Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святий Дух

1. Зійшов
    2. осіннив
    3. навчає
    4. веде

Поясніть, як ці дієслова можуть належати не істоті, не особі?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

Так же, як і ці:
    Римлян 5:14: "Та смерть панувала від Адама аж до Мойсея і над тими, хто не згрішив, подібно переступу Адама, який є образ майбутнього."
    5:21: "щоб, як гріх панував через смерть, так само й благодать запанувала через праведність для життя вічного Ісусом Христом, Господом нашим."
    І вода, і кров свідкують (1 Івана 5:8)
    Сказано, шо мудрість має "дітей" (Луки 7:35, Хом.)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден.
    Та все ж... осіннити може лише особа, як не крути.... не може неособа не істота взяти і дати життя. Це дійсно нонсенс.

Тепер... ми говоримо про Святого Духа, який вчить, відкриває очі і це є буквальне поняття. Разом з тим можна сказати, що смерть вчить, але при тому ми маємо наувазі, що не сама смерть дає науку, а факт смерті вчить. Такий ось нюанс. Смерть прийшла... переносне значення - настала, мається наувазі.
    Тому то різні поняття.

Останнє редагування: 21 сер 2009
    • Подобається Подобається x 2
  4. Мертвий

і власне ця особа, Бог, робила це через свій святий дух, подібно, як з-під пера письменника народжуються рядки.

ним, духом, також, можна наповнитись, христити, можна когось помазувати.
    Якщо б дух був особою, то ним би не можливо було б наповнитись, як мудрістю, вірою і радістю (Дії 6:3)
    Також, він би не стояв поміж іншими рисами, не істотами:
    2 Коринтян 6:6: "..у чистості, у розумі, у лагідності, у добрості, у дусі святім, у нелицемірній любові"

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну... ніхто й не сумнівається......

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А як розуміти такі слова:

29 Але, хто богозневажить Духа Святого, повіки йому не відпуститься, але гріху вічному він підпадає.
    Єв Марка,3

В перекладії з англійського святотатствує, зневажає. Як можна таке допустити не до особи?

• Подобається Подобається x 4
  7. Мертвий

упс, заплутався. Я мав на увазі, що Бог мож це зробити через свою активну силу - святий дух.

Щоб краще це зрозуміти, розглянемо цей вірш:
    Матвія 12:32: "І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!"
    Що ж це означає? Цей вірш явно нам вказує, що Ісус, Син Божий, не є рівний своєму Батьку - Єдиному Всемогутньому Богу. Сказано, що кожен хто піде проти волі Батька, проти його сили, наразиться на непростимий гріх.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

це означає, що ви зійшли з теми...:)))

9. Мертвий

вкажіть де.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ми говоримо про зараз про що?

Про те, чи є Святий Дух особою.

А ви про рівність/нерівність.
    Ну і про Святого Духа... фраза, що привів Педро...Там не сказано, що Святий Дух - це Отець, а ви чомусь стверджуєте це.

11. Pedro

А оці вірші з Євангелія від Івана говорять дуже ясно, що Святий Дух - це особа. Не Отець і не "засіб" а саме Особа.

7 Та Я правду кажу вам: Краще для вас, щоб пішов Я, бо як Я не піду, Утішитель не прийде до вас. А коли Я піду, то пошлю вам Його.
    8 А як прийде, Він світові виявить про гріх, і про правду, і про суд:
    9 тож про гріх, що не вірують у Мене;
    10 а про правду, що Я до Отця Свого йду, і Мене не побачите вже;
    11 а про суд, що засуджений князь цього світу.
    12 Я ще маю багато сказати вам, та тепер ви не можете знести.
    13 А коли прийде Він, Той Дух правди, Він вас попровадить до цілої правди, бо не буде казати Сам від Себе, а що тільки почує, казатиме, і що має настати, звістить вам.
    14 Він прославить Мене, бо Він візьме з Мого та й вам сповістить.

Єв. від Івана, 16

12. Мертвий

тут знову вжито особові займенники. Я вже вище зазначив, що їх вживання не є ознакою істоти. Я не бачу у цих рядках чіткого формулювання, що дух є особою.

Пане Миху, не виривайте слова. Я написав, що цей вірш вказує про гріх проти сили Божої.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А у вас не виникає підозра, що грішити можливо в принципі лише проти особи, а не проти знаряддя. Бо якщо б ми грішили проти знаряддя, то нам би слід було просити прощення у знаряддя, перед яким ми ніби то згрішили.

Я взагалі вперше зустрічаю такий вислів : гріх проти Божої сили.

14. Pedro

18 Раджу тобі купити в Мене золота, в огні перечищеного, щоб збагатитись, і білу одежу, щоб зодягтися, і щоб ганьба наготи твоєї не видна була, а мастю на очі намасти свої очі, щоб бачити.
    19 Кого Я люблю, тому докоряю й караю того. Будь же ревний і покайся!
    Об"явлення св. Івана, 3

15. Зануда

Зануда така зануда

То було б написано "сила Божа", але не є.

16. Мертвий

то було би написано "особа", але не є:)

17. Зануда

Зануда така зануда

Людина може і мудра істота, але таки не все дано їй зрозуміти - є такі справи, які ми можемо приймати лише через ВІРУ.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, так було б написано - "особа".

Особа Василь, йди копати бульбу... а чо... звучить.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

+1. А якщо людина вірить у те, що треба не сприймати - абзац. Знайде 10 000 способів заперечити очевидне.
    = = = = =
    Суто по темі. Дослівно з Тори: "Слухай, Ізраїлю: Яхве - Боги (>=3), Яхве - єдин" (Втор 6:3) Якщо СЄ богословів-несвідків вважають негідними поваги, нехай хоча дослівно приймають оригінал Святого Письма.

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Багато з вас говорить, що Бог є один але у тьох особах. Наскільки це правильно чи ні, я не берусь судити, але висловлю своюдумку з цього приводу. Як на мене 3 ніколи не буде рівне 1.

а де твій аватар? :)