Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, ви ще маєте силу дискутувати? імхо, там глухо як у танку. :wacko:
    От бачите, яка дурість іноді виходить із того, що люди читають Біблію самі й не читають ніяких мудрих коментарів. :wacko: Зрештою, там хіба й коментарі не поможуть.

11 Розпорош лютість гніву свого, і поглянь на все горде й принизь ти його!
    (Йов.40:11)

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я і зараз заперечую, тому що Мих сказав, що це було тільки земне Ім"я Божого Сина. а тепер ніби то Він, як Бог має вже інше ім"я. То що, Син Божий, який воскрес і вознісся на небеса вже не Ісус, а Ягве, чи як? Ви обидвоє або собі так жартуєте, або взагалі не розумієте, що пишете.
    А про що тоді?
    Ісус Навин був сподвижником і наступником Мойсея, саме він увів народ у «Землю обітовану». Причому Ісус Навин — великий біблійний полководець, тому за середньовіччя з ним порівнювали державців — переможців варварів, особливо хрестителів свого народу.
    http://www.interesniy.kiev.ua/old/architecture/hramy/sofia/vl_portret
    Зате Вашої особистої думки взагалі не бачу, одні завчені фрази і то далеко від Істини.
    Тут погоджуюсь.
    Одним словом вигадки.
    Миху, Ви що маєте чим зайнятись і вирішили взагалі пошити мене в дурні? Якщо цитуєте мої дописи, то цитуйте ціле речення, а не те, що Вам забагнеться. Де я писав, шоб не вклонятися Ісусові? Дивіться і читайте ще раз, що я писав, а не рвіть речення, яке потім втрачає зміст.. Слово "Йому" не стосується Ісуса, а імені про яке Ви згадували. що пишеться тетраграмою.
    Глухіше не буває.
    Погоджуюсь, читаючи деякі дописи.

3. Liliyah Romanova

Та в миха в цьому плані роботи буде МІНІМАЛЬНО! :)) :)) :))
    А, ну то добре. Тепер зрозуміла, чому ви мені закинули свідків єгови.
    Це ж треба хотіти щось побачити, окрім власної самодостатності та гордості, але вам то не вдається, а я втомилася від ваших перекручень та закручень. :morning1::boredom::boredom::boredom:
    Варіться собі в своєму "розумі" без мене. Із власними "незавченими" фразами. Продовжуйте пургу та ню ейдж без мене. :bye2:

4. консультант

По-перше не Вам, а Михові. Те, що Ви стали груддю за Миха - це Ваша ініціатива.
    По-друге, чому у Ваших дописах стільки жовчі до дописувача? Те, що Ви понаписували в мою сторону, то взагалі нонсенс, але я мовчу. Кожен веде себе так, як йому дозволяє його сообиста культура спілкування. З чого Ви взяли, що являєтесь непомильною і лише Ви володієте Істиною, а всі решта темна маса? Суть Трійці до сих пір ніхто досконало не вивчив, а тим більше не пізнав. То які претензії у Вас можуть бути до мене? Я не збираюсь підстроюватись під чиюсь теорію, чи версію якогось дописувача, в мене є на це все своя думка, яка базується на Біблії та інформації отриманої від людей, які своє життя присвятили Богові.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нема у мене жодної мети і зрозумів я вас правильно.
    Ви написали, що Ісус не казав Йому вклонятися, а Його Іменю. От я і запитав, де таке сказано... не більше і не менше....

6. консультант

То читайте ще раз.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мда... о тепер до мене дійшло.
    Ісус каже вклонятися Отцю, чи не так?

8. Liliyah Romanova

Ні, я так не вважаю. А от ваші переконування мені вже набридли. Все ви знаєте, всі таємні Євангелія розумієте, а водночас мішаєте різні речі в одне місиво. :wacko:
    Ви ще й не розрізняєте жовч і підколки. :wacko: А що ще ви в моїх дописах побачили?
    І цікаво, як я маю реагувати на дописи того, хто мені вічно чоловіком в очі тиче. :wacko: Я розумію, що я з ним одне тіло, але явно не один розум. :)))
    Та є книжки про це. І дуже хороші, хоч може й не надто доступні. На жаль, не українською.
    Gisbert Greshake
    http://www.alibris.com/booksearch?q...e, Gisbert&browse=1&cm_sp=works*listing*title
    http://fuga.znak.com.pl/book.php?id=1106

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Звиняйте :ireful1:, не можу залишитись осторонь, коли ось таке :crazy: намагаються підперти (саме так, не довести) посиланням на вчення Католицької Церкви ("Так каже католицький часопис: http://magazine.lds.lviv.ua/articles/4_08/page12.html" :bad:).

Богослови-вчені довго шукали і далеко не одразу знайшли формуліровку, що Бог є Триєдиним. Саме слияння понять 3 і 1 в одному слові найкраще наближає до розуміння, чим є Бог. Він є і Бог-Отець, і Бог-Син, і Бог-Св.Дух, і кожного разу є Богом у всій своїй повноті. А як Він проявляє Себе у кожному конкретному випадку є виключно Його рішенням. Конкретно, Його і лише Його рішенням було послати Себе у світ у особі Сина заради спасіння людей. У цьому є важлива особливість Ісуса: "Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться." (Ів. 10:9) І тут Бог ставить умову: кожний має сам увійти у ці двері чи вперто битись, як та муха, що б'ється у скло поряд з відкритою кватиркою.

10. консультант

Не робіться такою потерпілою вже. Про чоловіка згадував тільки два рази: перший раз рік тому, другий кілька днів тому. Позавчора вибачився і дав Вам слово. що більше чоловіка не згадуватиму. Невже не так?
    Третій раз повторюю. хто перед ким повинен вклонятись і чиє ім"я найвище.
    "Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім"я, що вище над кожне ім"я, щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця"!(Фил. 2:9).

11. Liliyah Romanova

Так-так.
    Але знаєте, то як в анекдоті... "осадок остался"
    Якщо ви таким чином до мене висловлюєте свою неповагу, то і моє терпіння не сталеве. :)
    Консультанте, ви молодець, що вмієте читати. Ще тільки лишилося навчитися розуміти. Рекомендую вам купити книжку коментарів до Святого Письма, або пошукати такі в неті й перечитати. Багато нового довідаєтеся. Дуже багато.

12. консультант

Ну і шо тут такого. Це що, щось нове ніким не чуте? Не зрозумів...

13. Liliyah Romanova

А різниця між дверми та будинком є?

14. аксакал

Дійсно, добра, цікава книжка. По другому посиланню є фрагмент (вступ від автора), глибина! стиль! просто захоплює.

15. Liliyah Romanova

Мій чоловік колись за нею лекцію готував. Був у ТАКОМУ захопленні! :good:
    Казав, що ще ніхто ТАК добре й легко до зрозуміння не писав. :)

16. консультант

В житті не мав і не маю звички когось першим ображати, а тим більше жінок.
    Знову повчання. Ну і чому Ви себе вважаєте мудрішою від мене. Я не вважаю себе мудрішим за Вас, а просто спілкуюсь, а Ви завжди намагаєтесь мене хоч чимось. але принизити. Невже це у Вас такий прояв християнської любові: хоч чуть-чуть. але вщипну, або вкушу? Це не підколки і не жарти, це образа співрозмоника. Жарт - це коли один сказав і двоє сміяться. Але коли один каже, а другому плакати хочеться. то аж ніяк не жарт. Ще раз кажу, тут люди збираються до спілкування. Не цікавий співрозмовник - ігнор. Питання стоїть про Трійцю. Хто в світі пізнав Трійцю? Ніхто! То які претензії до версії дописувача?

17. аксакал

Дійсно, що тут можна знайти нове у новини, якій 2000 років? Лише особисте ставлення, битись у скло чи знайти для себе кватирку.

• Подобається Подобається x 2
  18. консультант

Не заперечую, а лише погоджуюсь.

19. Liliyah Romanova

А другим маєте звичку ображати? ;)
    Ні, я не вважаю. То вам так видається. Просто в одній справі ви заплуталися. Але нікого не чуєте, крім себе. Тут вже й Аксакал долучився. :)))
    О, який типовий закид. :))) Головне такий невинний. :))
    "ти чого сніжками кидаєш, якщо до церкви ходиш?" :)))
    Добре, більше вам тут не відповідатиму. Будемо одне одного вважати безнадійними випадками. :)))

20. консультант

Маю, але не перевищуючи необхідних меж. Відповідаю на образу рівно стільки, скільки вистачає, щоб не ображала безпідставно на майбутнє. Якщо образа в мою сторону заслужена, тоді визнаю свою вину і вибачаюсь.

а де твій аватар? :)