Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я завжди раджу язичникам звертатись до старогрецьких богів. По-перше, міфи дуже цікаві про Зевса і інших богів і богинь, їхні подвиги, підступність, навіть кохання.
    І, по-друге, вони не кровожерні, тобто не требували людських жертвоприношень.
    Бо починаючи від друїдів аж до ацтекських богів требувалися регулярні людські жертви, іноді особливо жорстокі.

2. mavka

mavka Well-Known Member

Бачите, вельмишановний Аксакале, - це , на мою думку (- на форумі, бо підтримки з певних причин в мене тут нема. але оригінально це не моя персональна думка, я тільки викладаю те, що вивчила) цікава й нобхідна складова для правильного розуміння не тільки П"ятикнижжя. не потрібно все звульгаризовувати. :give_rose: на перший погляд складається враження, що Дух - містичний невидимий член всечоловічого об"єднання Трійці. Але Ruah як і Shekinah (Присутність - теж вживається в певних місцях книги) - є жіночого роду й визначають Жіночу Святу Присутність.

Eloah з гібру перекладається як жіноча форма слова Бог - Богиня. Elohim - Бог(и) про себе каже "ми" створимо перше твориво - Адама за своєю подобою як чоловіка та жінку. множинна форма суфікса "im" чоловічого роду додана до слова Богиня.

Далі, - і Вам це сподобається :).

El Shaddai (Hebrew: אל שדי‎) є одне з Божих імен. Слово shad означає жіночу грудь, shaddai - багато жіночих грудей. Це слово перекладають я Всемогутній, хоч літературний переклад буде Бог з грудьми. Перечитайте Буття 49:25 :
    "...проси Всемогутнього і Він благословить тебе благословенням небес..., благословенням безодні, благословеннями перс та утроби. "

Перші Патріархи Авраам, Ісаак та Яків знали й розуміли саме це, погляньте на кн. Вихід 6:3

" І являвся Я Авраамові, Ісаакові та Яковові El Shaddai , але йменням своїм Ягве Я не дався їм пізнати."

можу цитувати багато - особливо з Книги Іова.
    також ця тема потребувала б продовження - але я не бачу зацікавлених.

а для чого радити язичникам чи атеїстам звертатись до старогрецьких богів - міфи вивчають в школі, в мистецьких вузах їх можна використовувати для сесійних проектів. Ви вже не раз про них згадуєте, але раджу й Вам час від часу перечитувати їх - особливо, в контексті Вашого зауваження, - про Прометея й те, що з ним сталося.

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Такитак. Сам Бог-Син свідчив: "Ісус же промовив у відповідь їм: Помиляєтесь ви, не знавши писання, ні Божої сили. Бо в воскресенні ні женяться, ані заміж виходять, але як Анголи ті на небі." (Мт 22,29:30) Адже стать тут нідочого. Лише граматичний рід.
    А про Урана і Крона таки поцікавтеся. І подумайте, навіщо Богу навіть теоретично такій клопіт? ;)

4. mavka

mavka Well-Known Member

а Ви не можете припустити, що це давно пройдений матеріал.....

й не про стать йдеться у наведеній Вами цитаті, шановний Аксакале....

5. аксакал

Дійсно, щось Ви мене від питання про триєдинство Бога відволікли...

• Подобається Подобається x 1
  6. JaguaR

JaguaR щасливий

Ісаї 9:5

Хоменка
    Бо хлоп'ятко нам народилося, сина нам дано; влада на плечах у нього; і дадуть йому ім'я: Чудесний порадник, сильний Бог, Отець довічний, Князь миру.

Огієнка
    Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.

мавко, але навіщо Вам цього, для Вас це йтак безрезультатно. Принаймні, поки-що.

• Подобається Подобається x 2
  7. JaguaR

JaguaR щасливий

Колись будуть сучасну нам форму української мови досліджувати; і я догадуюся, що знайдеться хтось, хто буде натхненно твердити, що "головний" перекладається як найважливіший, хоч літературний переклад - то таки, той що міститься в голові, хто зна, можливо навіть живе в голові - і то так має бути. І з головного бухгалтера зроблять книжкогриза, що живе в голові; а хтось ще й припустить, що то такі істоти були, що гризли мозок у людей, призводячи до летальних наслідків. Що, не вірите?
    :)

8. Pedro

Підозріваю, що Мавка має великі труднощі з англійською. Там родів нема.
    Але цікаво, як людина може кинути всі сили, щоб підточити те, що підточити не можна.
    Мавко, лишіться того ровера. Вірите в своїх божків? Вірте. В американській конститутуції є вираз "людина має право". А навіщо вам християнство.
    Я, наприклад, стараюся не влазити в те, про що не маю жодного поняття.
    Памятайте 3-й закон Ньютона. Це про що Ви не знаєте і воюєте з ним, може так вдарити Вас, що до кінця життя не оговтаєтесь. Я не лякаю. Мені Вас просто шкода.

9. mavka

mavka Well-Known Member

хоч мені шкода Вас і , впевнена, що англійську знаю краще, ніж Ви, але не про те мова. мова про те, про що Ви не маєте жодного поняття, того й не варто влазити, щоб щось ляпнути. :)
    мова - про гібру. вчіть. :)

щодо Трійці, то юдо-християни вважають Бога триєдиним , в якому три його частки рівні. одначе сказно, що все проситься, богозневага проститься, а зневага Руах - ні.

але юдо-християни нічого про Неї не знають, і , як бачимо, знати скоро не будуть - бо не хочуть.

Останнє редагування: 3 лют 2009
  10. Pedro

Мова про Трійцю. І про мого Бога. І я б не радив язичникам лізти сюди.
    Вірте в своїх ідолів і відкривайте гілки про них. До речі вони десь є.
    А я з диявольщиною не хотів би мати нічого спільного.

11. mavka

mavka Well-Known Member

чому б Вам самому собі не порадити піти на християнський форум ? там і про диявольщину дізнаєтесь щось нове. :)

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мавко, вже й ви в розборки влазите?
    А мене ця вода в ступі втомила...

13. JaguaR

JaguaR щасливий

О, нарешті якийсь тверезий голос. Маєте рацію. Кожен лишається при своїх інтересах.
    -----------------------------
    Пане Педро, пані мавка обітає в таких темах, як ця, для того,щоб поділитися своїми переконаннями і переконати (ну ж бо получиться) інших, що є так, як Вона думає. - то відповідь на ваше одне запитання так, як я то бачу.

14. mavka

mavka Well-Known Member

мій шановний співвітчизник пан Педро намагався мене втягнути - :) -
    за відсутності аргументів це зазвичай трапляється. але я часом сюди пишу не заради того, щоб вислуховувати проповіді.

не перконати, пане Ягуаре :give_rose:. адже в одному з дописів написала, що так вчать і таке роз"яснення є для тих, хто цікавиться.
    за допомогою нього можна зрозуміти ті фрагменти Біблії, які мною були частково подані вище, як от про Патріархів.

• Подобається Подобається x 3
  15. Pedro

Бачите, думаю, це була моя вина теж, бо я не повинен спілкуватися зі служителями диявола.
    "Бо не можемо пити чаші Господньої та чаші демонської. Не можемо бути спільниками Господнього столу і столу демонського.
    Чи ми дратуватимем Господа? Хіба ми потужніші за нього?"
    1-ше ап. Павла до Кор. 10:21,22

16. аксакал

Мавко, навіщо обурюватись. Краще прийміть ці слова за добру пораду. Повірте, краще мати друга іншої віри, ніж у сварці кожному нав'язувати своє.

17. аксакал

Тобто Ви знаєта мову краще того, хто користується нею шоденно з ранку до вечора?? Охолоньте, най дискутуймо виважено.

Коли Ісус Христос проповідував особисто, були собі такі найвченіші люди, що не могли сприйняти Його. Ви з їхньої компанії? Хай не від юдаїзму.

(До речі, історична цінність є й тут. Бо Велесову книгу (особисто я не вважаю її підробкою) написали дуже освічені волхви, які не змогли розпізнати того, що ведизм має у собі талановиті здогади щодо того самого правдивого триєдиного Бога.)

18. Yur

Yur Well-Known Member

Які три частки, пані .. о_О
    Бог ТриЄДИНИЙ

І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)
    Христос Боголюдина. Бог є Дух. Звідсіля й висновки робіть.

З юдами справді нелегко .. Не можуть -- бо не хочуть, не хочуть -- бо не можуть.

19. аксакал

Лілю, прошу, хай людина висловиться скільки хоче. І до того ж, я вважаю це корисним нам, християнам. Бо ніщо так не укріплює в вірі, як диспути. Це як для боксера спарінг. :)

20. mavka

mavka Well-Known Member

шановний Аксакале, хіба десь Ви бачите моє обурення ? не бажаю нікому зла ні персонально, ні абстрактно. на противагу присутнім :). не даю назвиська :) - на противагу присутнім. тон мій дружній та толерантний.
    думку будую аргументовано.
    у відповідь - одні емоції. :) та кліше.
    мовою англійською користуюсь щоденно немало років. :) зранку до вечора. :) я ж живу та працюю в Штатах. хіба ж про це мова й хіба це аргумент : "Мавка не знає англійської" в дискусії про жіночу природу Руах й переклад з гібру ? вже ми якось з Маюнкою мали розмову на саме цю тему , хоч я саме тоді свідомо не зачіпала те ім"я Бога, яке було відоме Патріархам юдаїзму.
    про компанію Ієгошуї - улюбленою його ученицею була Марія Магдалина.
    знаєте чому ?
    :)

про волхвів - не тут.

.

а де твій аватар? :)