Тимошенко

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Дядя Миша, 22 лют 2012.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

чи шо :)))

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ашож... ;)

3. ІгорМ

@medwedo berlogsoni, якщо можна, - а до якої конфесії належите?

4. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Я хрещений в православ"ї. Думаю, тоді це була ще УПЦ МП. Бо УПЦ КП, здається, появилася вже після розпаду Союзу. "Геть московського попа!" лунало тоді.
    Я в ці справи не дуже вникав. Люблю релігійні свята як традицію. Кутя, паска, крашенки, калита. В те, що Христос - син Божий від непорочного зачаття, не вірю. Це протирічить законам природи, науці, генетиці. Що був колись такий чоловік - дуже навіть допускаю. Він був, здається, сильна особа. Потім його убили.
    Не вірю в потойбічне життя. Існування бога (або навіть кількох) допускаю, тому що довести протилежне неможливо, але скоріш за все все, що відбувається, підкоряється лише законам природи. Хоча, якщо розібратися, впевненість, наприклад, у тому, що гравітаційне тяжіння нікуди не зникне, це також віра. Довести те, що завтра гравітація не зникне, неможливо. Поки що ми це сприймаємо на віру. І віримо, що після зими наступає весна, а Місяць не впаде найближчим часом на Землю. Віримо, що вода завжди замерзатиме при 0 градусах Цельсія, і так далі. Віримо в правило буравчика в магнетизмі і в закон Бойля-Маріотта. Але ці віри мають значно більше підгруннтя під собою, ніж віра в непорочне зачаття.

Всі ці розборки з патріархатами - чисто людські справи, переділ сфер впливу.
    Казати, що, наприклад, християство - це правильна релігія, а буддизм, шаманізм - ні, це справа смаку.
    Християнство побудоване на залякуванні людей.
    Десь так.

Люди, що вірять (релігійні), не задумуються (бо вірять), а отже, їх можна переконати в будь-якій дурниці.
    Наприклад, вірять у всесвітній потоп, в Ноя, і не задумуються, хто вчинив більше зло: цар Ірод, який вибив лише всіх немовлят, чи Всемилостивий, який утопив взагалі все живе не землі, залишивши лише всякої тварі по парі. Всі інші тварини, корови, коні, свині, гуси, кури втопилися. Деякі корови були на прив"язі і ревли з переляку, не знаючи, що це таке відбувається, і навіщо це.
    Стосовно немовлят, то як я вже сказав - втопилися всі.
    Або ж потопа не було, що скоріш за все, і це - казка, але навіщо казати в цій казці, що той Всевидящий знищив усе життя, і не бачив наперед, що люди знову ж будуть такими як і до потопу, так само чинитимуть зло. Ірод дійсно був більш милосердний. Корів не топив.

Думаю, я задовольнив Вашу цікавість стосовно моїх поглядів на релігії.
    Миху не старатися, я його не читаю, бо його пости у мене не з"являються.

• Подобається Подобається x 1
  5. ІгорМ

А звідки ви таке взяли? Маєте якісь докази і підгрунтя для такого твердження?

6. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Звичайно. Подивіться на віруючих Росії. Подивіться на фанатичних мусульман. Люди за царя, за віру вбивають інших людей.
    Вважаю дискусію безглуздою.
    Католики били православних, бо вірили. Православні били католиків, бо вірили. І всі разом били мусульман, а мусульмани - їх.
    Православні били правовірних. Читайте Гашека. Він стосовно того, як попи посилали на бійню людей по обидва боки фронту написав значно краще за мене.

Стосовно релігій у мене ставлення як у Ярослава Гашека. Фельдкурат (військовий католицький священник) Отто Кац був євреєм. І далі за текстом.
    Тому нічого дивного (привіт пану Василю), що Вальцман зайнявся християнськими справами.
    Виходжу з теми. Читаю турецьку повість. Це цікавіше і корисніше на мою думку. До речі, Емілія Брент - одна із героїнь книги Десять негретят, - була віруючою, з Біблією не розставалася. І доведення до самогубства своєї служниці (що завагітніла) вважала вірним вчинком. Загляньте в повість і складіть свою думку стосовно деяких віруючих. А не робити зла може і людина-атеїст. Головне, щоб вона розуміла, що інша людина - також людина, і її також болить. А для цього не обов"язково потрібно бути релігійно віруючим.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  7. ІгорМ

Та це не дискусія, це лише одне питання.
    Мені вашої відповіді досить ;)

Якщо ви до віруючих відносите "віруючих Росії", то ай ем соррі ;)

Наш Комунарець віруючий? Я його спитав, чи він знає Символ Віри /той, що козаки читають напам"ять перед дуеллю у "Пропалій грамоті"/

А ви берете і кажете "віруючих Росії".
    Практично всі віруючі Росії, з ким я говорив, не знають не те, що
    - Десять Божих Заповідей,
    - П'ять церковних Заповідей,
    - Сім святих Таїнств,
    - Шість істин віри
    і т.д.,
    а не можуть прочитати Отче Наш напам"ять. А ви кажете "віруючі" ;)

:)))

8. VasMT

Знання перелічених догм являється доказом віри? Цікаво чи Ісус знав п"ять церковних заповідей?

9. ІгорМ

Звичайно ж, що знання перелічених догм не являється доказом віри. Але обов"язком вірянина є знання цих основ.

Думаю, що в часи Ісуса цих заповідей ще й не було. Всі канони-догми-чини... писалися пізніше і пишуться ще й досі.

10. VasMT

Цікаво, для чого?

11. VasMT

Спускается Моисей с Горы:
    - Евреи, у меня для вас две новости, одна хорошая, другая
    плохая. Сошлись на десяти... Прелюбодеяние вошло...

12. ІгорМ

Може, щоб їх дотримуватися або не дртримуватися, нє? ;)

13. VasMT

А навіщо вигадувати нові? Може віра не від догм залежить? І не від томосів. І не від патріархатів. І навіть не від імені Бога.

14. ІгорМ

Нові вигадують, бо треба жити в ногу з розвитком людства :)
    Тепер не настрашиш відступника якимось пеклом зі смолою, що нє?

Може віра і не залежить від догм, від томосів і патріархатів.
    І кажуть, що імен у Бога багато...

Віра - це внутрішнє. А весь супровід - це зовнішнє, воно також ротрібне.

15. VasMT

Антураж...
    Лушпиння.

16. ІгорМ

Можливо і так.

Армія он тоже потрібна, шоб захишати державу.
    А її ще й використовують на парадах.
    Тоже Антураж... Лушпиння, шо нє? ;)

17. VasMT

Абсолютно вірно. Тільки недорозвинуті держави тішать себе парадами військ.

18. ІгорМ

Ну а вірити ніхто нікого силою не заставляє. /я не говорю про відносини "батьки-діти"/

Ну, а релігія - це інше.

19. ІгорМ

Дивиться - як там рейтинг ;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)