Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дана цитата не дуже вам у поміч. Бог дав Божому Сину Ім"я... Хто Бог?

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тема навіяла. А, може, дискусія? :)))

• Подобається Подобається x 4
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Картина по суті. тільки там бракує ще однієї людини. Вас же двоє, може й більше, хто його знає?:)
    Той, що є.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не зрозумів... але хай там...
    Розумієте, консультанте... я не те, ЗА когось, чи ПРОТИ когось на форумі, істина важливіша.

Єдине, що можу сказати, що ваші думки що до Імені Бога для мене новеньке, ніде такого не чув і не бачив. Крім того, ваша позиція є іншою що до православної, чи католицької церков.

5. консультант

Безперечно.
    Я й не заперечую, тому більше не маю бажання по тих темах дискутувати.
    Вперше тут, на форумі, це почув. До того, ні священники, ні монахи не заперечували моїх слів, не рахуючи тих, які самі не знали хто Бог - Ісус, чи Єгова?

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Як на мене, на карикатурі все доречно. :)

• Подобається Подобається x 3
  7. консультант

Точно, я щось зразу не догнав.:)Тільки не знаю. яке вона має відношення до теми про Трійцю.

8. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну як ТРИ сосни. І кожен обирає свою.

9. аксакал

А розумний бачить 3 (три) сосни. І на додачу ліс за ними. :)))

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Церква зробила центральним догматом вчення про Трійцю, яке неможливо довести сприраючись на Бібілію. Якщо Бог завжди Був Трійцею
    то чому Він не відкрив себе таким у Старому Завіті - натомість символом віри Ізраїлю утверджує що Господь є одним.
    Новий Завіт чітко розділяє Бога та його Сина.
    Для того щоб пояснити Трійцю слід відійти від мови Бібіліїі послуговуватись мовою грецької філософії, тобто відійти від ідей та переконань які були властиві світогляду єврейського оточення Ісуса та його учнів. Уже це є підставою для сумнівів у його істинності.

11. консультант

Розділяє для тих, хто не бачить їх нероздільності.

12. Сергій аспірант

Пропоную зробити наступним чином. Давайте послідовно обговоримо вірші які застосовують для доказу догмаьу про Трійцю.
    Можете навести хоч один? із Старого завіту наприклад

13. аксакал

Будь ласка, наведіть щось нове, якого горбатого ще не ліпили на попередніх 40 сторінках. Тоді поговоримо.

14. Сергій аспірант

От я і пропоную провести обговорення біблілйних віршів, які подають як доказ Трійці.
    Чому б вам не на вести хоч один із Старого Завіту?

15. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

1 І явився до нього Господь між дубами Мамре, а він сидів при вході в намет під час денної спеки.
    2 І він ізвів очі свої та й побачив: ось три Мужі стоять біля нього. І побачив, і вибіг із входу намету назустріч °м, і вклонився до землі,
    3 та й промовив: Господи, коли тільки знайшов я милість в очах Твоїх, не проходь повз Свойого раба!

Буття, 18:1-3

16. mavka

mavka Well-Known Member

і де тут про Трійцю ? :) Дух не є мужем, знаємо .

17. Сергій аспірант

Бог часто послуговувався ангелами для передачі важливих звісток. З контексту цих віршів зрозуміло що у 3 мужах Аврраам впізнав ангелів - посланців Бога. Очевидно що діалог з Богом Авраам вів через цих ангелів.
    Цікаво що в Буття 19,1 "К вечеру два ангела пришли в Содо́м. У ворот Содо́ма сидел Лот. Когда Лот их увидел, он встал, чтобы встретить их, поклонился лицом до землли". Бог ніколи не говорив про свою природу натяками. Натомість у книзі Повторення закону 6.4 сказано Слушай, Израиль: наш Бог, Господь — один Господь( в оригіналі ЙГВГ замість Господь). Цікаво що в жодних працях рабинів немає навіть на тяку про те що Бог не одна особа.
    Невже можна бачити натяк на Трійцю у кожному згадуванні трьох осіб чи предметів у Святих Єврейських писаннях.
    Чекаю на ваші коментарі та зауваження

Останнє редагування: 17 бер 2009
  18. аксакал

Хоча б це і навколо того (щоби не копати ще раніше):

19. Сергій аспірант

Так це богослови дійшли, чи Бог так виявив себе?:)

Євреї ніколи не вважали Духа Святого особою,(швидше силою Бога ) про це немає жодної згадки в раввиніістичних джерелах. ДО згаданих вами віршів ми ще дійдемо. в Старому Завіті є ще деякі нюанси які хибно застосовують для підтвердження Трійці. Людина неможе відкрити щось про Бога, якщо він сам не виявить цього людині. Питання чи виявив Бог себе як Трійцю в Старому Завіті? Трійця має своє коріння саме в багатобожжі. Тріади богів відомі в усіх релігіях.
    Але давайте розглядати вірші послідовно, не відхиляючись від основної теми.

20. консультант

А що, в Старому Завіті розповідається про прихід на землю Ісуса Христа? Я чомусь вважав, що Ісус дав людям поняття про Трійцю, а до його приходу люди вірили в хто-зна яких богів: Адонай, Саваот, Авраам, біля 20-ти різновидів Єгови та інших.
    Тому в Новому Завіті ні разу не згадується Єгова, бо люди нарешті почули до кого мають звертатись. Правда крім деяких, які дотепер блукають, як блудні сини...
    Звідки в них поняття Трійці. якщо ім"я Бога і те відкидають.

а де твій аватар? :)