Відповідь: терпіти не можу ремарка... Ні,я ж не кажу,що мені не подобається...Треба ще шось почитати.Я зараз взяла Ремарка "Чорний обеліск".Мені дуже розхвалили і знаючи Ремарка,я дуже хочу прочитати.Правда,боюся воно відкладеться аж на через тижні два-три...)))
Відповідь: терпіти не можу ремарка... Люблю і Гашека, і Ремарка, і для мене вони в дечому навіть схожі.
Відповідь: терпіти не можу ремарка... Читав "Три товарища" десь місяць . З перервою в два тижні. І не тому, що нудно (якраз ні, стиль дуже легкий), а тому, що дуже багато інформації, яку треба обдумати. І треба мати відповідний настрій. Читати цю книгу можна уривками, з будь-якого місця і в будь-якому порядку. Там кожна фраза головних героїв достойна бути взятою в лапки. Найбільше сподобалась думка головного героя про "телячі" відносини закоханих. Зараз пошукаю...
Відповідь: терпіти не можу ремарка... О,та до речі,Булгаков це...Навіть не знаю,чи варто щось говорити...Я просто не знайду слів... Та що взагалі говорити-класика вона і є класика!
Відповідь: терпіти не можу ремарка... О,бачите,я ж кажу,думати треба,думати..А люди зараз розівчилися думати... Додано через 2 хвилини Ромку,а чому не Достоєвський?Мені наприклад "Злочин і кара" сподобалося.Таки правда і таки повчальне і таки файно написано.. О,і зауважте всі,я карму не зняла,так я к тут ДЕЯКІ люблять робити.
Відповідь: терпіти не можу ремарка... Щойно дочитала Еріка-Емануеля Шмітта "Діти Ноя". Теж про війну, але на першому плані дружба католицького священика та єврейського хлопчика. Дуже чистий твір. Читаєш його, ніби п'єш воду з чистого і прохолодного джерела. Раджу, особливо тим, хто вірить у те, що все буде добре
Відповідь: терпіти не можу ремарка... "...я ненавидел это телячье яготение друг к другу, когда вокруг властно утверждалась красота и мощь великого произведения искуства, я ненавидел маслянистые расплывчатые взнгляды влюбленных, эти туповато-блаженные прижимания, это непристойное баранье счастье, никогда не способное выйти за собственные пределы, я ненавидел эту болтовню о слиянии воедино влюбленных душ, ибо считал, что в любви нельзя слиться друг с другом до конца и надо возможно чаще розлучаться, чтобы ценить новые встречи. Только тот, кто не раз оставался один, знает счастье встреч с любимой"
Відповідь: терпіти не можу ремарка... MaGOTHka, відколи я злий на цілий світ?.. просвіти мені, пліз, буду дуже вдячний....
Відповідь: терпіти не можу ремарка... А як на мене, то Ремарк рулить... "Три товариші" - фантастичний твір. Був в німецькому Оснабрюку, спеціально заходив в музей Ремарка... походить він з тих країв...
Відповідь: терпіти не можу ремарка... За Достоєвського можете сміливо знімати,тому що я його так і не "асіліл".Ліпше вже "Войну и мир" перечитати...
Відповідь: терпіти не можу ремарка... А мені соромно,трохи, Достоєвського "Злочин та кара" як раз свого часу осіліл, а от на Ремарка весь час якось бракувало хвилинки, може тепер після того як гілку перечитав, знайду. А щось може й читав Ніч у Лісабоні вже й не пам'ятаю, але тоді враження були добрі.
Відповідь: терпіти не можу ремарка... І не терпи, а ще краще - не читай, авторів багато і кожен може обрати собі свого ремарка
Відповідь: терпіти не можу ремарка... З Ремарком можна погоджуватись, можна - ні. І не захоплює він зверхцікавим сюжетом (тому молодь не оцінює його належним чином). І нема в його творах так очикуваного оптімістами хеппі-енду. І життя його самого не є прикладом для наслідування. Але його твори вражають дійсністю, повним оголенням людської душі, без прикрас, вводять в ТУ епоху, епоху насильства, епоху вигнань, епоху нерозуміння... ...вони заставляють думати (це не злякаюсь вкотре повторити). Думати як о минулому так і о сьогоденні! Якщо ви не готові ще думати (от як я в школі, наприклад, теж не осилив "Три товарищі") то не треба його взагалі читати, тільки час згаїте. В його творах якась атмосфера, яка потребує належного настрою, щоб проникнутись ними. Можливо потрібні схожі обставини у житті, які якомось чином нагадують (повна схожість в теперишній час навряд чи можлива) обставини життя персонажів... І заставляти його читати не можна, бо це й то саме, що заставляти людину думати... Додано через 5 хвилин PS пупере, не ображайтесь, я скористуюся вашими словами:
Відповідь: терпіти не можу ремарка... як у старі добрі часи!.. шкода, що кум не сказав, що теж ремарка не любить -- у мене би була ностальгія... пс. не люблю ремарка.. і не полюблю..