Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Якщо не помиляюсь, СЄ позиціонують себе як дослідники Біблії беспосередньо, що "виправляють помилки" всіх попередників, адже первісна назва СЄ була die Bibelforscher. Саме тому я посилався на дослівний переклад без вигаданого виключення щодо шанованої форми лише для одного слова на весь іврит.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

чомуж щодо одного Адонай теж множина-))
    Я ж навів вам купу посилань, як і вказують на те як вживалось слово Елогім.

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Якщо навіть так: множина суб'єкта + однина предиката все одне можна сприймати як натяк на Трійцю.

До речі. Підкажіть, де написано Адонай (тетраграматон йод-hей-вав-hей не зараховується, які б некудот там не були).

4. Полковник

Полковник миється в бані

С Праздником, Православные!!!!!!

После вознесения Иисуса Христа наступил десятый день: это был пятидесятый день после Воскресения Христова. У евреев был великий праздник Пятидесятницы в память Синайского законодательства. Все апостолы вместе с Божией Матерью и с другими учениками Христовыми и прочими верующими единодушно находились в одной горнице в Иерусалиме.

«Был третий час дня, по еврейскому счету часов, то есть, по-нашему — девятый час утра. Вдруг сделался шум с неба, как бы от несущегося сильного ветра, и наполнил весь дом, где находились ученики Христовы. И явились огненные языки и почили (остановились) по одному на каждом из них. Все исполнились Духа Святого и стали славить Бога на разных языках, которых прежде не знали.»

Так Дух Святой, по обетованию Спасителя, сошел на апостолов в виде огненных языков, в знак того, что Он дал апостолам способность и силу для проповеди Христова учения всем народам; сошел же в виде огня в знак того, что имеет силу опалять грехи и очищать, освящать и согревать души.

В Иерусалиме в это время было много евреев, пришедших из разных стран на праздник. Апостолы вышли к ним и стали проповедовать на их родных языках воскресшего Христа. Проповедь так подействовала на слушавших ее, что многие уверовали и стали спрашивать: «Что же нам делать?» Петр ответил им: «Покайтесь и креститесь во имя Иисуса Христа для прошения грехов; тогда и вы получите дар Святого Духа»

http://www.calend.ru/holidays/0/0/185/

5. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

хтось розкаже про язичнецькі корені свята Трійці??;)

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Погугли в інтернеті, там всьо є, на всі випадки життя... Навіть те, що Ісус Христос українець і походить з Галичини. Можливо навіть говориться про Його родину, яка проживає на цій території...

7. Мертвий

це не в мому стилі.

8. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

а нащо тобі ? ))))) з якою цілью цікавишся?
    триєдинство як розумієш?

9. Мертвий

а для загального розвитку..

а розумію як політеїзм. така собі адаптована неоплатонівська тріада
    чи може три в одному, але маккофі то одне))))

10. Сергій аспірант

Слово Адонай – Господь зустрічається в Біблії доволі часто, для прикладу наведу лише деякі вірші:
    3 и сказал 0559 08799: Владыка 0136! если я обрел 04672 08804 благоволение 02580 пред очами 05869 Твоими, не пройди 05674 08799 мимо раба 05650 Твоего;
    (Быт.18:3)
    10 И сказал 0559 08799 Моисей 04872 Господу 03068: о 0994, Господи 0136! человек я 0376 не речистый 01697, [и] [таков был] и вчера 08543 и третьего 08032 0 08032 дня 08032 0, и когда Ты начал 0227 говорить 01696 08763 с рабом 05650 Твоим: я тяжело 03515 говорю 06310 и косноязычен 03515 03956.
    (Исх.4:10)
    (8-10) Господи, Боже наш, яке то величне на цілій землі Твоє Ймення!
    (UKR Псалми 8:9)
    10 Господи Господи наш, яке подивугідне твоє імя по всій землі.
    (UBT Псальми 8:10)
    Господи Господи наш, яке подивугідне твоє імя по всій землі.
    (TURKUALXX Псальми 8:10)
    Иегова, Господи наш! как величественно имя Твое по всей земле!
    (MB_NWT Псалтирь 8:10)
    10 Господи 03068, Боже 0113 наш! Как величественно 0117 имя 08034 Твое по всей земле 0776!(RST Псалтирь 8:10)
    0113 - господин, господь, государь,
    владыка, властитель;
    0136 - Адонай, Господь, Владыка,
    Вседержитель
    1 Псалом Давидів. Промовив Господь Господеві моєму: Сядь праворуч Мене, доки не покладу Я Твоїх ворогів за підніжка ногам Твоїм!
    (Пс.110:1)
    1 Псалом 04210 Давида 01732. Сказал 05002 08803 Господь 03068 Господу 0113 моему: седи 03427 08798 одесную 03225 Меня, доколе положу 07896 08799 врагов 0341 08802 Твоих в подножие 01916 ног 07272 Твоих.
    (Пс.109:1)
    До кого звернені слова в Псалмі 110:1?

11. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

ти по плоті мислиш (трьохглавий, три в одному) ..,

а по писанню:

Рим . 8:5-8

5. Ибо живущие по плоти о плотском помышляют, а живущие по духу -- о духовном.
    6. Помышления плотские суть смерть, а помышления духовные -- жизнь и мир,
    7. потому что плотские помышления суть вражда против Бога; ибо закону Божию не покоряются, да и не могут.
    8. Посему живущие по плоти Богу угодить не могут.

Бог один, проявляється в трьох особах Бог-Отець, Бог -Дух, Бог Син.

12. Сергій аспірант

Це вчення зявляється лише в 3 столітті і остаточно формується в 4.
    Миж розглядаємо чи є біблійні доказиц цього в Святих єврейських писаннях

• Подобається Подобається x 1
  13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Формування вчення не означає її виникнення. Вчення було до його остаточного закріплення у символі віри у зв’язку з виникненням відступницьких вчень (єресей).
    Трійця згідно з Новим Заповітом: Три іпостасі - Отець, Слово (Син), Святий Дух володіють однією природою, однією дією, однією славою. При цьому кожна іпостась Бога володіє всією повнотою Божої Природи (Суті). Кожна Особа Бога взаємопроникає (періхоресис) і знаходиться в Двох Інших Особах.

14. Сергій аспірант

Не згідно новим заповітом а згідно з Нікейським символом віри. В Новому заповіті ні слова трійця ні терміни іпостатсь, природа не вживаються.
    Наведіть хоч один вірш який говорить про Трійцю з Нового Заповіту.

Євреї були монотеїстами тому якби перші християни вірилиб у трійцю вони потребувалиб детальних пояснь нового вчення

Останнє редагування модератором: 16 чер 2009
  15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Дійсно в Новому Заповіті немає слова Трійця. Там є Отець, Син і Дух Святий. Трійця-це щоб намарне не вимовляти Боже ім’я.
    Людська природа, Божа природа- що не так?
    Слово Трійця варто писати з великої літери хоча б заради Отця, якщо не хочете заради Сина і Святого Духа.
    От що я читала:
    Втор. 6,4: Слушай, Израиль: Господь, Бог наш, Господь един есть (Адонай Ехад).
    А не один."Еis"

16. Сергій аспірант

Так Бог, Ісус і Святий Дух згадуються разом, але твердження що вони є одним Богом в біблії немає.
    Про слово ехад я вже багато писав на попередніх 2 чи 3 сторінках.

прошу вибачення за одруківку

лексикон Стронга дає значення цього слова як один, единственный, единый,
    первый.

Останнє редагування модератором: 16 чер 2009
  17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Матвія 19
    5. І сказав: Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і стануть обоє вони одним (ехад) тілом.
    Два тіла стають одним тілом.

18. Сергій аспірант

Некоректний, більше того смішний приклад. Євреї розуміли що слово
    ехад у Шемі не вказує не на єдність Бога, а на те що він є одним єдиним Богом

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не думаю, що некоректний. Ви просто не хочете подумати.
    Якби євреї усе вірно розуміли, то впізнали б у Христі того, кого чекають й сьогодні.
    Хоча дійсно Бог у Біблії розуміється і як один і як триєдиний. Цих два твердження є вірними.

20. Сергій аспірант

це при тому що жоден з письменників Біблії не називає його триєдиним?
    Євреї принаймі фарисеї усе вірно розуміли от тільки визнати не хотіли.

а де твій аватар? :)