква? Ну вибачте, вона, для мене авторитетом не є... Не вірю різного роду жерцям...
    А чому дивитись тільки в наш час? Істина Віра, дається на віки, вірно? Ну а "в віках", і опонентів різали, і владі "стучали", і костри були, і ще дуже багато цікавого... Порівняйте, хочаб Іспанію, за мусульман, та за християн (тобто після реконкісти). І побачите, в кого більше любові до ближнього, та поваги до іновірця.
    Приклади, Олно, будь ласка, приклади... По доки, це тільки порожні слова...
    Чому "Добру Новину", що прийшов Пророк Божий Іса(ас), я почув.... А Євангеліє, я часто читаю, і все більше переконуюсь в істиності Іслама. Аллагу Акбар!!!
    Амінь!!!

2. Омар Люлька

Защо?

3. Омар Люлька

:sad:
    Особисто, в мене не було тиждень доступу до і-нету... В братів, теж можливо, якісь проблеми, не вась час же в неті сидіть...

4. Омар Люлька

АльхамдуліЛляг, ті що стали на Прямий Шлях Ісламу, в воскресаючих богів, вірити вже не будуть.

5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Мабуть Господь надзвичайно радий від того, що ви Його поставили в один ряд з Ноєм та ін., а не в ряд з Мітрою... :D :D :D :crazy:
    я читала трохи про іншу смерть, але також у "особливому місці".
    Як для вас, то мабуть так...:)
    Що було, то було...Воно вже давно під Божим судом.
    Але щодо нашого часу, то я б не стала порівнювати, бо не буде на вашу користь... навіть якщо порівняти християнську мораль з мусульманською...
    Найпростіший приклад - це 2007 рік після різдва Христового...:radist:
    :eek: :eek: :no:

6. Омар Люлька

Так Пророка Божого, потрібно ставити в ряд, з іншими Пророками(мир їм всім), а не лже богами...
    Е ні... Тоді, що виходить, в ті часи Християнство не було істиним, а тепер стало? Ні, костри строка давності не мають...
    А за якими критеріями міряти будемо? Але я готовий... якщо тільки ці показники, наглядно можна буде побачати, а не пості фрази, про "щоку" і т.д.
    Ну приведіть свої дані, я інформацію взяв звідси: http://pravosl.narod.ru/his/Party05.htm
    Як бачите, повністю християнський ресурс...
    :)
    Ви, що дісно вважаєте, це за аргумент? А щось посерйознішого немає?

Радий, що фраза "слава Богу", по-арабські Вам сподобалась...

7. Омар Люлька

Тоді давайте, я Вам допоможу ;) Порівняйте, як змальовують дитинство Ісуса(ас) (перші дні) Матфій та Лука, це ж дві протилежні версії, які одна одній суперечать. В цьому випадку, як мінімум один з них сказав не правду...
    Черешенько, я думаю Духа Святого, можна зразу відкинути... Він би точно знав, що в ніч Песаха, суду над Ісусом(ас) бути не могло, і рукою апостола, простоб не повів...
    Чому? Ось Фома, чудово написав, чому його Євангеліє "забракували"?

8. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Не кажіть "гоп", бо ще не перескочили...:moskali:
    Щодо "зарізали", то ви вже самі добавили...
    Це класний аргумент, якому радіють християни уже 2007 разів :radist:
    Мабуть ВІН розуміє тільки арабську мову...всі інші мови ЙОМУ недоступні...:sad:
    А хто веде вашою рукою??? Мені можете не відповідати...собі дайте відповідь!!!
    "Небо і земля проминуть, але не проминуть слова Мої".

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Омаре, як Ви відноситеся до того, що одна людина, без свідків може наговорити все що завгодно. Хто може підтвердити слова,/написане Мухаммедом?

Ясно, що коли є один, який свідчить, то протиріч не буде.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

наприклад....

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Омаре, як Ви думаєте, чиї це слова:

"Я Альфа і Омега, початок і кінець", "Я Той, Хто є".

12. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

А вот подскажите мне,какая разница между католической церковью,и православной?Насколько я помню,по истории,они возникли в следствии споров о троице.Просто меня крестила бабушка (она уже умерла),вот я и незнаю кто я католичка или православная.Знаю что она ходила в костел Юра,а он кажется католический святой...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ніякої, пані зоом. У догмах віри католицька і православна одинакові, в тому числі у питаннях Трійці.

14. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Так почему получился "раскол"?Ведь в Символе веры, признаваемом православной церковью, в догмате о Троице сказано, что Святой Дух исходит от Бога-Отца. Католический догмат провозглашает, что Святой Дух исходит и от Отца, и от Сына.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ніколи такого не чув.
    розкол, наскільки я знаю не відбувся на грунті догм чи тлумачень, я думаю, що там були інші причини - земські. А символ віри по-моєму одинаковий: що в католиків, що в православних.

16. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Ну вот так,самой интересно стало.Крестимся ведь тоже по разному,и вообще,если есть такие "крайности",как православная и католическая церковь,значит есть причины,которые их рознят.
    Просто на Украине я как-то особой разницы не видела,а вот в России к католикам относятся очень негативно,приравнивая их к "бесам".

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

на рахунок "хрестимося", то у католицьку церкву входить і УГКЦ, яка також хреститься так, як православні.
    що до негативного ставлення російської православної церкви до католицької - відоме явище. Нажаль російський патріархат і православя - не завжди одне і те ж. Та й взагалі православних церков є досить багато у світі і вони відрізняються поведінкою, але не догмами.

18. Омар Люлька

Мир Всім! Олено, Михо, вибачаюсь, що так довго не відповідав, зараз спробую на частину ваших дописів відповісти, але сумніваюсь, що на все встигну :sad:

:) Як то без свідків? Його(савс) бачили тисячі людей, сотні (а не четверо!) передавали відомості про його життя, і ці відомості ретельно перевірялися! Сотні людей, вже при його (савс) житті знали напам"ять Коран, слово в слово!
    А те, що Коран від Бога, особисто я бачу хочаб в такому прикладі:
    Я вважаю, що якби Християнство, було останім словом Бога, то нової світової релігії просто не могло з"явитись, можливо маргіналні секточки, по типу бахаїв. Після Мухаммада(савс) нової світової релігії не з"являлось...
    Чому, як би таку книгу як Коран, придумав безграмотний бедуїн, цих протиріч, було б хочь греблю гати...
    Точно не знаю, але варіанту Луки, довіряю більше... Побитя малят Іродом, не відповідає історії...
    Миху, таких цитат можна натягать багато. Добре, відповідаю, якщо довіряти Євангеліям, це слова Ісуса(ас). Тепер Ви дайте, відповідь на питання! А є на цій планеті, місця де Бог не всесильний? І з чим, це пов"язано?
    З.І. Вибачаюсь, що використовую, російський переклад Біблії, в мене на компі українського немає, а і-нет слабий, що б скачати. Але, Вам, Миху урочисто обіцяю, як тільки, іншаАллаг, в мене з"явиться, нормальний і-нет, і я скачаю, український переклад, то буду використовувати виключно його :)

19. Омар Люлька

????????????????????
    Миху, Ви не знаєте, що таке "філіокве"?

20. Омар Люлька

Так, я про себе, кажу, а я вже перескочив :)
    Добре, процитую знов:
    Тепер питання, як Ви, Олено думаєте, а чарез що в Арія випали нутрощі?
    Подібним аргументам, буддисти і юдеї, радіють, ще довше. А окрім каландаря, більш в Християнства аргументів немає?
    Ну, чомуж Він розуміє всі мови людські й нелюдські. Але, арабська це мова якою Слово Боже було передано, та якою балакав наш Пророк(савс), а Ви хочаб одну фразу знаєте, на рідній мові Ісуса(ас), окрім - "Ілі, Ілі! лама савахфані?"?
    Олено, ну для чого все так ускладнювати? Моєю рукою, вожу лише, я сам, як і руками авторів Євангелій, водили вони самостійно. Але ж я свою дописи, за Св.Письмо, ну ніяк не вважаю, тому не страшно, коли я в чомусь помиляюсь...

а де твій аватар? :)