я власне мав на увазі законодавчо закріплену повну відсутність оподаткування церкви При наявності найбільшої кількості покупців, це дає дуже непоганий прибуток Спробуйте почати продавати золоті хрестики, цепочки, без податків і ви побачите що з вами буде
Якщо ніхто не переносив гори, то це не означає, що не міг. А може якраз перенести гору не було потреби? Ну а виздоровлення безнадійного хворого, навіть левітація - трапляється. Правда, з того точно ніхто не робить циркове шоу.
Дозвольте з вами не погодитись Тут ми маємо справу з актом купівлі собі місця в Раю Люди таким чином підсвідомо (це важливе слово!) намагаються задобрити Бога.
Неправда. Але навіть не в цьому справа. Там дохід уже давно диверсифікований. Фінансових скандалів стільки ж, як сексуальних. Вони відмивають гроші, грають на біржі. В них власний банк, де мафія в тому числі тримає гроші. Банк Ватикану збільшив чистий прибуток в 24 рази Банк Ватикану, який офіційно називається Інститут релігійної діяльності (ІРД), збільшив чистий прибуток в 2014 році майже в 24 рази, до 69,3 мільйона євро. У 2013 році прибуток склав 2,9 мільйона євро. Таке зростання пов'язують з рішенням Папи Римського, що взяли курс на боротьбу з корупцією, замінити керівництво банку. Новий менеджмент відмовився від сотень клієнтів і суттєво підвищив прозорість діяльності фінансового інституту. Штат банку становить трохи більше 100 чоловік, в основному італійців. Наглядову функцію виконують кардинали. Вперше за свою історію банк опублікував річний звіт в жовтні 2013 року. Згідно з документом, у 2012 році у організації було 18,9 тисячі клієнтів. Тепер їх число становить 15 181. Приблизно половина з них - різні католицькі ордени; ще 14 відсотків припадає на інститути Святого престолу; 9 відсотків - кардинали, єпископи та священики; 8 відсотків - різні єпархії; інші - члени католицької громади. Банк рідко видає кредити, проте ухвалює депозити, проводить переклади і інвестує активи. Обсяг депозитів на сьогодні становить трохи більше 2 мільярдів євро. Близько 25 відсотків операцій банку здійснюється з готівкою.
Тобто якщо я вас попрошу довести мені що маєте віру хоч з гірчичне зерно ви пересунете гору? Це було б незаперечним підтвердженням не лише вашої віри, але і церкви загалом, багато людей, які б це побачили, навіть атеїстів, почали б ходити в церкву
ага, вже не в тому, вже в чомусь іншому... як скоро ви зіскочили з теми. брєд сивої кобили. Ви хоть розумієте ЩО означає "відмивати гроші"? Нє, то НЕ мило і вода! То не то, що ви думаєте! Відмивання грошей - отримання грошей, минуючи їх оподаткування, грубо кажучи. А звідси питання: якщо релігійна організація не платить податків, то нафіга їй відмивати гроші??? Я чекаю відповіді.
Звичайно зможу, але ви спочатку заміряйте величину зерна моєї віри, чи вона є дійсно розмірів гірчичного зерна.
Во шо я нині в церкві чув /здаєсі мені, шо священник читає тойво форум / Так от, священник каже такво: - Якщо ви після сповіді і дальше не бажаєте змінюватися на краще - проклинаєте, матюкаєтеся і тіпа живете на віру - то краще зовсім не йдіть сповідатися. Я зразу згадав @Мих і @Un.Known і подумав собі - а шо би вони сказали на такі слова священника?
Я незгідний з священником. Зле, коли людина сповідається і знову грішить опісля. Але то не означає, що тоді краще взагалі не сповідатися. Бо якщо взагалі не сповідатися, виходячи з того, що ти знову можеш нагрішити, то тоді вже краще взагалі не сповідатися, ато всяке буває. А якщо взагалі не сповідатися, значить не приймати Євхаристії, а якщо не приймати Євхаристії, то для чого ходити до церкви? Тому, коли священник після сповіді каже: обіцяєш не грішити більше/поправитися ? Я завжди кажу - буду старатися. Інше питання - не хоче змінюватися.
ну якщо він не хоче перестати матюкатися навіть після сповіді.... наперед знає, що не перестане, то звісно, нащо?
Перепрошую, ви про що? Що заміряти? Ще раз вам процитую: "Бо поправді кажу вам: коли будете ви мати віру, хоч як зерно гірчичне, і горі оцій скажете: Перейди звідси туди, то й перейде вона, і нічого не матимете неможливого!" Це означає що вам ДОСТАТНЬО мати віру з гірчичне зерно, щоб пересунути гору. НЕ ПОТРІБНО нічого заміряти. Тобто якщо у вас НЕМАЄ ВІРИ хоч з гірчичне зерно - тоді ви цього НЕ ЗМОЖЕТЕ ЗРОБИТИ! Чи ви хочете поставити під сумнів адекватність людини, яка це сказала?
Ви не розумієте. Чому Ісус прирівняв віру до гірчичного зерна, а не іншого? Тому що гірчичне зерно одне з найменших. Воно дуже маленьке за величиною. Це порівняння є художнім зворотом, бо як можна порівнювати віру до зерна? Ісус намагався сказати, що якщо матимете хоч таку невелику віру, ви зможете робити чудесА. І зовсім не означає гору пересунути, бо це також сказано образно. Отже віра має величину: більшу, чи меншу. У кого вона більша, а у кого менша.
якщо наперед я знаю, що мінятися не збираюся, значить правий. якщо я знаю, що боротимуся з тим явищем, але можу впасти, то неправий.