Зробив недбало?? Згвалтував недбало чи що? В одній Австралії 100 (!) священників посадили. Не свідків Єгови, не дао-сяо-мао, а католицьких священників, самих начитаних у Біблії. Дійсно - шо тут коментувати... А якби це з вашою дитиною сталося?
По данным издания NRC Handelsblad, в 1950-х годах католическая церковь кастрировала не менее 11 мальчиков, ставших жертвами насилия со стороны священников-педофилов, «чтобы вылечить их от гомосексуализма». После газетной публикации парламент страны призвал провести тщательное расследование. Проверка вскрыла факты сексуального насилия над тысячами детей в нидерландских католических учреждениях с 1945 года. Скандал вокруг сексуальных домогательств в католической церкви — Википедия
От у тому-то і справа, що історично, науково і археологічно про тисячу років життя людини нема доказів. Тим не менше, дякую за відповідь
Свята Католицька Церква - вже дві тисячі років як пройдений етап, кієвскій парніша. Цю інституцію вже в 10-му столітті пройденим етапом вважали - і шо? Дзявкайте собі далі на вічне, хочеш - на ІДІЛ молися, клоун.)
Дві тисячі років коту під хвіст. Ти найкраща антиреклама Святої Католицької Церкви, з мавпи навіть бог нічого не зробить.
Неправда. Хоча не знаю, може в православній церкві піти й покаятись достатньо. В католицькій церкві гріх вважається відпущеним, якщо ти про нього щиро жалкуєш, і щиро зарікаєшся цього не робити. Не перед священиком - перед Богом. А якщо цього жалю нема - сповідь вважається недійсною.
Твій божок може і не зробить. А я до Католицької Церкви відношення не маю. Слухай, бро - а ти часом не будист-даосист? Змахуєш на тих лисих задротів в простинях і капцях, шо з дзвіночками по вулицях ходили.
Cамуїлко, ти взагалі до цього розділу відношення мати не можеш. Не відривайся від своєї діяльності - демонструвати самкам болт і жбурлятися гімняшками. Чого ти сюди забрів я не знаю, давно мабуть н#х не посилали.
От це мене якраз і бентежить. Як воно приблизно виглядає на практиці: в кінці сповіді священник питається: - щиро жалкуєш? хлоп: - жалкую. священник: - щиро зарікаєшся цього не робити? хлоп б"ється в груди: - зарікаюся гріхи відпускаються, хлоп причащається і іде грішити цими самими гріхами до наступної сповіді - знову не буде дотримуватися посту, буде інколи пропускати щоденну молитву і недільну Службу Божу, буде частенько лихословити, заздрити, обманювати і лінитися. Потім знову прийде до сповіді - і все по колу. Шо нє?
Можете розповісти про діла організації СЄ від апостольських часів до початку 20 століття? Напевно ні, бо їх просто не було, а значить не було діл.
але може за пятим - десятим разом, таки змінеться і перестане. церква - це не місце, де живуть святі. Церва - лікарня для потребуючих.
да, кто-то понял что дело пахнет барышами, что единый культ и монополия на веру принесет не слыханные дивиденды жрецам, свободолюбивое язычество не возражало против свободного выбора человека, молись кому хочешь, но христиане подошли к этому основательно, уничтожались библиотеки, памятники античной культуры и т.д. не даром на родине Христа и там где он непосредственно пропагандировал - христианству показали кукиш, юдеи не приняли концепта, вообще.
лучше "Незнайку на луне", уверен и читается лучше и морали там больше ... глянул краем глаза - мда ... Незнайка более привязан к реальности ...