Відповідь: Трійця дарвін казав, за мавпиною.... так є в Бога Єгови борода, руки, ноги, черевце, вуха?..
Відповідь: Трійця Миху, образ і подобу яку? Про що ви говорите? У Бога хіба тіло є? ЯКА подоба і ЯКИЙ образ?? У якій то матерії? Матеріяльній?
Відповідь: Трійця Я додав карму, бо ще такої теорії не чув. ZENIT, прошу пояснити, як то безподобно і яке відношення воно має до Трійці.
Відповідь: Трійця 26 І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі. Вікіпедія, Дарвін.... яка довга дорога до Біблії... Пупере, коли купите Біблію собі? Доречі, Пупере. Не в курсі, чому написано? "Нашу" подобу, у множині? То вам домашнє завдання, що до Трійці і Єдиного Бога.
Відповідь: Трійця Пупере, Ісус поєднює в собі дві природи - Божу і людську. Якщо розглядати його, як сина Йосипа і Марії, ми говоримо про нього, як про людину, якщо говорити про нього, як про Сина Божого, ми говоримо про нього, як про Бога. Ми з вами тільки сини людські - значить прості люди, тому що походимо лише від людини, а не внаслідок сходження Святого Духа. Зате Ісус походить від Бога і від Діви Марії, тобто об"єднав у собі дві природи Божу і людську. Раз Він Син Божий, то ніхто не може заперечити, що він Бог. Хто від кого народжується, той тим і є. Не може слон вродити бегемота, так само як мавпа не вродить леопарда. Слон нарожжений від слона називається слоном, мавпа народжена від мавпа називається мавпою. А ви намагаєтесь нас переконати, що Ісус народжений від Духа Святого, що зійшов від Бога-Отця не є Богом, а простим смертним, Не бачу елементарної логіки. " Ним ми благословляємо Бога й Отця, і ним проклинаєм людей, що створені на Божу подобу"- соб. посл. св. ап. Якова 3.9. " І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її. Він створив, як чоловіка та жінку створив їх"- кн. Буття 1.27.
Відповідь: Трійця ='пупер;382049']так є в Бога Єгови борода, руки, ноги, черевце, вуха? вас я бачу так захопила ця тема про бороду і вуха а тут ще додалось черевце.Але бачите тут вам ніхто відповідь не дає ,ну не знаємо ми .Ви краще зверніться з таким питанням в Бруклін,там є штук дванайцять мудреців,ото вони все знают. А тепер стосовно поняття Трійця,так в Біблії жодного разу цей термін не викоритстовується.Святе письмо,дійсно, тільки тричи згадує (Мт 28:19; 1Ів 5:7; 2Кор 13:13) але все Святе письмо виводить принцип тринітаризму .Звичайно-тут на обмеженому місці важко а то і не потрібно вести такий диспути при чому коли дописувачі мають різний рівень знань.А от щодо розуміння поняття Трійця то "Отож, Бог великий та недовідомий, і недослідиме число Його літ"!Іов36:26 Тобто в земному своєму житті ми навряд чи зможемо пізнати природу Бога,ми можемо тільки наближатися до пізнання. "Хіба ж ти не знаєш, або ти не чув: Бог відвічний Господь, що кінці землі Він створив? Він не змучується та не втомлюється, і не збагненний розум Його".Іс40:28 Правда "дослідники" на кшталт СЄ сумлінно шукають протиріч у триєдинстві,але ці потуги існують ще з часів Арейських єресей тобто з ІІстоліття від Р.Х.А от які язичники сповідали тринітаризм?це цікаво.Бо знання про природу Бога було у всіх народів просто чим дальше вони були від Нього тим більше спотворювався Його образ.
Відповідь: Трійця пан мих, навіть не маючи Біблії, я знаю, що Бог -- дух.... а ви все про рученьченьки та ніжоньки... прошу сказати: а звідки висновки, що Ісус в собі поєднує дві сутності?... він десь називав себе Богом?.... інше питання: як ви молитву "Отче наш" читаєте?.. кого Отцем називаєте?... чи не Бога Єгову?... Ісус також називав Бога Єгову Отцем, то поясніть мені: яка різниця між називанням персонально вами та Ісусом?... хто має очі -- той побачить, хто має вуха, той почує.... пан гармоні, а що сталося в саду едемському після того, як Бог створив чоловіка та жінку?... чи не втратили вони подобу Божу?... навіть не уявляю, звідки таку "мудрість" можна було почерпнути.... в селі банюнин є якісь мудреці?.... бачу, що вони вас навчили поєднувати непоєднуване: клас!... традиційницька "логіка" у своєму апофеозі....
Відповідь: Трійця Бог може бути в будь-якому вигляді, думаю, що для нього то не проблема. От якби Ви взяли та й купили Біблію, та ще й почитали, то побачили б, щоб Бог може бути й палаючим кущем. І тоді б Ви не задавали, скажімо питання, що Бог - то листочки з вітками....
Відповідь: Трійця ви, пан мих, перед тим, як подумати і вирішити за Бога, спершу питання дослідіть.... просте питання: Бога-Отця хоч хтось бачив? тобто всі люди -- палаючі кущі, якщо створені "за образом та подобою"?...
Відповідь: Трійця Саме так ,шановний чи може ви не розумієте значення терміну "принцип"Тут я вам ще більше скажу термін "Трійця"-не є Біблійним,Але із Святого письма ми знаємо,що є Бог-Отець Творець і Вседержитель всесвіту,є Бог-Син,Слово,Який був при творінні і Яким нас викуплено.Є Святий Дух ,ім"я яке використовується як синонім слову Бог,Який наділений багатьма якостями особистості,що не дозволяє сприймати нам Його просто як "діючу силу"а тільки як особистість Божества. Як для вас дуже простий "механічний" приклад: є ВОДА.але ми знаємо принаймі три стани існування води -пара,лід,рідина але все це є адна і ті ж хімічна сполука-вода Н2О (Це дуже схематичний приклад) І зверніть увагу що в Біблії всі події відбуваються при взаємодіїБога Отця ,Сина і Святого Духа-от це і є принцип тринітаризму.Але термін "Трійця"не вживається безпосередньо. Скажіть шановний адепт СЄ а де в Біблії пише про "зали царства" "піонерське служіння" "бруклінську скінію" ?
Відповідь: Трійця саме не так, шановний.... це називається "підтягувати за вуха", або маніпуляція фактами.... береться якась ідея і під цю ідею вишукуються підтвердження... в Біблії ніде немає ніякого "принципу трійці"... всі ваші "факти" -- філософствування на вільну тему... "дух ширяв над водою" (Бог - дух, якщо хтось не знає)... "хто бачив Мене -- бачив Бога" (ні слова про трійцю, навпаки -- чітке відокремлення різних персон!).. ну і так далі....
Відповідь: Трійця Миху, я бачу, що в цьому плані ваші знання вичерпуються. Ви цитату пояснити можете? Що таке образ і подоба? Що людина втратила, коли згрішила, що в неї лишилося? До чого тут тіло??? Мавка вам цитату подавала про "ви - боги". До чого вона була? Що людина могла отримати, якби не згрішила? І ви туди ж? До чого тут тіло? Ви люди подуріли чи як?
Відповідь: Трійця ви як і заведено в СЄ цитуєте так як вам заманеться А земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і Дух Божий ширяв над поверхнею води.Бут1:2 бачите явно вже є дві особистості Божества.А ще поцікавтесь як в оригиналі трактується слово Божий із цього тексту.А ще відкладіть "Вежу" і передивіться Біблію так ви ж не перекручуйте, хоч ви і спєц,різні поняття "термін" і "принцип" ги))
Відповідь: Трійця я думаю, чисто моя думка, що кущі, але нажаль не всі палаючі, одні палаючі, інші насилу теплі, а ше інші зовсім холодні. А ще є ні то холодні, ні то теплі - ніякі. образ залишився, а подоба втратилася.... (але то не за Пупером) Ісус - Бог?
Відповідь: Трійця а ви, як заведено у традиційників: "сматрю в кнігу віжу ..." що -> дух // чий -> Божий... сьомий клас школи, урок української мови.... так і перекручується ніяк, як би не хотілося.... нема ніде "трійці"... доводиться вам посилатися на "отців", які цю "трійцю" придумали для християнства.... хороша метафора.... додам: а ще інші кущі гусінь та тля в рясах обсіла....
Відповідь: Трійця О власне. НАЩО Ісусові було втілюватися? Якщо Бог має тіло від початку, як ви тут говорите, то міг просто з неба зійти. НАЩО було втілення? Не поясните? А взагалі йдіть на сусідню гілку й читайте. Із цього питання вам тверда "двійка", а за 12-бальною системою "1". За те, що хоч якось викрутитися старалися.