Танці з зірками: засилля ЯЗЫКА!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем andi, 26 бер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Відповідь: Танці з зірками: засилля ЯЗЫКА!

Так концерт во Львове - это все объсняет. Попробовал бы он так в Киеве "запеть"

2. andi

andi Well-Known Member

уявляю, як на вході будуть перевіряти той "дрес-код" (як у афіші написано).
    :))

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Щось чи я пояснити толком не можу...:sad: Ще раз спробую.:) Я не кажу про "НЕ ВМІЄ", я кажу про те, що людині легше, комфортніше, звичніше розмовляти тією мовою, якою вона звикла спілкуватися. Вона більш внятно, повно, простіше викладає свої думки. Послухайте Януковича. З якими потугами він викладає свої думки українською. Я вже не кажу про Азарова. Якщо відсутня мовна практика, то вже нехай краще співбесідник розмовляє тією мовою, якою він звик. Кінець кінцем, він же більш повно викладе свої думки, а мені, наприклад, при розмові потрібно саме це, а не показна українськість співбесідника.

4. Ума

Ума Well-Known Member

з огляду останніх подій, то думаю, що і в Києві на ура пройде!!! Знаєте скільки там львів"ян? ;) :D

5. OldMan

OldMan Well-Known Member

Да не воспринимайте єто через чур уж серьёзно. Нормально-прикольно.
    Без политки.
    Пишут же "Вход в кроссовках запрещён". Они что - против спорта? :)

• Подобається Подобається x 2
  6. zenyk

zenyk Well-Known Member

От! А Ви, Степанич, казали, що є якась мовна проблема! Жодної проблеми немає! нет треба нагнітати ситуацію на Україні. Руска мова українців не дратує, рускомовні можуть вільно користуватись своєю мовою.
    Однак треба мати наувазі: користуйтесь вільно, але своїм користуванням не заважайте українській мові, будьте культурні і ввічливі, не робіть нахабних заяв на кшталт тих, що зробила Донецька міськрада у зверненні до Львівської і Тельнопільської ради - і все буде нормально

7. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Когда-то, я своей жене сказал, что не пойду на балет, потому, что я его не понимаю без "либретто".
    Но сейчас, я не понимаю, о чем спор, о языке или о танцах?
    Иногда я натыкаюсь , переключая каналы, при рекламе, на эти "Танцы".
    Если танец - красивый, при красивой музыке -
    меня не интересует кто танцует - смотрю.
    Если не красиво - переключаюсь на другой канал, где нет рекламы.

8. Степаныч

Сьогодні зайшов на "Цензор.нет". Пишуть, що у Донецьку вбили молоду жінку за те, що розмовляла в магазині українською.

Щодо звернення Донецької міськради, то я також вважаю (писав навіть про це на ЛФ), що це нахабство.

А взагалі, як на мене, потрібно не боротися проти російської, а пропогувати українську. У даному випадку немає чого вихваляти Скрипку, тому що він своєю виходкою як раз зробив зле пропогадні української.

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Питання не в мові, а в якості продукту і в цільовій аудиторії
    Якраз Скрипка - це не той випадок. Він уже давно займає послідовну і активну позицію у боротьбі із засиллям російського ге і пропаганді української музики і культури взагалі. Не знаю, якою мовою він вдома спілкується, але його публічні інтерв"ю і інші виступи майже завжди саме українською.
    Дуже показово. Тоді питання - навіщо російську захищати і робити її державною, якщо її використання в Україні ніде не обмежують. У людей жодного разу навіть не виникло необхідності розмовляти українською. Це підтверджує, що насправді усі соплі з приводу утисків російськомовних - це свідомі провокації для нагнітання агресії між громадянами всередині країни.

• Подобається Подобається x 2
  10. MARTINI

Степанич, киньте лінком на статтю, пліз

11. Степаныч

http://censor.net.ua/go/offer--ResourceID--47487

Там в коментарях.

12. Zigfrid

Zigfrid Well-Known Member

Мало того, у нас еще растреливают, душат, топят и на кол сожают всех кто на украинском говорит.

13. Степаныч

:eek: Изверги!:D

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

Статтю з коментарями прочитав....звичайно з такого повідомлення не випливало б нічого українофобного, але насторожив пост однієї особи (судячи зі всього переконаного фашиста): ".......Без Имени Комментировать
    ===Т.е. нельзя отбрасывать и версию украинофобии.===

Иди ты в жОпу идиот. В Донецке все горожане разговаривают на русском (за ислючением 1-2 человек с оранжевой болячкой в глове и приезжих из западных областей, но и они в магазине, транспорте, на улице зачастую переходят на русский), а приезжие из глухих сел (их можно запросто определить в толпе) на суржике или почти на чистом украинском.
    За такие твои якобы версии .............. тв...рь ты провокаторная
    26-03-2007, 15:20........."

складається таке враження, що розмовляти українською прирівнюється до того, що й на людях обісратись (вибачте за прямоту), чи п'яним під парканом валятись......
    І це в той час коли жоден українець не сказав, що має ненавість до рускомовних тільки за те що ті рускомовні......

15. Степаныч

Взагалі я статтю навів для того, щоб показати - все ж таки проблема є. Адже нічого не писалося про версію вбивства за українську мову. І з якогось дива така версія з"являється в коментарях!?

16. MARTINI

Це навіть не версія, хтось ляпнув просто так, не варто уваги... А от деякі відповіді досить симптоматичні

17. Донецкий

Донецкий Well-Known Member

Да, и у всех поголовно (без разницы пышная прическа или нет) имеется бритый затылок. ;)

18. Марина

Марина Well-Known Member

Не согласна с Донецким - Скрипка яркий пропагандист украинской КУЛЬТУРЫ. И вопрос был для него нормальный, настолько нормальный как все что он делает. Это не вызывает ни удивление ни тем более раздражение. Его фестиваль КРАЇНА МРІЙ - это именно то , что я написала выше - ПРОПАГАНДА УКРАИНСКОЙ КУЛЬТУРЫ, как он сам говорит. Мы с ребенком очень любим и ходим на этот фестиваль и большое ему за это спасибо. Мне тяжело его назвать (и упрекнуть) в любой форме национализма. И хочу отметить, что передача получилась разнообразная именно в присутствии Олега Скрипки. Ведь остальные (те что остались минус Снежана Егорова) дествительно выступают, говорят, танцуют именно и являются представителями русской поп культуры и спорта.

19. Степаныч

Ну че пугать, че пугать! Вы моих знакомых знаете?:D

20. Степаныч

Ляпнув, так. Але ж тема почала розкручуватися!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)