Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Трійця

О! Добре підмічено.

Коли ми говоримо Трійця, тобто Бог, то ні Отець, ні Син, ні Дух ніколи не роблять самостійно, а завжди разом, як одне ціле - така сутність Бога.

Багато течій, доречі і Черешенька так написала, що Дух є інструмент, але це неправильно і перше, що мені кидається в очі, так це наступне:

1. Марія завагітніла від Святого Духа - про це відкрито говориться в Євангелії. Повстає запитання, чи можна завагітніти від НЕОСОБИ (інструменту)?
    2. Завагітнівши від Святого Духа, Ісус називає Себе Однородженим Сином Кого? Саме Отця і це ще раз говорить про нероздільність Трійці, як єдиного цілого - Бога.
    3. Ісус каже, що коли ви згрішите проти Мене - Вам проститься, але якщо проти Святого Духа - не проститься. Ми не знаємо чому саме так, але з цього можемо судити, що Святий Дух ніякий не інструмент, а Бог.

• Подобається Подобається x 1
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, свідків цьому нема, але Мохамед якесь видіння мав. І швидше всього то був ангел... але якого кольору? Судячи з того скільки крові було пролито мусульманами, ми можемо гадати звідки цей ангел прийшов.
    Трохи не по темі... Група корейців, в складі якої багато молодих дівчат, приїхали в Афганістан допомагати людям. Таліби захватили їх і погрозилися вбивати одна по одній. Кілька днів тому - вбили одного члена групи, вчора вже другого.
    Кровожерний пророк!

3. tradakad

tradakad Well-Known Member

тааак.. якщо я не зрозумів Вас - пробачте. не хотів бути невірно сприйнятим. якщо то проблема - приводжу своє повідомлення

спробую пояснити свої слова. після того я к я прочитав частину інтерв"ю - в мене скалался думка, що для того перекладача варінти Біблій різними мовами виглядали досить РІЗНИМИ, та настільки, що він сам злякався. я й подумав, що інші переписчики або перекладачі (які переписували/перекладали Біблію) свідомо або несвідомо внесли "искажения", тобто можливо насправді Матвій писав одне, а після деквлькох перекладів безименними монахами вийшло щось трохи інше...

ось це мене мене налякало навсені 2000 року, а коли я запитав про це у батюшки - він мене трохи не єретиком назвав за такі питання, і після цього я перестав ходити до православної церкви та шукати ту Істину, якої прагнуть всі.

нажаль я всього лише людина, тому всьго пам"ятати не можу, чьому і приходиться інколи ходити по гілках або просити цитату...

ну звісно, я не можу бути впевненим, що прочитав всі дописи братів. але гадаю ніяких розбіжностей не було, інакше я б написав :) якщо Ви бачили їх - буду банальним - наведіть доказ будь ласка, а не відсилайте мене шукати їх самотужки, бо такі відсилання схожі на небажання ПІДТВЕРЖУВАТИ СВОЇ СЛОВА ФАКТАМИ..

я проігнорував Ваше питання? не прошу ссилку - просто так чи ні?
    я гадав то тільки Ви ігноруте мої запитання, бо я так і не зрозумів - чи Ви взагалі бачили Коран? :)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Біблії сказано, що Ілля (по-моєму) чекав, що його має бути взято не небо і трохи не купився....
    Є свідчення монахів, які після довгих молитов мали видіння ангела, але потім визнавали, що це було видіння не Божого ангела. Питання в іншому - чому саме видіння Мухаммеда перейшло у релігію?

5. tradakad

а Ви звідки знаєте? :)

його (с.а.с) хтось програмував теж? :)

ага.. зовсім не по темі.. але якщо Ви так бажаєте - коли Таліби зруйнували стаутї Будди - їх засудив весь ісламскьй світ..

-- = [ місце для Вашого майбутнього допису про програмування та кровожерного пророка :D ] = --

6. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Так, бо я старалася іншим якось доступно пояснити, як можна уявити собі Дух Божий. Уявити фігуративно. І те, що я читаю в Діяннях Апостолів, асоціюється мені з "інструментом" Божим: через Дух Бог приводить людей до себе, чи не так?
    Для мене Дух Святий - то як легенький ніжний вітерець, який торкається серця і навіює бажання змін людині. Не можу словами чітко описати...

Пане Миху, можна до Вас запитання, яке мене завжди мучило і мучить дотепер. В Біблії написано, що хула на Духа Святого не проститься ("І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім" (Матвія 12, 32)). Про який гріх йдеться?

7. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

А чому видіння Мухаммеда протирічать словам Ісуса Христа і Його свідкам, хоча і шанобливо про Нього трохи згадують?
    Можливо тут і є відповідь, яким духом це все було написано.

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ви погано читали.
    або погано розумієте російську мову.
    перекладача здивувало, що текст Острозької біблії значно відрізняється від грецького оригіналу. Видно, далі ви читати не стали - оскільки далі перекладач говорить, що суттєвих відмінностей між текстами різними мовами - немає. Але вже тоді, коли говорить про оригінал.
    Стосовно Острозької біблії - він зазначає, що це результат кропіткої наукової роботи в 16 ст.
    --
    Але вам то байдуже - є словосполучення "здивувала різниця текстів" - і цього для ваших заперечень достатньо як доказу.

мені такий підхід починає троха набридати. Якщо я вам подам докази - це щось змінить? ви скажете всій громаді - вибачте, ви дали вичерпну відповідь на всі наші сумніви щодо вірності біблійних текстів - і ми цілком з вами погоджуємося, що християнство - правильна і істинна віра, але нам просто більше подобається іслам, а про смаки не сперечаються?
    --
    Ні, ви проігноруєте мої докази, і через кілька сторінок флейму повернетеся до своїх докорінних питань, на які вам "не відповіли".
    Тому, я не вважаю за потрібне тратити час і перечитувати пачками всі ваші спроби товкти воду в ступі, - тільки для того, щоб в одному пості вас макнути в ваш же допис.
    Я вже перечитав всі ваші спроби (мається на увазі - ісламських дописувачів) довести, що біблія містить суперечності - і не побачив ніяких суперечностей. тобто - якщо трактувати все так, як ви трактуєте, для прикладу, інтерв'ю з перекладачем - тоді дійсно: біблія - суцільна суперечність. Якщо ж потратити мінімум часу, і почитати твори інших людей, що не ставили собі за мету пробувати спаплюжити біблію - там дуже гарно всі ці "суперечності" описані і пояснені.
    --
    Все починається з світогляду, чоловіче. І, до речі, агресивність ісламського світу - то логічний результат/вплив світогляду. І не останню роль у світогляді відіграє релігія...
    --
    Навіть у світогляді атеїстів ;)

9. tradakad

причин багато.

тому, що людство знов почало відхилятися від Істини, (як це сталося і в той час коли був посланий Іса (ас)

тому, що саме Мухаммад (с.а.с.) був останнім Пророком, та саме про нього говориться в Біблії..

тому до Мухаммада (с.а.с) приходив Джабраїл а не хтось інший.

ага. ясно. тоді наступне - чи ці частини рівнозначні? тобто чи підлеглий Іса (ас) Отцю? і якщо так розуміти що рішення приймаються тільки втрьох - то, що Син вирішував чи посилати себе в людську плоть?

якщо рішення приймабться ТІЛЬКИ разом -то як пояснити що Син не знає дати кінця світу а знає тільки Отець (не пам"ятаю де це в Біблії але це є, можу знайти)

10. tradakad

що саме протиречить?

до речі - не тільки шанобливо ставиться. більш того.

"Воистину, не умрет никто из людей Писания, пока не уверует в Ису. И в день воскресения выступит он свидетелем против них" (Священный Коран 4:159).

11. tradakad

стосвно свідків того як Джабраїл приходив до Пророка (с.а.с) - є чудовий збірник хадисів - "Сахих Аль-Бухари" там в самій першій його частині про ниспослання "откровений" дуже детально написано.

якщо чесно - я цього не знав але запитав у братів, тому я не можу сам навести ссилку на той збірник, бо в мене його нема.

на сьогодні маю закінчувати спілкування, робота підвалила. дякую всім за спілкування.

мир вам!

12. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

І ось знову:
    :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :borat:

• Подобається Подобається x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Позицію церкви у цьому питанні можливо виражу не точно, але розповім це так, як я розумію.

Перш за все я вважаю не зовсім коректно ставити питання хто є вищий, а хто нижчий, бо не докінця розумію як один прОяв Бога може бути вищим або нижчим за інший Того Самого Бога.

Друге. Є Отець, є Син (Слово), є Дух. Але Слово - не просто Слово, а Слово, яке матеріалізувалося, тобто набуло людськості, це Слово сказане до людини. Що таке матеріалізоване Слово? Це "Слово в тілі".
    Це "Слово в тілі" звертається до Отця. Отець, який є поза часом і Слово у тілі, яке є в часі. Як бачимо є дЕякий розрив: особа у часі і поза часом.
    Тому якщо у доховному світі звязок між двома духовними особами проходить в якийсь один спосіб, то у нас, на землі, у цьому житті (зворотній) звязок між Отцем і Словом відбувається саме у такий спосіб як це робив Ісус у зверненні до Отця.

Чи вирішував Син чи посилати Себе у плоть?
    Запитання поставлене невірно. Вирішував Бог. Сам Син нічого не робить, ми про це вже говорили.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

тоді розкажіть - будемо знати.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святий Дух є Бог. Це прояв Бога у дії.
    Коли ми читаємо Святе Письмо, то бачимо, що з самого початку Бог через Отця звертається до людини. Практично весь Старий Завіт - це є діалог: людина і Бог-Отець. На початку Нового Завіту Бог розмовляє з людиною через Сина, а після того, як Син вознісся на небо, Бог розмовляє з людиною через Святого Духа.
    Святий Дух діє. Святий Дух дає знання і пізнання Бога. Згадайте, лише від Пятидесятниці - Зіслання Святого Духа учні почали розуміти притчі Ісуса.
    Тільки після цього вони зрозуміли зміст того, Що Бог так полюбив нас, що Сина Однородженого послав на землю для спасіння. І коли ми розуміємо Святе Письмо, то це є дія Святого Духа, саме Він нам розкриває розуміння Біблії . Тому багато людей читає Книгу книг, але не всі розуміють, або розуміють по-різному.
    Святий Дух - це ключ до розуміння всього. І не загубіть цей ключик, ок?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вибачте за російську:

Что же такое «хула на Духа Святого» (ст. 31)? Прежде всего, давайте вспомним, что на кресте Христос молится о распинающих Его: «Отче! прости им, ибо не знают, что делают». Значит, непростительным может быть только сознательный грех. Теперь поглядим на ситуацию, в которой сказаны слова Иисуса. Фарисеи объявляют, что Иисус, совершая чудеса, действует силой князя бесовского. То есть, дела благие (совершаемые силой Божией, иначе — Духом Святым) приписываются сатане, а не Богу, при этом переворачиваются все представления о добре и зле, об истине и лжи, о жизни и смерти. Эти люди уже все для себя определили и полностью закрыты от покаяния. Какой благости, какой милости могут ожидать такие люди от Бога? А не ожидая — не получают. Итак, хула на Духа Святого — это сознательный отказ от благости Божией и непринятие Его милости и прощения.
    Мф 12:32

З повагою, Мих.

17. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Ні, пане Миху, не загублю. Тільки хочу, щоб я правильно знала, як цей "ключик" застосовувати і які двері ним відкривати.
    Дякую Вам за відповідь!

До речі, йдучи по вулиці, собі згадала, як інколи автоматично, не задумуючись, кажу, що вірю "в Духа Святого, Господа Животворчого". От тепер нарешті зрозуміла :).

18. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Ого... признаюсь, більш штучно створеної релігії, за Християнство, напевне важче знайти, взяти хочаб Вселенські Собори, коли голосуванням визначали, кількість "природ" в Ісуса(ас), а сторону яка набрала менше голосів, залякували смертною карою, якщо вона не поміняє власну думку...
    А чому ми в це повині вірити? Тому що 3 Вселенський Собор так вирішив? А Ви в курсі, що якби Іван Антиохійський, прибув на пару днів раніше, то і Ви б не визнавали Божої природи Христа...
    Так, також не віримо в викупну Жертву Осиріса, та викупну Жертву Мітри... Язичество всі ці "викупні Жертви", якщо Бог хоче щось зробити Він каже слово, і воно вже є, і без всяких "викупних Жертв"...
    Олено, та хіба теж саме не можна сказати про християн?
    І саме тому все більше дівчат добровільно приймають Іслам.... А в якій релігію, жінку "сосудом диявола" називали, не пригадаєте?
    Мені про це вже попи казали ;) бо це вигідно з точки зору утримання свідомості ... у ярмі неправди і покори(с)Олена_ua ;) Але Олено полистайте Біблію, там в Бога, синів огоо скільки ;)
    Та майже у всіх язичницьких релігіях, боги або приходять самі, або дітей шлють... Ничего не ново под луной(с)
    А ще соборно, вирішувати вбивати тих, хто в цю "правду" не невіре...

19. Омар Люлька

Олено, та мабуть всі мусульмани, цього форуму раніше були християнами, тому нас це не стосується... Теж саме можна сказати про Вас, що Вас з дитинства навчають і тд, і тп...
    Та всі монотеїсти, в це повірити не можуть... Зато язичники, запросто...
    А коли з дитинства нав'язуть, що Трійця не противорічить монотеїзму, це по Вашому краще?..
    Те що 1+1+1=3, ще в школі вчать... Але в світських...

20. Омар Люлька

Яким ще свідкам? Хіюа можна Євангеліє, за достовірне свідчення вважати, якщо там апостали інколи навіть елементарних речей не знають? Або один другому противорічать

а де твій аватар? :)