Вийшов офіційний трейлер до розпіареного блокбастера "Тіні незабутих предків". Кілька місяців тому читав інтерв"ю з режисером, він прямим текстом говорить, що фільм складений із перевірених голівудських штампів. І це чітко видно навіть по трейлеру. В результаті ми отримаємо фактично стандартний американський фільм жахів з українськими декораціями і акторами. http://youtu.be/oiZHgrXyJr8 Виглядає воно, звісно, гарно. Але згадуються "Штольня" і "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", там трейлери теж були класні, а результат лайно Почекаємо до вересня, це в будь-якому разі цікаво, бо кожен український фільм - це подія.
Мене при перегляді трейлера постійно мучило питання-а що тут власне автентично украінське? Типова голлівудська картинка, спочатку навіть здалося, що украінська-це дубляж, а розмовляють актори англійською. І чомусь видається, що знімали закордоном, а не у нас (треба буде детальніше про фільм почитати). Перегляну, але наразі я скептично налаштована.
Таки Чернівці Мабуть тому, що там не була - тому й не впізнала. Я то аж за другим переглядом помітила. Операторська робота в цьому фільмі, на мою думку, буде значно крутіша, ніж у ТойХтоПройшовКрізьВогонь. Над фільмом працював чувак, який знімав Сутінки.
Звичайно, приємно, що українські режисери нарешті почали щось знімати, але подивився трейлер і уже зрозумів, чим закінчиться фільм. Ніякої тобі родзинки, ніякої інтриги. Ще й сюжет дуже нагадує парочку голівудських фільмів. Ще один пплюс авторам фільму, що запрошують молодих українських акторів, як Ступку і Фреймут в ролі журналістки (це лишень ті, кого впізнав відразу).
От взяли би автентичні "тіні забутих предків" за основу сценарію і круту операторську роботу і вийшла би ляля. Бо ті сценарії, що пишуть зараз відвертий плагіат та ще й не на наш менталітет.