Один колєга відбув в францюзькому легіоні. Громадянство, пенсія, освіта медика, всі діла... В 14-му приїхав в Україну і пішов воювати. Повоював. Плюнув, поїхав в Конго. Не то пальто...
А тотой "американець", шо я кажу, там тоже шоферує. Його жінка в нього тіпа за диспетчера, шукає за компом йому вантажі по всій Америці. Все би нічого, але з нього вже почало лізти американське гімно. "У нас в Америці...", "Ми, американці...", "У вас в Україні..." - то найневинніші його вислови. Ну, я тоже був під мухою, тож взяв і розказав йому без цензури все, що думаю за таких україноамериканців
Вам то тєжко зрозуміти таке пізнє і "дике" повернення з США в рідний край на старість... В мене два кулєги-музики-будівельники,теж по 70 років, вже це роблять,один з Чикаго,другий з Канади...бойки-галичани.Один ще тут до пятниці,авто Nissan вже переправив в Дрогобич на гамериканських номерах.Помаленьку пакуються,хоча 6 місяців там а 5-6 тут.Старі одинаки,що мають родину в Дрогобичі.Отаке! View: https://www.youtube.com/watch?v=mjR4iY4nLBE
А нахєра вони тут на старість? Щоб в поліклініках-лікарнях черги створювати? Та й Nissan на гамериканських номерах на нашій нафті не поїде... Скажіть їм, хай там сидять, бо тут бідося...
Та вони самі бачать що сі діє...Сестра одного хату має,а другий батьківську має ще хоч 25 років вже там.Розведений...Вчора дзвонив мені по Вайберу,мовив же з пахом шось зле,мусить операцію робити..має проблєму зі здоровям ну і грошима/страховкою на операцію.Пенсія мала 450-500 долярів.І будь мудрим на старість.
Пенсія в США дається не від стажу роботи а...від величини сплачених податків за весь час легально оформленої праці. Якщо хтось працює без легального оформлення на працю,за cash і не сплачує федеральний та штатівський податки,то ніц і не отримає! Нелегалььнність,яка забирає працю в американців,це те з чим бореться Трамп..
[ Ото ж бо...щось придумає,порадять.Галичанин же ж. Страховка медична по 300-500 долярів в місяць,з часів Обами...і будь мудрим.А Ви мовите же думати треба! В Америці ще й працювати тєжко тре,по 2-х роботах,щоб мати змогу страховку платити,аренду помешкання в 1000 долярів,банківські кредити,страховки авто,рент приміщень під шось там і тп і тд.
Хвалюся? Чим хвалитися? І думати там ще і тяжко працювати треба,і не так,як Ви думаєте! Та то тільки демократи в США знають вірні виходи і ходи...як без роботи і без проблем в гАмериці жити... А Трампа то денервує!
Може то во Вам інтересне? Президент США Дональд Трамп охоче проводить екскурсії по Білому дому, показуючи в тому числі місце, де, ймовірно, займалися сексом екс-президент Білл Клінтон і Моніка Левінські, повідомляє The Washington Post. Трамп показывает гостям Белого дома место, где занимались любовью Клинтон с Левински - СМИ
А його вже туди й не впустять)))))) Він візу протермінував, перебував там нелегально. І тепер під жодним соусом він туди повернутися не може. Ну, хіба через якийсь тунель на мерикансько-мексиканському кордоні)))
Віза в США є на 10 років. Але, то ніфіка не значить, що можна там перебувати всі 10 років. По прильоту з кожним таким бесідують фахівці міграційної служби. За результатами бесіди ставлять штамп - на скільки йому дозволено перебувати в США : 2 тижні, 2 місяці, пів року...... Якщо людина протермінувала, вона стає нелегалом. Її ніхто спеціально не "виловлює", людина може працювати (в т.ч. і офіційно), купляти і продавати авто чи ще щось, аж поки не попаде в поле зору тої ж міграційної служби. Зазвичай такого не трапляється. Але, при покидання Станів Америки його заносять в ТАКІ списки, що знов відвідати Стани З"єдночоні йому дозволять, хіба, як стане президентом якоїсь Зімбабви чи Папою Римським))) Наш "друг" був тамкай 20 літ, причому безвиїзно (з його ж слів). Отож..........
Нема сенсу і потреби їхати Тому (мені),Хто тяжко вже працювати не зможе...хоча є можливість попасти туди по легальному документі,дійсному по 2021 рік.Поїду в 2021-м ,поміняю на новий...як доживу!
Перший раз виджу музику, котрий любить тєжко працювати А шо, ви в тотих штатах на фуярці не можете грати? View: https://youtu.be/WHauq3pXf2w