Відповідь: Трійця Якщо би у Вашій релігії було декілька пророків, то і там би було протиріччя, бо людина не досконала у своїх словах і думках.
Відповідь: Трійця Не протирічать, а доповнюють один одного. Я поки-що в Біблії ще жодної неточності чи нестикування не знайшла. А те, що Євангеліє писали чотири апостоли Христа (ведені Духом Святим), це ж чудово, свідчить про повноту свідчень. Ви ж розумієте, що коли описує одна людина, то можна інколи закинути їй суб"єктивізм. Коли ж про одну і ту ж подію пишуть кілька, це автоматично робить її достовірною і відкидає сумнів у тому, що вона відбулася. А те, чому не всі учні Ісуса писали Євангеліє, мені також зрозуміло. Ви ж по-перше, думаю, їхні професії знаєте, не так багато там було "володарів" пера, по-друге, переконана, що інші в той час несли місію Бога Живого, зціляли недужих, підкріпляли новонавернених. Кожен мав своє покликання, в чому бачу яскравий приклад для християн сьогодення.
Відповідь: Трійця Не богохульствуйте. Ісус Христос це вам не Осиріс і не Мітра. На мою думку, заперечення Божого походження Ісуса Христа в ісламі може бути наслідком науки Арія, який розповсюджував її в Єгипті і Малій Азії. Саме з цього приводу був зібраний Нікейський собор і під час виступу Арія присутні закривали собі вуха, бо не могли знести його слів, які суперечили Істині. Саме тоді Арій був відлучений від Церкви. Згодом його прихильники вирішили повернути його в лоно Церкви, підготували пишну церемонію, але не встигли цього зробити, бо Арій помер в дуже "непривабливий" спосіб. Християнство - монотеїстична релігія. Ми віримо в одного Бога і не застосовуємо щодо Бога математику тому, що всі знання про Бога людина отримує лише від Бога і тільки нерозумні ними нехтують. Щодо одкровень Мухамада. У мене є книга "Жива Євангелія" - це одкровення, відкриті селянці Анні- Марії Еммеріх Ангелом Церкви, в якій детально відкриті усі подробиці страти Ісуса Христа. Що ви на це скажете? Св. письмо відкривається лише тим, хто шукає Христа. Для інших воно закрите. Це видно хоча б з того, що ви не розумієте тих цитат, які вам наводяться і більш того, ви їх навіть і бачити не хочете.
Відповідь: Трійця Даремно ви їм не повірили. Подивіться, кого більше "пече" в на час, хто сьогодні вбиває дівчат- кореянок, які приїхали з доброчинною місією, хто більше немає миру, хоча постійно його комусь бажає....... Так. Але під сонцем все нове уже 2000 р. Мабуть саме це ви і шукаєте в Євангелії і тому пропустили найголовніше, що є в Добрій Новині. Сядьте, заспокійтеся, помоліться і ще раз спробуйте почитати Євангелію. Все у Божих руках.
Відповідь: Трійця Якщо ми хочемо хоч якось дати визначення, чи просто висловити який є Бог, то ми повинні дати таке означення, яке б не суперечило жодній цитаті у Біблії. Тому, я думаю, поняття Триєдиного пояснює якнайкраще сутність Бога.
Відповідь: Трійця Мені не зовсім зрозуміла ця цитата, якщо можна, то поясніть. Особистість Ісуса Христа в мусульманстві оточена високим шануванням. Ціла глава Корана, сура «Марйям», присвячена Його непорочному зачаттю від Духа Божого і чудесному народженню від Пречистої Діви Марії ( Госпожи Марйям ). Мусульмани сповідують Ісуса Христа - Месією і називають Його Словом Божим ( про що в Євангелії сказано: «Слово, що було в Бога від початку» ( Іd.1:1). За мусульманським вченням Він - єдиний «чистий і безгрішний» серед пророків; всі інші, включаючи Мухаммеда, потребували прощення Аллаха. Мусульманський богослов Аль-Бадайві говорить про чудесне народження Ісуса так: «Ця видатна подія ставить Ісу ( мир Йому!) вище всіх людей і вісників, так як Він був народжений без сприяння людини». Мусульмани знають, що Христос зціляв прокажених і сліпонароджених, воскрешав мертвих силою Божою. Перелік Його чудес в Корані навіть більший, чим в Євангелії. Ісламу також відомо про тілесне вознесіння Ісуса на Небеса : «Аллах возніс Його до Себе, бо Аллах великий і мудрий» (Сура 3, аят 156/158). Мусульмани вірують, що Ісус знову прийде, щоб перемогти духів злоби і царювати над людством. Предметом непорозуміння серед мусульман служить догмат Троїчності. Християни і мусульмани поділяють одну концепцію віри, як доручення всецілого нашого існування Тому, хто є основою всього. Бог єдиний, на Якого ми покладаємось, є одночасно Законом і Благодаттю, Суддею і Спасителем, і Милостивим Господом. Догмат про триіпостасність Божества в християнстві, як і ствердження про Божественну єдність в ісламі, мають спільну ціль: зберегти тайну Бога і його абсолютну трансцендентність. Для Отців Древньої Церкви догмат про триіпостасність якраз і означав тайну Бога невимовного і неосяжного, про Якого не дозволяється розмірковувати, але Якому тільки можливо і саме найголовніше потрібно, молитися і поклонятися. Християнський догмат Троїчності осягається не міркуванням, а вірою, але розуміння християнства зовсім виключає додаткового до нього поняття «кафр» - многобожжя. Вчитель Християнської Церкви Афанасій Великий казав: «Християнська віра не наказує нам сповідувати, що кожна Іпостась (Особистість) є особливий Бог чи Господь. Також наша віра забороняє говорити, що існують три Бога і три Господа. Ми поклоняємось Одному Богу, що Має Три Іпостасі» ( Втор. 6:4; Іс.42:8).
Відповідь: Трійця Поясніть будь ласка Олено Філіпійцям 2:5, 6 "Имейте тот же образ мыслей, что был у Христа Иисуса, который, хотя и был в образе Бога, не помышлял о посягательстве - о том, чтобы быть равным Богу."
Відповідь: Трійця Нормально, Ісус, будучи Богом понизив себе вже тим, що став людиною, прихиливши небо до нас. Ціль Ісуса була не показати свою зверхність і могутність у силі, спасти людину, пережити всі людські страждання.
Відповідь: Трійця Тоді може поясните миху і це: 1 Коритнян 15:23, 24 " Но каждый в свою оченредь: Христос - первый плод, затем, во время его присутствия, - принадлежащие Христу. Затем - конец, когда он, покончив со всеми правительствами и со всеми властями и силами, передаст царство Богу и Отцу. Ибо он должен царствовать, пока Бог не положит всех врагов под ноги его.
Відповідь: Трійця 22 Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть, 23 кожен у своєму порядку: первісток Христос, потім ті, що Христові, під час Його приходу. Доречі, оживуть всі, ви чули? Я не розумію ЩО я маю пояснити?
Відповідь: Трійця У моїй біблії зовсім по-іншому: Фил.2:6-11 "Він, бувши в Божій подобі, не вважав за захват бути Богові рівним, але Він умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба, ставши подібним до людини; і подобою ставши, як людина. Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної. Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім’я, що вище над кожне ім’я, щоб перед Ісусовим Ім’ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця".
Відповідь: Трійця Олена, Ви дуже багато захотіли. Ми з Михом вже багато разів хотіли виручити пана Зеніта і пропонували йому український переклад. Мих навіть знайшов цей переклад в Інтернеті і дав адресу. Зеніт ніяк не хоче вживати українську Біблію. А якщо серйозно, то їм вказано який переклад читати, які місця дозволено читати і як їх розуміти. Так що не чекайте від Зеніта українського патріотизму.:no: