Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Відповідь: Трійця

Хай буде....

P.S. Підпис у вас красивий.

• Подобається Подобається x 1
  2. JaguaR

JaguaR щасливий

Роз’ясніть, якщо можна, що Ви мали на увазі.

Ви пишете "є родженим, а отже не існував до того"; а Ви впевнені, що такий опис, як час, можна застосувати до БОГА? бо я впевнений, що БОГ володіє часом і ним не описується; час міститься в БОЗІ, а не БОГ у часі. Тому застосувати таку фразу недоречно. Народитися в Біблії написано, мабуть тому, що людина не здатна уявити якусь подію по-за часом. Якщо дружите з математикою, то можу привести приклад:
    ми знаємо, що 0 йде перед 1-цею. Тобто, він "перший" щодо неї. Проте -1 йде перед 0-лем, тому вона перша щодо нуля. Візьмемо точку "мінус нескінченість", знаємо, що вона "перша" щодо всіх чисел, але не можемо позначити її на прямій, бо тоді можна буде перед нею щось поставити, щось "перше" від неї, і вона вже не буде нескінченністю. Ми знаємо, що вона перша, але не можемо відзначити де вона. Щось подібне з ІСУСОМ (але значно складніше): ми знаєм, що ВІН "роджений перш усякого творива" (саме роджений, а не створений, тому не твориво, а СИН), але в часі ВІН не виник, ми не можемо показати: "ось тепер ВІН народжений, а до того ЙОГО не було" так само, як не можемо "позначити" точки нескінченість, бо за нею нічого немає. Час тут негодиться.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Біблія написана людиною під натхненням Святого Духа. Ще це означає? А означає це те, що у людини було Боже натхнення, але писала вона так, як це розуміла у світлі свого розуму і розуміння речей. То є дуже важливо розуміти це!!! Отже, якщо б я зараз відкрив Біблію і прочитав, що земля є плоскою, я б це не сприйняв, як неправду, а просто я розумію, що та людина на час писання СП мала такий світогляд (і вона не могла інакше це уявити) і разом з тим знаю, що Біблія - це не книга з географії чи історії, вона для того, щоб донести Боже Слово, все решта - то стилістика, мова написання з її обмеженнями, світосприйняття людини, що писала.

Зверніть увагу на книгу Одкровення. Там описуються неймовірні речі. Як нормальна людина могла то описати? Мені й так дивно, як автор зумів то все передати....

• Подобається Подобається x 3
  4. JaguaR

JaguaR щасливий

Миху, я от прочитав у Біблії, що земля кругла...:) Це в
    Ісаї 40:22
    Він Той, Хто сидить понад кругом землі,

• Подобається Подобається x 5
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую, я так і знав.

• Подобається Подобається x 4
  6. mavka

mavka Well-Known Member

Ха-ха, Миху. :cowboy:
    Те саме вже Оля намагалась сказати, та ось про що каже Моїсеїв Закон - Закон ДЛЯ ВСІХ, і для Вас.

"1 Коли Господь, Бог твій, уведе тебе до того Краю, куди ти входиш, щоб заволодіти ним, то Він вижене численні поганські народи перед тобою ... численніших та міцніших за тебе. 2І коли дасть їх Господь, Бог твій, тобі, то ти їх понищиш: конче учиниш їх закляттям, не складеш із ними заповіту, і не будеш до них милосердний.

5Але тільки так будете їм робити: жертівники їхні порозбиваєте, а їхні стовпи поламаєте, святі їхні дерева постинаєте, а бовванів їхніх попалите в огні, 6бо ти святий народ для Господа, Бога свого, тебе вибрав Господь, Бог твій, щоб ти був Йому вибраним народом зо всіх народів, що на поверхні землі. 7Не через численність вашу понад усі народи Господь уподобав вас та вибрав вас, бож ви найменші зо всіх народів, 8але з Господньої любови до вас, і через додержання Його присяги, що присягнув був вашим батькам, Господь вивів вас сильною рукою, і викупив тебе з дому рабства, з руки фараона, царя єгипетського.

9І ти пізнаєш, що Господь, Бог твій, Він той Бог, той Бог вірний, що стереже заповіта та милість для тих, хто любить Його, та хто додержує Його заповіді на тисячу поколінь, 10і що надолужить ненависникам Своїм, їм самим, щоб вигубити їх; не загаїться Він щодо Свого ненависника, відплатить йому самому.

14Ти будеш благословенний поміж усіма народами...

16І ти винищиш всі ті народи, що Господь, Бог твій, дає тобі, не змилосердиться око твоє над ними, і не будеш служити їхнім богам, бо то пастка для тебе. 17Коли скажеш у серці своїм: Ті люди численніші від мене, як я зможу вигнати їх? не бійся їх! Пильно пам'ятай, що зробив був Господь, Бог твій, фараонові та всьому Єгиптові, 19ті великі випробовування, що бачили твої очі, і ознаки та чуда, і сильну руку та витягнене рамено, що ними вивів тебе Господь, Бог твій, так Господь, Бог твій, учинить усім тим народам, що ти їх боїшся

21Не бійся їх, бо серед тебе Господь, Бог твій, Бог великий та страшний. 22І викидатиме Господь, Бог твій, тих людей помалу з-перед тебе; не зможеш вигубити їх скоро, щоб не розмножилася над тобою польова звірина. 23І дасть їх Господь, Бог твій, перед тобою, і побентежить їх великим бентеженням, аж поки не будуть вигублені. 24І віддасть їхніх царів у руку твою, а ти вигубиш їхнє ім'я з-під неба, не встоїть ніхто перед тобою, аж поки ти не вигубиш їх. 25Бовванів їхніх богів попалите в огні...

Цьому Богові молився Ієгошуя, апостоли, - євреї. Й християни, спочатку як секта в іудаїзмі. котру відкинули за єресь.. Так, є Господь, котрий створив Всесвіт. Але Ви знаєте родовід Ієгошуї, він був галактичний єврей. І молився Богу Ізраїля, а не всесвітньому абстрактному Богові. Й сам про це казав( ".. я не руйнувати Закон прийшов..")

Додано через 13 хвилин
    Та що Ви не кажете.... :cowboy: Руах - Святий Дух - літала над водою в дні сотворення Світу. це є на перших сторінках Тори! :) Чи Ви всі книжки тільки ззаду читаєте ? :):cowboy: Це ж про неї в Біблії пише, що проститься всякий гріх, навіть гріх проти Бога Єгови, але проти неї, проти Руах, не проститься ! Тут ніякого триєдиного Бога нема.
    Ой, скільки ще всякого нового чекає на Вас попереду...:radist:

про Месію - як це ніхто не знав ! його чекають до сих пір правовірні іудеї. але це інша історія. :moskali:

7. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Мавко,вам ще треба було закинути сюди фразу про трійцю з гілки "цитата з Біблії"....Вона тут більш доречна...
    :ninja:Ну то так просто побажання....:ninja:

А хочу вас запитати,як ви розумієте:"....і стануть вони одним тілом...(про чоловіка і дружину)",я потім поясню до чого веду.

8. JaguaR

JaguaR щасливий

Ось про що каже новий завіт:
    Павла до римлян 3:21-31
    А тепер, без Закону, правда Божа з’явилась, про яку свідчать Закон і Пророки. А Божа правда через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірує, бо різниці немає, бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави, але дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення,
    що в Ісусі Христі, що Його Бог дав у жертву примирення в крові Його через віру, щоб виявити Свою правду через відпущення давніше вчинених гріхів за довготерпіння Божого, щоб виявити Свою правду за теперішнього часу, щоб бути Йому праведним, і виправдувати того, хто вірує в Ісуса.
    Тож де похвальба? Виключена. Яким Законом? Законом діл? Ні, але законом віри. Отож, ми визнаємо, що людина виправдується вірою, - без діл Закону. Хіба ж Бог тільки для юдеїв, а не й для поган? Так, і для поган, бо є один тільки Бог, що виправдає обрізання з віри й необрізання через віру. Тож чи не нищимо ми Закона вірою? Зовсім ні, - але зміцнюємо Закона.

Так що, мавко, не треба тут розказувати, що "єврейський Бог", що не абсолютний і т.д. І християни -- не під законом, а через віру! Закон зміцнюємо, бо ІСУС прийшов його звершити, але піднього не підпадаємо.

А мавка жив у лісі і гойдався на вітах дерев...
    Гарно звучить, правда? Може, є в якій мові мавка чоловічого роду.

На Вас теж чекає багато нового попереду...

9. mavka

mavka Well-Known Member

:) Ви знаєте, Ягуаре, кому саме Ви повинні завдячувати тим, що , ймовірно, необрізані ? :ninja:

ПА́ВЕЛ ИЗ ТА́РСА - ( раббі Шаул) (первые годы н. э. – по-видимому, 65 г.), христианский апостол, инициатор разрыва христианской церкви с иудаизмом, именуемый в христианской традиции «апостолом язычников».

Первоначально он был яростным гонителем христиан ...

Свою миссионерскую деятельность рабби Шаул начал в Дамаске, но широко развил ее в Антиохии, где незадолго до этого образовалась группа последователей Иисуса из лиц, обращенных миссионером Варнавой. Община состояла из местных евреев и иудействующих язычников (так называемые почитающие или боящиеся Бога — по-гречески — себо́меной тон теон или фобо́меной тон теон). Вместе с Варнавой Павел стал вести пропаганду христианства среди евреев и язычников, ездил с миссионерскими целями по городам Сирии и Малой Азии.

Стремясь превратить христианство из еврейской секты в мировую религию, Павел из Тарса пришел к выводу, что успех проповеди христианства среди язычников обусловлен отказом от требования исполнять все предписания иудаизма, в особенности от требования обрезания для новообращенных мужчин. Среди иудеохристиан Эрец-Исраэль возникла сильная оппозиция нововведениям Павла из Тарса. Некоторые члены иерусалимской иудеохристианской общины отправились в Антиохию с целью противодействовать этим нововведениям. Они требовали от прозелитов строгого исполнения предписаний иудаизма.

Со своим единомышленником Варнавой Павел отправился в Иерусалим, где представил апостольскому собранию (видимо, в 57 г. н. э.) отчет об успехах своей миссионерской деятельности; требование от новообращенных исполнения всех еврейских законов, по мнению Павла, сделает невозможным привлечение прозелитов из числа иноплеменников. После жарких дебатов, в которых апостол Петр частично поддержал Павла, руководители иерусалимской общины разрешили Павлу из Тарса проповедовать язычникам христианство, не требуя от них полного соблюдения законов, но лишь обязывая новообращенных воздерживаться от идолопоклонства, разврата или кровосмешения и употребления в пищу крови и падали (см. также Ноевых сынов законы). Это компромиссное решение не смогло, однако, устранить разногласий между Павлом и ревнителями закона, возглавлявшимися апостолом Петром (которого Павел из Тарса упрекал в непоследовательности и непонимании истинного учения Иисуса). В общинах Малой Азии и Сирии развернулась открытая борьба между иудеохристианскими апостолами и «апостолом язычников». Свою миссионерскую деятельность Павел из Тарса продолжал в Греции и Македонии, где в то время (50–60 гг.) уже образовались небольшие христианские общины в Коринфе, Филиппе, Фессалониках и других городах. В каждом городе, где имелась еврейская колония, Павел сначала проповедовал в синагоге, однако, не добившись успеха у евреев, обращался к язычникам.

Павел из Тарса, объявивший себя «фарисеем, сыном фарисея» искусно использовал разногласия между саддукеями и фарисеями по вопросу о воскресении из мертвых, чтобы посеять рознь между своими судьями, а свое звание римского гражданина — чтобы избежать суда соплеменников и обеспечить себе защиту римского закона.

Павла из Тарса часто называют подлинным основателем христианства из-за его исключительной роли в процессе отделения христианства от иудаизма, приведшем к резкой враждебности христианской церкви иудаизму. Именно Павел подменил образ исторического Иисуса и его учение верой в Иисуса — сына Божьего, восставшего из мертвых и своей смертью искупившего грехи верующих в него

Та группа сравнительно поздно принявших христианство евреев, к которой относится Павел из Тарса, принадлежала к эллинизированному еврейству диаспоры и подверглась влиянию идей Кумранской общины. Однако Павел подверг идеи своих предшественников радикальной переработке, иногда эти идеи служили ему лишь отправным пунктом для развития собственных оригинальных воззрений.

і ще багато всього цікавого для Вас.... потім.:)

Додано через 5 хвилин

є ельф. в іншій культурі. чужій. й має інші здібності, ніж мавка. а в нашій мові ця особа жін. статі, значить має особливі здібності жін. статі. є ще вурдалака - це чоловік.
    не все так просто за тисячі років формування мови було. й у всьому є свій зміст.

також що Ви знаєте про властивості енергій ?
    Ви ж не станете називати енергію " інь " енергією " янь " - вони різні !

тому треба чітко знати про що Ви говорите й як воно є мовою оригіналу.
    Руах - жіночого роду.
    якби це не було важливо, цього б не було в Біблії.

Додано через 12 хвилин
    і ще додам про Павла, тобто, раббі Шеула.

"Павел из Тарса воспользовался учением кумранитов о противоположности духа и плоти, чтобы отнести предписания еврейского религиозного закона к греховной сфере плоти, а веру в Иисуса — к священной сфере духа. Согласно учению кумранитов о предопределении, принадлежность к «сынам света» определяется не собственными заслугами человека, но ничем не обусловленной Божьей милостью. Павел из Тарса, в отличие от кумранской секты, которая строго соблюдала мицвот, утверждал, что не закон, но лишь благодать Божья ведет к спасению человека, а закон как бы мешает действию благодати. Согласно Павлу, явление, смерть и воскресение Иисуса освобождают верующего от греха, и поэтому христианин освобождается от обязанности соблюдать Закон. Для Павла из Тарса важен не исторический Иисус, еврей, соблюдавший мицвот, но Христос-Спаситель, небесное, космическое существо, с помощью которого Бог будто бы создал мир. Этот Иисус, облекшийся в плоть, искупил своей смертью грехи верующих в него, воскрес из мертвых и вернулся к своему Отцу небесному. Эту христологию Павел не создал, но получил в наследие от своих предшественников и развил с большим талантом и страстью. В Посланиях Павла из Тарса нет отзвука подлинного учения Иисуса. Немногочисленные высказывания Иисуса, приводимые апостолом, служат не иллюстрацией собственных взглядов Иисуса, но обоснованием нового христианского учения.

Ввиду своего отрицательного отношения к еврейскому религиозному закону Павел из Тарса сумел стать главным инициатором отрыва христианства от иудаизма и превращения его в мировую религию. Христианство должно было порвать связи с еврейским религиозным законом именно потому, что многие прозелиты из язычников готовы были соблюдать лишь некоторые мицвот. По мнению Павла, язычник, принявший христианство и соблюдающий заповеди, не настоящий христианин. Старания Павла из Тарса отменить соблюдение заповедей принесли плоды уже во 2 в. Христиане не только отказались от соблюдения ритуальных предписаний еврейской религии, но и стали относиться с предубеждением ко всему образу жизни религиозных евреев. Хотя сам Павел не требовал от своих последователей-евреев отказа от соблюдения мицвот, их соблюдение евреями, желающими перейти в христианство, было запрещено уже в середине 2 в. Такова же была позиция церкви в средние века

10. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну ми образно, абстрактно чи як ще описати поділяємо світ на два матеріальне та духовне. Отже якщо християнський Бог не матеріальним( чи є ?) тоді хто чи що це ? Власне якщо в ньому є Святий Дух і Бог є дух, тоді між ними різниця у слові Святий чи як ? Тобто Бог отець та Ісус духи, а 3 "частина" Бога Святий Дух.
    Ну по-перше, якщо не впевнені, тоді чому це арґументуєте. Це вже ваші припущення, а тоді вони рівносильні моїм(хоча з вашого боку я єретик і для вас це так, можливо, не є).
    По-друге, - нескінченість це не є точка, принаймні, у тому розумінні, котре має це поняття, бо такої точки не існує, а якби існувала, це б не була нескінченість(це поняття "не обмеженості", а точка має конкретні(обмежені) координати).
    І по-третє, якщо вже говорити термінами не обмеженості про Бога, тоді навіщо наводити обмежені людські приклади, які тоді можна вважати не коректними чи не правдивими, чи напівправдою чи ще інтрепретувати як завгодно.

Не знаю чи то так, але якщо так, тоді чому одне для християн важливе і прозоре про трійцю, а про особи і їх рід вже стає не важливо.

А можна на джерела такого чудесного перетворення, бо я знаю, що слово мавка означає особу жіночого роду. Щодо чоловічого наприклад - лісовик, але не мавка - сама етимологія слова, закінчення "а" показує рід жіночий. Можливо на це вказує mavka, коли говорить про Святого Духа. Тобто власане рід(жіночий, чоловічний чи середній).

11. JaguaR

JaguaR щасливий

Добре, мавко, але Ви хоч джерело назвіть, а то я тут думаю-гадаю, чи мавка це сама придумала, чи хто помагав.

Чи завдячувати те, що я, ймовірно, не обрізаний, того не знаю - не пробував :)D). Але те, який я, де живу, що роблю і т.д. я завдячую БОГУ.

Це який? То так, як міжпланетна станція? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Додано через 54 хвилини
    А як кроту пояснити, якого кольору трава?
    Як мені зрозуміти, Хто Такий БОГ?

SatYr, я хотів тут виложити ТРАКТАТ ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ, з якого можна б зрозуміти дещо про ТРІЙЦЮ, але форумчани кажуть, що будуть туди писати, а я не хочу, щоб таку тему засмітили. Тому, сорі, але...

Не бачу там (у прокоментованому Вами пості) аргументації того, в чім я не впевнений.

Що саме є моїми припущеннями? Те, що час міститься в БОЗІ? Якщо б так не було, і час був би непідвладний БОГУ, то це не був би БОГ, бо БОГ є апсолютний.
    Єретик - той, хто змінює принципи, вважає свої погляди правильними і нав’язує (не пропонує) їх іншим. Ви ж казали, що ще в пошуку, тобто, не маєте ще сталих поглядів щодо того, що шукаєте, і так виходить, що єретиком не є.

Якщо не вірите мені, що нескінченість - це точка, то на Драгоманова 12, на теоркафедрі фізфаку Франка, знайдіть викладача Юрія Степановича Криницького (у нього неабиякий розум), він Вам запросто покаже, що є точка нескінченісь (наочний приклад - стереографічна проекція точок).

Приклади не є заміною реальності, чи напівправдою, вони- правдоподібні, тобто є лиш спрощеною ілюстрацією.

Я теж замітив, що мавка "жіночого" роду, те, що я написав, було лиш натяком на те, що СВЯТИЙ ДУХ - чоловічого в українській мові.

Додано через 56 хвилин
    А як кроту пояснити, якого кольору трава?
    Як мені зрозуміти, Хто Такий БОГ?

SatYr, я хотів тут виложити ТРАКТАТ ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ, з якого можна б зрозуміти дещо про ТРІЙЦЮ, але форумчани кажуть, що будуть туди писати, а я не хочу, щоб таку тему засмітили. Тому, сорі, але...

Не бачу там (у прокоментованому Вами пості) аргументації того, в чім я не впевнений.

Що саме є моїми припущеннями? Те, що час міститься в БОЗІ? Якщо б так не було, і час був би непідвладний БОГУ, то це не був би БОГ, бо БОГ є апсолютний.
    Єретик - той, хто змінює принципи, вважає свої погляди правильними і нав’язує (не пропонує) їх іншим. Ви ж казали, що ще в пошуку, тобто, не маєте ще сталих поглядів щодо того, що шукаєте, і так виходить, що єретиком не є.

Якщо не вірите мені, що нескінченість - це точка, то на Драгоманова 12, на теоркафедрі фізфаку Франка, знайдіть викладача Юрія Степановича Криницького (у нього неабиякий розум), він Вам запросто покаже, що є точка нескінченісь (наочний приклад - стереографічна проекція точок).

Приклади не є заміною реальності, чи напівправдою, вони- правдоподібні, тобто є лиш спрощеною ілюстрацією.

Я теж замітив, що мавка "жіночого" роду, те, що я написав, було лиш натяком на те, що СВЯТИЙ ДУХ - чоловічого в українській мові.

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

Слово "мабуть" вказує на припущення, якщо воно не ваше(припущення) тоді джерело будь ласка.

Тобто я не християнин, а мою віру (тобто, якщо припустити, що я визначусь) можна вважати єресю.

Стоп, шановний, ви пояснюєте про абсолют, а тут вже про спрощену модель(абстракцію).
    Приклад із рулеткою. Якщо б не було 0(Zero) і обмежень ставки, то б була виграшною стратегія Мартингейла. Але додаючи обмеження ставки і нуль, майже всі існуючі системи є програшними(в плані математики). Тут хіба допоможе фортуна. Суть в тому, що в нас була ідеальна модель(якась із систем для гри в рулетку по принципу Мартингейла), але, якщо ми розширили нашу абстракцію(додали нові фактори), тоді все втрачає зміст стає неправдою.
    Ще приклад, ну от приклад Ніцше із ягням. Вовк їсть ягня. Для ягня - це зло, бо воно помре, для вовка - це добро, бо він виживе і не вмре з голоду. А тут суть в тому, що правди дві. В залежності з якого боку дивитись. Це життєвий простий приклад як мінімум двозначності всього. А ви мені тут про модель і про Бога в ній.

Прошу зауважити якою мовою ви пишете про Святого Духа чи про мавку і якою мовою писалась біблія.

Я розпитаю щодо цього терміну "точка" докладніше. Якщо брати один (прошу зауважити ОДИН із випадків, якщо звісно, це можливо бо термін нескінченність досить нечіткий і модель має бути ідеальною - тобто всі точки мають проектуватись в одну) випадок, власне спроектувати набір точок в одне місце, тоді так. Але це один із безлічі випадків. Якщо я вас коректно розумію, то ви дивитись на життя крізь таку призму. Власне все сходиться в одній точці, все що б не було ?

13. JaguaR

JaguaR щасливий

Тільки де я доказую, чому в Біблії написано "народитися"? Я пробував пояснити Вам, чому БОГ не має початку в часі, а не чому використали слово "народився".
    Якби тільки, то і поган, і атеїстів і і і церква би називала єретиками. Чому так не є? Тому, що єретики не лише "вибрали не дотримуватися загальноприйнятого вчення", а трактують його на свій лад і навязують, розповсюджують його серед інших. Саме це є ключовим.

Якщо Ви зміните науку, напр., християн і будете це розповсюджувати.

Я пояснюю щось на моделі, бо те "щось" інакше сприйняти не можу. Ви ж кажете "ні ні, не можна нескінченість втискати в скінченні рамки". Тому я пояснюю, що кожна модель - спрощена, створена для того, щоб зрозуміти принцип.

Ви не зрозуміли.. Нічого, мавка зрозуміла (вроді)

Коли Ви рухаєте правою рукою, то Ваше зображення в дзеркалі рухає лівою -- то що, виходить, це не Ви рухаєте рукою? Дві правди? Нічого подібного, просто ми не все розуміємо.

В ту одну точку проектується тільки одна-єдина, одна-однісінька точка- лише нескінченість.

14. SatYr

SatYr Well-Known Member

Та нічого проти не маю пояснюйте, доказуйте. Стояло питання від вас у чому ви не впевнені, я звернув увагу на слово "мабуть", тому використав "не впевнені", може й помилився.

Я вам уже навів приклади(з рулеткою), щодо того що те що може бути справедливим для якось ідеальної моделі(абстракції), не є коректним для більш абстрактної.
    Беручи до уваги ці ваші слова "просто ми не все розуміємо", ви не розуміючи всього, доводите чи пояснюєте щось. Не маю нічого проти щодо того якщо хтось використовує терміни "не обмежений", "вічний", "усюди" і тд. Але коли з слона роблять муху, або з мухи слона, не знаючи хто з них хто тоді це вже не є коректно. Суть ви пояснюєте на обмеженій ідеальній моделі що швидше за все не є коректним поза цією моделлю.

Це ви не зрозуміли. Прошу розібратись із тим з чим ви маєте справу, враховуючи мову оригіналу, традиції, певну мораль того часу коли це було написано і історію. mavka вже не раз, як і я вказували аби більшість намагалась читати мовою оригіналу.

Беручи до уваги наочний приклад, власне наочний, наскільки людство зараз знає то все є скінченним у світі(тобто знайдено найменші частинки матерії).
    Отже, якщо ви маєте на увазі, на хлопський розум, "нескінченість(тобто все те що проектують) = одна точка(куди проектують)". Отже виходячи із фізики ми маємо справу із обмеженою(є якась найменша частинка) але не зліченною величиною(тобто дуже важко порахувати ті всі частинки). Тобто це занадто ідеальна модель і абстракція. Слово абстракція вказує, що ви нескінченність апроксимували якоюсь скінченною але не зліченною множиною. Тобто для вашого прикладу те чим ви оперуєте належить множині нескінченість але не не є нею. Нескінченість не дорівнює те про що ви пишете(тобто всі точки що проектується).
    Приклад з мови: поєднання двох кольорів чи відтінків пишеться через дефіс "зелено-жовтий, фіолетово-червоний, ...". Але є винятки, наприклад "жовтогарячий". От те що ви наводите це є один із випадків, грубо кажучи, це виняток а не основне правило(якщо проводити паралелі до прикладу із української мови).

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ха-ха, Мавко.

Ви читаєте Тору? Хіба не той Бог, що створив землю і небо?
    Те, що він через єврейський народ почав спасіння людства - це одне, а почитайте самий початок Старого Завіту.... Той самий Бог...

Додано через 2 хвилини
    Я читаю Білію, і не намагаюся робити єдиний висновок на підставі різних книжок.

Додано через 18 хвилин
    Мавко, все вже відомо, все вже перечитано і вивчено....

16. mavka

mavka Well-Known Member

тільки не Вами, Миху. не майте ніяких ілюзій на рахунок цього. ( не маю на увазі тільки персонально Вас, не подумайте злого. ви віруюча людина. діти вірять в Миколая.. як можна це руйнувати..)

Додано через 11 хвилин
    а оце - фундаментальна помилка Ваша.
    не людства. там нема й слова про ЛЮДСТВО .
    Єврейський Бог не має проти, щоб усякі гої до нього приходили. нехай собі будуть, коли вже прибилися. спасіння для Ізраїля, обіцяні землі тільки йому.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, моя дитина знає, що то не Миколай приносить, але й розуміє, що коли б не Миколай (історію св. Миколая надіюсь знаєте), то й батьки б не дарували - от в чому істина.

18. mavka

mavka Well-Known Member

для нотатків:

"Превращением в самостоятельную религию христианство обязано деятельности апостола Павла - еврея Шауля ( фарисея, сина фарисея )из Тарса в Малой Азии.

Павел выдвинул концепцию, позволившую ему отказаться от Торы.

Заметим предварительно, что иудаизм утверждает, что дела человека выше его веры, именно дела, добрые и злые, являются критерием его оценки.

Однако Павел отрицал это: «Если добрыми делами можно достичь спасения, то нет тогда никакого смысла в распятии Иисуса» («Послание к Галатам», 2:21).

Свою концепцию отрицания Торы Павел основывает на стихе из Пятой книги Торы (Дварим, 27:26): «Проклят тот, кто не выполняет слов учения этого» (т. е. не соблюдает заповеди Торы - С. Д.).

Игнорируя или не зная этого разъяснения, Павел утверждал, что, поскольку не бывает безгрешных людей, то из приведенного стиха (Дварим, 27:26) однозначно следует, что каждый человек от самого своего рождения уже проклят Небом. В «Послании к Римлянам» (3:28) он говорит: «Мы признаем, что человек оправдывается перед Б-гом только верою (в Иисуса, а не своими делами)... «смерть Иисуса, по его словам, стала «жертвоприношением перед Б-гом за всех верующих (в Иисуса) и на все времена».

Таким образом, Павел заменил Тору Иисусом Христом: «Христос искупил нас от клятвы Закона, сделавшись за нас клятвою («Послание к Галатам», 3:13).

«Первоначально, - говорят христиане, - евреи были Б-гоизбранным народом, но, отказавшись признать в Иисусе сына Б-га, они были отвергнуты. Теперь мы - христиане стали избранным народом, а все остальные обречены на муки ада».

Как и Иисус, все его ученики были евреями, и изначально христианская секта состояла из небольшого числа евреев. Убедившись, что евреи не откликаются на его призывы, Павел обратил все внимание на язычников и, чтобы упростить и облегчить им переход в христианство, он заменил обрезание крещением - окунанием в купель: «Вот я, Павел, говорю вам: если вы обрезываетесь, не будет вам никакой пользы от Христа» («Послание к Галатам», 5:2).

Он также отверг кашрут. Тогда-то, по указанию рабама Гамлиэля, в главную молитву «Амида» (она же «Шмоне Эсре» - «Восемнадцать благословений»), составленную за века до того Мудрецами Великого Собрания, было добавлено благословение против изменников (вероотступников и доносчиков):

Додано через 1 хвилину
    а на якій сторінці в Біблії про святого Миколая ? Ви ж тільки Біблію читаєте... :)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

От Мавка вже на російську перейшла, думає, що Мих так краще зрозуміє...
    Просто нема змісту ще раз придумувати ровер, коли він вже є. Питання Трійці обговорювалося вже не раз і до нас і обговорювали це БОГОСЛОВИ.
    На Нікуйському соборі було прийнято догму про Трійцю і не просто тоді було прийнято, про це вже було відомо, бо 30 проти 2 проголосувало, щоб відділити єресь від істини. Звичайно, зараз є течії, котрі піддають сумніву, але це й не дивно, бо знаходяться ще на початковій стадії розвитку, вони просто ще достатньо не пізнали Бога - будемо так вважати.

20. JaguaR

JaguaR щасливий

Сцена перша, дубль другий:
    мавка розповідає "незвідані речі" (домисли?) з невідомого таємничого джерела, які ще й рясно приправлені цитатами з Біблії...
    (мавко, зволите підписати?)

а де твій аватар? :)