Теология\философия

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kahilot, 26 гру 2009.

1. mavka

mavka Well-Known Member

[OFFTOP]нагадало мені це один випадок. пливу я, значить, морем, не оглядаючись - це було давненько, коли мене коліжанки "зайцем" взяли в Алушту відпочивати на Політеху, - втомилася, запливла на чисту воду, лежу на спині, відпочиваю, на хвильках гойдаючись. через якийсь час на нашому пірсі метушня, свистки й вигуки, але це далеко, й не чути чого. бачу, пливуть в мою сторону якісь люди, один махаючи добре руками підпливає найшвидше, вдивляючись в мене й вигукує :" А ты девка, шоли !!? Живая !!! Ты чего так далеко заплывла !!? Ануназааадвозвращайся!" :)[/OFFTOP]

2. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

В Библии нашел? Или в алхимии?

3. mavka

mavka Well-Known Member

а чим займається, Тихоне Петровичу, справжня алхімія ? поняття це ж здискредитоване в силу глибокого нерозуміння. одначе й Юнг, Карл-Гюстав, також вивчав алхімічні тексти зі всією запальністю натури і до останнього подиху.

Біблія пересипана "алхімічними" перлами , символами й поняттями.
    Фіксованому Водолію відповідає елемент повітря, Іссая (Ст.Заповіт), Матвій (Новий) і символ Ангел.
    Левові - елемент вогонь - Даниїл (Ст.Заповіт), Марк (Новий), символ Лев.
    Тільцю - елемент земля - Єремія (СТ.З), Лука (Нов.), символ Бик.
    Скорпіонові - елемент вода - Езекіїль, Іван, Орел, відповідно.

але герметичне знання тому і є герметичне, бо щільно запаковане.
    Гермесове "Що Наверху, Те Й Внизу" (AS ABOVE, SO BELOW) є в "Отче наш.." (як на небі, так і на землі), про нього мова й на початку - спочатку було Слово й слово було Божественне. Маги прийшли до Ісуса - це теж натяк на заховане знання. серйозні речі й моменти я навіть не зачіпаю - не про це тут мова.

головне, що там йдеться про еволюцію свідомості, - а це те, з чим Ви не зможете не погодитись, правда ? :)

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а хіба алхімію не придумали в середні віки? :)

5. mavka

mavka Well-Known Member

а то, Ви не знаєте, що ні ... ;)

6. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Та ні, то ви сплутали с законом земного тяжіння, який дійсно придумали юдеї й, звісно, православні священики в середні віки для закріпачення широких верств населення та подальшого знущання над ним. А алхімія з"явилась тоді, коли на едемську землю впало перше яблучко і у росах почало внутрішньо бродити, переробляючи само себе на сидр.

7. Тихон Петрович

8. mavka

mavka Well-Known Member

тут гілка теологія/філософія, так?
    Albert Poisson, філосов, інтелектуал і мислитель майже 200 років тому написав у вступі до своєї книжки таке:

"Вся Схоластика з її тонкими й заплутаними аргументами, часом суперечливими, Теологія, з її багатоплановою фразеологічною інтерпретацією, Астрологія, така громіздка й комплексна - все це дитячі забавки порівняно до Алхімії ".

на картинці Ви бачите символи.

в Біблії про це сказано "... коли чоловік та жінка стануть одним, то..." (здається, дослівно) ну й церква інтерпретує це так, що жінка має упокоритись чоловікові, бо він її голова, а йому голова Церква й всяке таке подібне. так ? воно ніби й правильно, а головне, зрозуміло. питань ні в кого ніяких не виникає, всі побігли в церкву , помолились, жінки - наліво, чоловіки - направо.
    а мова, насправді, тут про свідомість та підсвідомість, ліву сторону півкулі й праву, планетарний вплив - який тільки "нєвєжда" може відхиляти чи заперечувати. в цьому малюночку все має значення - колір "срібло-золото", стать чоловіча-жіноча, композиція, голубка, світила.
    але,

" .... Я, стало быть, ночей не спал, истину из пространства выковыривая, жёг нервы и платил по счетам, а теперь вот так вот за красивые глаза ..." чи як там , згідно першоджерела ? :))
    насправді, я дуже мало про це все знаю.
    але хіба не цікаво, що Філософський камінь, - який ще називають Білий порошок, Еліксир життя, Манна, The ORME, Дерево Життя, - має стосунок до [FONT=arial, Arial, Helvetica]“Orbitally Rearranged Monoatomic Elements” [/FONT]й до моноатомного золота, про яке зараз так багато пишуть ?

9. duncan

прошу сказати: а які докази того, що алхімія існувала раніше середніх віків? :girl_angel:
    сподіваюся, що ви не будете наводити в якості доказу казки, типу дух часу... :rose:
    дивно ви поєднали дві абсолютно різні релігії..

10. mavka

mavka Well-Known Member

скільки існував Єгипет, стільки й існувала алхімія - не менше :), невірячий Дункане. я маю на увазі шлях-процес.
    в Біблії це знайшло своє відображення як Дерево Життя, не думаєте ? колись предавно ще на ЛФ в дискусії на цю тему я пробувала легенько підняти розмову про чотири рівні тлумачення біблійних текстів,[OFFTOP]According to the Zohar, a foundational text for kabbalistic thought, Torah study can proceed along four levels of interpretation (exegesis).[2][3] These four levels are called Pardes because their initial letters spell "PaRDeS" ("Orchard"):

• Peshat (lit. "simple"): the direct interpretations of meaning.
    • Remez (lit. "hint"): the allegoric meanings (through allusion).
      [*]Derash (from Heb. darash: "inquire" or "seek"): midrashic (Rabbinic) meanings, often with imaginative comparisons with similar words or verses.
      [*]Sod (lit. "secret" or "mystery"): the inner, esoteric (metaphysical) meanings, expressed in kabbalah.

[/OFFTOP] але такий каталізатор викликав дуже негативну реакцію. прості людЕ такого знати не хочуть, складні людиска котрі це знають, обережні у висловлюваннях, а теологічні баталії взагалі обходять стороною.
    може це Вам якось допоможе:
    http://www.halexandria.org/dward452.htm

11. duncan

а скільки ж існував єгипет? :girl_angel:
    так і занотуємо: пані естер складна людина! :rose:
    пс. а ваш клуб відкритий, нубків приймаєте? :o
    тут ніпарускі... :o

12. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Таким чином можна зробити висновок, що основний смисл речення у вас заперечень не викликав?

13. mavka

mavka Well-Known Member

:)) ми всі складні, а хочемо простого людського щастя ! подумати...

п.с. коротенько.
    там нагорі десь я писала про Філософський камінь. Білий порошок (золота) . ще він називається Манна. (чим там людей годували в пустелі ? і чому перестали ?) манну пов"язують з ім"ям Мельхиседека. більше того, тамплієри побудували храм повний символізму на цю тему, де верховний жрець зображений магом, що йде езотеричним шляхом. і в руці він тримає чашу з Філософським каменем, білим порошком, що допомагає тілові проходити процес трансмутації.
    Ви ще не заснули ? так багато букффффффффффф. я й так майже все витерла )))

тіло , - шишковидна залоза, - може це виробляти сама. треба бути дуже просвітленим )))
    або покаятись. ))
    он, в Об. Івана Богослова 2:17 пропонують :
    "16 Тож покайся! ...
    17 Хто має вухо, хай чує, ... переможцеві дам їсти приховану манну, і дам йому білого каменя, а на камені написане ймення нове, якого не знає ніхто, тільки той, хто приймає його .."

:) яким шляхом підете ?

14. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

оце так...

15. Тихон Петрович

отож!%-)

16. mavka

mavka Well-Known Member

якщо не помиляюсь, минулої весни Ви планували до Свідків Єгови примкнути.... :p

щодо коротенького продовження, то воно саме напросилося.
    на цій гілці в пості № 96 (хороший номер за нумерологією, означає "переконливий" - аргумент, наприклад) в мене була просьба до Вас прокоментувати цитату :

" 14 І, як Мойсей підніс змія в пустелі, так мусить піднесений бути і Син Людський"

Вашою відповіддю було лиш зауваження, що я вириваю шматки з контексту. :)
    а змій - це кундаліні.

! отут є хороше тлумачення певних символів Сhartres Сathedral, й, зокрема сказано:
    [FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font]The symbolism surrounding these two mighty figures tells us that Judaism may be two religions in one, that a secret religion may actually exist behind Judaism, a secret so profound that even modern scholars are loath to discuss it.( символізм ... свідчить , що Юдаїзм насправді це дві релігії в одній, одна з яких настільки секретна, що сучасні теологи неспроможні (неохочі) до дискусій про неї)

й далі в описі двох зображень Мельхиседека (вітражне й скульптурне) вказують, що
    [/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font]his headdress and hat are strictly Zoroastrian and Sufi[/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font] ...[/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font]conical hat implies he is a wizard or Magician[/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font] (конічної форми шапочка в нього Зороастрійська або суфійська ... Мага або чарівника) [/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font]again implying that he is a hermetic priest, one who knows the meaning of heaven above, earth below (свідчачи, що він є жрець Гермеса й знає значення того, що внизу й того, що наверху)[/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font]this figure is a builder, one who knows the royal arch secret and who holds his hands in gestures that signify the chakras, including the lower or Muladhara chakra.( а тут про руки складені в особливій позиції [/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font]Muladhara chakra[/FONT][FONT=Times New Roman,Georgia,Times,New Font] !)

й говорячи пр Філософський камінь й про ефект його на тіло й свідомість людини, знаючі піпли згадують кундаліні, левітацю, телепатію, відсутність часу, присутність гострого відчуття единого цілого зі всім на світі.

ПЕЕС. чому саме Мельхіседек ? тому , що в Новому заповіті де йдеться про престолонасліддя Ісуса, яко Первосвященника, але не левита ! сказано, що це за чином Мельхіседековим. лінія чарівників.

хух, дописала. соррі, - трохи довго. :rose:більше не буду.

Тихон Петрович, лишаю знову всю аудиторію Вам. :)

[/FONT]

17. nanoshaman

nanoshaman Аццкий ужОс

Такая истроия: была у меня в своё время знакомица, которая здорово гадала на картах Таро. Зрила на три метра вглубь, рассказывала людям такое, от чего те приходили в замешательство и даже впадали в шок. Предсказания ей сбывались почти на сто процентов. Она давала советы - и почти всегда они помогали. Словом - мир лежал на открытой ладошке, все двери были открыты и склеты в шкафах проветривались.
    ...но! Но при этом сама барышня перманентно прозябала в гаденьких бытовых драмках, снискивала на маленький кусочек счастья не там и не с теми, не видела ям и засад под собственным носом, стучала лбом в бетонные стены, на которых были нарисованы ворота и проч.
    Внимание, вопрос: а правда ли, что теория и практика разные вещи?

18. Norton

Norton камышовый кот

как по мне то одно без другого не может существовать..

19. Тихон Петрович

Однозначно согласен с Norton. Просто в изложенном случае, - я надеюсь, что он взят из жизни, означенная барышня не только практику но и теорию не могла применить к себе.
    Прям Мойра, только наоборот)))

20. Norton

Norton камышовый кот

может у нее мораль другая?

а де твій аватар? :)