Відповідь: Трійця Та які землі, Мавко? Йдеться про вічне життя, а не про землі, не про кадастр, не про межі і городи.
Відповідь: Трійця можу й англійською. Вам буде важче, - а українською зазвичай менше інфо на будь-яку тему. перекладати ж вам - руці золоті заболять. та й не читаєте все-одно того, шо пишу, російською, українською чи англійською. Миху, нащо треба було приймати догму про Трійцю ? :p :p ще й голосуванням "вони просто ще достатньо не пізнали Бога" - про що Ви ? Вам вже тут стільки пояснень, такий екскурс в історію, а Ви " А Баба Яга проти!" Шма-Ісраель чим починається , Миху ? "Слухай, Ізраїлю: Господь Бог наш - Господь один! " Бог Ізраїлю (не Всесвітній, про що Ви постійно видумуєте) - один. Слово ехад (один) зустрічається в Біблії 960 разів й означає - ОДИН. Один єдиний (з євр. словника). це слово вживається у рядках, про які мене питає Кофі13: "приліпиться чоловік до жінки й будуть одна плоть" ( а не триєдина)." Ти Бог Один" "нема нікого крім Нього" "Ти один Бог всіх царств". Єврей часів Ієгошуя мав віру в Єдиного Бога як це є в Старому Заповіті, а не Триєдиного. А християнські богослови раптом на з"їзді голосуванням домовляються й вирішують, що "відтепер нехай буде по-іншому." Для чого ? :p Додано через 2 хвилини Ягуарчику, якщо можете не писати, то краще не пишіть. :p бо аргументів у Вас нема, а дитячі питання я й сама можу задавати. Додано через 1 годину 13 хвилин :ninja: мені це так розуміється, що дві половинки цілого мають злитися на енергетичному рівні, на духовному, на матеріальному ( і у вищому всіті і в нижчому). для того, щоб вони знайшлися та злилися, вони спочатку мають визначити себе, зрозуміти свою природу. для цього потрібно час. тому, на мою думку, :ninja: справді союзів таких мало б буди значно менше, шіє є шлюбів-подружжів , бо ж Ви бачите, скільки є нещасливих та самотніх людей навкруги. люди спішать приліпитися до когось не приділивши достатньо часу собі, зрозумінню всоєї природи й усвідомленню того, що може бути таке, що ця справжня половинка не знайдеться ніколи. бо такий справжній союз має використовувати ту чудесну Силу й Владу народжувати нове життя, а не випадковий союз. оце така моя думка, коли Ваша ласка запитати.
Відповідь: Трійця Ок. Давайте по-дорослому про Трійцю. А почнемо з імені Бога. Бачу, Ви солідарні з СЄ що до Імені Бога. Та якщо говорити про Імя Бога у Біблії знаходимо дуже багато імен. Ельогім, Ель. Боре - Спаситель. Ель Рой - всевидющий Рахум Бог - милосердний Шемаййа - Бог Неба Ельоге Колам - вічний Савваот Адонай Мелек Шафет Гоель Шаддай Кадош Рофе Роег Авва І сьогодні ніхто толком не знає як правильно вимовити IHWH. У 3 столітті перед Христом ізраїльтяни зробили переклад СП(Книга сімдесятьох) і там вони всюди Імя Бога писали Киріос. Ісус же, крім слова Авва жодного разу не вживав іншого імені, при тому казав:"Я обявив Твоє імя людям...." Тепер, що цікаво. От Ви, Мавко, так часто говорите Імя Єгошуа... А знаєте що воно означає? "Ягве є спасінням", або "Сам Бог прийде і спасе людей". Далі.... "перед іменем Ісуса всяке коліно приклонилося на небі, на землі, під землею"(Фил. 2:10) Далі.... В Його Імя вірні творять Його Церкву(Мт.18:20), є Його народом (Мт.18:20), Тит (2:14), учнями(Йо 15:8)...... А тепер декілька фраз про те, що Ісус є Бог. Як Він говорить про Себе? А говорить так само, як у Старому Завіті Бог говорив про Себе. Отже: Я - путь, істина і життя! Я - двері. Я - хліб життя. Я - добрий пастир. Я - воскресіння і життя. Я - світло світу. Тепер, чи можемо ми збагнути Трійцю, Бога? Не треба думати... все вже давно написано і сказано. "Чи ж можеш збагнути істоту, проникнути Вседержителя? (Йов 11:7), бо так, як небо вище від землі, так і думки Мої вищі від думок ваших". (Іс. 55:9) Ми ж лише констатуємо факт. Прихід Ісуса на землю Ісуса - це участь трьох проявів Бога. Хрещення у Йордані - знову участь Трьох. Знаєте, слово "єдиний" - не означає 1. То шось між "єдність" і 1. В такому ось розумінні. Святий ап. Петро пише: "Петро, апосол Ісуса Христа, вибраним переселенцям ...... згідно з передбаченням Бога Отця, освяченням Духа........." ап Юда (не Іскаріоцький) пише: "молитесь у святому Дусі, бережіть себе самих у Божій любові, очікуючі милості Господа нашого Ісуса Христа..." Далі.... наказ. навчати всі народи, "христячи їх в Імя Отця, Сина, і Святого Духа" (Мт. 28:19). (що ігнорують СЄ, навчати - знають, а як - недочитали....) Вірші, які містять тринітарну форму : Отець, Син, Дух Святий. Мт.28:19 Лк. 3:22 Йо. 14:26 Рим. 15:16 Рим. 15:30 1 Кор. 13:13 Еф. 1:17 Еф. 2:18 1Пт. 1:2 Євр. 9:14 Ді. 10:38 Гал. 4:6 Замучили Ви мене, Мавко. Додано через 9 хвилин А зараз, ще раз... спеціально для Мавки... визначення трьох осіб, за ознакою. Всезнаючий Бог-Отець 1Сам. 2:3 Божий Син Кол.2:3 Святий Дух Кор. 2:10-12 Всесильний Отець Бут 17:1 Син Одкр.1:8 Святий Дух Йов 33:4 Вічний Отець 2Мак. 1:25 Син Дан. 7:14 Святий Дух Мк 3:29 Ось так, Мавко. Учиться і правда Вас зробить вільною.
Відповідь: Трійця я вже по-дорослому давно з Вами розмовляю. про Трійцю жоден з моїх аргументів дотичних до іудейської релігії Вами заперечений не був, бо не може бути. :ninja: Іудеї придумали свою релігію, точніше, їхні духовні вожді (погугліть "Мужі Великого Зібрання), їм краще знати. :8: Миху, Ви жартуєте. "один єдиний" і "єдність чогось" мають в українській мові чітко виражену різницю змісту! і в гебрейській, яку Ви вчите :borat:, те саме. проблема Ваша й інших, що перед тим як декларувати себе іудейо-християнами треба читати мовою оригіналу. бо це чужа релігія й неминуче ви стикатиметесь з труднощами перекладу. а Ваші пращури не мали такої проблеми, бо вважали себе не гіршими чи кращими "боговибраними", і мали своїх богів й свої традиції. Пропало... Яке він відкрив Моїсею (якого насправді не було, це збірний персонаж, містичний). Яхве, Сущий, Я Есмь Сущий - умовне ім"я, єгипетський жрець, потім первоосвященник раз в рік пошепки казав справжнє так, щоб ніхто не чув. Біблія - для широкого загалу, а містичне священне ім"я для вибраних. Імена, які Ви привели (не знаючи значення всіх, бо це чужа мова) є скоріше прикметними іменами. в Каббалі, якщо хочете знати, є таких імен 72 . цікавить Вас - приведу. Авва , це Отче, чи не так ? Ви ж для дитини - батько, але дружина знає Ваше ім"я . При тому Ви праві, але цього не знаєте. Іегошуя (я звичайно знаю, що воно означає, це типове єврейське ім"я, один з моїх улюблених співаків, Josh Groban, носить його) справді виявив ім"я. Для цього, щоб дізнатись про нього, його значення, Вам треба прочитати розділ 136 п"ятої книжки PISTIS SOPHIA. (в неті є про книжку - раджу поцікавитись) :y: :borat: The same to you, Миху! Josh Groban
Відповідь: Трійця Троха не так написав, переплутав означення. Власне справа йде про нескінченну але зліченну множину. Це є всього-на-всього підмножина, частка тої нескінченності, але не вся множина, власне, нескінченність. Хоча навіть якщо припустити що це є повністю нескінченна множина це ще не робить з неї цілковиту нескінченість у загальному розумінні. Це є одна із нескінченностей. Є безліч філософських течій, як поза релігією так і у релігії, які несуть цінність - мораль. Ось у чому полягає інтерес для мене. Почитав троха східних філософів, наприклад Конфуція, дуже сподобались деякі моменти.
Відповідь: Трійця Ну як не був? Був! Але Ви не звернули увагу, бо звертаєте увагу тільки на те, що підтверджує Ваше уявлення. Додано через 5 хвилин Читаємо те, що маємо.... і у що віримо. Бог є єдиний, Бог є один. Доречі, Ви ніколи не чули, що християни так і вважають і Заповідь збережена - ніхто не відміняв. Бог поглинає все - і однину і множину і всюдисутність і щоб описати все це, мови не вистарчить і нашого розуміння. Додано через 6 хвилин Для чого? Бог має багато імен. Додано через 10 хвилин Зміст? Я вже і так написав значення імені і без PISTIS SOPHIA
Відповідь: Трійця :borat: значить, дискусія закрита, монотеїзм іудейський восторжествував над християнською плутаниною? :p
Відповідь: Трійця :borat: допомогти Вам, Миху, написати правильно про Трійцю ? Бо не хотілось мені того робити спочатку, але є знаки (Ви вірите в знаки?) - цитата Кофі13 (остання) , кліп Пупера Аве Марія. й ще один знак.
Відповідь: Трійця для того, щоб підготуватись до сприйняття (прощаюсь, бо я мушу працювати зараз, часу обмаль) треба визначити собі, в чому важлива різниця між Старим заповітом та Новим й знати справжнє місце Марії-Магдалини. Адже вона не була блудницею і була улюбленою ученицею Ієгошуї.
Відповідь: Трійця та ні, я так давно читала "Код..", що вже й забула, про що там.. мова буде про Ruach Ha Kodesh ( або ще Pneuma )
Відповідь: Трійця Щось останнім часом стільки "відкриттів" повилазило - як не гробниця Ісуса, то євангеліє від Іуди або різні "переспіви" коду Да Вінчі (чи то навпаки). Зрештою, навіть той же "Секрет" - нехай і не прямо, але відвертає від віри - "ти САМ творець свого щастя". Тільки увімкнеш "National Geo" - а там мало не щодня щось новеньке. Здається, автор один...
Відповідь: Трійця Мавко, по-моєму, Ви дуже захоплюєтесь науково-популярною літературою, дивіться, бо вона Вам може зашкодити. Доречі, вчора почитував Велесову книгу, що можу сказати? Згадав Ваші слова, що Біблія незрозуміла, бо нерідна, а єврейська. Ну Велесова книга - то взагалі як на мене - набір незрозумілих слів - нічого не зрозуміло. А те, що душа помирає разом з тілом зовсім настрій зіпсувало... ніякої надії.
Відповідь: Трійця І не кажіть....нагадує : Мт24:3 І коли він сів на горі Оливній, його учні приступили до нього насамоті й запитували: “Скажи нам, коли це буде і який буде знак твого приходу й кінця світу?” 4 Ісус у відповідь мовив їм: “Глядіть, щоб ніхто не звів вас. 5 Багато бо прийде в моє ім'я, що будуть казати: Я – Христос, – і зведуть багатьох. 6 Ви почуєте про війни та воєнні поголоски; глядіть же, не тривожтесь, бо треба, щоб це все сталося, але це не кінець ще. 7 Народ бо на народ повстане й царство на царство. Голод, чума та землетруси будуть по різних місцях, 8 та все це – початок страждання.... 11 Чимало лжепророків устане і зведуть багато людей. 12 Через те, що розбуяє беззаконня, любов багатьох охолоне. 13 Але хто витримає до останку, той спасеться. 14 І ця Євангелія Царства буде проповідуватись по всьому світі, на свідоцтво всім народам. І тоді прийде кінець.... 23 І коли хто скаже тоді вам: Глянь, ось Христос, чи онде, – не вірте, 24 бо встануть лжехристи та ложні пророки, які чинитимуть великі знаки й чуда, щоб, коли можна, звести навіть і вибраних. 25 Ось я попередив вас. 26 Коли вам, отже, скажуть: Ось він у пустині, – не виходьте; ось він,.у криївках, – не вірте! 27 Як блискавка, що на сході блисне й вмить аж на самім заході сяє, так буде й прихід Чоловічого Сина.
Відповідь: Трійця це відкриття, Tutuka, для тих, хто читає тільки популярну літературу, газетки всякі. бо, насправді, все це відкриття давні, їх є немало, тільки не можна все зразу відкривати : "12 Я ще маю багато сказати вам, та тепер ви не зможете знести" (Івана,16). звичайно, є дешеві сенсації поміж тим, але й правда така цікава, що не треба ніяких сенсацій. Додано через 15 хвилин Ваша думка на рахунок моїх справжніх захоплень хибна. на цьому й зупинюсь. додам, що з останніх моїх рекомендацій для Вашого позакласного читання була Біблія (уважне читання мовою оригіналу, для Старого Заповіту Вам треба Талмуд, бо самі не розберетесь, повірте ), неканонічні Євангелія, - правдиві, цікаві джерела, та Pistis Sophia (Мудрість у Вірі) , датована 250–300 роками, чудова річ, не знаю, чи є українською. як бачимо, це не науково-популярна літературка. :D бонусом для Вашої завзятості та заохоченням буде ось , - з великою повагою до Ruach Ha Kodesh, - вчіть, як правильно вимовляється ЇЇ ім"я: Ruach Ha Kodesh там є такі маленькі мікрофончики, натискайте. :borat:
Відповідь: Трійця Так ви про ДУХА чи про ДУШУ? Додано через 5 хвилин Чоловік і жінка все таки є "одним єдиним" чи "єдністю"? Додано через 49 хвилин От щось ніяк я не зрозумію до чого ви ведете всю ту розмову на декількох останніх сторінках.... "dove - pigeon" для вас мають значення якого роду слово,а те що "Spirit" прекладається словами дух,привид (чоловічого роду) що не має ?... Ви хочте довести що Бог містить в собі чоловіче і жіноче?...Так то давно всім відомо... А цитуючи думку, що жінка (Марія) не могла зачати від Духа Святого,бо Дух(по вашому) жіночого роду,хочте поставити під сумнів Біблію,факт зачаття чи всемогутність Божу? Додано через 51 хвилину Сформулюйте свою позицію,або якщо вона вже висловлювалась,то скажіть який допис,будь ласка?