Відповідь: Трійця Ісус - НЕ БОГ, він Боголюдина. А ви з Гармоні впали в єресь монофізитизму й навіть не зчулися.
Відповідь: Трійця Так. Він і Бог і людина. І тут у мене до Лілі ще одне запитання. Ісус, будучи на землі був Богочоловіком. А зараз? Що говорить церква?
Відповідь: Трійця Ага! Не знаю куди я там впав, але питання: поясніть, що ви розумієте під словом "Боголюдина"?
Відповідь: Трійця То тепер я вам маю всі основи викладати по черзі? Ісус був НА ЗЕМЛІ. Ви хреститеся як? В ім"я Отця і Ісуса чи Сина? Усе змішалось, миху?
Відповідь: Трійця І тому то юдеї ще більш намагалися вбити Його, що не тільки суботу порушував Він, але й Бога Отцем Своїм звав, тим роблячись Богові рівним Ін. 5:18 Юдеї Йому відказали: Не за добрий учинок хочемо Тебе вкаменувати, а за богозневагу, бо Ти, бувши людиною, за Бога Себе видаєш... Ін.10.33 Відказали юдеї йому: Ми маємо Закона, а за Законом Він мусить умерти, бо за Божого Сина Себе видавав! Ін.19:7 Тут вже без "апокрифічних"вставок здається однозначно можна зробити висновок.
Відповідь: Трійця Кожен доводить те, в що вірить. Я приводжу приклади віршів і цитат з Біблії, а не фрази цитат. Якщо прочитати цілу главу, з якої я беру для прикладу цитату, суть думки не міняється. І по-друге, священник, якщо говорить проповідь, він що змушений цитувати цілу Біблію ? Те саме стосується Свідків Єгови. Як священники, так і всі решта, хто займається духовною практикою, постійно цитують Біблію, інакше щось підтвердити або заперечити буде нереально, тоді виграє лише той, хто має більший запас слів. Я цитував і буду цитувати Біблію, щоб не впасти єресь, яку ви часто чомусь згадуєте, ніби володієте Істиною, базуючись на домислах, а не на Біблії. Отець, Син і Дух Святий - Одне нерозривне ціле. Ісус такий самий Бог, як і всі інші Божі Особи, про яку б ми не говорили, а ім"я одне - Ісус, котре було дано людям. " Хто робитиме во ім"я Моє..., Хто бачив Мене, той бачив Отця, я і Отець - ми Одне і т.д...
Відповідь: Трійця Ісус - Боголюдина? І тут є відповіді: - Він є і Бог і людина. - Він не є Бог, Він не є людина.(тільки у словосполученні - Боголюдина). Як на мене, то є дві різниці. Тонкощі, які я не зовсім розумію і які ніхто так і не пояснив. Та й чи варто? Чим більше ми говоримо про природу Бога, тим більше там є неправди, бо лише уявляємо, але не знаємо.
Відповідь: Трійця Розумно сказано. Особисто я вважаю Його Богом, який є Божою Особою і має дві природи - Божу і Людську, тобто Бог і Боголюдина - одне і те ж. Тому що Він вознісся на небеса, як Бог, зі всіма ознаками хоч досконалого, але людського тіла. Погляньте на руки мої, та на ноги мої, - це Я Сам! Доторкніться до мене й дізнайтесь, - бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите маю". І промовивши це, показав Він їм руки та ноги..... Він сказав їм:" Чи не маєте тут чогось їсти?" - єв. від св. Луки 24.39-41. Сказати, що він просто людина, значить принизити Його, як Бога. Це можуть сказати тільки СЄ.
Відповідь: Трійця Може я й неправий, але думаю, що людська природа - це наявність тіла і більше нічого.
Відповідь: Трійця +10 ! Звичайно, що так. Христос Воскрес і вознісся на небеса, не покидаючи фізичне тіло, а отримавши його досконалим, показав цим самим приклад для нас, що буде з нашим тілом після нашого Воскресіння з мертвих.
Відповідь: Трійця Не змішалось, а дехто заплутався, тільки не Мих.. Вгадайте з трьох раз... Яка різниця між Сином Божим та Ісусом ? Ніяк не можу вкурити про що ви, пані Лілю, кажете ?
Відповідь: Трійця Це так, для моральної розгрузки, бо питання Святої Трійці надто складне для нашого сприйняття. Думаю. що пані Ліля нині щось видасть нагора відносно всього того, що ми вчора говорили і про Трійцю зокрема.