Відповідь: Трійця Не вгадали. Я учусь навіть на цьому форумі. Ні, не в курсі, нагадайте. Бог попередив про те, що в останні дні буде багато беззаконників, які будуть оголошувати себе вчителями, пророками, вибраними, каналом, залишком, але вони це говорять від себе, Бог їх не посилав.
Відповідь: Трійця а хрест... справа не у СЄ... але ідея переіначити хрест - на палю - це витвір 20 століття.
Відповідь: Трійця вах, мої слова виявилися не намарно... почитайте Новий Заповід -- це буде корисно... дуже точне визначення, враховуючи те, що ваша релігія остаточно сформувалася через триста років після воскресіння, усім зрозуміло, про кого мова.. гаразд, хай буде хрест.... що це міняє?... що його тре на кожному кроці ліпити, прикрашати стрічками, кланятися йому, молитися до ХРЕСТА?.... в Біблії було сказано про різні символи, до яких молилися..... молітся далі, сподіваюся, що будуте почуті...
Відповідь: Трійця Гм.... процитуємо одного свідка - Ф. Рутерфорда (керівника організації): "Хрест Христовий є посередником у плані Божого спасіння, який обнадіює своїм промінням усіх людей". А на офісному будинку СЄ у Брукліні (США), було вміщено великого хреста, про що згадує "Вартова Башта" за 1989 рік №9, стор 4. Так що вчіть історію громади, в яку намірились вступити...
Відповідь: Трійця У Старому Завіті є вірші, що дозволяють зображення. А в заповіді міститься заборона на зображення виключно язичницьких ідолів, а не святих символів. Біблія не може протирічити сама собі. Ви читали про храм Соломона, в якому було багато рукотворних зображень, ковчег з херувимами, мідний змій. Невже Мойсей і Соломон порушували 2-гу заповідь?
Відповідь: Трійця Є непоганий анекдот. На свято Перемоги потрібно було виступити комусь з ветеранів перед учнями школи. В зв"язку з тим, що в силу тих, чи інших обставин ветерани не змогли прийняти в цьому участі, вирішили запросити місцевого діда-уголовника, якому поговорити про що-небудь було за щастя, тим більше небезплатно. Дід, обвішавшись орденами та медалями, прийшов у школу. От і питають його учні:" Просимо Вас розкажіть нам самий цікавий епізод, який трапився з Вами на фронті". Дід відповідає:" Був такий епізод під час визволення Києва... Нашу танкову колону шаленим огнем зупинила німецька артилерія, після чого в до зачистки приступила піхота. Задихаючись від диму, я зібравшись останніми силами, відкрив нижній люк і побачив навколо танка кільканадцять німецьких солдат в чорних напастованих чоботях. Зрозумівши ситуацію, відкриваю верхній люк, а там менти... Така сама ситуація бачу і на цій гілці. Перейшов на гілку про Трійцю. а тут знову "Свідки"...
Відповідь: Трійця типовий приклад психології традиційника.... що би не говорилося негативного про свідків -- є істиною:
Відповідь: Трійця Типово для психологiї свiдка i кандидата у свiдки: все, що говорить "Вартова башта" - iстина.
Відповідь: Трійця Я думала, що такі речі є надто очевидними, щоб комусь пояснювати,але...Ви мене дивуєте! Тримаючи фотографію коханої дружини в портмоне ви стаєте ідолопоклонником чи просто вам приємно час від часу глянути на милі серцю риси, особливо, коли ви у відрядженні далеко від дому? Християни моляться не до хреста, це лише символ віри,знак приналежності до Христа. Те саме стосується іконографії - це тільки допоміжні засоби, а не мета молитви. Не варто так прискіпливо до того відноситись і так буквально - це очевидні речі. І взагалі, щодо іконоборства. Ізраїльські племена,а згодом єдиний Ізраїльський народ були в свому середовищі унікальні своїм монотеїзмом. Всі довкола сповідували політеїзм та ідолопоклонство. Щоб відрізнятись у своєму монотеїзмі від решти племен та народів було тверде правило - ніяких зображень - різблених чи вилитих - для потреб культу Бога Ягве. Щоб розуміти Старий Завіт треба хоч трошки розуміти середовище в якому він створювався, елементарні історичні чи навіть побутові обставини людей того часу. І яке відношення зображення візерунку хреста має до теми про Трійцю?
Відповідь: Трійця а ви десь тут побачили цитати в вартової вежі?.. а "з вашого боку" постійно посилання на різного роду отців..... Додано через 58 секунд скажіть: що спільного з Богом і моєю дружиною? і чи моя дружина ЗАБОРОНЯЛА створювати її подобу?.. Додано через 5 хвилин стоп... я взагалі думав, що Старий Заповіт писався "під диктовку" Бога, тобто в цій книзі викладено волю Бога.... виявляється, що це тільки збіг обставин?... це питання до мене, чи до традиційницьких релігій?
Відповідь: Трійця Сподіваюсь, що нічого такого чим міг би зацікавитись психіатр А щодо заборони створення ідолів я вже відповіла.
Відповідь: Трійця з Вашого посту логічно випливає нелогічна думка. з одного боку, для християн ікони та хрест, особливо розп"яття - допоміжні засоби й символ. з другого боку сам Бог велів ніяких зображень чи допоміжних засобів для потреб свого культу не робити.. адже Бог той самий в Новому, що й в Старому Заповіті. крім того, цікаво аналізувати візуальні ряди з психологічної точки зору. це окрема тема й дуже важлива та глибока. на одній знимці сонячний день, на другій - хмарний. які у Вас виникають емоції ? на одній - усміхнена щаслива людина, на іншій побита, закривавлена, чи розп"ята. а що стосується трійці, - вже нераз про це говорилося, що це є догмат. він прийнятий значно пізніше й не ранніми християнами. в Біблії про Трійцю - ні слова. І якщо вже згадувати давні часи (судячи тільки з історичних фактів чужого шляху) Ієгошуя вірив в Бога Єгову й ніколи б сам не посмів прирівнювати себе до Нього. Суть його вчення в тому, що людина повинна пізнати таємниці своєї природи й навчитися жити в мирі сама з собою. Повинна вірити в себе, контролювати себе, контролювати свої бажання. Це зашифровано в чотирьох перших книжках П"ятикнижжя й тому Ієгошуя мав конфлікт з фарисеями й книжниками, які не пояснювали цього простим євреям і тримали знання (містичні трансові здібності ще древніх халдеїв) для вибраних. На що натякає поява Трьох Магів (не царів, як думав Мих минулого року ) ? Що вміли Маги ? Волхви ? Чому Ієгошуя каже : "Вір, що гора ця зрушиться й вона зрушиться !" Як треба вірити, у ЩО треба вірити, щоб зрушилася гора ? Чому Ієгошуя перепитує :"Чи не сказано Всевишнім, що ми всі боги !" (ой, не впевнена, що правильно роблю..)
Відповідь: Трійця ви правильно робите... мавко, може ви ще й про каббалу розповісте?... за що я буду вам надзвичайно вдячний...
Відповідь: Трійця Ой мавко, та Ви прямо такi милосерднi, що навiть не впевненi, чи правильно робите, що придумуєте казочку про Єгошую, намагаючись вбити вiру в християнах. (Чи то експерти придумали?) Та, мавко, це iронiя; доведу Вам до вiдома, що вiра християнина вмирає разом з ним i воскресає для досконалого життя. Додано через 8 хвилин Пупере, скажiть своїй дружинi, що Ви створюєте їй подобу, але потiм не забудьте написати, чи Ваша дружина заборонила.
Відповідь: Трійця суть в тому, що немає мені потреби створювати чиюсь подобу..... тим паче, задля того, щоб спілкуватися зі своєю дружиною -- "спілкуватися" з фото...
Відповідь: Трійця О, Пупере, фундаментально! Не треба створювати подобу. Коли б я створив подобу дружини (якої в мене ще немає ), то дуже сильно впевнений, що їй би це дуже сильно не сподобалося. Але я також впевнений, що вона була б рада, знаючи, що в мене є її фото; особливо, коли я далеко вiд неї. А ми тепер далеко вiд БОГА порiвняно з тим, коли настане ЙОГО царство, i нам вже не будуть потрiбнi "фото". Ми не творимо подобу БОГА, ми тримаємо фото.
Відповідь: Трійця “Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно.” (1 Ів. 5:7)
Відповідь: Трійця це ще в Старому Заповіті написано ніби.... коли юдеї зробили собі тільця, щоб на власні очі бачити того, кому поклоняються, що сталося?.. про фетишизм чували-сьте?... коли предмет заміняє людину (подію, думку)... знову тре покликати сюди пана степанича, він може розповісти про різні розлади.... "одно" що?.. почитайте: Івана 17:3; Марка 12:29; 1 Коринтян 11:3; Івана 14:28; Буття 1:2; Дії 2:18...... ну, і так далі.... (не забудьте навести цитату, де "дух ширяв над водою" про петра-скелю не тре)... Додано через 3 хвилини ні, ні... віднедавно модно цитувати пупера.... наприклад, про кущі.....