Три питання з Біблії.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Pan profesor, 17 бер 2016.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно, що ні. Але благодать Святого Духа через рукопокладання(Згідно Писання) переходить на учнів апостолів, а потім до учнів тих учнів і так - до сьогоднішніх священників. Кожен священник є рукопокладений єпископом, який в свою чергу теж є рукопокладений...

І все таки, я радий що ви тепер це знаєте. У Старому Завіті гріхи міг відпускати ЛИШЕ Бог - це правда, але після Ісуса Христа через апостолів така влада перейшла до священнослужителів - учнів, послідовників.

• Смішно Смішно x 1
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А тепер гріхи можуть відпускати педофіли. А ти навіть можеш не здогадуватись шо тобі відпускає гріхи педофіл.

3. Pan profesor

Pan profesor Філософ 7-го розряду

14. І розгнівався Мойсей на військових провідників, тисячників та сотників, що верталися з війська тієї війни.
    15. І сказав до них Мойсей: Чи ви позоставили живими всіх жінок?
    16. Тож вони були для Ізраїлевих синів за радою Валаама причиною на відступлення від Господа через Пеора! І була поразка в Господній громаді.
    17. А тепер позабивайте кожного хлопця між дітьми, і кожну жінку, що познала чоловіка на мужеськім ложі, повбивайте.
    18. А всіх молодих жінок, що не познали мужеського ложа, зоставте живими для себе.
    (Числа 31:14-18)
    :drag::girl_angel:

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не розумію, як можна читати про варварські звичаї і ортимувати "благодать". Почитати "Саламбо" Гюстава Флобера, там те саме, але хоч нормальною людською мовою написано.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

сурові часи були, нє?

Не те що зараз: хочу/нехочу.:)

6. Pan profesor

Сурові то не то слово, я би сказав романтичні)) :cofee:
    хоча тоді було нормою виходити заміж в 12-13 років, і гадаю такого поняття як педофілія там навіть не існувало)) І найголовніше, що увесь старий завіт напічканий отаким :read: Ви читаєте це своїм дітям (онукам) на ніч? ;)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справа в тому,що священства, які отримав священник через рукопокладання діють завжди, хіба би його позбавили рукопокладених благодатей.

Гріхи самого священника - є гріхи самого священника, а покладена благодать є покладеня благодать.

Це подібно до того, як людина їде в автобусі. Яка різниця для пасажира, чи шофер - кіллер, чи єпископ? Він одинаково довезе до пункту призначення. Чому? Бо він має на це право - отримав водійські права. Подібно так само і священник. Він має право то робити. А відповідальність за гріхи - то його особисте.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Діти у мене самі вже читають, а онуків - нема.

Скажіть, а ви самі вірите у це:

14. І розгнівався Мойсей на військових провідників, тисячників та сотників, що верталися з війська тієї війни.
    15. І сказав до них Мойсей: Чи ви позоставили живими всіх жінок?
    16. Тож вони були для Ізраїлевих синів за радою Валаама причиною на відступлення від Господа через Пеора! І була поразка в Господній громаді.
    17. А тепер позабивайте кожного хлопця між дітьми, і кожну жінку, що познала чоловіка на мужеськім ложі, повбивайте.
    18. А всіх молодих жінок, що не познали мужеського ложа, зоставте живими для себе.
    (Числа 31:14-18)

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та до нього ніхто не піде сповідатися якшо люди дізнаються.

Священники сповідаються?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я теж так думаю.

Так.

11. Pan profesor

А до чого тут я? Це ж цитата з найголовнішої книги християн (тобто вас теж), і ви просто не можете ставити все що там написано під сумнів, бо це буде богохульство! :haha: В іншому разі не ідентифікуйте себе як християнин і не ходіть до церкви :hi:
    Але якщо вас цікавить саме моє відношення до вищенаписаного, то в мене це викликає когнітивний диссонанс. З одного боку як людина яка виросла в християнському середовищі, у мене це викликає певний шок, обурення, і нерозуміння. І байдуже як це трактують богослови, у них немає вибору, тут або жити з тим що вже є, або визнати що це все маячня, і тим самим перекреслити все своє життя. З іншого боку, як тверезо мисляча людина, я не надаю вищенаписаному великого значення, бо розумію хто це писав, і за яких обставин.
    Задам вам те саме питання. Ви вірите у це? :cofee:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, про педофілію та всякі збочення.

Моя племінниця - грекокатоличка, виходила заміж за лютеранина. Вона хотіла, щоб шлюб був на її вірі, а шведу-лютеранину було по барабану. Умова від церкви була проста - принести свідоцтво, що він є хрещений. От пішли вони в лютеранську церкву у Швеції до їхнього священника. А священник виявився - жінкою.... але не зовсім.... раніше воно було хлопом...

От і думайте...

І тут вже не питання гріховності тої особи. Лютеранська церква таке прийняла,тобто погодилася з цим. А це вже зовсім інша пара кальош.

13. Pan profesor

Звичайно :) Вони служать інструментом для вислуховування, ніби мікрофоном, через них Бог чує людей, які сповідаються. Людина не може напряму в молитві покаятись Богу, для цього потрібен посередник :dash1: Це так ніби ви у школі отримали двійку, але про це татові не хочете говорити, ви шукаєте зручний момент, ідете до мами, і вже вона про це повідомить татові, тим самим пом'якшивши ефект від цієї новини) :swoon2:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, пан професор... Я просто вас запитав - вірите/не вірите. В результаті отримав відповідь: не ходіть до церкви.

Я вірю, а ви?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви привели цитату, чи я? Якщо ви привели її, значить вірите, як аргумент, якщо ви не вірите в це, то який зміст приводити її?

16. Pan profesor

Це наклеп, я такого не писав :acute:
    Перекручування фактів не додає вам авторитету :cofee:

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну Мих каже шо Бог колись особисто розмовляв з людьми. А тепер чомусь не хоче, і Мих не каже чому.

18. Pan profesor

Я просто так її привів, чи вона була до чогось приурочена?)) Не виривайте з контексту)
    Певно я хотів сказати що в Біблії описана масова пропаганда педофілії :hi:
    Ви вірите в правильність педофілії? :girl_angel:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

пять балів!

А як вам таке:

Нащо брати шлюб в церкві за участю священника? Подумав і став жонатим. Нащо посередників? Нащо свідки?

Подумав, а потім забув, або передумав. Або подумав: я не про це подумав, що Бог подумав, я пожартував і т.д.

Отож я вам пояснюю. Людська природа така, що певні духовні дії супроводжуються певними фізичними діями. Це є знаково. Ви взяли шлюб, який дав священник у присутності свідків - це одна шалька терезів, друга шалька - я подумав про те, що взяв шлюб. Відчуваєте різницю?

Далі, подібне є і у сповіді. Ви у присутності священника, який має право відпускати/затримувати гріхи, сповідаєтесь. Він є свідок ТОГО, що ви говорите, а не просто - я подумав, потім забув, потім не памятаю ЩО САМЕ говорив. Ну і останнє, про сповідь і відпускання через апостолів було для чого? Бог не чув? А ви вкурсі, що перші християни свої гріхи говорили не на вушко священнику, а посеред всієї громади, відкрито!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Клепану ще раз:
    Це відповідь на питання: вірите в цитату, чи ні?

а де твій аватар? :)