Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Трійця

Я за те, щоб запитання були, але по суті теми.
    Взагалі тут мало запитують, переважно усі вже визначились і довести щось майже не реально.
    Цікавіше просто обговорювати якусь тему, висловлювати свої думки, послухати думки опонентів.

• Подобається Подобається x 1
  2. Forpost

Forpost Стоїк

достатньо що попи зводять народ,то Ви ще ігуменію хочете залучити

3. JaguaR

JaguaR щасливий

Я хочу висвiтлити в однiй темi тiльки християнську точку зору про християн i те, в що вони вiрять.
    Все iнше нехай буде в iншiй темi, наприклад, у цiй. А iншi погляди на християн хай висвiтлюються в iнших темах.

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Торро, невже на Вас так сильно впливає Ліля...? Попи та ігуменії нікого не зводять, а навпаки, приводять до тями... Видно на злодію шапка горить, а він показує пальцем на інших...

5. mavka

mavka Well-Known Member

:) Миху. в питанні відстоювання наших з Вами думок моє - зверху. Здається, я більш ніж докладно пояснила, в чому помилилася Маюнка та ї примірник Книги. й Ваш.

на цьому прикладі пояснила, що це чужі міфи африканських та азіатських регіонів, до нас, арійців не маючих відношення, писаних чужою, забутою мовою.

на цьому прикладі пояснила, як рання церква відносилась до Марії.

на цьому прикладі пояснила розвиток догмату Трійці в три головні етапи розвитку іудейської віри. (як не намагався Моїсей відсунути Богів з пантеону й лишити Єгову (Ягве, Саваота ...) - самого, в Новий Заповіт все-рівно проникли троє окремих, серед них Дух - жіночого роду. про це Ви не знали, а мали б.

мені смішно від Вашої викрутасної думки - рід не має значення. :)
    має, інакше його б не вказували. Він є навіть під Вашим аватаром.

через рід виявляється сутність. Ваша - чоловіча, чи моя - жіноча.

Пізня церква з певних причин витісняла жіноцтво, котре в головній своїй масі формувало раннє християнство. те саме сталося з Руах. Роль її применшили. але це вже не тема для цієї гілки.

на завершення додам, що теперішнє християнство пішло широкою дорогою. а не вузькою стежкою. на мою думку, звичайно й не тільки на мою. біблійну цитату про дурість проповіді повторювати не буду.
    але я вважаю, що й так добре. треба хоч якось тримати людей в рамках. а що за ними - кожен дослідить сам. :)

Додано через 19 хвилин
    Маюнко, :)

достатньо було сказати

" дякую, я цього не знала й не приділила достатньо уваги, щоб дізнатися. як майбутній юрист, надалі перевірятиму усі доступні джерела мовами, які знаю, щоб аргументовано відстояти свою думку. бо як же я зможу захистити клієнта й зібрати усі докази, коли я так недбало відношуся до інформації на якій будується моя віра та внутрішній світ."

:)

попри те, - Ви відкрились з іншої сторони. ;) моя вина. :) соррі.

All we need is ага́пэ, чи не так ? :)

Додано через 41 хвилину
    та жаби мені підпорядковуються, тому Ви вважайте, коли в лісі буваєте. :cowboy: :)

я не одна, по-перше. а по-друге, - :) Ви сказали "мільйони" ... :)

так, Ви йдете тою широкою дорогою, якою йдуть мільйони.
    а є вузька стежка, не для всіх.

спробуйте, знайдіть !

мені навіть на думку не спадало щось проповідувати, - то ж видно, яка тут аудиторія зібралась. той, хто пішов далі від мене - мовчить, той хто пройшов менше й зупинився - кричить на весь світ, що він знайшов і не вірить, й не розуміє, що часто речі під різними кутами зору виглядають інакше..
    і кожному своє.
    і кожен для себе правий.
    :)

милість вам мир і любов та й примножатся :)

Додано через 43 хвилини
    ото, - бувайте !

• Подобається Подобається x 3
  6. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Мавко,хотіла вам написати відповідь на цитату,але то не працює чомусь...Я про Духа...Духи не мають статі,бо стать матеріальна,і коли ви говорите про голуба чи голубку,то це лиш воплочення в тіло нематеріального...а як на мене дух містить в собі одночасно і жіноче і чоловіче....
    І ще,роль жінки аж ніяк не применшена,а навпаки....

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавка:
    Мавко, вся біда в тому, що Ваш підхід до Бога, подібний до вибору українського національного вбрання. Оце наш костюм - український, тому ми маємо його любити. Про костюм - то легко і нормально сприймати, але про Бога... Бог, який створив всесвіт, людину.... Погодьтеся - смішно.

Ще один аргумент, який часто приводять люди, зокрема Пупер(якого доречі, дуже поважаю). "Я до того, щоб стати СЄ дійшов сам", ну чи до розуміння Бога, якого подають СЄ.
    Постає логічне запитання: Як часто Ви помилялися в житті? Невже те, що я придумав сам є безпомилковим? Чому ми себе ставимо на перше місце? "Якщо я вже безпомилковий - значить нашо мені Бог?" - а то вже елементи гордості.

Ще: "Мені ніхто не вказував".
    а то зле? чи добре? адже вказівка зі сторони є незавжди некорисною, як і навпаки.

Що до ТРІЙЦІ.
    Ви читали Біблію і бачили, що Бог не проявляє себе моментально, а поступово. Його природу докінця ми ніколи не осягнемо, є процес. До Ісуса ніхто не знав про Ісуса. Як і про Святого Духа... І що цікаво? Читали Старий Завіт і не бачили... але тепер, читаючи Новий Завіт - розумію більше й Старий... Бог виявляє себе повільно, поетапно. І те, що розуміли юдеї тоді і те, що ми маємо і знаємо зараз - є різниця.

• Подобається Подобається x 2
  8. Олена_ua

Шановна Coffe13,помітила у вас карму 666 і вирішила її змінити. :) та й ваш допис мені симпатичний, особливо про роль жінки[​IMG]

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цілком підтримую. Єдине, шо зле - у СЄ інша Біблія, підтасована під їх ідеологію.

10. Олена_ua

І що цікаво, вони про це знають і миряться [​IMG]

11. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Йой дякую...і як я таке пропустила?...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зверніть увагу.... ідеологія не на Біблії, а з самого початку ідеологія, а потім перемінена Біблія. Сам факт, раніше користувалися перекладом Огієнка, але внаслідок нестиковок, вирішили зробити свій переклад.

13. Олена_ua

Що й доводить, що вони не християни, а послідовники новоствореної релігіїї.

14. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

mavka,ну про які ще примірники може йти мова? поясніть мені, до чого англійська мова та її знання до цієї теми?
    читаю Біблію тією мовою, яку мені Бог дав, мовою народу, до якого я з Його волі маю честь належати.

скажу таке: щодо захисту і доказів - попахує процесуальним правом. шкода, що всі вважають, ніби юристи - то тільки адвокати у суді. терпіти не можу процесуальна право. я захоплююсь договірним і міжнародним;)

а що достатньо було сказати, я вже давно сказала.
    дедалі більше у цій дискусії розумію, що інші люди думають, ніби знають мене краще ніж я сама.

знайшла для себе - Ісус є Шлях.

• Подобається Подобається x 5
  15. SatYr

SatYr Well-Known Member

Мене то завжди якось цікавило, якщо християнський Святий Дух то зовсім інше, тоді на якому рівні перебуває християнський Бог Отець і Бог Син, тобто якщо вони не матеріальні, і не є не матеріальними - тобто духами, бо Святий Дух, то щось інше. Власне статус усіх інших.
    Далі вже цікавіше :
    До колоссян 1 :
    Джерело http://www.ukrlc.org/bible/new/Poslan_Pavla/Colos.htm
    (Мої слова щодо творева, які я писав у іншій гілці, мають підтвердження)
    Але мене цікавить суть, якщо Син Божий є родженим, а отже не існував до того, тоді християнський Бог себе "добудовує" чи як ? З такими речима можна написати, що християнський Бог скоро буде уособлювати не Трійцю, чи вже уособлює не Трійцю, бо після написання нового завіту вже достатньо часу пройшло.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що оті виділені у червоне слова - це скоріше недосконалість людської мови, недосконалість людської думки у світосприйматті. Так само, як ми не можнмо зрозуміти - що таке космічна безконечність - так само важко (ба, навіть важче) описати Бога та Його дії.

Подібно ми кажемо, що Бог є початок і кінець усьому і водночас кажемо, що Бог немає ні початку, ні кінця - Він був завжди.

17. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну от. Тоді що таке біблія. Ви самі ставите під сумнів своє духовне джерело. Наскільки я розумію, то біблія - це настанови для людини від християнського Бога. Тобто тут треба чітко розібратись, чи це є опис божественних сил, якоюсь групою людей, які на даній території є чужорідними, чи це є послання від Бога.
    Просте не розумію навіщо одне заміняють іншим, а потім тобі ж доказують, що твої предки дегенерати, які вбивали людей(приносили жертви).

Навіть розмова про трійцю є не коректною. Дане питання не є очевидним, в біблії немає чітких речей, котрі на це вказують, дане твердження було прийнято пізніше на соборі. Тому дане питання потребує теологічних матеріалів для чіткого висловлення позиції.

Основне суть про нерозривність, і розривність. Є такий вираз словоблудство і більш-нічого, або я не обраний нео із віфліємового народу.

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

/...та жаби мені підпорядковуються, тому Ви вважайте, коли в лісі буваєте/ Мавка//.

Мавко, хоч на самому ділі Мавки не добрі і від них несе холодом, але Ви бачу добра Мавка, тому надіюсь про питання безпеки ми домовимось...:)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не джерело, а мову, яка є носієм джерела.:)

Додано через 9 хвилин
    Непрада. В Біблії очевидно подається про Трійцю, просто ми тут більше про напрямки, течії, а про саму Біблію забули. От вся причина.

20. JaguaR

JaguaR щасливий

Слава IСУСУ ХРИСТУ!
    Сьогоднi знову свято ТРIЙЦI: СВЯТИЙ ДУХ зiйшов до нас (на нас). Як вiдбулося роз'єднання у Вавилонi, так тепер БОГ кличе до з'єднання, даруючи огненнi язики для проповiдування рiзними мовами. Сьогоднi свято Першої Церкви.
    Слава ОТЦЮ, i СИНУ, i СВЯТОМУ ДУХУ! Хай буде.

а де твій аватар? :)