І я так вважаю. Треба вже нарешті почати жити теперішнім, а не десь в минулому. Треба будувати майбутнє, а не змінювати те, що вже давно перетворилось в порох..
Ага, я все зрозуміла. Злочини Польщі треба забути, бо зараз інші часи. Тоді і злочини Росії і Туреччини проти України треба забути. Ми ж чесні.
Ніхто не забутий, ніщо не забуто. "Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього"- М.Рильський.
Забувати не треба. Це історія. Її треба знати. Але навіщо зараз у відносно мирний час продовжувати розпалювати ворожнечу між людьми, які не мають прямого відношення до подій минулого? Ні я, ні Ви, ні ніхто інший не винен в тому, що було. Росіяни не винні, поляки не винні. Винні їх предки. Тож навіщо агресивно ставитись до них? Тільки за те, що їх предки робили зло? Безглуздо. Так само безглуздо і тупо, коли агресивно налаштовані люди мріють про винищення українців. Навіщо взагалі далеко ходити, коли в нашій країні є типу наші земляки, які нас ненавидять. За минуле. За якісь вигадки. Бо пропаганда. Бо так комусь наверху вигідно. А ми лише їх засоби. Згадується Польща, яка свого часу розкрутила думку про те, що сучасна Німеччина винна полякам за злочини минулого. Для чого то було? Чоловікова бабця була у німців в полоні. Вона ненавидить німців. Але не вважала, що вони їй щось винні. Звісно, зраділа, коли в вісімдесятих Польща почала добиватись від німців компенсації. Двіччі Німеччина висилала гроші. Отримала лише верхівка. Бабця почала отримувати через років десять. Польська влада цим би не займалась, якби їй не було вигідно. По перше, показала, як "турбується про народ". По друге, заробила на тому своє. І зараз, думаю, що питання про геноцид з боку Польщі щодо України піднімається в Україні з такою ж метою.
- На відміну від російських апетитів, та їхньому постійному тиску на Україну з найрізноманітнішою брехнею, Польша поводить себе цивілізовано, і попри історічні бійки тепер нікому і в голову не прийде нав'язати, наприклад, польсько-українську двомовність, чи засунути до нас свій військовий флот і т.с. - що, натомість для Росії нормальна річ, і одностайно такі антинаціональни антиукраїнські дії своєї влади одобрює переважна більшість росіян... Ні, навіть українцям до поляків ще далеко, бо українці - то моя хата з краю, а поляки - є нація, чітка та об'єднана загальнонаціональними чинниками, має свою національно розвинену державу, мову та менталітет.
- Дивне запитання... Невже на форумі некоректно висловлюються думки? Але відповім, якщо незрозуміло само по собі - раніше, аж ген в історічні часи - головні події - то війни поміж націями. Гризлися майже всі, загарбували землі майже всі найчисельні нації щодо найменш чисельніших народів, хоч останні могли бути й розвиненіші інтелектуально та духовно. Були й поляки колонізатори, англійці колонізатори, зрештою німці світові колонізатори та російські... Російська імперія та наступний радянський профашисткій антилюдський большевізм... Зрештою, сучасні вищезгадані - практично покинули колоніальну загарбницьку політику, поводяться цивілізовано, і тільки Росія схильна й надалі втручатися в політичне державне життя менших народів минулого соцтабору.
- может, и корректно, но очень длинно. Давйте короче: Вы хотите сказать, что история Украины зависит (и должна зависеть) от её текущих отношений с соседями? С кем отношения лучше - с тем не надо "ковыряться в прошлом", а с кем хуже - с тем надо навалить всего до кучи... И при этом постоянно проводить параллели, рассматривать каждое текущее событие только в негативном свете, а в доказательство того, что надо смотреть в негативном и только в нём, приводить историю. В свою очередь, в истории все факты рассматривать только в негативном свете, чтобы было чем оправдывать сегоднящшний негативный взгляд. Так? А что, логично! Свидомо.
- Саме так. Цілком логічно і цивілізовано. Навіщо, наприклад мені "копирсатися в минулому" коли нема проблеми, і мене цілком влаштовує поведінка сусіда? Це і є - сучасні цивілізовани відношени поміж націями. Су-ча-сні. Ці-ві-лі-зовані. А от коли наразі повсякчас маємо постійні утиски сусідом - тоді, логічна думка: "Отака ж невикорінна, точнісінько як та зараза причепилася, як раніше все лізла до тебе в хату - то мабуть таки й не дивно що й зараз ніяк не відстане - усі люди як люди, а тут тобі й і досі евроазітська ментальність минулих сторіч..." Хай би їй абищо.
Если не дай Бог (!) отношения с Польшей ухудшатся - надо будет дополнять учебники истории всякой дрянью? (Насчёт возможности улучшения отношений с Россией я молчу - при свидомитском подходе пережёвывания и закрепления негатива/(всякой дряни) они улучшиться не смогут)
- В історію потрібно писати все те, як воно відбувалося насправді. А не "всякой дрянью". А от в сучасних відносинах - тільки, як є насправді в сучасних стосунках націй. Якщо скажімо, хлопчик - підліток, в минулому хуліган - постійно бився з моїм батьком у школі, а тепер виріс, став дорослим чоловіком, має родину і нічого негативного до мого батька немає - так що ж мені, до нього мати (і чомусь постійно нагадувати) негатив за його дитячі дії в минулому? А натомість, наприклад, ще один такий дядько - як і в дитинстві мордував інших так і зараз такий собі "блатний ракодьор" - то певна річ, мені він не сподобається, і це не дивно, а цілковито логічно.
- да у Вас, любезный, все восемь пятниц на неделе... Допустим, Ваши предыдущие три сообщения подряд писали не Вы. С чего разговор начинался? Задал человек вопрос исторический, а его всем свидомым суспильством в провокаторы записали. Только за то, что вопрос задал. Отчего просто не отослали к учебнику истории, где "всё записано как оно было на самом деле?"
А три попередні Ваші також не Ви писали? У Вас хороша тактика - Ви ведете розмову, а потім переконуєте співбесідника, що він веде діалог. Ну і чому Ви не