Хтось уже ходив? Як враження? Є майбутнє в українського кіно? Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і врешті-решт волею долі потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені. Прототип головного героя — льотчик-ас часів Другої світової війни Герой Радянського Союзу, гвардії старший лейтенант Іван Даценко, командир ланки 10-го гвардійського авіаційного полку 3-ї гвардійської авіаційної дивізії 3-го гвардійського авіаційного корпусу авіації дальньої дії, уродженець села Чернечий Яр під Диканькою, який нібито після нацистського і радянського полонів потрапив у Канаду, де став вождем індіанського племені, що входило до конфедерації ірокезів. Трейлер http://www.youtube.com/watch?v=ntgA480x2A4
Ходив. Враження доволі неоднозначні. З одного боку, цікавий сюжет, вдало підібрані актори, непогана гра. А з іншого - якась сира режисура, кострубатий монтаж. Кажуть, фільм робили п'ять років, може тому. Але так у цілому дивитися можна. Бюджет фільму - 16 мільйонів гривень. Збори за три тижні - 557 053 грн. Висновки робіть самі. Показники українського кінопрокату
Фільм вартує уваги! Нехай він і не претендує на Оскар, але це не середньостатистичний фаст-фуд який в більшості іде в кінотеартах, коли бюджет величезний а сенсу 0 бо всі кошти пішли на 3D. Стосовно касових зборів - в більшості це є результатом поганої реклами, наприклад, я про цей фільм дізналась випадково натрапивши на біографію Дмитра Лінартовича. Як казав директор мережі "Кінопалац" Богдан Батрух : "Той, хто пройшов крізь вогонь" поводить себе у прокаті не як більшість фільмів. Зазвичай стрічка збирає найбільше глядачів у перший тиждень прокату. Потім їхня кількість поступово спадає. Ця ж із кожним тижнем збирає все більше глядачів." Я також не сподівалась що в кінотеатрі (в останні дні прокату) на денному сеансі, зал буде майже повний. Цей фільм варто подивитись хоча б тому, що його зняли в нас, і ... гарно зняли. Дуже порадувало музичне оформлення від "Даха-Браха", також брати Капранови в ролі "колгоспників". Доречі актори фільму справились на відмінно, а головний герой - як супер-герой, наш характерник кращий ніж "міцний горішок". В сюжеті зустрічаються натяки на фільм «Фучжо́у» або Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди (той самий режисер Михайло Іллєнко) /Хоча "Той хто пройшов крізь вогонь" є більш орієнтованим на грядача і зрозумілим грядачу/. З нюансів - деякі моменти життя головного героя показані наче в обрізаному варіанті (наприклад, коли він потрапив в полон, і яким чином після цього потрапив до НКВДистів) але, можливо такий задум режисера. Якщо спробувати охарактеризувати фільм одним словом, то він "життєствердний", хоча і тут були моменти в яких жіноча половина залу шморгала носом. Висновок - фільм красивий, емоційний, вартував того щоб подивитись. Стосовно запитання про майбутнє - невідомо, бо Іллєнко - "стара школа", а з "молодими" все невизначено.
А мені сподобався і до того ж дуже!! Справді непересічно і особливо, бо на сьогодні воєнні події вже мало кого цікавлять, режисери ставлять на тупенькі комедії для "просто поржати" і молодь на те ведеться. Після виходу з кінотеатру ще довго не могла прийти до тями від побаченого..якось крутилось в голові це все знову і знову Побільше б таких фільмів!!!
Хто з вас знімав фільм? Або краще: хто з вас знімав фільм в Україні? Якщо ніхто, то прошу не дуже критикувати. Я дивився фільм (два тижні після прем’єри - кінозал в Ашані був повністю! заповнений) Сюжет фільму і розвиток подій - бомба. Не те, що напередпонятні американські фільми. Тут є і документальність і містика і смішні моменти. І денний сеанс, до речі, коштував 15 грн в Довженка, тому "нема грошей" не варто казати. Загалом одні позитивні враження, навіть закриваю очі на якість плівки.
Я не ходила, але друзі дуже радять подивитися. Чула більше позитивних відгуків. Правда другу-історику щось не дуже сподобався фільм.
намагався здолати, не здолав, на перемотці продивився, якість зйомки, декорації, актори, як поганенький російський серіал ...
ну шо поробиш,російський серіал з 350 серій по 35 хвилин кожна включаючи рекламу через кожних 7 хвилин більш достойний уваги,та й бюджет там 557053 тис рублів а збори за день 16 мільйонів гривень
вчора спробував подивитись, велике розчарування заснув на половині. Дуже якось примітивно і наче наївно, нажаль. І в першу чергу це стосується навіть не якості картинки і спецефектів, а сценарію, постановки, монтажу... Сьогодні спробую додивитись, але вже без ентузіазму
Мені сподобалось,але цей стиль зйомки мені теж не подобається,в нас є багато фільмів знятих в такому стилі.