Якщо не помиляюсь, СЄ позиціонують себе як дослідники Біблії беспосередньо, що "виправляють помилки" всіх попередників, адже первісна назва СЄ була die Bibelforscher. Саме тому я посилався на дослівний переклад без вигаданого виключення щодо шанованої форми лише для одного слова на весь іврит.
чомуж щодо одного Адонай теж множина-)) Я ж навів вам купу посилань, як і вказують на те як вживалось слово Елогім.
Якщо навіть так: множина суб'єкта + однина предиката все одне можна сприймати як натяк на Трійцю. До речі. Підкажіть, де написано Адонай (тетраграматон йод-hей-вав-hей не зараховується, які б некудот там не були).
С Праздником, Православные!!!!!! После вознесения Иисуса Христа наступил десятый день: это был пятидесятый день после Воскресения Христова. У евреев был великий праздник Пятидесятницы в память Синайского законодательства. Все апостолы вместе с Божией Матерью и с другими учениками Христовыми и прочими верующими единодушно находились в одной горнице в Иерусалиме. «Был третий час дня, по еврейскому счету часов, то есть, по-нашему — девятый час утра. Вдруг сделался шум с неба, как бы от несущегося сильного ветра, и наполнил весь дом, где находились ученики Христовы. И явились огненные языки и почили (остановились) по одному на каждом из них. Все исполнились Духа Святого и стали славить Бога на разных языках, которых прежде не знали.» Так Дух Святой, по обетованию Спасителя, сошел на апостолов в виде огненных языков, в знак того, что Он дал апостолам способность и силу для проповеди Христова учения всем народам; сошел же в виде огня в знак того, что имеет силу опалять грехи и очищать, освящать и согревать души. В Иерусалиме в это время было много евреев, пришедших из разных стран на праздник. Апостолы вышли к ним и стали проповедовать на их родных языках воскресшего Христа. Проповедь так подействовала на слушавших ее, что многие уверовали и стали спрашивать: «Что же нам делать?» Петр ответил им: «Покайтесь и креститесь во имя Иисуса Христа для прошения грехов; тогда и вы получите дар Святого Духа» http://www.calend.ru/holidays/0/0/185/
Погугли в інтернеті, там всьо є, на всі випадки життя... Навіть те, що Ісус Христос українець і походить з Галичини. Можливо навіть говориться про Його родину, яка проживає на цій території...
а для загального розвитку.. а розумію як політеїзм. така собі адаптована неоплатонівська тріада чи може три в одному, але маккофі то одне))))
Слово Адонай – Господь зустрічається в Біблії доволі часто, для прикладу наведу лише деякі вірші: 3 и сказал 0559 08799: Владыка 0136! если я обрел 04672 08804 благоволение 02580 пред очами 05869 Твоими, не пройди 05674 08799 мимо раба 05650 Твоего; (Быт.18:3) 10 И сказал 0559 08799 Моисей 04872 Господу 03068: о 0994, Господи 0136! человек я 0376 не речистый 01697, [и] [таков был] и вчера 08543 и третьего 08032 0 08032 дня 08032 0, и когда Ты начал 0227 говорить 01696 08763 с рабом 05650 Твоим: я тяжело 03515 говорю 06310 и косноязычен 03515 03956. (Исх.4:10) (8-10) Господи, Боже наш, яке то величне на цілій землі Твоє Ймення! (UKR Псалми 8:9) 10 Господи Господи наш, яке подивугідне твоє імя по всій землі. (UBT Псальми 8:10) Господи Господи наш, яке подивугідне твоє імя по всій землі. (TURKUALXX Псальми 8:10) Иегова, Господи наш! как величественно имя Твое по всей земле! (MB_NWT Псалтирь 8:10) 10 Господи 03068, Боже 0113 наш! Как величественно 0117 имя 08034 Твое по всей земле 0776!(RST Псалтирь 8:10) 0113 - господин, господь, государь, владыка, властитель; 0136 - Адонай, Господь, Владыка, Вседержитель 1 Псалом Давидів. Промовив Господь Господеві моєму: Сядь праворуч Мене, доки не покладу Я Твоїх ворогів за підніжка ногам Твоїм! (Пс.110:1) 1 Псалом 04210 Давида 01732. Сказал 05002 08803 Господь 03068 Господу 0113 моему: седи 03427 08798 одесную 03225 Меня, доколе положу 07896 08799 врагов 0341 08802 Твоих в подножие 01916 ног 07272 Твоих. (Пс.109:1) До кого звернені слова в Псалмі 110:1?
ти по плоті мислиш (трьохглавий, три в одному) .., а по писанню: Рим . 8:5-8 5. Ибо живущие по плоти о плотском помышляют, а живущие по духу -- о духовном. 6. Помышления плотские суть смерть, а помышления духовные -- жизнь и мир, 7. потому что плотские помышления суть вражда против Бога; ибо закону Божию не покоряются, да и не могут. 8. Посему живущие по плоти Богу угодить не могут. Бог один, проявляється в трьох особах Бог-Отець, Бог -Дух, Бог Син.
Це вчення зявляється лише в 3 столітті і остаточно формується в 4. Миж розглядаємо чи є біблійні доказиц цього в Святих єврейських писаннях
Формування вчення не означає її виникнення. Вчення було до його остаточного закріплення у символі віри у зв’язку з виникненням відступницьких вчень (єресей). Трійця згідно з Новим Заповітом: Три іпостасі - Отець, Слово (Син), Святий Дух володіють однією природою, однією дією, однією славою. При цьому кожна іпостась Бога володіє всією повнотою Божої Природи (Суті). Кожна Особа Бога взаємопроникає (періхоресис) і знаходиться в Двох Інших Особах.
Не згідно новим заповітом а згідно з Нікейським символом віри. В Новому заповіті ні слова трійця ні терміни іпостатсь, природа не вживаються. Наведіть хоч один вірш який говорить про Трійцю з Нового Заповіту. Євреї були монотеїстами тому якби перші християни вірилиб у трійцю вони потребувалиб детальних пояснь нового вчення
Дійсно в Новому Заповіті немає слова Трійця. Там є Отець, Син і Дух Святий. Трійця-це щоб намарне не вимовляти Боже ім’я. Людська природа, Божа природа- що не так? Слово Трійця варто писати з великої літери хоча б заради Отця, якщо не хочете заради Сина і Святого Духа. От що я читала: Втор. 6,4: Слушай, Израиль: Господь, Бог наш, Господь един есть (Адонай Ехад). А не один."Еis"
Так Бог, Ісус і Святий Дух згадуються разом, але твердження що вони є одним Богом в біблії немає. Про слово ехад я вже багато писав на попередніх 2 чи 3 сторінках. прошу вибачення за одруківку лексикон Стронга дає значення цього слова як один, единственный, единый, первый.
Матвія 19 5. І сказав: Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і стануть обоє вони одним (ехад) тілом. Два тіла стають одним тілом.
Некоректний, більше того смішний приклад. Євреї розуміли що слово ехад у Шемі не вказує не на єдність Бога, а на те що він є одним єдиним Богом
Не думаю, що некоректний. Ви просто не хочете подумати. Якби євреї усе вірно розуміли, то впізнали б у Христі того, кого чекають й сьогодні. Хоча дійсно Бог у Біблії розуміється і як один і як триєдиний. Цих два твердження є вірними.
це при тому що жоден з письменників Біблії не називає його триєдиним? Євреї принаймі фарисеї усе вірно розуміли от тільки визнати не хотіли.