Миху, ви ще маєте силу дискутувати? імхо, там глухо як у танку. От бачите, яка дурість іноді виходить із того, що люди читають Біблію самі й не читають ніяких мудрих коментарів. Зрештою, там хіба й коментарі не поможуть. 11 Розпорош лютість гніву свого, і поглянь на все горде й принизь ти його! (Йов.40:11)
Я і зараз заперечую, тому що Мих сказав, що це було тільки земне Ім"я Божого Сина. а тепер ніби то Він, як Бог має вже інше ім"я. То що, Син Божий, який воскрес і вознісся на небеса вже не Ісус, а Ягве, чи як? Ви обидвоє або собі так жартуєте, або взагалі не розумієте, що пишете. А про що тоді? Ісус Навин був сподвижником і наступником Мойсея, саме він увів народ у «Землю обітовану». Причому Ісус Навин — великий біблійний полководець, тому за середньовіччя з ним порівнювали державців — переможців варварів, особливо хрестителів свого народу. http://www.interesniy.kiev.ua/old/architecture/hramy/sofia/vl_portret Зате Вашої особистої думки взагалі не бачу, одні завчені фрази і то далеко від Істини. Тут погоджуюсь. Одним словом вигадки. Миху, Ви що маєте чим зайнятись і вирішили взагалі пошити мене в дурні? Якщо цитуєте мої дописи, то цитуйте ціле речення, а не те, що Вам забагнеться. Де я писав, шоб не вклонятися Ісусові? Дивіться і читайте ще раз, що я писав, а не рвіть речення, яке потім втрачає зміст.. Слово "Йому" не стосується Ісуса, а імені про яке Ви згадували. що пишеться тетраграмою. Глухіше не буває. Погоджуюсь, читаючи деякі дописи.
Та в миха в цьому плані роботи буде МІНІМАЛЬНО! ) ) ) А, ну то добре. Тепер зрозуміла, чому ви мені закинули свідків єгови. Це ж треба хотіти щось побачити, окрім власної самодостатності та гордості, але вам то не вдається, а я втомилася від ваших перекручень та закручень. Варіться собі в своєму "розумі" без мене. Із власними "незавченими" фразами. Продовжуйте пургу та ню ейдж без мене.
По-перше не Вам, а Михові. Те, що Ви стали груддю за Миха - це Ваша ініціатива. По-друге, чому у Ваших дописах стільки жовчі до дописувача? Те, що Ви понаписували в мою сторону, то взагалі нонсенс, але я мовчу. Кожен веде себе так, як йому дозволяє його сообиста культура спілкування. З чого Ви взяли, що являєтесь непомильною і лише Ви володієте Істиною, а всі решта темна маса? Суть Трійці до сих пір ніхто досконало не вивчив, а тим більше не пізнав. То які претензії у Вас можуть бути до мене? Я не збираюсь підстроюватись під чиюсь теорію, чи версію якогось дописувача, в мене є на це все своя думка, яка базується на Біблії та інформації отриманої від людей, які своє життя присвятили Богові.
Та нема у мене жодної мети і зрозумів я вас правильно. Ви написали, що Ісус не казав Йому вклонятися, а Його Іменю. От я і запитав, де таке сказано... не більше і не менше....
Ні, я так не вважаю. А от ваші переконування мені вже набридли. Все ви знаєте, всі таємні Євангелія розумієте, а водночас мішаєте різні речі в одне місиво. Ви ще й не розрізняєте жовч і підколки. А що ще ви в моїх дописах побачили? І цікаво, як я маю реагувати на дописи того, хто мені вічно чоловіком в очі тиче. Я розумію, що я з ним одне тіло, але явно не один розум. Та є книжки про це. І дуже хороші, хоч може й не надто доступні. На жаль, не українською. Gisbert Greshake http://www.alibris.com/booksearch?q...e, Gisbert&browse=1&cm_sp=works*listing*title http://fuga.znak.com.pl/book.php?id=1106
Звиняйте , не можу залишитись осторонь, коли ось таке намагаються підперти (саме так, не довести) посиланням на вчення Католицької Церкви ("Так каже католицький часопис: http://magazine.lds.lviv.ua/articles/4_08/page12.html" ). Богослови-вчені довго шукали і далеко не одразу знайшли формуліровку, що Бог є Триєдиним. Саме слияння понять 3 і 1 в одному слові найкраще наближає до розуміння, чим є Бог. Він є і Бог-Отець, і Бог-Син, і Бог-Св.Дух, і кожного разу є Богом у всій своїй повноті. А як Він проявляє Себе у кожному конкретному випадку є виключно Його рішенням. Конкретно, Його і лише Його рішенням було послати Себе у світ у особі Сина заради спасіння людей. У цьому є важлива особливість Ісуса: "Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться." (Ів. 10:9) І тут Бог ставить умову: кожний має сам увійти у ці двері чи вперто битись, як та муха, що б'ється у скло поряд з відкритою кватиркою.
Не робіться такою потерпілою вже. Про чоловіка згадував тільки два рази: перший раз рік тому, другий кілька днів тому. Позавчора вибачився і дав Вам слово. що більше чоловіка не згадуватиму. Невже не так? Третій раз повторюю. хто перед ким повинен вклонятись і чиє ім"я найвище. "Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім"я, що вище над кожне ім"я, щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця"!(Фил. 2:9).
Так-так. Але знаєте, то як в анекдоті... "осадок остался" Якщо ви таким чином до мене висловлюєте свою неповагу, то і моє терпіння не сталеве. Консультанте, ви молодець, що вмієте читати. Ще тільки лишилося навчитися розуміти. Рекомендую вам купити книжку коментарів до Святого Письма, або пошукати такі в неті й перечитати. Багато нового довідаєтеся. Дуже багато.
Дійсно, добра, цікава книжка. По другому посиланню є фрагмент (вступ від автора), глибина! стиль! просто захоплює.
Мій чоловік колись за нею лекцію готував. Був у ТАКОМУ захопленні! Казав, що ще ніхто ТАК добре й легко до зрозуміння не писав.
В житті не мав і не маю звички когось першим ображати, а тим більше жінок. Знову повчання. Ну і чому Ви себе вважаєте мудрішою від мене. Я не вважаю себе мудрішим за Вас, а просто спілкуюсь, а Ви завжди намагаєтесь мене хоч чимось. але принизити. Невже це у Вас такий прояв християнської любові: хоч чуть-чуть. але вщипну, або вкушу? Це не підколки і не жарти, це образа співрозмоника. Жарт - це коли один сказав і двоє сміяться. Але коли один каже, а другому плакати хочеться. то аж ніяк не жарт. Ще раз кажу, тут люди збираються до спілкування. Не цікавий співрозмовник - ігнор. Питання стоїть про Трійцю. Хто в світі пізнав Трійцю? Ніхто! То які претензії до версії дописувача?
Дійсно, що тут можна знайти нове у новини, якій 2000 років? Лише особисте ставлення, битись у скло чи знайти для себе кватирку.
А другим маєте звичку ображати? Ні, я не вважаю. То вам так видається. Просто в одній справі ви заплуталися. Але нікого не чуєте, крім себе. Тут вже й Аксакал долучився. О, який типовий закид. Головне такий невинний. ) "ти чого сніжками кидаєш, якщо до церкви ходиш?" Добре, більше вам тут не відповідатиму. Будемо одне одного вважати безнадійними випадками.
Маю, але не перевищуючи необхідних меж. Відповідаю на образу рівно стільки, скільки вистачає, щоб не ображала безпідставно на майбутнє. Якщо образа в мою сторону заслужена, тоді визнаю свою вину і вибачаюсь.