Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Трійця

гостро, дотепно але не має нічого спільного з моєю мотивацією...
    маюнко, це "звання" жартівливе...
    сподіваюся, що ви на нього не ображаєтеся...
    звичайно, що прочитана в Біблії....
    просто озвучена паном консультантом....

і зверніть увагу, ви поставили плюс допису пана консультанта, хоча навіть на цій сторінці ця цитата звучить вдруге, але ніхто з традиційників не вдумується в її суть...
    що означає "одно"?..

цитата наведена вами:
    Бог Єгова не каже "ми", Він звертається до Ісуса, як до окремої Особи....
    і куди "подівся" дух, який злинув?..

якщо це "трійця", а ви поставили "плюс", тобто погоджуєтеся з тим, що ця "тріця" існує, то, будь-ласка, ваші докази....
    цитата, яку ви навели, говорить про протилежне...

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Пуперовський Пупер Пуперович - з однієї сторони вроді троє осіб. але по своїй суті - це одно, або одна особа.

Додано через 17 хвилин
    "Господь же - то Дух, а де Дух Господній, там воля"-2 посл. ап. Павла до Кор.3.17.

Коли ж наша Євангелія й закрита, то закрита для тих, хто гине,- для невіруючих, яким бог цього віку засліпив розум, щоб для них не засяяло світло Євангелія, слави Христа, а Він образ Божий. Бо ми не самих себе проповідуємо, але Христа Ісуса, як ми ж самі - раби ваші ради Ісуса"- 2 посл. ап. Павла до коринтян 4. 3-5.

Sapienti sat !

3. duncan

пуперовський?...
    пуперович?...
    хто ці люди?...[​IMG]
    схоже на юдеїв.....
    "дух" чи "святий дух"?...
    зупинемося на "бозі цього віку".....
    якщо він бог цього віку, то і влада над світом йому належить, а якщо влада йому належить, то і політика, і керівництво державами....
    пане, а це не ви нещодавно в гілці про свідків розповідали про якісь "закони війни", про те, що будете вбивати?....
    (цитату навести, чи самі пригадаєте).. [​IMG]

4. консультант

Не знаю, я Біблії неписав.

Я знаю, що будь-яка влада від Бога. А хто бог цього віку, не мені судити і вони мене не цікавлять. Я не знаю інших Богів крім Святої Трійці.

5. duncan

звичайно, ви її тільки її успішно перекручуєте....
    я ж недарма запитав...
    "дух" і "святий дух" -- абсолютно різні речі...
    наприклад, в людину Бог вдихнув дух і стала людина живою душею...
    шо-шо?..
    і гітлера і сталіна -- від Бога?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, а хіба Бог не всесильний? Хіба не в ВСЕ в Його руках?
    Поясніть цей момент.

7. консультант

Пупере, Ви що БІблії взагалі не читаєте, а базуєтесь лише на своїх здогадках і домислах деяких СЄ...? " Нехай кожна людина кориться вищій владі, бо немає влади. як не від Бога, і влади існуючі встановлені від Бога",- посл. св. ап. Павла до римлян 13.1.

Додано через 1 хвилину
    Хіба Дух Божий - це не святе? Чи може Ви Дух Божий плутаєте з іншим духом...?

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

+1 Якраз це хотів знайти....

9. duncan

а хіба Бог вмішується в наші справи?...
    якщо не вмішуєтсья, то чия влада на землі?..
    дві години консультувалися?... [​IMG]
    ви собі дозволяли відміняти мій нік, дозволю й я собі певну легковажність: у вас такий нік тому, що консультуєтеся у попів щоразу, коли у вас питають про Біблію?... [​IMG]
    поясню вам, що означає ця цитата і цитата про цезаря...
    оскільки влада Ісуса не є владою цього світу (він про це неодноразово наголошував), то й розуміти тре, що є влада Божа, а є влада "князя світу цього, і що змішувати їх НЕ МОЖНА" (керівники вашої релігійної громади зробили навпаки)...
    [​IMG] з цього питання не встигли проконсультуватися?....
    ви написали:
    я запитав:
    де відповідь?...
    ще раз питаю:
    "дух" і "святий дух" (у вашій цитаті) -- це одне і те саме?..
    ви зацитували, тому відповідайте за свої слова і за те, що пишете.

10. консультант

Звичайно, до них піду. Вони пройшли спеціальну практику. Не піду ж до СЄ, адже деякі з них до тепер думають, що Рассел - це Син Божий, який прийшов на землю, щоб утвердити ім"я Єгови. Так пояснив мені один із СЄ.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ж не вмішується? Ми звертаємося у молитві, Він вмішується, Він дав нам вільний вибір - то так, але на цьому не все закінчується.

• Подобається Подобається x 3
  12. консультант

Ні з ким дві години я не консультувався, просто не міг зупинитись від сміху відносно Ваших нічим не обгрунтованих домислів.

13. JaguaR

JaguaR щасливий

Пупере, якщо БОГ- ДУХ (2 кор. 3:17) і БОГ - СВЯТИЙ, то виходитъ, що БОГ- СВЯТИЙ ДУХ, чи для Вас ні?

14. mavka

mavka Well-Known Member

перечитавши ще раз цю цитату, знайдемо, що Дух святий злинув на Ієгошуя, голубка (не голуб) цьому свідчення. а голос мовив :" Я тебе вподобав (серед інших)" . не сказано - "ти частина мене, або ти -це я."
    ти був і щось спричинило, що ти мені сподобався й став тепер моїм улюбленим з-поміж інших.

де тут підтвердження догмату Трійці як трьох в одному ? :)
    ось погляньмо.
    про голубку.
    ми з вами знаємо :) чи не так ?..,
    що голубка - символ Мудрості.. символ богині (жін. роду !!! бо це Природа, The goddess of Nature) введений в Новий завіт зі Старого. в Старий з інших релігій, які шановні традиційні християни назвали б зараз паганськими. :) справа в тому, що не знаючи таких моментів важко бути впевненим, що ти на правильній дорозі, або що аргументи твої непохитні.
    ну, що ж.
    єврейські раббини дуже шанували голубок. їх вуркотіння в стародавньому зруйнованому храмі Bath Qol вважали ехом Бога Єгови. Голубку вважали символом слави Бога. символом мудрості та Слова.

Цю богиню дуже шанували в Греції та Малій Азії ще до християнства й будували їй окремі храми. Астарте, Іштар, Ашторет, Уні-Астре, Афродіта -
    всі імена означають одну й ту ж богиню. й символом всюди була голубка. (часом - зірка, що означало планету Венеру)

молилися їй разом з двома іншими богами разом (чим не свята Трійця ?) - Посейдоном (чи Нептуном) та Ішмуном (Eshmun - бог животворящої сили, багатства та здоров"я ). (Eshmun) це - Адоніс або Таммуз.
    Іудаїзм мав такий самий пантеон : Батько-бог, Єгова, мати-богиня, Ашторет й син , котрий персоніфіковувався чи в Божого Ангела, чи в архангела Михаїла, чи в Ієгошую-Спасителя.

Ми з Михом знаємо ще одну таку Трійцю - Бог-отець Ахурамазда (Ahura Mazda, Мудрий господь) , мати-богиня Анахіта й бог-син, Митра.
    але тут вже ми заглиблюємося і індо-іранські вірування, зороастризм - все те, що традиційні християни вважають неістинними релігіями :)
    а свою вважають монотеїстичною.
    найцкавіше, - що у нас це все було своє, зі своїм пантеоном, зрозумілими іменами, що використовуємо щодня й тепер.
    Погляньмо, -
    Gereshmun, Eshmun'azar і , наприклад, Мирослав, Святослав...

попами була прийнята догма про Трійцю як про Єдиного Бога.. а для чого ?
    :)
    й інше, - ми дискутуємо про чужу культуру, чужі міфи, чужу мову.
    а чому ? чому в нас таке переконання, що воно істинніше ?? :)
    в першу чергу, Логос - це Слово. Думка.
    спочатку було Слово. Але чи було це слово староєврейською?
    :cowboy:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ось поглянемо хоча б такий цікавий момент, як Авраам зустрів трьох мужів і вклонився їм з словами "Господи...", читали?

16. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

читаю-читаю, ніяк голубки не бачу:sad:

5 Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.
    Ісаї 9:5

Додано через 2 хвилини
    ще такий момент:
    26 І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі.

27 І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх.

Буття,1:26-27

• Подобається Подобається x 4
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

там і голуба нема, а наскілька я памятаю, там є вираз "як голуб"... просто Мавка читає науково-популярну літературу, яка інколи може зашкодити....

18. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

[
    Вибачте, якщо образила.
    Пресвята Трійця є Богом для віруючих людей.
    Господь не зобов'язаний нікому вбивати в голову Я – Бог Отець, Син і Дух Святий. Хто має вуха, той почує, хто має очі, той побачить.
    Ісус говорить: "Отець не судить нікого, бо ввесь суд віддав Синові, щоб всі шанували Сина як Отця. Хто не шанує Сина, той не шанує Отця, що послав Його".
    Шанувати означає поклонятися, цінувати. Хто не поклоняється Синові – не поклоняється Отцеві. Що не ясно?
    В Біблії сказано:”Мої думки - не ваші думки, ні ваші дороги - дороги Мої, говорить Господь. Але як небо вище за землю, так дороги Мої вищі за дороги ваші, і думки Мої вищі за думки ваші.(Іс.55:8,9)
    Ви дійсно думаєте, що пізнали Бога і сенс Слова Бога просто прочитавши Біблію?
    Я вам раджу - не довіряйте рядовим самозванцям, які годують вас байками і наукою, що тішить ваше самолюбство.
    Ці люди керуються не благодаттю Духу Святого, але своїм власним неуцтвом. Саме такі і створюють безконечне число сект, обгрунтовуючи їх своїм власним "правильним" тлумаченням Біблії.
    Чим далі, тим таких духовних гегемонів буде все більше, бо ”антихрист уже в мире, разумеется, не самолично, а в лице лжепророков, лжеапостолов и еретиков, предваряющих и приготовляющих его пришествие" (Феофил.).

Для чого ця словесна еквілібристика. Я говорила не про віру, а про ОВВ, яка годує свідків не чистою їжею (Пресвятою Євхаристією), а сурогатом.
    Царство Боже не від світу цього, бо в цьому світі є гріх, а Бог -Святий.
    Тим не менше кожна влада є від Бога, про що і навчає Святе Письмо.
    Несповідані шляхи Господні.

• Подобається Подобається x 5
  19. JaguaR

JaguaR щасливий

Пупере, спецiально для Вас оголошую ( :) ), що християнська Церква затвердила символ вiри, i прочитавши його, Ви довiдаєтеся, в КОГО i в що вiрять християни.
    А от свiдки, в що вони вiрять, можна десь знайти таке "щось", як в нас символ вiри, чи свiдки ще не визначились?

20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Вони визначились: заперечувати віру Церкви.
    Бог- Трійця, у них -ні.
    Ісус -Бог, у них-ні...і т.д.
    Ось така цікава віра :sad:

а де твій аватар? :)