Три питання з Біблії.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Pan profesor, 17 бер 2016.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  2. Robert

Robert Well-Known Member

Треба розділяти мухи окремо від котлет.

• Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  3. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

одне й те саме...

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Чесно - я не знаю, як то у Вашому селі працює.

У нашому селі священик не питається, чи хтось жалкує. Бо до сповіді інакше НЕ ТРЕБА йти. Цього вчать вже дітей на катехизації. І якщо мій син три рази підряд буде сповідатись з надміру гри в Майнкрафт, то священик дасть йому певні завдання. І Ви знаєте, в нашому селі серед тих, хто ходить постійно до костела нема таких, аби ледарювали чи лихословили. Навіть більше скажу - ми збираємось часто і поза церквою, раз в тиждень бажаючі ходять разом грати флорбол, чи дивляться фільми. Чи їздять на стару парафію в гори відпочивати, старші окремо, молодь окремо, інколи всі разом. Всі про всіх все знають - нема можливості висповідатись і чинити гріх без того, аби не було соромно.

Я думаю, багато залежить від священика. Він же пастир, він має пасти своїх овець. І впевнена, в римо-католиків пастирі прискіпливіші і строгіші. І, мабуть, більш люблячі.

В нас позавчора Божена хотіла на парафії позичити культиватор, а Стас (ксьондз) питає:"Ти коли будеш вдома?" І приїхав на культиваторі в дану годину, переорав Божені город. Ви часто про такі випадки в Україні чули?

Я розумію розчарування в Церкві, але воно, на мою думку, походить з розчарування в священиках, яким легше відпустити той самий гріх десять раз підряд, ніж допомогти грішнику побороти гріх.

5. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

апостолы если они существовали, часть мифологемы на которой и построено то что приносило барыши, если предположить что они все таки существовали, то церкви, тысячи последователей это что? это власть, а власть это не дивиденд?

6. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Видно, у нас ще залишилося совдепівське відношення до Церкви і до віри.
    Але все помаленько міняється.

7. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

легко, не верить в сказки, не лицемерить - все.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Згідно з переписом, проведеним в 2011 році, 34,5% громадян Чехії не відносять себе до будь-якої релігії або церкви. На опитування, проведене в 2005 році, 19% опитаних повідомили, що вірять в Бога, 50% вірять в якусь природну або духовну силу, 30% не вірять ні в що з цього.

Доля віруючих людей

1991

Věřící_-_sčítání_1991.png
    2001
    Věřící_-_sčítání_2001.png
    2011
    Věřící_-_sčítání_2011.png

9. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

може в маленьких містечках щось подібне і відбувається, але я про таке ніколи не чула, тим паче у великому місті.
    Кілька разів, при спробах дістатися у храмі священника, натикалася на відчуття, що священник не зацікавлений у мені... зате пару тижнів тому, у монастирю спостерігала, як бадьоро піп кропив величезного червоного джипа, такого екзотичного, що я навіть марку не второпаю, хоч усі відомі знаю

10. Un.Known

Я вірю, що так буде, і дуже б цього бажала, бо інколи людині дуже потрібен досвідчений і уважний духівник.
    Угу.

І самі священики - як бізнесмени, хизуються новими моделями авто.

11. Pan profesor

Pan profesor Філософ 7-го розряду

"миші плакали, кололись, але продовжували їсти кактус...":facepalm:

12. Pan profesor

Краще вживайте слово "наставник", бо підсвідома самоідентифікація себе як вівці, програмує вас на деструктив, який не вловлюється свідомістю :)

13. Un.Known

Научітє свою жену борщ варіть (с)

Івана Вам цитувати не буду, профессор.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  14. Pan profesor

З кваску чи з буряку? :cofee:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

точно так, як ви вживаєте спиртне/курите/їсьте нездорову їжу і т.д.

16. Pan profesor

не вживаю спиртне/не курю/не їм нездорову їжу :pardon: Ну типу шах, і мат :blush:

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шах і мат в Миха давно. На жодне запитання не зміг відповісти. Як і його колега.
    Я тільки зрозумів шо "Дві тисячі років так було, і ще дві тисячі буде". Сумна перспектива для людства.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

і жодних поганих звичок?

19. Pan profesor

жодних, я святий :girl_angel:

• Смішно Смішно x 1
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

це комуністична ідея - проходили

а де твій аватар? :)