Трійця

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем tradakad, 30 лип 2007.

1. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Трійця

Не вгадали. Я учусь навіть на цьому форумі.
    Ні, не в курсі, нагадайте.
    Бог попередив про те, що в останні дні буде багато беззаконників, які будуть оголошувати себе вчителями, пророками, вибраними, каналом, залишком, але вони це говорять від себе, Бог їх не посилав.

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а хрест... справа не у СЄ... але ідея переіначити хрест - на палю - це витвір 20 століття.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

вах, мої слова виявилися не намарно...
    почитайте Новий Заповід -- це буде корисно...
    дуже точне визначення, враховуючи те, що ваша релігія остаточно сформувалася через триста років після воскресіння, усім зрозуміло, про кого мова.. [​IMG]
    гаразд, хай буде хрест.... [​IMG]
    що це міняє?...
    що його тре на кожному кроці ліпити, прикрашати стрічками, кланятися йому, молитися до ХРЕСТА?.... [​IMG]
    в Біблії було сказано про різні символи, до яких молилися.....
    молітся далі, сподіваюся, що будуте почуті...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм.... процитуємо одного свідка - Ф. Рутерфорда (керівника організації):
    "Хрест Христовий є посередником у плані Божого спасіння, який обнадіює своїм промінням усіх людей". А на офісному будинку СЄ у Брукліні (США), було вміщено великого хреста, про що згадує "Вартова Башта" за 1989 рік №9, стор 4.

Так що вчіть історію громади, в яку намірились вступити...

5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

У Старому Завіті є вірші, що дозволяють зображення. А в заповіді міститься заборона на зображення виключно язичницьких ідолів, а не святих символів.
    Біблія не може протирічити сама собі.
    Ви читали про храм Соломона, в якому було багато рукотворних зображень, ковчег з херувимами, мідний змій. Невже Мойсей і Соломон порушували 2-гу заповідь?

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Є непоганий анекдот. На свято Перемоги потрібно було виступити комусь з ветеранів перед учнями школи. В зв"язку з тим, що в силу тих, чи інших обставин ветерани не змогли прийняти в цьому участі, вирішили запросити місцевого діда-уголовника, якому поговорити про що-небудь було за щастя, тим більше небезплатно. Дід, обвішавшись орденами та медалями, прийшов у школу. От і питають його учні:" Просимо Вас розкажіть нам самий цікавий епізод, який трапився з Вами на фронті". Дід відповідає:" Був такий епізод під час визволення Києва... Нашу танкову колону шаленим огнем зупинила німецька артилерія, після чого в до зачистки приступила піхота. Задихаючись від диму, я зібравшись останніми силами, відкрив нижній люк і побачив навколо танка кільканадцять німецьких солдат в чорних напастованих чоботях. Зрозумівши ситуацію, відкриваю верхній люк, а там менти...
    Така сама ситуація бачу і на цій гілці. Перейшов на гілку про Трійцю. а тут знову "Свідки"...

• Подобається Подобається x 3
  7. duncan

типовий приклад психології традиційника....
    що би не говорилося негативного про свідків -- є істиною:

8. JaguaR

JaguaR щасливий

Типово для психологiї свiдка i кандидата у свiдки:
    все, що говорить "Вартова башта" - iстина.

• Подобається Подобається x 1
  9. Зануда

Зануда така зануда

Я думала, що такі речі є надто очевидними, щоб комусь пояснювати,але...Ви мене дивуєте! Тримаючи фотографію коханої дружини в портмоне ви стаєте ідолопоклонником чи просто вам приємно час від часу глянути на милі серцю риси, особливо, коли ви у відрядженні далеко від дому?
    Християни моляться не до хреста, це лише символ віри,знак приналежності до Христа. Те саме стосується іконографії - це тільки допоміжні засоби, а не мета молитви. Не варто так прискіпливо до того відноситись і так буквально - це очевидні речі.
    І взагалі, щодо іконоборства. Ізраїльські племена,а згодом єдиний Ізраїльський народ були в свому середовищі унікальні своїм монотеїзмом. Всі довкола сповідували політеїзм та ідолопоклонство. Щоб відрізнятись у своєму монотеїзмі від решти племен та народів було тверде правило - ніяких зображень - різблених чи вилитих - для потреб культу Бога Ягве.
    Щоб розуміти Старий Завіт треба хоч трошки розуміти середовище в якому він створювався, елементарні історичні чи навіть побутові обставини людей того часу.
    І яке відношення зображення візерунку хреста має до теми про Трійцю?

10. duncan

а ви десь тут побачили цитати в вартової вежі?.. [​IMG]
    а "з вашого боку" постійно посилання на різного роду отців.....

Додано через 58 секунд
    скажіть: що спільного з Богом і моєю дружиною?
    і чи моя дружина ЗАБОРОНЯЛА створювати її подобу?.. [​IMG]

Додано через 5 хвилин
    стоп...
    я взагалі думав, що Старий Заповіт писався "під диктовку" Бога, тобто в цій книзі викладено волю Бога....
    виявляється, що це тільки збіг обставин?... [​IMG]
    це питання до мене, чи до традиційницьких релігій? [​IMG]

11. Зануда

Зануда така зануда

Сподіваюсь, що нічого такого чим міг би зацікавитись психіатр [​IMG]

А щодо заборони створення ідолів я вже відповіла.

12. mavka

mavka Well-Known Member

з Вашого посту логічно випливає нелогічна думка.
    з одного боку, для християн ікони та хрест, особливо розп"яття - допоміжні засоби й символ. з другого боку сам Бог велів ніяких зображень чи допоміжних засобів для потреб свого культу не робити.. адже Бог той самий в Новому, що й в Старому Заповіті.

крім того, цікаво аналізувати візуальні ряди з психологічної точки зору.
    це окрема тема й дуже важлива та глибока.

на одній знимці сонячний день, на другій - хмарний. які у Вас виникають емоції ?
    на одній - усміхнена щаслива людина, на іншій побита, закривавлена, чи розп"ята.

а що стосується трійці, - вже нераз про це говорилося, що це є догмат. він прийнятий значно пізніше й не ранніми християнами. в Біблії про Трійцю - ні слова. І якщо вже згадувати давні часи (судячи тільки з історичних фактів чужого шляху) Ієгошуя вірив в Бога Єгову й ніколи б сам не посмів прирівнювати себе до Нього.
    Суть його вчення в тому, що людина повинна пізнати таємниці своєї природи й навчитися жити в мирі сама з собою. Повинна вірити в себе, контролювати себе, контролювати свої бажання. Це зашифровано в чотирьох перших книжках П"ятикнижжя й тому Ієгошуя мав конфлікт з фарисеями й книжниками, які не пояснювали цього простим євреям і тримали знання (містичні трансові здібності ще древніх халдеїв) для вибраних.

На що натякає поява Трьох Магів (не царів, як думав Мих минулого року :) ) ? Що вміли Маги ? Волхви ? Чому Ієгошуя каже : "Вір, що гора ця зрушиться й вона зрушиться !" Як треба вірити, у ЩО треба вірити, щоб зрушилася гора ? Чому Ієгошуя перепитує :"Чи не сказано Всевишнім, що ми всі боги !"
    (ой, не впевнена, що правильно роблю..)

:)

13. Зануда

Зануда така зануда

Не впевнені - не робіть.

14. duncan

ви правильно робите...

мавко, може ви ще й про каббалу розповісте?...
    за що я буду вам надзвичайно вдячний... [​IMG]

15. JaguaR

JaguaR щасливий

Ой мавко, та Ви прямо такi милосерднi, що навiть не впевненi, чи правильно робите, що придумуєте казочку про Єгошую, намагаючись вбити вiру в християнах. (Чи то експерти придумали?)
    Та, мавко, це iронiя; доведу Вам до вiдома, що вiра християнина вмирає разом з ним i воскресає для досконалого життя.

Додано через 8 хвилин
    Пупере, скажiть своїй дружинi, що Ви створюєте їй подобу, але потiм не забудьте написати, чи Ваша дружина заборонила. :):):)

16. duncan

суть в тому, що немає мені потреби створювати чиюсь подобу.....
    тим паче, задля того, щоб спілкуватися зі своєю дружиною -- "спілкуватися" з фото... [​IMG][​IMG][​IMG]

17. JaguaR

JaguaR щасливий

О, Пупере, фундаментально! Не треба створювати подобу.
    Коли б я створив подобу дружини (якої в мене ще немає :) ), то дуже сильно впевнений, що їй би це дуже сильно не сподобалося. Але я також впевнений, що вона була б рада, знаючи, що в мене є її фото; особливо, коли я далеко вiд неї. А ми тепер далеко вiд БОГА порiвняно з тим, коли настане ЙОГО царство, i нам вже не будуть потрiбнi "фото".
    Ми не творимо подобу БОГА, ми тримаємо фото.

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

“Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно.” (1 Ів. 5:7)

19. JaguaR

JaguaR щасливий

Та цитата є однiєю з моїх улюблених i ще вчора була моїм пiдписом...

20. duncan

[​IMG] це ще в Старому Заповіті написано ніби....
    коли юдеї зробили собі тільця, щоб на власні очі бачити того, кому поклоняються, що сталося?..
    про фетишизм чували-сьте?...
    коли предмет заміняє людину (подію, думку)...
    знову тре покликати сюди пана степанича, він може розповісти про різні розлади.... [​IMG]
    "одно" що?..
    почитайте:
    Івана 17:3;
    Марка 12:29;
    1 Коринтян 11:3;
    Івана 14:28;
    Буття 1:2;
    Дії 2:18......

ну, і так далі....
    (не забудьте навести цитату, де "дух ширяв над водою" про петра-скелю не тре)... [​IMG]

Додано через 3 хвилини
    ні, ні...
    віднедавно модно цитувати пупера....
    наприклад, про кущі..... [​IMG]

а де твій аватар? :)