Відповідь: Трійця Так вони можуть Папу Римського, і наслідником Петра не вважати... Хоча звичайно, це ваші(тобто, християнські, справи), а я зараз візьму і попереднього Папу, собі на аватар поставлю
Відповідь: Трійця Ми бусурмани такі!!! Додано через 2 хвилини Миху, чомусь Вам карму не можу додати, зникло зображення руки, що її додає
Відповідь: Трійця Доречі, по-моєму в Івана, я вже приводив цитату, є такі слова: шануйте Сина так само, як Отця, що також прирівнюється до Бога. А Єдинородний означає єдиний, що народився, а не те, що єдиний батько.
Відповідь: Трійця Не обов"язково, хто не поважає Пророка Божого(мир їм всім), не може поважати Бога, щось подібне є і в нас... Ні саме те, що в нього був лише один з батьків, я читав дискусію, Вячеслава Алі Полосіна (священик, що приняв Іслам), та одного правослвного, обоє знали старогрецьку, і той православний, погодився, що такий переклад, як "тот кто имеет единого родителя" вірний...
Відповідь: Трійця По російські це краще звучить - "единый родитель", не двоє як у кожного, а тільки один (вірніше одна). А значить, що в нього(ас) фізичного батька немає...
Відповідь: Трійця Не думаю, що то означає саме так. Для мене самого поворот думки неочікуваний. При тому, що Ісус Бога називає своїм Отцем, а Себе - Сином. Задам питання священнику.
Відповідь: Трійця Нікого я не визнаю більше Богом, але Ісуса визнаю. Крапка. Ви добре сказали... Вибачте і ви мене.:no: Постараюсь бути чемною. Давайте будемо взаємно коректними в питаннях віри.
Відповідь: Трійця Олено, я й ніколи навіть в думці не мав образитись на Вас. Ви мені Америку відкрили... Все добре! Все нормально! Мені подобаються Ваші дописи... Додано через 1 хвилину Дива були і до і після, але хтось когось воскрешав - не чув, а Ви?
Відповідь: Трійця Цей допис зроблений Омаром...чомусь списало на вас. Цей допис теж зроблений Омаром...але списало на мене. Дякую Миху... Ой, здається крила почали рости Додано через 3 години 7 хвилин Миху, якщо логічно подумати, то таке твердження може бути вірним, але не повним для розуміння. Візьмем Євангеліє Ів. 1:14 "І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця". Ісус є роджений перед усіма віками як Слово, через яке усе повстало і ніщо, що повстало, не повстало без Нього. Ів.1:1 "...І Бог було Слово". Коли Слово стало тілом, то іншого родителя у Нього не було...
Відповідь: Трійця Я зрозумів Вашу думку. Ще хотів би зауважити, що Омар слово "єдинародний" говорить про фізичне народження.
Відповідь: Трійця За вченням Мухаммеда Ісус Христос був створений в Діві Марії силою творчого Слова Божого із нічого. В той час як християни визнають, що Христос предвічно народжений від Отця, істинний Бог від істинного Бога, з Отцем однієї природи – єдиносущний.
Відповідь: Трійця Єдинородний, з слів Омара, означає єдиний з батьків - Марія, тобто фізичне народження. В чому і є відмінність. У нашому розумінні, єдинародний означає або той, що єдиний, який народився, або якщо мова йде про те, що один з батьків, то явно про Отця. Я правильно зрозумів?
Відповідь: Трійця 1.Єдинородний-єдиний, який народився від Отця перед усіма віками. 2.Марія - єдина фізична родителька без фізичного батька. Для мусульман є вигідним стверджувати 2-е не визнаючи Тайни воплочення, оскільки 1-е вони не визнають взагалі. Так само свідки трактують як вигідно їм, для них "єдинородний"- перший, хто створений Отцем. Але,як кажуть, слів із пісні не викинеш: 2 Петр.1:16-18 «Бо ми об’явили вам потугу й прихід Господа нашого Ісуса Христа, не йдучи за хитро вигаданими байками, але бувши наочними свідками Його величі. Бо Він прийняв від Бога Отця честь і славу, коли до Нього прийшов такий голос від величної слави: « Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав! І цей голос, що з неба зійшов, ми чули, як із Ним були на святій горі».
Відповідь: Трійця Мир Вам, Олено! Віра, це звичайно, не привід для дискусії... Ок, коли ще побачите в моїх словах, щось образливе, відразу кажіть про це, якщо буде змога видалю допис, якщо ні принесу вибачення... Як а Юрій Лонга, а Григорій Грабовий?!! Відстали, Ви, Миху від життя А якщо серйозно, то кожен Пророк(мир їм всім), ніс свою місію, чому із відомим нам Пророків(мир їм всім), тільки Ісус(ас) воскрешав, Аллагу Алім (Бог знає краще)... Можливо тут був якийсь символізм, адже остані часи почнутся під час Другого Пришестя Ісуса(ас), і ці часи означатимуть, що скоро всі мертві воскреснуть... Олено, щось подібне і той православний Полосіну стверджував, але мені здається ця позиція, це вже єресь несторіанства, адже тоді Ви забираєте, право в Марії(ас) називатись Богородицею(астагфіруЛлаг!)... Те чи був Бог Отець(виходячи з християнської термінології) був фізичним отцем Ісуса(ас), це питання дискусійна, але те, що Марія(ас), була фізичной матірю Ісуса(ас), це вже аксіома для всіх, можливо окрім атеїстів та гностиків. Дійсно, саме так ми і вважаємо. В Ісуса(ас) є мати, але не має батька. А в Адама(ас), не батька, не матері не було... Так пісня, цікава, можна докладніше до неї підійти Олено, як Ви вважаєте, конкретно в цьому моментові, про що йде мова, хто байки вигадував? Тобто, він "честь і славу" прийняв, не з народження, а з моменту приходу голосу? Ну це ж не перший "син Божий" про якого в Біблії говорится... Тобто за сучасной шкалою оцінювання, тверда трійка
Відповідь: Трійця Розумієте в чому різниця між звичайним пророком та Ісусом? Пророки говорили про Бога, розповідали ЩО хоче Бог. Ісус же говорив часто від самого Себе. Наприклад: "Я - життя і воскресіння". Не хтось, не через когось, а Я. В іншому місці, Тома каже до Ісуса: "О, мій Господь, О, мій Бог!". Ісус натомість не заперечує йому....
Відповідь: Трійця Я протистую(с) Пророки(мир їм всім), апріорі, не можуть бути "звичайними"! Це кращі люди, що родились, на цій планеті! Про слова Томи, я вже писав, то було здивування, коли він побачив Ісуса(ас) - "О господи, о Боже мій!!!". А вцілому, життя Ісуса(ас) в одному схоже, на життя інших Пророків(мир їм всім), ми дуже мало знаємо достовірних фактів, про нього... От наприклад, Ви самі писали, що апостоли, були живі люди, і могли помилятись, чому Ви не допускаєте помилки, саме в фразі про "життя і воскресіння"?..