Питання 1: У 2 книзі Царів. 2:23-24 читаємо: 23 Звідти пішов він у Бетел. Як же йшов він дорогою, повибігали малі хлопчики з міста і стали сміятись із нього приговорюючи: "Ходи лисий, ходи лисий!" 24 Обернувся він, поглянув на них та й прокляв їх ім'ям Господнім. Тоді дві ведмедиці вийшли з лісу й роздерли сорок двоє дітей. Мова йде про пророка Єлисея. Чому Бог так вчинив? Питання 2: У 2 книзі хронік. 7:5 читаємо: Цар Соломон приніс у жертву 22 000 волів і 120 000 овець: так цар і ввесь народ освятили дім Божий. Коли я це прочитав, то трохи завис, в голові спробував собі уявити ту кількість, принаймні площу яку би така кількість тварин займала. Ну або вагу цих тварин. Мені це не вдалось і я погуглив: середня вага вола - 1000кг. Середня вага вівці - 70кг. Множимо: (22000х1000)+(120000х70)= приблизно 31 тисяча тон! Площу цих зарізаних трупів важко собі навіть уявити. Ну і час, який потрібен був для того щоб цих тварин вбивати теж вимірюється не годинами. Припустимо вони вбивали кожну секунду по одній тварині, тоді ділимо 142000/60=2367 хвилин. Ділимо 2367/60=40 годин! Отже якщо вбивати тварину кожної секунди потрібно 40 годин, це приблизно дві доби. Ну і власне питання яке я хотів задати. Як вони здійснювали це вбивство? Для чого? І яка висота гори цих трупів? Питання 3: У 2 книзі хронік. 9:13 читаємо: Золота, що приходило до Соломона лише за один рік, було вагою 666 талантів. Чому саме така вага? чому не 665? P.S: Я знаю що тут є різні теми про Біблію, і тим самим застерігаю модераторів не переносити цю тему в інші подібні теми, бо це буде великим гріхом і ви будете горіти в пеклі вічно!
Просто вони вже один раз таке зробили. І ось я вирішив зайвий раз акцентувати, що не хочу щоб моя тема загубилась в іншій темі, яку ніхто не читатиме, і звісно ніхто мені не відповість В баню не піду, я просто видалюсь з форуму, на якому будуть робити таке неподобство
Так, тут ви праві, на більшість таких питань у них вже є методичка як правильно відповідати)) Але мене турбує інше: чому більшість людей, які називають себе християнами і ходять в церкву, жодного разу не заглядали в Біблію? Вони чують лише трактування цієї книги священиком, а слабо прочитати самому, і зробити власні висновки?
Читайте правила, пане. А з чого Ви взяли, що Вам би відповіли у Вашому стодесятому дублі існуючої теми? Кожен має бути дам, де йому добре (с).
Історію про Елію знаєте повністю? А знати потрібно, щоб зрозуміти. Коротко: В часи Елії ізрайльський народ був у моральному дні. Вони перейняли більшістю язичнецтво сусідніх народів і поклонялися Баалу з всіма відповідними виходами, як наприклад приношення в жертву власних дітей (живе спалювання). Не потрібно забувати, що євреї був вибраний народ з яким Бог заключив так званий "контракт (тестамент)". Поклоніння іншому божку прирівнюється плюванню в очі справжньому Богові. Це, думаю, ясно. Але Бог ще у надії все справити посилає Елію, щоб повернути народ до правди. Тобто Елія є у цьому випадку посланцем від Бога, який виконував відповідні вказівки. До питання. Посланець Бога, який носив (був одягнений по всім правилам) в особливий одяг, який показував його особливе призначення від Бога. Діти знали це, це знаB КОЖЕН єврей. При цьому вони його принижували. За що і були покарені. В якісь мірі це було не лише покарання, як таке, а показ, що Елія справді представляє Бога.
Жертвоприношені тварини потів зїдалися. Сама відповідь на питання у тій же Біблії. Читайте 1. Царів 8:62 і до кінця. "Цар і весь Ізра́їль склали дуже багато жертв перед лицем Єгови.63 Цар Соломон склав для Єгови мирні жертви. Він приніс 22 000 биків і 120 000 овець. Тож цар і всі ізраїльтяни присвятили дім Єгови.64 У той день цар освятив середню частину подвір’я, що перед домом Єгови, щоб скласти там цілопалення, хлібні приношення і жир мирних жертв, бо всі ці жертви — цілопалення, хлібні приношення і жир мирних жертв — не вміщались на мідному жертовнику, який був перед Єговою.65 І влаштував Соломон свято, на яке зібрався весь Ізра́їль — великий збір людей, котрі населяли землі від Ле́во-Хама́та аж до Єгипетської долини. Народ святкував перед лицем Єгови, нашого Бога, 7 днів, потім ще 7 днів, усього 14 днів.66 Наступного дня цар відпустив людей, і вони благословили його та пішли додому. Вони тішились і раділи у своєму серці, що Єгова виявив таку великодушність своєму слузі Давиду та своєму народу Ізра́їлю."
Це вже питання до Сoломона Був багатим Царем, мав багато грошей Якщо вас смущає цифра 6, то хочу заспокоїти. Цифра є завжди лише цифрою і не більше. Хоча колись цифри мали у деяких випадках значення. "6" означає недосконаліть.
Ще один випадок обсуджувати те, чого не знаєш... Якщо є історії про трьох братів, то це не значить, що не було інших. Пишеться також про жінок синів (які є відповідно також дітьми Адама і Єви), їхніх дітей (внуків) і т. д. Перші люди жили дуже довго, відповоідно мали багато дітей.
А хто такий Елія?) Діти знали це? Де таке написано? Дитина по визначенню неосудна, бо не тямить ще нічого. Вбито 142000 істот, це справді мирні жертви Я розумію що там написано, просто не можу собі уявити цей процес одночасного вбивства стількох живих істот та їх поїдання за кілька днів. І зрештою де вони взяли стільки тварин?
Пан Мих говорит, что консерватизм - это благо. Возможно, в чём то это и так. Но как делать собственные выводы по косноязычному тексту, события в котором происходили нереально давно и в абсолютно не соответствующим нынешним условиях. Тысячи богословов пытаются трактовать, что же имелось "ввиду", а Вы говорите - выводы Трактования консервативные , по простым примитивным выводам, приводят к упрощению и отрезанию голов, отказу от медицинской помощи и убийствам собственных детей.