Єдиність й єдність трьох - про це ми вже дискутували на сторінках в минулому, Миху. але з доброю людиною завжди приємно перекинутись словом
як жіноче Єство він себе розкриває на самому початку, чи не так ? та ми з Вами й більше, ніж 110 сторінок напишемо ! (але я ввечері - зараз на обід біжу) давайте гібру, нарешті дочекалася ! )
Юдеї моляться до Бога про якого здавна мають інформацію,через Авраама, напр. Щодо християн-то виходячи з Біблії ми маємо приклади молитв "Отче Наш" та і взагалі молитва є завжди звертанням до Бога (про трінитаризм з вами я бачу нема сенсу дискутувати) А от наприклад,таке молитовне звернення:Єдиному премудрому Богові, Спасителеві нашому через Ісуса Христа, Господа нашого, слава, могутність, сила та влада перше всього віку, і тепер, і на всі віки! Амінь. Іуди1.25 бачите тут пише через(ап.Павла вам не цитую,бо ви його "забракували"як неправильного,бо він Ісуса Христа не бачив) Таке звернення безумовно відрізняється від юдейського,але адресат в обох випадках той самий. І в завершення.Шановна Мавко, юдаїзм і християнство як релігійні світогляди мали і мають неабиякий вплив на людство і перебіг людської історії,що на мій погляд свідчить про якщо не повне,то хоча б наближене(або ті що є в процесі наближення) до розуміння природи Бога і Всесвіту.Всі ж інші системи знань, є виключно людськими моделями,та філософськими концепціями і вплив іх на суспільство переважно деструктивний. По плодам іхнім бачимо.приклади не навожу. (про таємну змову хитрих,підступних жреців далі)
Нічого особливого з мого боку. Уважно почитайте лист ап. Павла до євреїв. А Бог таки Триєдиний. Єдиний - головне, я не даремно виділяв.
звичайно, я згідна з Вами, поважний Аксакале, що християнство правильно називати юдо-християнством, бо воно - пагін старого дерева. але живиться тими ж соками . де в Старому заповіті є хоч би натяк на триєдність ? чи є десь там згадки про Мешиаха-Бога ? є визначення, що Мешиах буде і король , і раввин одночасно, що йшло проти закону Моїсея (якщо треба, поясню, що маю на увазі), але де написано, що він буде Богом ?
Якщо Бога Ягве неможливо визначити, то Ruah HaKodesh - однозначно жіночого роду. ми вже теж про це говорили нераз..
"як", але не Богом. Доречі, про Трійцю.... зауважили, як каже Бог? Він став, як один із НАС. Гарна задачка для Мавки, а для свідків - взагалі тупікове ситуація.
Тобто, богів не один, а більше? Я розумію, що Бог - отець, син, дух святий, але чомусь тоді не розумію чому саме "НАС", якщо бог один.
колись був такий лозунг був: народ і партія - єдині. Якщо серйозно, то Бог себе проявляє у трьох особах. Але це той самий Бог, він єдиний.
Фесько, Ви бачили цифру 3 ?. Вона теж одна, але вона включає в себе три одиниці, без яких три не є три!
Ну так він ОДИН проявляє себе у трьох особах. Навіщо казати "Нам" не зрозуміло Цифра - це тільки знаковий спосіб. От наприклад та же десяткова цифра 3 у двійковому коді - "11"
Даруйте, до чого тут граматичний рід? Як це впливає на питання про триєдність Бога? Припустимо, слово руах ж.р., а дух ч.р., таких відмінностей багато (ще: кир'я ж.р., а містечко с.р., а ґородок (рос.) ч.р.). Невже Ви в Св. Духа статєві органи припускаєте?! P.S. В поган трохи інакше. Тому мифи розповідають цікавинки, типа як і чого Кронос позбавив свого батька Урана.