Такая экономика мне нравится!

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем www, 26 січ 2008.

1. www

www Well-Known Member

Відповідь: Такая экономика мне нравится!

Пробачте, але що таке фурніси та гюмінотейкер - не розумію. В мене стоїть лише кондіціонер,нічого іншого я ніде не помічав. Коли холодно (нижче +10) переключаю на тепло, тобто електричний тен (2.5КВт) піддержуе нормальну температуру. А вологості тут практично немає. Люди тут ніколи не боліють на насморк чи бронхи/легені. Повітря тут таке, велика вода кругом.
    П.С. Дякую за розуміння та підтримку. Я ж не хвалюся, просто ні з ким поговорити, от тут і відвожу душу..:naci:

• Подобається Подобається x 4
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а що поганого в тому, щоб похвалитися, якщо є чим?.... [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ви самі дальше відповіли.
    Furnace is a device used for heating(огрівальна система).
    Humidity taker - агрегат , що забирає вологу.

4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

ИМХО, Оля и WWW - молодцы ! Есть дом, есть желание в нем жить, там где растут дети, где родные люди приезжают и чуствуют уют, где есть планы на будущее. Остальное не столь важно.

• Подобається Подобається x 5
  5. Patrick

Молодець Чорнобилець , я вірив що Ви порядна людина.

6. Forpost

Forpost Стоїк

дом разрушится,дети вырастут,родные умрут,планы уйдут в небытие...желания останутся,но это не столь важно

7. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А, ну то по наших мірках у вас нормальний економ-клас: Будинок і 6 соток землі.

Що для нас не зрозуміло - це ваше будівництво з дерева, на нашу думку то ненадійно і дорого.

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Ви знаєте, мені теж колись було незрозуміло. От мій будинок, що майже пів мільйона коштує, теж з дерева. Тільки спереду я вже найняла помурувати стовпи з цегли, якщо Ви зауважили на фотці. Чому з дерева? Тому, що у нас сейсмічна зона. Поряд вулкан Рейнір. Тому не дозволяють будувати кам"яні, чи цегляні будинки. Так мені пояснив син-будівельник. Та і не дорогі вони, як Ви кажете. У нашому штаті повно лісів і дерево у нас відносно дешеве.
    А в пана www хата, якщо придивитеся, з мурованих блоків. Бо в них спека. А мала, як він пояснив, тому що там зона ураганів. Уявіть, якби були великі хати. Як би то ними носило під час негоди! ;)

9. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

www, я приношу извинения за нетактичное высказывание. То что вы многое делаете своими руками вызывает уважение. Удачи вам.
    Просто достали советы диаспоры, особенно когда утверждают, что Юля делает все правильно. Особенно когда после 2004 года в Украину хлынули всякие проходимцы, начиная с Зварыча.

По поводу зависти. К сожалению, как говорила моя бывшая жена, это чуство у меня атрофировано. Слава богу, нынешняя жена вся в меня. Поэтому нас вполне устраивает наша 3-комнатная квартира.

10. www

www Well-Known Member

В мене теж. Ну чого я буду заздрити тому, у кого щось краще або більше? Тільки нерви собі вбивати та й усе. Може це я старіший став дак розумію, а ось мої брат та сестра (ну, брат то таке а от сестра - завидюча) ніяк від цієї звички не відкажуться. Я розумію Вас, коли з-за бугра повчають жити, але до діаспори іноді треба прислухатися. Чому? Тому що вони живуть у таких умовах, до яких прямуе Україна, і зі сторони краще бачиться що правильно, а що не правильно робиться, але й радити треба дуже м'яко і не багато, бо відчуєш агресивну відповідь і тоді вже ніякої співрозмови не буде. Я ще ніколи не радив українцям, як жити "правильно", бо сам іще не розумію, як же краще жити?:) :)

отже дякую за підтримку та удачі Вам у всьому.

Додано через 9 хвилин

Чому тут (Флоріда) будують з дерева? Точніше, будували десь до 1960-1970 років, зараз 90% будують з цементних блоків, особливо апартменти. А до цього.. тут каркас з гілок зробив, лістям пальмовим накрив, та й живи. Це я жартую, але в дійсності я не знаю точно, чого будували з дерева, може тому, що краща ізоляція від зовнішньої темперетури? Ось у мене з цементних блоків будинок, дак стіни добряче нагріваються.

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Оффтоп, але цікаво. Чим краще Вам живеться в США? Маю на увазі, чому не в Україні? Нормальні люди і у нас нормально живуть. За відповідь буду вдячний. Ну а нє, то й нє.:)

12. KabMiner

Ну, стосовно ціни на деревину - можу повірити. До речі, а скільки у вас коштує кубометр обрізної деревини?
    Стосовно сейсмічності, хм, так деревяні будинки стоять гірше під час землетрусів....

Чому у Флориді з бетонних блоків - вже ясно, урагани це дійсно зле. А чому невеликі, я думаю, що просто дорого будувати щось більше за 100 кв. метрів з блоків.

О, до речі, ще одне питання: а скільки у вас коштує сотка землі під будівництво?

13. Patrick

По всій Канаді і США(крім південних районів) все що нижче 5поверхів , незалежно від сейсмічності будують з дерева.Роблять фундамент як звичайно з цементу, а дальше женуть коробку з плайвуду (пресована деревина ) Стіни мають перемички з брусів 4"X 2"з проміжком кожний 1'(33см).Туда йде ізоляційна вата.Потім зверху ( з кімнати) йде драйвол плита і потім її малюють , чи обклеюють плиткою.Вся проводка і сантехніка йде під нею.
    Ззовні є 3 основних варіанти оброблення будинку : - обкладання цеглою , - штукатурка (зараз менше популярна , як 10 років тому) , - пластік сайдіґ(перепрошую за англійські назви , я не знаю укр.відповідників).В мене хата оброблена останнім.З приходом тепла ,я мию свій будинок .Маю компрессор маленький підключаю шлангом до води і під тискам зі всіх сторін будинок гарно миється.
    В кожному будівництві є свої "+" і "-".
    За - скоро будуються.Зимою теплі.
    Проти - при ураганах розлітаються , як паперові і горять , як свічки.
    Кожний домовласник на випадок останнього має іншуранс(страховку).Може і є люди , що хочуть з економити пару $ , але це дуже не розумно.
    80% деревини , особливо суцільної - різного розміру бруси закупляється в Бразілії.Плайвуд(фанера) роблять з відходів на місці.Основні заводи є в Канаді.
    Така панорама будівництва є з мого патіо.

Спереді такі будинки виглядають так

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=296991&postcount=279

Мій на нижній знимці , де світиться заїзд в гараж.

14. Чернобылец

А знаете, как тяжело, когда все плохое на тебя за последние тысячу лет вешают. Терпения надо.............. вагон и маленькую тележку. :) А самое главное, сорвешься на того кто вешает и скажут, "Ну вот, мы же говорили...." :)

А по сути, то я не различаю людей по месту жительства, гражданству, цвету кожи...(ну и так далее) Мне всегда приятно с достойными людьми общаться, ограничение только в знании языков.

Что касается переселенцев в другие страны. Причин может быть миллион, но они достойны уважения, так как это требует много труда и решимости.
    Так же заслуживают уважения и люди, которые остались. Иногда и имеют возможность, но остаются, из-за родных и близких.

Вообще ИМХО, желательно чтобы границы были максимально прозрачными, а люди образованными настолько, чтобы могли свободно перемещаться и иметь всегда возможность вернуться, если захочется это сделать.

Вот такой я утопист. :)

• Подобається Подобається x 5
  15. KabMiner

Дякую за хорошу відповідь.

Як я і підозрював - будинки ненадійні.
    То не для нас, бо у нас страховку можуть і не дати у впадку пожежі:shutup:

16. www

www Well-Known Member

Степанич! Дорогий! Відповім Вам відверто: З Укаїни я виїхав у Квітні 2001 року. Перед цим жив у Криму, їздив на заробітки до Москви, бо у Криму, самі знаєте, не заробиш, якщо не бандіт. Після Москви до Криму не поїхав (бо нема чого було там робити) а поїхав до Києва, там живе моя тітка, має якісь зв'язки і т.д.
    Короче кажучи, у той період ніякі зв'язки не помогли, зробив невеличкий кооператив по будівництву, але не зміг найти ані будь яких заказів. У Києві було усе схвачено, нікуди не проб'єшся, бо новачків не дуже пускають куди. На той час я був невдаха, бо не був бандит та не дурив нікого. Знайомих теж не було. Робочі розкрали весь інструмент, роботи не знайти, а тут підвернувся шанс поїхати до Америки по Грін Карті.
    Так що вибору у мене практично не було і я поїхав. Було, звичайно, декілька шансів пристроїтись десь на початку 90х та жити нормально, але я їх упустив, і тепер ось тут.
    На питання, чи краще мені тут живеться, відповісти однозначно тяжко, але для моєї сім'ї однозначно краще.
    Чому? Не знаю. Син не хоче до України їхати навіть на кілька тижнів, жінка теж, значить їм тут краще. А я, а що я? Я такий практичний, готовий до всьго хлопець. В Україну, мабудь, поїду через рік. Я готовий до усьго, що там побачу, тому поїду, бо брат просить приїхати. Ностальгіі, як такової, в мене нема і не було ніколи.
    Може я якийсь неправильний українець, не знаю.

• Подобається Подобається x 3
  17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дякую за відповідь. Буває. У Вас характер хороший. Щасти Вам!

18. KabMiner

А от на моє питання стосовно вартості землі для будівництва ніхто так і не відповів:cowboy:

19. Чернобылец

Если вас это интересует, то земля стоит по разному в разных местах, как и один тот же по проекту дом.

Все зависит от разных факторов и обычно говорят для стоимости дома "location, location and location". Сюда в ключаются такие факторы, как близость к магазинам, центру города, соседи, безопасность проживания.....

• Подобається Подобається x 2
  20. mavka

mavka Well-Known Member

розумієте, Кабмінер, в Америці є така суттєва річ як розташування. не можу провести аналог зі Львовом
    взяти хіба б район Левандівки, вул Широку - там є такі бідні нещасні будиночки на вуличках, що тягнуться до старого кінотеатру й район Проф. колонії.
    так ось коли б у Проф. колонії була заможна нова школа, ще й випускники виграють на всіх олімпіадах, окремий мер району, поліцейські , що часто роз"їжджають слідкуючи за порядком, головна вулиця з дорогими магазинами-ресторанами-спа-кантрі-клюбом-гольф-галявинами, біля будинків багато землі, за яку треба платити щороку астрономічні податки (бо вони йдуть на потреби міста та школи й лікарні й доріг й це зачароване коло) то це був би престижний район. дорогий. й рент там був би дорогий, й бензин трошки дорожчий й окові приємніше було б милуватись виглядами з вікна машини.

а біля Широкої жили б цигани, було б брудно, в школі - вибиті вікна, наркотики, маленькі клаптики землі з маленькими старими обшарпаними будиночками, часом - порожніми, вночі страшно ходити, все таке занепадаюче - де б ви землю купували ?

ось Вам сайтик з малюнками. задаєте параметри самі. zip code 44132, або 44137, або 44139
    http://realtyone.realliving.com/Search/Default.aspx

Додано через 23 хвилини

$93,700 ціна ділянки.
    чудовий район, один з кращих в цілому місті.

вартість готового будинку $840,000 в тому ж районі

Додано через 31 хвилину

в тому ж районі 315 тис.

Додано через 34 хвилини

в тому ж районі 228 тис. але факт, що біля таких старих будинків землі багато. колись наділи більші давало місто.

Додано через 36 хвилин

179 тис. там же ж.

а де твій аватар? :)