Спогад (Поїзд із Варшави) Слова: Ліна Костенко Музика: Володимир Верменич Поїзд із Варшави спогади навіяв, Я ж на Україні згадую тебе. Ти співав для мене пісню вечорами: Co komu do tego, ze my tak kohamy! Поїзд із Варшави мчить крізь моє серце, Сто доріг між нами, а печаль одна. Іншого цілую, а бринить сльозами: Co komu do tego, ze my tak kohamy! Я люблю, коханий, Київ і Варшаву, Але батьківщина в кожного одна. І минають роки, роки за роками... Co komu do tego, ze my tak kohamy!
Чорні круки Чорні круки увірвалися у віхолу зимову, Закрутила чорні цятки в небі біла стужениця... Чорні круки, не крячіте, вир не чує вашу мову, Крильми ви не тріпочіте, не вирветеся на волю... Сперечатись не беріться, чорні гвинтики крутіться, Обертаючись у ритмі обертальної машини, Ваші душі обгоріли, обламали ваші крила, Ви засніть, хай вам насниться ся велична хурделиця. Приспів: Вони начебто й на волі, Чорні круки - володарі неба, Вони буцімто у себе вдома, але, Але у вихора в полоні... Чорні круки увірвалися у віхолу зимову, Чорні круки не бажали і з неволею миритись, Вітер вив, і запевняв що їхнє щастя лиш у тому, Щоб цятками прокрутитися у вихорі бучному, Може так воно й годиться Цяточкою прокрутиться
Де ж ти, доле чорнокрила, Мою милу загубила, Ланцюгами перекуту Віддаю тебе в спокуту. Ах, Але пізно, бо кохана Не мені подарувана, Бо в весільні білі сани Посадили мою панну. Коні в землю б'ють копитом, Свище пересмішник вітер, Люта туга горло душить, Пропадай, батярська душе. Бо, Бо навіщо ж мені віра - Вже продали мою милу, І в весільній білій стужі Загубилась моя ружа. В церкві дзвони б'ють вінчання, А мені - дорога рання, І повезли білі сани Під вінок мою кохану. Сиві сосни на морозі, Біла церква, мерзлі сльози...
Танго Крила здіймали птахи в надвечір’ї В кігтях несли жалі жарин осінніх Клином несли по полю золотому Сизу втому. Знову кружляє танго ілюзорне. Мила, хай знову присмерк нас огорне. Теплий напій кав'ярні згріє губи, Моя згубо. Ти як раніше бентежно чарівна, Моя безталанна сумна королівно. Крила здіймали птахи в надвечір’ї В кігтях несли жалі жарин осінніх Клином несли по полю золотому Сизу втому. Ти як раніше бентежно чарівна, Моя безталанна сумна королівно.
Він жив (Посвята Стусу) Він жив. Він жив. Він жив. Тільки серце яріло, Він жив, тільки кров гарячіла, Коли дзвін бив. Прийшли. Прийшли. Прийшли його ангели штири, Які його боронили, Які за нього молились, Коли він жив. Сказав. Сказав. Сказав йому чорний ангел: Ой ти, хлопче, молодий Та ладний, безталанний. Чуєш. Чуєш. Чуєш: не слухають дзвону, Бачиш: ламають ікони, Згинеш марно. Сказав. Сказав. Сказав йому білий ангел: Ти був піснями багатий, Ти жив, не зраджував брата В час розплати. Мовчав. Мовчав. Мовчав синьоокий ангел, Ружа черлена в’яла, Хор співав. Зело. Зело. Зело, а скрипка тужила, Зело, а кров стужавіла На морозі... Зело, тільки скрипка тужила, Зело, тільки кров стужавіла На морозі. "Ярій, душе. Ярій, а не ридай! У чорній стужі сонце України, А ти шукай - червону тінь калини, На чорних водах тінь її шукай. Бо мало нас. Дрібнесенька щопта Лише для молитов і сподівання. Застерігає доля нас зарання, Що калинова кров - така крута, Така терпка, як кров у наших жилах. У білій стужі білих голосінь Ці грона болю, що падуть в глибінь, Безсмертною бідою окошились." Хочеш зрозуміння, Хочеш - розбий об каміння Пісню цю.
ТОРКНИСЬ МЕНЕ! Музика і слова Анатолія Матвійчука Я часто прокидаюсь серед ночі, Коли заб‘ється серце, як колись, І я лежу, зтуливши міцно очі, Поворухунтись навіть боячись. Так дивно все, аж моторошно трішки. Ти тут була ще мить назад, ще мить... Твоє тепло ще пам‘ятає ліжко І ніжний трунок так мене п‘янить. ПРИСПІВ: Торкнись мене — я так цього бажаю, Гарячим тілом пригорнись, молю! Твоїм вогнем я душу воскрешаю І сам не знаю, як тебе люблю! Люблю тебе так трепетно, так ніжно, Неначе вічно втратити боюсь. Ти водночас така свята — і грішна, Що я клену тебе й тобі молюсь. Твої обійми, як ворота Раю, Пекельний пломінь на твоїх вустах, Немов метелик, я в тобі згораю І воскресаю, як міфічний птах! ПРИСПІВ. Я буду прокидатись серед ночі — Хай обступає темрява німа, І я ніяк повірити не хочу, Що пусто поруч — і тебе нема. А ніч така ворожа і байдужа І я молюсь і шепочу в сльозах: “Якщо не ми, то хай хоч наші душі Колись зіллються там, на небесах! Торкнись мене...
Зима Как легко представить зиму Если холод внутри Как легко возникают сугробы за моим окном. И крики детей царапают коньками Следы на стекле И твердеют следы застывают узоры. Как легко вспоминаются покрасневшие пальцы на этом ветру Покрасневшие пальцы и поднятый воротник пальто Да это зима это ее сугробы Ее приметы за моим окном. И запахом снега распахнуты ноздри И дым лиловых сигарет совсем как тот Мерзлый дым Из тех труб в том городе той зимой. И песня моя прозрачная И бледно-синяя как зима Как наледи Как скользкий лед памяти
Боярский Михаил — «Так не должно быть» Мы повстречались сегодня И для двоих Всё изменилось, и мир другим стал В тот же миг. Мир отчего стал другим, Догадаться несложно, Но невозможно об этом Сказать напрямик. Так не должно, не должно быть, Нет, нет, никогда, Чтобы любовь захватила нас, Ждать нужно года. От внезапной любви, Что приходит мгновенно, Жди, непременно Какая-то будет беда. Так не должно быть, Но снова я взгляд твой ловлю, И понимаю, что всё это глупо и странно. Так не должно быть, Но сердце стучит неустанно: "Я люблю! Я люблю!" Тысячу раз повстречаться Нужно бы нам, Прежде чем волю мы дать смогли б Этим словам. Может быть зря мы спешим, Только я почему-то Эту минуту за тысячу лет не отдам. Так не должно, не должно быть, Нет, нет, не должно, Но если любишь, сказать "Люблю" Разве грешно? Миг промелькнёт над землёй Или век бесконечный Это для вечной и мудрой любви всё равно. Так не должно быть, Но снова я взгляд твой ловлю, И понимаю, что всё это глупо и странно. Так не должно быть, Но сердце стучит неустанно "Я люблю! Я люблю!" Так не должно быть, Но снова я взгляд твой ловлю, И понимаю, что всё это глупо и странно. Так не должно быть, Но сердце стучит неустанно "Я люблю! Я люблю!"
Чорнобривці Чорнобривців насіяла мати У своїм світанковім краю Та й навчила веснянки співати Про квітучу надію свою. Приспів: Як на ті чорнобривці погляну, Бачу матір стареньку, Бачу руки твої, моя мамо, Твою ласку я чую, рідненька. Я розлуки та зустрічі знаю, Бачив я у чужій стороні. Чорнобривці із рідного краю, Що насіяла ти навесні. Приспів Прилітають до нашого поля Із далеких країв журавлі. Розквітають і квіти і доля На моїй українській землі. Приспів Твою ласку я чую.
Розлука Музика: Олександр Злотник За далекими вітрами, За холодними дощами Заховаю біль. Смуток відійде сльозою, Вже не плачу за тобою – В серці заметіль. Знову я своє кохання Пронесу через світання, Як в останній раз, Прожену його від серця, Хай воно іще озветься – Тільки не для нас. Я забуду твої очі, Я забуду твої руки, І нехай тепер щоночі Помираю від розлуки. Поцілунком не озветься, Не загине від бажання, І уже не повернеться Наше зраджене кохання. Не шукай мене – не знайдеш, Навіть спогадом не станеш, Спогадів нема. Свою тугу відпускаю, Хай далеко відлітає, Знаю – все дарма. Знову я своє кохання Пронесу через світання, Як в останній раз, Прожену його від серця, Хай воно іще озветься – Тільки не для нас. Я забуду твої очі, Я забуду твої руки, І нехай тепер щоночі Помираю від розлуки. Поцілунком не озветься, Не загине від бажання, І уже не повернеться Наше зраджене кохання. Я забуду твої очі, Я забуду твої руки...
Борис Моисеев & Лайма Вайкуле - Прибалтийский Роман Поставил аккорд, убегающий август, Закончился праздник - теперь по домам. У нас три минуты всего лишь осталось Из тех, что делить нам пришлось пополам. На Рижском взморье пролетело лето И не вернуть его и не остановить. А в нашей песне было только два куплета, Мы третий не успели сочинить. Ну что нам друг другу сказать на прощанье? Сказать бы до встречи (до встречи), но это обман. Наверно навечно останется тайной Такой не простой прибалтийский роман. На Рижском взморье пролетело лето И не вернуть его и не остановить. А в нашей песне было только два куплета, Мы третий не успели сочинить.
"Обычная история" Звуки города умолкли и сводит ночь с ума Укрывает черным шелком бульвары и дома Лишь она в огромном мире одна сейчас не спит Эхо по пустой квартире от слов его летит Словно птица черная летит Припев: Обычная история: прощай, пока, до скорого Но сердце всё поймёт, он больше не придёт Обычная история: прощай, пока, до скорого Но нет на сердце зла, такие вот дела Лишь прощальная улыбка, в глазах его чужих Встреча их была ошибкой - ошибкой для двоих В сердце болью отзовётся любви недолгий путь Может быть он к ней вернётся ещё когда-нибудь Только снова шепчет ночь - забудь Припев: Обычная история: прощай, пока, до скорого Но сердце всё поймёт, он больше не придёт Обычная история: прощай, пока, до скорого Но нет на сердце зла, такие вот дела Было что-то где-то Но не в этом суть Пусть он помнит это Но ты забудь Припев: Обычная история: прощай, пока, до скорого Но сердце всё поймёт, он больше не придёт Обычная история: прощай, пока, до скорого Но нет на сердце зла, такие вот дела Обычная история... Припев: Обычная история: прощай, пока, до скорого Но сердце всё поймёт, он больше не придёт Обычная история: прощай, пока, до скорого Но нет на сердце зла, такие вот дела Такие вот дела...
Крылатые качели В юном месяце апреле В старом парке тает снег И веселые качели Начинают свой разбег Позабыто все на свете Сердце замерло в груди Только небо только ветер Только радость впереди Только небо только ветер Только радость впереди Взмывая выше ели Не ведая преград Крылатые качели Летят летят летят Крылатые качели Летят летят летят Детство кончится когда-то Ведь оно не навсегда Станут взрослыми ребята Разлетятся кто-куда А пока мы только дети Нам расти еще расти Только небо только ветер Только радость впереди Только небо только ветер Только радость впереди Взмывая выше ели Не ведая преград Крылатые качели Летят летят летят Крылатые качели Летят летят летят Шар земной быстрей кружится От весенней кутерьмы И поют над нами птицы И поем как птицы мы Позабыто все на свете Сердце замерло в груди Только небо только ветер Только радость впереди Только небо только ветер Только радость впереди Взмывая выше ели Не ведая преград Крылатые качели Летят летят летят Крылатые качели Летят летят летят
Песне 60 лет: В лесу родилась елочка, В лесу она росла, Зимой и летом стройная, зеленая была. Зимой и летом стройная, зеленая была. Метель ей пела песенку: "Спи, елочка, бай-бай!" Мороз снежком укутывал: "Смотри, не замерзай!" Мороз снежком укутывал: "Смотри, не замерзай!" Трусишка - зайка серенький Под елочкой скакал. Порою волк, сердитый волк, рысцою пробегал. Порою волк, сердитый волк, рысцою пробегал. Чу! Снег по лесу частому Под полозом скрипит; Лошадка мохноногая торопится, бежит. Лошадка мохноногая торопится, бежит. Везет лошадка дровеньки, А в дровнях мужичок, Срубил он нашу елочку под самый корешок. Срубил он нашу елочку под самый корешок. И вот она, нарядная, На праздник к нам пришла, И много, много радости детишкам принесла. И много, много радости детишкам принесла.
більше сотні, Полковнику, пісня ще "досовєцька" http://www.podrobnosti.com.ua/podrobnosti/2008/01/01/486571.html
Al Bano e Romina Power “Libertà” Per amore devi andare Verso il sole che c'è in te Quante volte ho chiesto verità Quanti volti nell'oscurità Vita che non sempre è poesia Nei silenzi urlati per la via Come gufi a mezzanotte Là sui monti di cemento Come anime perdute Nell'immensità del tempo Pioggia di emozioni su di noi Densi di pensieri gli occhi tuoi Senti come graffia la città L'uno contro l'altro la realtà Che grida Per amore devi andare Verso il sole che c'è in te Per amore devi andare Verso il sole che c'è in te Sempre in libertà Sempre in libertà Sempre in libertà Nasce dopo il canto del dolore L'alba di un amore che vivrà Apri come petali di un fiore L'era di un domani che sarà Nel rispetto dell'amore Mentre cambia ad ogni età Nel mistero delle ore Nella gioia che verrà Sempre in libertà Sempre in libertà Sempre in libertà E grida Sempre in libertà Sempre in libertà Sempre in libertà Sempre in liberta'
Ирина Аллегрова и Григорий Лепс Я Тебе Не Верю В комнате темно cлишком, слишком... Много пустоты, я стал лишним. Некуда бежать, ты успела Все мне рассказать, что хотела... Ветер за окном по привычке Гонит облака, словно спичкой. Солнце зажигать будет небо, И наступит день, где ты не был. Смотришь мне в глаза, Сколько можно лгать, Проще самому сказать об этом. Что любовь была перестрелкой душ, Мне стало скучно! Я тебе не верю, Ты - сон вчерашний, Который мне пророчит слезы. Я тебе не верю, Ты - снег зимы прошедшей, он давно растаял... Я тебе не верю, Ты - солнце, утонувшее в воде холодной. Я тебе не верю, Ты - все, что было у меня, Но я тебе не верю! Спрятались в лесах наши птицы. Время разорвать, сжечь страницы, Где про нас с тобой, Где сумела стать твоей тоской без предела. Ветер за окном по привычке Гонит облака, словно спичкой. Солнце зажигать будет небо, И наступит день, где я не был. Смотришь мне в глаза, Сколько можно лгать, Проще самому сказать об этом. Что любовь была перестрелкой душ, Мне стало скучно! Я тебе не верю, Ты - сон вчерашний, Который мне пророчит слезы. Я тебе не верю, Ты - снег зимы прошедшей, он давно растаял... Я тебе не верю, Ты - солнце, утонувшее в воде холодной. Я тебе не верю, Ты - все, что было у меня, Но я тебе не верю! Я тебе не верю, Ты - сон вчерашний, Который мне пророчит слезы. Я тебе не верю, Ты - снег зимы прошедшей, он давно растаял... Я тебе не верю, Ты - солнце, утонувшее в воде холодной. Я тебе не верю, Ты - все, что было у меня, Но я тебе не верю!