Ягуаре, що вам ясно? Так і в католицьких семінаріях вчать. Біблія - це книга віри, а не факту чи історії.
Я про запозичення: з чого? І те що ми називаємо Біблією-виходить просто компіляція давніх міфів про будову та створення всесвіту,чи як?А хіба в Біблії не історичні персонажі?
http://www.christiananswers.net/q-aig/aig-c020.html http://www.christiananswers.net/q-aig/aig-c024.html
У мене не було кирилиці, знайти трансліт змогла лише зараз, відповідно, дала лише лінки. Пан Франц-Йосип бідкався, що все російською, тому дала й англійскою. Щодо відповіді, то перші 11 розділів вважаются міфами. Порівняння проводили із міфами сусідів. Цю інформацію мушу відрити в старих конспектах. Зараз так докладно не скажу. Але цього вчать у наших семінаріях і нічого в тому такого незвичного чи дивного немає. Міфи не були передерті, а позичені й перероблені. Чому? Бо взіаті від політеїстів та перероблені в антропологічні міфи для монотеїстів. Біблія не є книгою історичного факту, а книгою Віри. А за лінком можна прочитати, що в ній є і поезія, і символи, і міфи, й історичні особи.
маєте на увазі, старих сторінках форуму - не думала, що мої дописи Ви конспектуєте... а Франкове "Сотворення світу" Ви за два роки так і не віднайшли часу прочитати ? час летить..... от ці філологи !.... та може часом фіолетово, як воно називається, але сенс про цей твір говорити є. там надзвичайно багато тверезих й справедливих думок. цікаво почитати навіть священникам-початківцям. автор пише, що хлопчик до тридцяти років не має права брати на себе таку ношу, отже ще має навчитись пасти маленьку отару - свою сім"ю. П.С. приємно що Ви взяли моє слово "буквалізація" на озброєння. :bor: взагалі, бачу в кількох людях приємний окові прогрес (за останні 2 роки). з нетерпінням чекаю того часу, коли тут з"являться такі ж метаморфозні зміни й погляди на Велесову Книгу. привітик усім!
Ні, не ваші дописи. Ух, як у вас самооцінку зашкалило одразу... У мене конспекти з одинадцятого класу, але не зі школи, а із самоосвіти. Ні, і навряд чи буду. Хоча... не зарікаюся. Церква має правило (але його не дуже дотримуються), що до 27 року життя свячення не давати. У 27 дияконські, лише згодом священичі. І є ще одне правило (але теж не до всіх його стосують) почекати 2-3, а то й більше років після одруження й подивитися на сім"ю кандидата перше, ніж його висвячувати. Мавко, носика донизу... Відколи зацікавила протестанством, відтоді користуюся словом "буквалісти". Я думаю, ви раніше просто недодивилися. Або ж не побачили, що хтось просто став сміливішим у висловлюваннях. А Велесова книга вигадка чистої води. Не дочекаєтеся! :bor:
я бачу навіть зміни й це радує, звичайно ж. :bor: а про Велесову гнигу питала уже у Вас - в чому її підробка ? загубилося це питання, чи відповідь треба було довго писати.. та я розумію - в самої часу обмаль. ось уде треба закруглятися, а я карму ще нікому не поставила... :rolleyes: Миху, Ви китайський зелений чай певно в той час пили....відволікалися. :rolleyes: читати треба серйозні речі вночі - ніхто не заважає. Слово о полку Ігоревім Ви ж якось в четвертому класі читали ?
:bor: ай, Ви праві, Миху, нашо Вам ті книжки, - від них тільки плутанина.... (мала на увазі "осилили" замість "читали" апшета) :rolleyes: Велесова Книга в мене є в природньому, друкованому вигляді. а з монітора читати багатьом не зручно, мерехтить усе - може в тому й справа.... Ваша справа....:rolleyes: