Теология\философия

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем kahilot, 26 гру 2009.

1. Orthodox

Orthodox Дуже важлива персона

Рабом.:pardon:
    Вы всерьёз полагаете, что мне неизвестны эти факты? Я конечно когда-то был человеком,у которого была пустая голова доверху набитая эрудицией, но всё же, благодаря Богу, со временем вразумление наступило... Ваши "широкие" познания впечатляют, но всё же это уровень 1 курса семинарии...

Глубже надо нырять, глубже...
    Верхушек нахватались, а толку - 0...

2. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]а я шо говорю ,представляете с утреца встал,и вместо" потолок снова небеленньій",мильій, а что тьі думаешь о Митре? и пошла масть[/OFFTOP]!

3. Orthodox

Ой! І не кажіть шановний! Я теж коли у стелю дивлюся про якогось Дмитра (чи то Митра) ніц не можу думати!:)):));)
    [OFFTOP]Пані Естер мабуть в мене чимось важким жбурне за таке блюзнірство, а потім ще за бузувірство та невігластво :rolleyes:[/OFFTOP]

4. mavka

mavka Well-Known Member

:) ні, в мене інші методи.
    в психоаналіз ? після Вашої милої картинки - залюбки скористаюсь наданим правом панібратства.
    рабом себе почуваєте ? хм. ..
    бачите, я переконана, що все, що ми сприймаємо ззовні залежить від того, хто ми є від природи й хто,- ми віримо,- ми є, а не від самого зовнішнього. пусті слова про смирення гордого, які Ви написали на паралельній гілці. гордого не зігнеш - в нього завжди буде внутрішня свобода й бажання собою розпоряджатися.
    з рабом інше. рабська психологія - інша.

нема сумніву, що Вам подобається ролева гра "раб й господиня". пробували колись ? ;)може саме це й потрібно здоровою мірою, з вивільненням свого Я й так, щоб без синяків. тоді й в стелю зранку дивитись часу не буде - паням каву в ліжко треба вчасно подавати, з гарячими круасанами !
    а у вільний від ремінців час листаніть Терттуліана (Рецепт проти єретиків) - а то в мене складається враження, що Ви крім Ніцтше й туманно-пафосних книг російської єпархії нічого тяжкого в руки брати не хочете.

це ж там отці церкви вбивають в голову , що християнство - оригінальна релігія, бо тільки там Бог - це любов.
    а насправді це - Митраїзм. mihr означає "love" чи "friendship".
    так само, як й чини, верховний - "ОТЕЦЬ". - Митраїзм.
    бо ж мало б бути не так. "і не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі". - від Матвія, чи не так ? Митраїзм був релігією імператорів, не рабів і не маргіналів.
    а Єгошуя був євреєм-галилеянином, якому б в голову не прийшло видумувати нову релігію. питання, які його цікавили, зашифровані в Старому Заповіті про Дерево життя. тому він й казав, що фарисеї й первосвященники не дають народові плодів виноградника.

цей мікс, що зараз є, справа рук Петра й послідовників, хіба ні ? [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]‘petra’[/FONT] - камінь з грецькою, кам"яна печера воскресіння Митри. "на цьому камені побудую церкву" - так захотілось зрадникові Симону(Петру), так він і зробив.

[OFFTOP]
    ??? :) й що це, Торро, Ви дійсно стелю не білите ? в яких умовах Ви живете, куди Ви жінок водите, й що Ви з ними робите , що в них зранку тільки ось таке на думці ? :o[/OFFTOP]

5. mavka

mavka Well-Known Member

звичайно ! але перш за все треба пам"ятати, як формувався Новий Заповіт. з 64 книг ввійшо чотири, здається.
    спочатку ввійшли ВСІ.
    це було перших 50 примірників фантастично ілюстрованих.
    вже потім їх краяли, переставляли речення, формували плинний текст віршами, як Заповіт Старий. точніше, тексти Митраїзму з записками членів юдейо-християнської секти. що там чиє - не встановиш зараз достеменно.
    друге треба пам"ятати - "не мети бісер перед свиньми". що означає, хочеш щось сказати , скажи притчею, - може доженуть. з тих, хто думає, що зрозумів, вибери учнів й научай їх індивідуально. так повелось, що всі таємні вчення передавались усно - нічого не записувалось. й правильно. те, що я читаю, наприклад, зараз, я навіть найближчому вірному другові розповідати не стану й не буду, деякі речі психіка може сприйняти неадекватно. тому в Новому Заповіті й нема самого вчення. але є перші уроки, проте.
    це моя така думка.

6. Forpost

Forpost Стоїк

так нам розкажіть, ми під визначення "Друг" не підпадаєм, тай психіка у нас дай Бог кожному

7. Forpost

Forpost Стоїк

а ось туть опісочка вішло.обчитайте контекст ,прийдете до зовсім протилежного висновку, притчі там ні до чого

8. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]по феншую живу аднака[/OFFTOP]

9. Forpost

Forpost Стоїк

хоч то питання до шанованого Orthodox [OFFTOP],але не зміг не відреагувати,після такої гри ,(чіста автоматіческі) напевне господиню вже реанімація б не відкачала[/OFFTOP]

10. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Все вірно. Перші уроки. Ази людяності. Навчившись читати і писати людина по своєму розумінню використовує ці навики. Один пише вірші інший доноси...Один читає Шекспіра інший написи на парканах...

11. mavka

mavka Well-Known Member

я об"єднала дві думки в одне логічне речення. а у Вас ліжко по феншую в правильному місці стоїть ? мені чомусь відчувається, що його давно треба пересунути..... )

12. mavka

mavka Well-Known Member

мені здається, десь приблизно так. ази праці над своїм Его й шлях до самоконтролю.
    бо для людяності не потрібно Біблії - вона поза всякими вченнями.

13. Forpost

Forpost Стоїк

підтвердити можете? ,невже людяність імплантована в нас при народженні? а як ще діти -вовки?,ну не все ж логіка Вам допоможе,ту або забути шо Ви жінка або....

14. mavka

mavka Well-Known Member

напевно, - ось ми якось поїдемо з Вами ! й перевіримо, - людяність серед пігмеїв не нижчого гатунку, ніж серед Свідків Єгови.

15. рівнянин

Людянісь це сукупність виховання, знань, впливу оточуючої спільноти. Тому і "з вовками жити - по-вовчому вити"...

16. mavka

mavka Well-Known Member

між іншим, вовки дуже розумні й мудрі створіння.

17. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]в Аккру Гана можу організувати[/OFFTOP]

18. рівнянин

Сам знаю...:o

19. Orthodox

Имхо, всё это тоже вбито Вам в голову, только в режиме самообслуживания. [OFFTOP](никакого Фрейда в этом слове, хотя... есть у меня подозреньице...:rolleyes: )[/OFFTOP]
    Кстати, почему Вы считаете, что авторы этих теорий заслуживают большего доверия, чем Писание? Эстетические предпочтения?
    Ошибочное впечатление, говорящее больше о Вас...;)
    Да-а... Очень красиво!
    Не перегибаете?
    Эх!
    "Дамы, не сморкайтесь в занавески!
    Это неприлично, вам говорят."

P.S. О ролевых играх...:)) Баловство это. Слишком скушно. Феншуйня всё это... Да и возраст уже не тот. Вот свальный грех с хомячком и волнистым попугайчиком - дело другое.
    Не присоединитесь?%-)

PР.S. Я Orthodox во всём! ;):rose:

20. bars

bars Well-Known Member

О-о-о! Тут приятная компания, а я там с Германией всё воюю...;)

а де твій аватар? :)