Той, хто пройшов крізь вогонь

Тема у розділі 'Кінозал', створена користувачем MARTINI, 12 лют 2012.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Хтось уже ходив? Як враження? Є майбутнє в українського кіно?

Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і врешті-решт волею долі потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені.

Прототип головного героя — льотчик-ас часів Другої світової війни Герой Радянського Союзу, гвардії старший лейтенант Іван Даценко, командир ланки 10-го гвардійського авіаційного полку 3-ї гвардійської авіаційної дивізії 3-го гвардійського авіаційного корпусу авіації дальньої дії, уродженець села Чернечий Яр під Диканькою, який нібито після нацистського і радянського полонів потрапив у Канаду, де став вождем індіанського племені, що входило до конфедерації ірокезів.

Трейлер

http://www.youtube.com/watch?v=ntgA480x2A4

• Подобається Подобається x 2
  2. ContRaSt

ContRaSt Well-Known Member

хотіла йти... але грошей нема.. тому не йду.

• Подобається Подобається x 1
  3. Sirko

Sirko Well-Known Member

Ходив. Враження доволі неоднозначні. З одного боку, цікавий сюжет, вдало підібрані актори, непогана гра. А з іншого - якась сира режисура, кострубатий монтаж. Кажуть, фільм робили п'ять років, може тому. Але так у цілому дивитися можна.

Бюджет фільму - 16 мільйонів гривень. Збори за три тижні - 557 053 грн. Висновки робіть самі.

Показники українського кінопрокату

4. AcidJump

AcidJump Member

Мда....пролетіли конкретно, але я б подивився....вдома...

5. zherech

zherech Well-Known Member

Мужики,сводил бы что ли девушку кто то в кино:good:

6. Green belt

Green belt Well-Known Member

Фільм вартує уваги!
    Нехай він і не претендує на Оскар, але це не середньостатистичний фаст-фуд який в більшості іде в кінотеартах, коли бюджет величезний а сенсу 0 бо всі кошти пішли на 3D.
    Стосовно касових зборів - в більшості це є результатом поганої реклами, наприклад, я про цей фільм дізналась випадково натрапивши на біографію Дмитра Лінартовича.
    Як казав директор мережі "Кінопалац" Богдан Батрух : "Той, хто пройшов крізь вогонь" поводить себе у прокаті не як більшість фільмів. Зазвичай стрічка збирає найбільше глядачів у перший тиждень прокату. Потім їхня кількість поступово спадає. Ця ж із кожним тижнем збирає все більше глядачів."
    Я також не сподівалась що в кінотеатрі (в останні дні прокату) на денному сеансі, зал буде майже повний.

Цей фільм варто подивитись хоча б тому, що його зняли в нас, і ... гарно зняли.:) Дуже порадувало музичне оформлення від "Даха-Браха", також брати Капранови в ролі "колгоспників". Доречі актори фільму справились на відмінно, а головний герой - як супер-герой, наш характерник кращий ніж "міцний горішок".
    В сюжеті зустрічаються натяки на фільм «Фучжо́у» або Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди (той самий режисер Михайло Іллєнко) /Хоча "Той хто пройшов крізь вогонь" є більш орієнтованим на грядача і зрозумілим грядачу/.
    З нюансів - деякі моменти життя головного героя показані наче в обрізаному варіанті (наприклад, коли він потрапив в полон, і яким чином після цього потрапив до НКВДистів) але, можливо такий задум режисера.
    Якщо спробувати охарактеризувати фільм одним словом, то він "життєствердний", хоча і тут були моменти в яких жіноча половина залу шморгала носом.

Висновок - фільм красивий, емоційний, вартував того щоб подивитись.

Стосовно запитання про майбутнє - невідомо, бо Іллєнко - "стара школа", а з "молодими" все невизначено.

• Подобається Подобається x 8
  7. morris

morris New Member

А мені сподобався і до того ж дуже!! Справді непересічно і особливо, бо на сьогодні воєнні події вже мало кого цікавлять, режисери ставлять на тупенькі комедії для "просто поржати" і молодь на те ведеться.

Після виходу з кінотеатру ще довго не могла прийти до тями від побаченого..якось крутилось в голові це все знову і знову
    Побільше б таких фільмів!!!:sad:

• Подобається Подобається x 4
  8. JaguaR

JaguaR щасливий

Хто з вас знімав фільм? Або краще: хто з вас знімав фільм в Україні? Якщо ніхто, то прошу не дуже критикувати.
    Я дивився фільм (два тижні після прем’єри - кінозал в Ашані був повністю! заповнений)
    Сюжет фільму і розвиток подій - бомба. Не те, що напередпонятні американські фільми.
    Тут є і документальність і містика і смішні моменти.
    І денний сеанс, до речі, коштував 15 грн в Довженка, тому "нема грошей" не варто казати.
    Загалом одні позитивні враження, навіть закриваю очі на якість плівки.

• Подобається Подобається x 3
  9. Полковник

Полковник миється в бані

Неужели опять Сумская Шосткинская "СВЕМА"?

Тут интересный сайтик:

http://www.svema.ua/hist_main.htm

10. Sirko

Sirko Well-Known Member

Ось, як на мене, влучне й об'єктивне зауваження.

Клац

11. Franchi

Franchi New Member

Я не ходила, але друзі дуже радять подивитися. Чула більше позитивних відгуків. Правда другу-історику щось не дуже сподобався фільм.

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

намагався здолати, не здолав, на перемотці продивився, якість зйомки, декорації, актори, як поганенький російський серіал ...

13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ну шо поробиш,російський серіал з 350 серій по 35 хвилин кожна включаючи рекламу через кожних 7 хвилин
    більш достойний уваги,та й бюджет там 557053 тис рублів а збори за день 16 мільйонів гривень

14. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

вчора спробував подивитись, велике розчарування :sad: заснув на половині. Дуже якось примітивно і наче наївно, нажаль. І в першу чергу це стосується навіть не якості картинки і спецефектів, а сценарію, постановки, монтажу...

Сьогодні спробую додивитись, але вже без ентузіазму

15. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Мені сподобалось,але цей стиль зйомки мені теж не подобається,в нас є багато фільмів знятих в такому стилі.

16. JaguaR

JaguaR щасливий

Прикиньте, навіть книжки пишуть за таким принципом, і щось ніхто не називає це провалом.

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Відстій рідкісний.

18. JaguaR

JaguaR щасливий

Прошу привести приклад фільму, який Вам сподобався.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

The Hudsucker Proxy

20. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

нормальным- подумаю. Злым - не буду. Не из вредности. Не хочу.

а де твій аватар? :)