після Вашого допису ніяк не можу погодитися з Коцюбинським.. Лєнін не писав про свинопасів, він про кухарок писав. і трійця в них своя була, пам"ятаєте : Лєнін-Енгельс-Маркс
так це трагедія що ви за 25 років не прибилися ні до якого вчення,невже ви сподіваєтесь вирішити проблему на форумі?
а може ви нарешті почнете думати, що пишете?.. ) ваші інсинуації мене абсолютно не цікавлять по простій причині -- вони примітивні.
Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно. (1Iван.5:7) Свідчать про одно, а не про троє.
а скільки християнами? але ж ви фанатик... мда... проголосували і вирішили, що Ісус бог про що і мова... смерть за гріхи - одна з догм хвиристинства дійсно сюжет не новий... та власне... кожен бог з якось міфу мав сина від земної жінки п.с. а ще називають інших язичниками і нечистю
так багато "чому"... навіть я вже знаю - бо то книга віри там не конче писати правду зі всім згідна логічно... Миху, то так само як зі словом "сьогодні"
Для того, щоб це зрозуміти, треба зрозуміти природу гріха, який може бути виправлений лише безвинною кровю. Такий закон. Тома сказав (якщо не помилюся): мій Господь, мій Бог! Крім того, це не єдина фраза, яка вказує, що Ісус є Бог.
Ну там фраза трохи інша: 26 За вісім же день знов удома були Його учні, а з ними й Хома. І, як замкнені двері були, прийшов Ісус, і став посередині та й проказав: Мир вам! 27 Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий! 28 А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій! 29 Промовляє до нього Ісус: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували! Отже бачимо як саме сказав Хома: Господь мій і Бог мій! Зверніть увагу, Гелено, не лише на сполучник "і", а на ще одну деталь. Якщо б Хома вислів "Бог мій!" говорив, як просто захоплення, то воно би стояло перед фразою "Господь мій" так, як ото ви й написали: бог мій! Мих!!!! Як бачимо, СЄ й тут просто обманули людей, як у тому місці, де Ісус говорить про сьогодні і про кому.
Перепрошую! Саме конче було в Біблії писати правду! Ось наприклад щодо старого допису що Ви отут процитували: Маємо найяскравіший приклад, що принцип Реформації "solo scriptura" є недостатнім. Мало того, що практично всі книги Біблії спочатку існували в усному вигляді і лише потому були записані, далеко не усе Передання було в ній зафіксоване. А ще є Вчення Церкви, тобто досконале тлумачення правд віри освіченими фахівцями. А стародавні вчителя Церкви до того мали джерела, які з часом загубилися. Юлій Африкан (+ 237 р.) свідчить наступне. Яков (фізичний батько Йосипа) узяв собі бездітну удову Ілія, свого рідного по матері брата (так званий левірат). Обидва були нащадками Давида, але різним родоводом. Матей описав юдейський порядок родоводу, до того з пропусками, підтягуючи під "красиві числа". Лука писав для "елінів", котрим природним вважалося лише фізичне батьківство. Також з пропусками, можливо не мав повної інформації.
А що тут пояснювати? В книзі Иова розіл 38:4 Где ты был, когда я основывал землю?... 7 Когда все утренние звёзды восклицали от радости И все сыновья Бога громогласно возносили хвалу? А Прпитчах 8:22-30 - "Иегова сделал меня началом своего пути, я была самым первым из его древних свершений. От века я была поставлена, с самого начала, прежде земли.... когда устанавливал основания земли,- тогда я была при нём искусным мастером и была ему отрадой день за днём, радуясь перед ним всё время. я радовалась глядя на его плодородную землю, и моя радость была связана с сыновьями человеческими." Як бачите Єгова Бог задовго до створення людини створив багато духовних істот, в тому числі Исуса, - перше творіння боже (Колосянам 1:15-17). Правда,- що ми не вивчаємо вавилонських релігій, але правда і те, що Біблія говорить що та як починалося Неправда, - що Свідки Єгови деталі не заглиблюються, до того як прийняти ім"я "Свідки Єгови" їх знали як "дослідники Біблі".
Хто бачить, звідки можна побачити таку бздуру? Що до сотворення людини, Бог сотворив багато духовних істот, в тому числі Ісуса?? Слово Боже у Бога ЗАВЖДИ. І сказав Бог: Хай станеться світло! І сталося світло. (Буття 1:3) Словом Своїм Бог започаткував творення видимого Всесвіту. Слово ж Боже -- несотворенне, Воно завжди з Богом й народжене (сказане) Богом. Ангели ж, себто Небо, були сотворенні в мовчанні.
Ох, як ви, Зеніте, любите товкти воду в ступі і прикриватися фразами з Біблії, які жодного відношення не мають до поставленого питання. Головне мозги запудрити.
Надто категорично, і тому невірно. СЄ заглиблюються у деталі, але не на повну глибину. Ось тут якраз йдеться: Нібито "спростуючий" набір цитат (замість аналізу, до речі), а - якщо подумати? В однієї Біблії написано (якщо івритом), у Буття "елохим" (множина), в Іова "ани" (однина). Якщо ми довіряємо Біблії, Бог каже про себе таким чином, що Він і однина, і множина! А якщо не довіряти Біблії - що тоді про таких "дослідників" казати?
заплутали ...... чи то однина, чи то множина... в множині своїй Єгова ще на збір кличе Синів Своїх Божих, теж в множині, й світ творить в множині своїй Єгова з Руах в парі. спробуй, поясни це дитині..