Тарас Шевченко - засновник українського націоналізму.

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Svjato, 8 кві 2011.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Нє, Свято, Ви думаєте, що якщо до мене влізе у вікно грабіжник, то я дозволю йому спокійно мене грабувати, а не огрію його по башці пательнею шонайменше? :nea:

• Подобається Подобається x 4
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

То ви бандєровка-тєрористка!о_О

3. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Що Ви весь час намагаєтесь ідеологізувати неідеологічне:sad:?..Чому людина, що захищає свою землю від ворогів, має одразу стати націоналістом? Чому ця людина не може бути просто патріотом, незалежно від своїх ідеологічних поглядів? Наприклад, ліберальних чи соціал-демократичних?:sad:

• Подобається Подобається x 5
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тоді давайте ближче розглянемо слово патріот.
    Чи може патріот неаполетанець захищати Францію наприклад перебуваючи у французькому легіоні? Якщо так, то який у нього мотив?

Якщо мотив - гроші, то він захищає не
    а чиюсь.

А якщо він захищає тому, що він хоче оберегти французьку націю від надмірного впливу арабського світу - тоді він точно націоналіст.

Бо якщо він захищає французьку республіку із політичних міркувань, то він просто інтернаціоналіст чи глобаліст, чи ще якось але явно не націоналіст.

Якщо людина захищає
    то це 100 % націоналіст.

Але основні слова - свою землю!

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тому що ви описали "точ в точ" те, що робили бандерівці:

Ви описали, як діяли ОУНівці та інші терористи і бандити під час і після війни...
    Ніхто не дзвонив в міліцію, ніхто не кликав на допомогу, бо не було кого кликати. Брали автомат ішли в ліс і нищили окупантів. Немає значення яких. Для бандерівців вони всі були у військовій формі (окупанти)...

7. Nevermind

Nevermind Просто персона

Браво! А може так робили не бандерівці, а червоні кхмери? :crazy:

---------- Додано в 00:15 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я з червоними кхмерами ніколи не стикався. Навіть не знаю толком де вони живуть - чи то Філіпіни чи Малайзія. Хіба ознайомлюся з їх рухом і зможу викласти своє бачення. Якщо вам цікаво ;)

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

10. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

Вам тоже помочь разобратися с украинским язиком? :)))

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

не треба. Ви краще самі українську вивчіть! ;)

• Подобається Подобається x 2
  12. Nevermind

Nevermind Просто персона

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Проте не можна звичайний інстинкт самозбереження віднести до проявів націоналізму. Такий же інстинкт самозбереження я б проявила в будь-якій країні, де б не була.

Вам так хочеться більше людей записати до націоналістів і бандерівців. Але Ви чудово знаєте моє ставлення до Бандери. Не можна видавати бажане за дійсне. Я не націоналістка.

• Подобається Подобається x 3
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чому? Я завжди писав - що "здоровий" націоналізм і є тим інстинктом. Він і іпроявляється, як інстинкт - чим більша агресія - тим більший прояв згуртованості...

П.С. Є індивідуальний націоналізм - моя хата скраю; сімейний - хто сунеться в мій город, тому ...:aggressive:; суспільний - різні масові рухи (організації). Всюди одне і те саме...

Та нікого нікуди я не хочу записати... Партії ще не створював. Я лише наводжу реальні факти життя кожному, хто заявляє дивне.
    Наприклад - ніхто з 96 відсотків голосувавших на форумі не відмовився від своєї національності в користь .. :scratch_one-s_head: навіть не знаю чого?... Інтернаціоналізму, чи що.:dntknw:

Що до вашого ставлення до Бандери. Він у вас в ігнорі? Ви були з ним знайомі? Які його твори ви читали? Які рецензії на його твори ви бачили? Хіба це не є упередженим ставленням? (чому ставлення упереджене? :dntknw:)

15. Nevermind

Nevermind Просто персона

Хіба ж це націоналізм? Націоналізм - це від слова "нація".

А він був письменником? о_О

Та яке там упереджене ставлення... Просто він для мене не цікавий. :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  16. Svjato

Svjato Well-Known Member

Про індивідуальний націоналізм. (певно тіко в Україні )
    Ви ніколи не чули фрази - "А я більший українець!"?
    Думаю, українська приказка - моя хата з краю дещо характеризує більшість українців.

Твори - це не тільки вірші та проза. :)

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

Хіба ця фраза характеризує українців як націоналістів? :dntknw:

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні, це радше був приклад індивідуального націоналізму.

• Подобається Подобається x 1
  19. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

А якщо людина, припустимо, любить більше вареники з сиром, ніж пєльмєні, то це називається гастрономічним націоналізмом:haha:...

• Подобається Подобається x 6
  20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Безперечно! :nyam2:

Любив козак дівчину
    І з сиром пироги.

а де твій аватар? :)