Чесно - я не знаю, як то у Вашому селі працює. У нашому селі священик не питається, чи хтось жалкує. Бо до сповіді інакше НЕ ТРЕБА йти. Цього вчать вже дітей на катехизації. І якщо мій син три рази підряд буде сповідатись з надміру гри в Майнкрафт, то священик дасть йому певні завдання. І Ви знаєте, в нашому селі серед тих, хто ходить постійно до костела нема таких, аби ледарювали чи лихословили. Навіть більше скажу - ми збираємось часто і поза церквою, раз в тиждень бажаючі ходять разом грати флорбол, чи дивляться фільми. Чи їздять на стару парафію в гори відпочивати, старші окремо, молодь окремо, інколи всі разом. Всі про всіх все знають - нема можливості висповідатись і чинити гріх без того, аби не було соромно. Я думаю, багато залежить від священика. Він же пастир, він має пасти своїх овець. І впевнена, в римо-католиків пастирі прискіпливіші і строгіші. І, мабуть, більш люблячі. В нас позавчора Божена хотіла на парафії позичити культиватор, а Стас (ксьондз) питає:"Ти коли будеш вдома?" І приїхав на культиваторі в дану годину, переорав Божені город. Ви часто про такі випадки в Україні чули? Я розумію розчарування в Церкві, але воно, на мою думку, походить з розчарування в священиках, яким легше відпустити той самий гріх десять раз підряд, ніж допомогти грішнику побороти гріх.
апостолы если они существовали, часть мифологемы на которой и построено то что приносило барыши, если предположить что они все таки существовали, то церкви, тысячи последователей это что? это власть, а власть это не дивиденд?
Видно, у нас ще залишилося совдепівське відношення до Церкви і до віри. Але все помаленько міняється.
Згідно з переписом, проведеним в 2011 році, 34,5% громадян Чехії не відносять себе до будь-якої релігії або церкви. На опитування, проведене в 2005 році, 19% опитаних повідомили, що вірять в Бога, 50% вірять в якусь природну або духовну силу, 30% не вірять ні в що з цього. Доля віруючих людей 1991 2001 2011
може в маленьких містечках щось подібне і відбувається, але я про таке ніколи не чула, тим паче у великому місті. Кілька разів, при спробах дістатися у храмі священника, натикалася на відчуття, що священник не зацікавлений у мені... зате пару тижнів тому, у монастирю спостерігала, як бадьоро піп кропив величезного червоного джипа, такого екзотичного, що я навіть марку не второпаю, хоч усі відомі знаю
Я вірю, що так буде, і дуже б цього бажала, бо інколи людині дуже потрібен досвідчений і уважний духівник. Угу. І самі священики - як бізнесмени, хизуються новими моделями авто.
Краще вживайте слово "наставник", бо підсвідома самоідентифікація себе як вівці, програмує вас на деструктив, який не вловлюється свідомістю
Шах і мат в Миха давно. На жодне запитання не зміг відповісти. Як і його колега. Я тільки зрозумів шо "Дві тисячі років так було, і ще дві тисячі буде". Сумна перспектива для людства.