Три питання з Біблії.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Pan profesor, 17 бер 2016.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

жертва і є жертва. За жертву ніхто не сподівається щось отримати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Pan profesor

Pan profesor Філософ 7-го розряду

я власне мав на увазі законодавчо закріплену повну відсутність оподаткування церкви :) При наявності найбільшої кількості покупців, це дає дуже непоганий прибуток:) Спробуйте почати продавати золоті хрестики, цепочки, без податків і ви побачите що з вами буде;)

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо ніхто не переносив гори, то це не означає, що не міг. А може якраз перенести гору не було потреби? Ну а виздоровлення безнадійного хворого, навіть левітація - трапляється. Правда, з того точно ніхто не робить циркове шоу.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

та що буде? буцегарня?

5. Pan profesor

Дозвольте з вами не погодитись :hi:
    Тут ми маємо справу з актом купівлі собі місця в Раю :) Люди таким чином підсвідомо (це важливе слово!) намагаються задобрити Бога.

6. Pan profesor

залежно скільки, як, коли і кому продали :)

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Неправда.

Але навіть не в цьому справа. Там дохід уже давно диверсифікований. Фінансових скандалів стільки ж, як сексуальних. Вони відмивають гроші, грають на біржі. В них власний банк, де мафія в тому числі тримає гроші.

Банк Ватикану збільшив чистий прибуток в 24 рази

Банк Ватикану, який офіційно називається Інститут релігійної діяльності (ІРД), збільшив чистий прибуток в 2014 році майже в 24 рази, до 69,3 мільйона євро. У 2013 році прибуток склав 2,9 мільйона євро. Таке зростання пов'язують з рішенням Папи Римського, що взяли курс на боротьбу з корупцією, замінити керівництво банку. Новий менеджмент відмовився від сотень клієнтів і суттєво підвищив прозорість діяльності фінансового інституту. Штат банку становить трохи більше 100 чоловік, в основному італійців. Наглядову функцію виконують кардинали.

Вперше за свою історію банк опублікував річний звіт в жовтні 2013 року. Згідно з документом, у 2012 році у організації було 18,9 тисячі клієнтів. Тепер їх число становить 15 181. Приблизно половина з них - різні католицькі ордени; ще 14 відсотків припадає на інститути Святого престолу; 9 відсотків - кардинали, єпископи та священики; 8 відсотків - різні єпархії; інші - члени католицької громади. Банк рідко видає кредити, проте ухвалює депозити, проводить переклади і інвестує активи. Обсяг депозитів на сьогодні становить трохи більше 2 мільярдів євро. Близько 25 відсотків операцій банку здійснюється з готівкою.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Pan profesor

Тобто якщо я вас попрошу довести мені що маєте віру хоч з гірчичне зерно ви пересунете гору? Це було б незаперечним підтвердженням не лише вашої віри, але і церкви загалом, багато людей, які б це побачили, навіть атеїстів, почали б ходити в церкву :scratch_one-s_head:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, вже не в тому, вже в чомусь іншому... як скоро ви зіскочили з теми.

брєд сивої кобили.

Ви хоть розумієте ЩО означає "відмивати гроші"? Нє, то НЕ мило і вода! То не то, що ви думаєте!
    :haha:

Відмивання грошей - отримання грошей, минуючи їх оподаткування, грубо кажучи.

А звідси питання: якщо релігійна організація не платить податків, то нафіга їй відмивати гроші??? Я чекаю відповіді.

Останнє редагування: 27 бер 2016
    • Тупо Тупо x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно зможу, але ви спочатку заміряйте величину зерна моєї віри, чи вона є дійсно розмірів гірчичного зерна.

11. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Во шо я нині в церкві чув
    /здаєсі мені, шо священник читає тойво форум :)/

Так от, священник каже такво:
    - Якщо ви після сповіді і дальше не бажаєте змінюватися на краще - проклинаєте, матюкаєтеся і тіпа живете на віру - то краще зовсім не йдіть сповідатися.

Я зразу згадав @Мих і @Un.Known і подумав собі - а шо би вони сказали на такі слова священника?

• Інформативно Інформативно x 1
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ого, в 10 разів менше, ніж в самого Гундяєва.

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я незгідний з священником.

Зле, коли людина сповідається і знову грішить опісля. Але то не означає, що тоді краще взагалі не сповідатися. Бо якщо взагалі не сповідатися, виходячи з того, що ти знову можеш нагрішити, то тоді вже краще взагалі не сповідатися, ато всяке буває. А якщо взагалі не сповідатися, значить не приймати Євхаристії, а якщо не приймати Євхаристії, то для чого ходити до церкви?

Тому, коли священник після сповіді каже: обіцяєш не грішити більше/поправитися ? Я завжди кажу - буду старатися.

Інше питання - не хоче змінюватися.

14. ІгорМ

Тіпа, якшо хлоп весь час матюкається, то до сповіді не тре ходити?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну якщо він не хоче перестати матюкатися навіть після сповіді.... наперед знає, що не перестане, то звісно, нащо?

16. Pan profesor

Перепрошую, ви про що? Що заміряти? Ще раз вам процитую: "Бо поправді кажу вам: коли будете ви мати віру, хоч як зерно гірчичне, і горі оцій скажете: Перейди звідси туди, то й перейде вона, і нічого не матимете неможливого!"
    Це означає що вам ДОСТАТНЬО мати віру з гірчичне зерно, щоб пересунути гору. НЕ ПОТРІБНО нічого заміряти. Тобто якщо у вас НЕМАЄ ВІРИ хоч з гірчичне зерно - тоді ви цього НЕ ЗМОЖЕТЕ ЗРОБИТИ! Чи ви хочете поставити під сумнів адекватність людини, яка це сказала?

17. ІгорМ

Значить священник таки правий? А ви берете і кажете :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не розумієте.

Чому Ісус прирівняв віру до гірчичного зерна, а не іншого? Тому що гірчичне зерно одне з найменших. Воно дуже маленьке за величиною. Це порівняння є художнім зворотом, бо як можна порівнювати віру до зерна? Ісус намагався сказати, що якщо матимете хоч таку невелику віру, ви зможете робити чудесА. І зовсім не означає гору пересунути, бо це також сказано образно. Отже віра має величину: більшу, чи меншу. У кого вона більша, а у кого менша.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо наперед я знаю, що мінятися не збираюся, значить правий.

якщо я знаю, що боротимуся з тим явищем, але можу впасти, то неправий.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Гундяєв з вами в одній команді.

• Смішно Смішно x 1
а де твій аватар? :)