Відповідь: терпіти не можу ремарка... Ну я тому i поставив аж два смайли -- про школу то було напiвжартома, звiсно ...що є зайвим доказом спирального розвитку iсторii Стиль СЩ заважкий для мене :padonak: Та i те, що читав в нього, занадто "в лоб" сатиричне, имхо. Оце не читав -- данке за пораду Дик "Бег по граблям -- любимый спорт человечества"
Навіть якщо Ремарк сильно не подобається, все одно його книги в руки раз років на 10 брати треба. Бо час, коли він почне подобатися рано чи пізно прийде =)
Ремарк. "Три товариші". Чудовий письменник. ОСЬ ТУТ УКРАЇНСЬКОЮ: http://www.ukrcenter.com/library/read.asp?id=758
"Триумфальна арка"... дуже подобається... "Три товариші" читала тільки в оригіналі в універі на уроках домашнього читання, було нудно, бо доводилось перекладати... треба якось в перекладі почитати...
Читав і читаю Ремарка. Колись давно "На західному фронті без змін", потім "Чорний обеліск", зараз читаю "Три товариші". В його творах присутній якийсь світлий сум...Хоча не завжди він піде, треба мати відповідний настрій. А ще, вже було підмічено вище, часто ситуації описані в нього нагадують мені Україну 90-их років, а інколи і сучасну
Про смаки звісно, не сперечаються дивно що до теми не прикріплене опитування-вже б мали якусь статистику Я вважаю закономірним, що ті, кому Ремарк сподобався, згадують більше "Чорний обеліск", "Тріумфальну арку" та "Трьох товаришів". А "Тіні в раю", "Іскра життя" - дуже важкі...я хоч і люблю Ремарка, але ці речі читав довго, з великими перервами. Бачу в в цього письменника багато спільного з Хемінгуеєм. Кому подобається - спробуйте ще Дж.Хеллера. І ще одне спостереження, 1- перш ніж казати що Ремарк вам "не йде"/"не пішов", спробуйте почитати саме вищезгадані три твори("Чорний обеліск", "Тріумфальну арку" та "Трьох товаришів") 2- майте на увазі, що якість перекладу суттєва. На жаль прізвищ перекладачів не пригадую, але тримав у руках ці твори у трьох варіантах, два укр.переклади і один російський, легко і приємно читався саме той що потрапив до мене першим(укр.), а ті інші два були просто жахливими...технічний переклад
Ремарка бажано б перечитати в 50. Тоді поглянене на світ його очами. І почнеться розуміння його творчості. У першому номері за цей рік Українського Тижня причудова стаття про "крутість-некрутість" Ремарка.
Думаю, що треба не тільки дожити до 50, але і перенестися у його епоху. Але, якщо серьозно, то справа не у віці, а у зрілості особи. Деякі і в 50 не досягають тієї мудрості, котрою деякі наділені вже у 16... Я особисто читав вперше Ремарка у віці 18 років і мені сподобалось.
Та сама історія. Шо, знову адаптація під планктонний мозок? "крутість-некрутість" - це Дереша можна зацінювати.
Терпіти його не можу) Крім "Чорного обеліска". Ще так само не виношу Фіцджеральда. Приналежність до "втраченого покоління") Хемінгуей, поки не подорослішаєш - чудовий. Ремарк жахливий завжди)
Дуже люблю Ремарка. Нажаль не можу далі його читати, бо закінчилися книжки, якби він написав ще 10 книг, то я б прочитав усі.
Для всіх, хто (не)любить Ремарка "Передовые газет были ужасны — лживые, кровожадные, заносчивые. Весь мир за пределами Германии изображался дегенеративным, глупым, коварным. Выходило, что миру ничего другого не остается, как быть завоеванным Германией. Обе газеты, что я купил, были когда-то уважаемыми изданиями с хорошей репутацией. Теперь изменилось не только содержание. Изменился и стиль. Он стал совершенно невозможным. Я принялся наблюдать за человеком, сидящим рядом со мной. Он ел, пил и с удовольствием поглощал содержание газет. Многие в пивной тоже читали газеты, и никто не проявлял ни малейших признаков отвращения. Это была их ежедневная духовная пища, привычная, как пиво." "Ніч в Ліссабоні"