Хм...нині собі згадав єдну пісню... Файну... а,головне,соотвєтствующую моменту... Дерево, а за деревом дерево - Ось і скінчився ліс... Ні ні ні! он ще дерево! А за ним іще дерево... а за деревом дерево - ось і скінчився ліс... Ні ні ні! он ще дерево! А за ним іще дерево.. а за деревом дерево - ось і скінчився ліс... Ні ні ні! он ще дерево! А за ним іще дерево.. Душевна пісня...
Moths The leaded window opened to move the dancing candle flame And the first Moths of summer suicidal came. And a new breeze chattered in its May-bud tenderness --- Sending water-lillies sailing as she turned to get undressed. And the long night awakened and we soared on powdered wings --- Circling our tomorrows in the wary month of Spring. Chasing shadows slipping in a magic lantern slide --- Creatures of the candle on a night-light-ride. Dipping and weaving --- flutter through the golden needle's eye in our haystack madness. Butterfly-stroking on a Spring-tide high. Life's too long (as the Lemming said) as the candle burned and the Moths were wed. And we'll all burn together as the wick grows higher --- before the candle's dead. The leaded window opened to move the dancing candle flame. And the first moths of summer suicidal came to join in the worship of the light that never dies in a moment's reflection of two moths spinning in her eyes. Йен Андерсен. JT
Сьогодні, в день перезахоронення Кобзаря на Чернечій горі, згадалася... Шлях до Тараса Слова: Юрій Рибчинський Музика: Олександр Осадчий В дні перемог і в дні поразок, Щасливі дні і в дні сумні Іду з дитинства до Тараса, Несу думки свої земні. Коли в душі моїй тривога, Коли в душі пекельний щем, Іду до нього, до живого У всесвіт віршів і поем. Крізь вітер злий карбую кроки І чую серцем кожну мить, "Реве та стогне Дніпр широкий", | Щоб розбудити всіх, хто спить. | (2) Ой червона рута на чолі твоїм, Ой крута та круча, де Тарас стоїть Ой крута та круча, де стоїть Тарас І крізь роки кличе, кличе, кличе нас! Я не один іду до нього – Ідуть до нього тисячі, Наче грішники до Бога Свої печалі несучи. І доки в римах Заповіту Вогонь поезії не згас. Той рух до сонця не спинити Бо зветься сонце те Тарас. Іду крізь свята, і крізь будні, Крізь глум юрби, і суєту Ні не в минуле, а в майбутнє До тебе я, Тарасе, йду.
ТАРТАК_Я НЕ ХОЧУ Як уже набридло чути знову і знову Порожні балачки, пафосні розмови! „Мова калинова”... „Пісня солов’їна”... Ще трохи побалакаємо – зникне Україна! Згубили культуру, забули історію, Почуваємося зайдами на своїй території. Віримо чужим, своїм не довіряємо, Розводимо руками – маємо, що маємо! Сьогодні братаємося, щоб завтра продати. Кум іде на кума, брат іде на брата. Національна ідея, як засіб спекуляції. Здобули державу, втратили націю... Коли ж у народу більше немає відваги, Немає власної гордості, немає самоповаги, Коли кожен за себе у своїй хаті скраю – У такого народу і героїв немає! Я не хочу бути героєм України – Не цінує героїв моя країна!... Подивіться на нього – він сьогодні в ударі! Правда, без вишиванки та без шароварів... Він – один серед тих, хто готовий до бою, Серед тих, хто готовий стати героєм. Він пройшов крізь вогонь, переплив через воду – Все заради вітчизни, заради народу. Із мільйонами інших він пішов воювати – Усі полягли, а він лишився стояти. Та одразу ж поглине пафосна лава, Понавісять медалі, кричатимуть: „Слава!”... Він житиме довго, він житиме дорого, Але стане нашим внутрішнім ворогом. А де ж ті, яких було закатовано, Спалено, порубано, побито, репресовано? Де ті, що життя віддали за своє – Де вони є? Де вони є?! Я не хочу бути героєм України – Не цінує героїв моя країна!... А насправді так просто змінити життя! Просто вийти на вулицю, просто прибрати сміття, Полюбити свою землю, свою рідну природу, Відчути себе часткою єдиного народу. Бо ми не безрідні, бо ми – українці! Тож досить плювати в дідівські криниці, Досить боятися вірити в краще, А своє на чуже не міняти нізащо! Спільнота розумних, міцних, незалежних, Без „правобережних”, без „лівобережних”, Добрих, привітних і незрадливих, В усьому єдиних, в усьому щасливих. Лиш уявіть, якою стане країна, В якій кожна людина живе, як людина, В якій все, що хороше, – значить і наше!... Але поки, на жаль, все зовсім інакше... Я не хочу бути героєм України – Не цінує героїв моя країна!...
Наутилус... Князь Тишины По лунному свету блуждаю посвистывая, Но только оглядываться мы не должны. Идет, идет, идет вслед за мною живой В десять сажен Добрейший Князь, Князь Тишины Добрейший Князь, Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины И горе мне если впал я в безмолвие Или уставился на лик луны. Стон треск растоптал Стон треск растоптал бы меня, Растоптал моментально Добрейший Князь, князь Тишины Добрейший Князь, князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины Мой Князь Князь Тишины http://www.youtube.com/watch?v=0MW9V-uTXQ0&feature=related
Amy McDonald "This Is The Life" 1)Oh the wind whistles down The cold dark street tonight And the people they were dancing... to the music vibe And the boys chase the girls, with curls in their hair While the shocked too many sit way over there And the songs get louder each one better than before Chorus (1): And you singing the song thinking this is the life And you wake up in the morning and your head feels twice the size where you gonna go, where you gonna go, where you gonna sleep tonight? And you singing the song thinking this is the life And you wake up in the morning and your head feels twice the size Where you gonna go, where you gonna go, where you gonna sleep tonight? Where you gonna sleep tonight 2)So you're heading down the road in your taxi for four And you're waiting outside Jimmy's front door But nobody's in and nobody's home till four So you're sitting there with nothing to do Talking about Robert Ragger and his one leg crew And where you gonna go, where you gonna sleep tonight? Chorus (3 times): And you singing the song thinking this is the life And you wake up in the morning and your head feels twice the size Oh where you gonna go, where you gonna go, where you gonna sleep tonight? And you singing the song thinking this is the life And you wake up in the morning and your head feels twice the size Where you gonna go, where you gonna go, where you gonna sleep tonight? Where you gonna sleep tonight :dance2:
Старый Корабль На берегу так оживленно людно, А у воды высится, как мираж, Древний корабль - грозное чье-то судно, Тешит зевак и украшает пляж. Как ни воюй, годы, увы, сильнее, Как ни верти, время свое возьмет: Сгнили борта, и нет парусов на реях. И никогда полный не дать впред. Припев: Зато любой сюда войдет за пятачок, Чтоб в пушку затолкать бычок, И в трюме посетить кафе И винный зал, А также сняться на фоне морской волны С подругой, если нет жены, Одной рукой обняв ее, Другой обняв штурвал. Был там и я и на толпу глазея, С болью в душе понял я вещь одну - Чтобы не стать этаким вот музеем - В нужный момент лучше пойти ко дну.
"Браво" Если бы на Марсе были города, Я бы встал пораньше и слетал туда. Побродил по скверам, рассмотрел дома - Если бы на Марсе были города. Я прошел бы дважды - вдоль и поперек - С Севера на Запад, с Юга на Восток И, возможно, где-то повстречал тебя... Если бы на Марсе были города... На полчаса туда, где ты носила белые банты На полчаса туда, где я был капитаном корабля Туда где вечная весна ... на полчаса... Там осталось небо, чистое как снег, Теплое как солнце, яркое как свет Лилии, девчонки, первая любовь... Жалко, что на Марсе нет городов... http://www.youtube.com/watch?v=xYNWxFSyZjA
Філософська пісня ("Якщо сьогодні був би твій останній день") NICKELBACK If Today Was Your Last Day My best friend gave me the best advice He said each day's a gift and not a given right Leave no stone unturned, leave your fears behind And try to take the path less traveled by That first step you take is the longest stride If today was your last day and tomorrow was too late Could you say goodbye to yesterday? Would you live each moment like your last Leave old pictures in the past? Donate every dime you had, if today was your last day? What if, what if, if today was your last day? Against the grain should be a way of life What's worth the price is always worth the fight Every second counts 'cause there's no second try So live like you're never living twice Don't take the free ride in your own life If today was your last day and tomorrow was too late Could you say goodbye to yesterday? Would you live each moment like your last? Leave old pictures in the past? Donate every dime you had? And would you call those friends you never see? Reminisce old memories? Would you forgive your enemies? And would you find that one you're dreaming of? Swear up and down to God above That you'd finally fall in love if today was your last day? If today was your last day Would you make your mark by mending a broken heart? You know it's never too late to shoot for the stars Regardless of who you are So do whatever it takes 'Cause you can't rewind a moment in this life Let nothing stand in your way 'Cause the hands of time are never on your side If today was your last day and tomorrow was too late Could you say goodbye to yesterday? Would you live each moment like your last? Leave old pictures in the past? Donate every dime you had? And would you call those friends you never see? Reminisce old memories? Would you forgive your enemies? And would you find that one you're dreaming of Swear up and down to God above That you'd finally fall in love if today was your last day?
Валерий Сауткин Скоро стану Я седым и старым. Уйду на пенсию писать свои я мемуары. Распишу я, Распишу я Всё, как есть, как было, Расскажу я, с кем не ладил и кого любил я… В первом томе Детство опишу я. Однажды каску я нашёл большую-пребольшую. В этой каске, В этой каске Разводил я краски, На разбитом старом танке рисовал я сказки. Вот и теперь рисую сказки я. Жизнь моя тоже сказка Гномы и великаны в ней живут: Нечего им делить! Кончил школу Я с золотой медалью, И предо мною открывались голубые дали. Если дали, Если дали Выцветут с годами, Я раскрашу эти дали разными цветами… Вот и теперь рисую сказки я. Жизнь моя тоже сказка Гномы и великаны в ней живут: Нечего им делить! А недавно Девушку я встретил. Ей только восемнадцать лет, а мне уж двадцать третий. Скоро стану, Скоро стану Я седым и старым. Вот тогда и напишу я эти мемуары… Ну а пока рисую сказки я. Жизнь моя тоже сказка Гномы и великаны в ней живут: Нечего им делить! http://www.youtube.com/watch?v=EALFf1gMOMs&feature=related
Захисти життя Слова: Анатолій Матвійчук Музика: О. Аруша Усміхалась їм небес ясна блакить, В молодих очах горіли зорі, Та прийшла біда, змінивши все за мить, Мить, яку не повторить. Захисти життя, бо ще не пізно, В тебе є ще мить одна, Захисти, бо доля рветься, Як струна. Ми всі в цьому світі різні, Життя двічі не дається, Не дай обірватись пісні, Хай серце б'ється. Скількі їх було, усі пішли від нас, Їх вогонь погас в німій безодні. Зачекай на мить, скажи собі ще раз, Може це останній шанс. Захисти життя, бо ще не пізно, В тебе є ще мить одна, Захисти, бо доля рветься, Як струна. Ми всі в цьому світі різні, Життя двічі не дається, Не дай обірватись пісні, Хай серце б'ється. Дотиком біди, щастя не порань, Бо твоє життя - межа остання, Порятуй себе і мудріше стань У вогні сліпих бажань. Захисти життя, бо ще не пізно, В тебе є ще мить одна, Захисти, бо доля рветься, Як струна. Ми всі в цьому світі різні, Життя двічі не дається, Не дай обірватись пісні, Хай серце б'ється.
Ну дуже люблю цю пісню! The Cranberries "Dreams" Oh, my life is changing every day, In every possible way. And oh, my dreams, it's never quite as it seems, Never quite as it seems. I know I've felt like this before, But now I'm feeling it even more, Because it came from you. And then I open up and see The person falling here is me, A different way to be. Ah, la da ah... La... I want more impossible to ignore, Impossible to ignore. And they'll come true, impossible not to do, Impossible not to do. And now I tell you openly, You have my heart so don't hurt me. You're what I couldn't find. A totally amazing mind, So understanding and so kind; You're everything to me. Oh, my life, Is changing every day, In every possible way. And oh, my dreams, It's never quite as it seems, 'Cause you're a dream to me, Dream to me. Ah, da, da da da, da, la... ...І нехай ваші мрії здійснюються!
Urge Overkill "Girl, you'll be a woman soon" Girl, you'll be a woman... soon I love you so much, can't count all the ways I've died for you girl and all they can say is "He's not your kind" They never get tired of putting me down And I'll never know when I come around What I'm gonna find Don't let them make up your mind. Don't you know... Girl, you'll be a woman soon, Please, come take my hand Girl, you'll be a woman soon, Soon, you'll need a man I've been misunderstood for all of my life But what they're saying girl it cuts like a knife "The boy's no good" Well I've finally found what I'm a looking for But if they get their chance they'll end it for sure Surely would Baby I've done all I could Now it's up to you... Girl, you'll be a woman soon, Please, come take my hand Girl, you'll be a woman soon, Soon, you'll need a man Girl, you'll be a woman soon, Please, come take my hand Girl, you'll be a woman soon, Soon but soon, you'll need a man
Заграй ми, цигане старий Сидір Воробкевич Заграй ми, цигане старий, такої, як бажаю, Грошей ти дам, вина ти дам, і всього, що лиш маю. Бо лютий біль отут горить і груди розпирає, І бідне серце так болить, що гине — умирає. Заграй, старий, отую піснь, що то колись співала Старенька ненька, як мене в колисці колисала. Чаруй мені минувші дні, літа ті молодії. Прегарні золотаві сни, той рай і ті надії. Провадь мене ти звуком тим в садочок, де я грався, Чаруй і друзів всіх моїх, що ними я пишався. Чаруй мені дівчину ту, що мною гордувала, Збуди ти всіх, що вже земля навіки повкривала. Збуди, чаруй минуле все; най ще хоч раз заплачу, Бо сліз немає, відколи доленьки не бачу. Заграй старий! Як потечуть дві сльози по личеньку, То легше стане на душі і легше на серденьку.
Cyndi Lauper, Time After Time Lying in my bed I hear the clock tick, And think of you Caught up in circles confusion Is nothing new Flashback warm nights Almost left behind Suitcases of memories, Time after Sometimes you picture me Im walking too far ahead Youre calling to me, I cant hear What youve said Then you say go slow I fall behind The second hand unwinds If youre lost you can look and you will find me Time after time If you fall I will catch you Ill be waiting Time after time If youre lost you can look and you will find me Time after time If you fall I will catch you Ill be waiting Time after time After my picture fades and darkness has Turned to gray Watching through windows youre wondering If Im ok Secrets stolen from deep inside The drum beats out of time If youre lost you can look and you will find me Time after time If you fall I will catch you Ill be waiting Time after time You said go slow I fall behind The second hand unwinds If youre lost you can look and you will find me Time after time If you fall I will catch you Ill be waiting Time after time If youre lost you can look and you will find me Time after time If you fall I will catch you Ill be waiting Time after time Time after time Time after time Time after time
Де ти тепер Слова: Дмитро Луценко Музика: Ігор Шамо Виконавець: Квітка Цісик Місто спить, згасли вогні, Разом гуляли з тобою всю ніч ми. Згадка прощання, перші признання. Де тепер вони? Ми гадали, зустрічі ждали, Та пройшли ті дні. Ти сказав: "І в час біди Дружби такої ніхто не зітре з землі". Довга розлука, віддалі мука, Ти в душі завжди. Даль побореш, все покинеш, Прийдеш знов сюди. Відгукнись! Де ти в цей час? Знаю, ти згадував в горі мене не раз. Весняні ночі стали коротші, Тільки не для нас. Все промине, в даль полине, Наш любимий вальс. Наш любимий вальс.
Lara Fabian "Adagio" Non so dove trovarti Non so come cercarti Ma sento una voce che Nel vento parla di te Quest' anima senza cuore Aspetta te Adagio Le notti senza pelle I sogni senza stelle Immagini del tuo viso Che passano all' improvviso Mi fanno sperare ancora Che ti trovero Adagio Chiudo gli occhi e vedo te Trovo il cammino che Mi porta via Dall' agonia Sento battere in me Questa musica che Ho inventato per te Se sai come trovarmi Se sai dove cercarmi Abbracciami con la mente Il sole mi sembra spento Accendi il tuo nome in cielo Dimmi che ci sei Quello che vorrei Vivere in te Il sole mi sembra spento Abbracciami con la mente Smarrita senza di te Dimmi chi sei e ci credero Musica sei Adagio
Темнота впереди, подожди, Там стеною закаты багровые, Встречный ветер, косые дожди, И дороги, дороги неровные. Припев : Там чужие слова, там дурная молва, Там ненужные встречи случаются, Там сгорела пожухла трава, И следы не читаются в темноте . Нам проверка на прочность - бои, И туманы и вeтры с прибоями. Сердце путает ритмы свои И стучит с перебоями. Припев. Там и звуки, и краски не те, Только мне выбирать не приходится, Очень нужен я там, в темноте, Ничего, распогодится В. Высоцкий. http://www.youtube.com/watch?v=y5yo7CoEHII&feature=related
Танго Слова: Олександр Веремчук Музика: Олександр Веремчук Крила здіймали птахи в надвечір’ї В кігтях несли жалі жарин осінніх Клином несли по полю золотому Сизу втому. Знову кружляє танго ілюзорне. Мила, хай знову присмерк нас огорне. Теплий напій кав'ярні згріє губи, Моя згубо. Ти як раніше бентежно чарівна, Моя безталанна сумна королівно. Крила здіймали птахи в надвечір’ї В кігтях несли жалі жарин осінніх Клином несли по полю золотому Сизу втому. Ти як раніше бентежно чарівна, Моя безталанна сумна королівно.
Аквариум_Не могу отрвать глаз от тебя Я родился сегодня утром Еще до первого света зари Молчанье у меня снаружи Молчанье у меня внутри Я кланяюсь гаснущим звездам Кланяюсь свету луны Но внутри у меня никому не слышный звук Поднимающийся из глубины Я родился на севере Чтобы дольше оставался цел У меня нет друзей Чтобы никто не смог сбить прицел Море расступилось передо мной Не выдержав жара огня И все стрелки внутри зашкаливали При первых проблесках дня Я не мог оторвать глаз от тебя. Я родился со стертой памятью Моя родина где-то вдали Я помню, как учился ходить, Чтобы не слишком касаться земли; Я ушел в пустыню, Где каждый камень помнит твой след Но я не мог бы упустить тебя Как я не мог бы не увидеть рассвет. Я не могу оторвать глаз от тебя.